Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, October 30, 2009

Buka Puasa, Hotel PJ Hilton

Salam... teringat kembali saat2 indah buka puasa kat Hotel PJ Hilton ngan bebudak MA Agensi,
TQ SO MUCH... tempat yang korang bawak memang klasss... jgn serik ajak kitaorang lg...
X rugi tau...!! Next year CONFIRM pergi.....


Perhhhh...sedapnye makanan kt Hotel PJ Hilton, x rugi pegi...



Sedap giler... hingga menjilat kaki...




Ya ampunn, Effa benar2 menikmati makanan malam tu...
So..camner Fa, nak try lagi ker?....TOBATTTT...



Jelingan manja dr Liza... Kepuasan yang x terhingga dapat makan malam tu...



Sweet giler Kak Zira mase nie.... Kat sebelah ni Kak Zue... Senyummmlah sikit...



Kengkawan buruk lantak...



Tu dia.... Miss Jebat kita..



Awatnya....muka sendat semacam je... Lawak nak mamposss...
Tp... kalau da vogue, tetap vogue... vogue de vas... Maintain ayu...




sarah: buruk lantak betui budak niee. bebaik yee dia niee ada bela hantu rayaaaa
eeeee seremnya.  apa2 pun thank you my dear sebab dia nie la yang beriaya2 nak belanja kita
orang makan kat pj hilton hari tuuuu.


Saturday, October 24, 2009

Satu Percutian...

Salam...
Saje nak share ngan u'll percutian di Korea last year.. Honeymoon la konon...
Kitaorang pagi waktu Summer, bulan Ogos, so, panas giler...x ingat punyer..

KOREA
• Negara dia bersih
• susah nak dapat mkn hahal
• Masjid dia ada 1 je..
• senang nak cari air utuk minum @ g toilet compare China
• orang dia nampak cam sombong, tegaslah... tp ok.. orang kita lagi peramah..
• Shopping... MAHAL better China tp dia punye fashion updated, setiap seminggu akan keluarkan fashion2 yang terkini... pasal tu la kat pasaran kita banyak fashion dari sane...
• Kat sane make-up murah... tp x tau ingredients halal @ sebaliknya... Banyak beli dekat THE FACE SHOP.. Kat sini MAHAL.
• Gadjet.. kira murahlah compare sini...
• Salah satu makan yang aku x lalu makan ialah KIMCHI.... eeiiiii.... nak mu***.. kalau berani trylah..
• Ranting 1-10 bagi bagi 7.5

Sesampai di Airport Korea
 

Menginap di cnie..
 

Sampai jer kat Korea, diorang hidang makanan ruji diorang, ada sayur, sotong kembang dan kimchi..  Jgn tanye sedap x..? belasah je..da lapar..
 

Lepas mkn, kitaorang dibawa ke Nami Island, tempat pengambaran citer Winter Sonata yang famous tu. Sekarang ni x der winter, so, aku jadikan dia citer summer sonata. Kalau nak pg ke island tu kene naik bot, beratur lak tu, korang bayangkan, dengan panas terik... Suhu dalam 40 darjah, camner? macm dalam oven..
 

Sampai je kat saner, peeerrhhh... memang cantik tempat tu..aku dapat bayangkan kalau aku pg waktu winterrrr, mesti bestkan... Kat dalam island tu memang banyak couple2... memang romantik... Tp yang jadi aku x paham, da la panas terik, yang boypriend bolehlak pakai kot ngan mafla n yang gurlpriend lak ngan pakai heels naik turun bukit, x letih ker kaki diorang tu.. dalah kat dalm tu kene jalan jauh...eeeiiii....x paham.... 
 

Hero & heroin dalam citer Winter Sonata dah kene sumpah jadi batu.. 


Nama aku terpahat kat salah satu tempat diorang shooting


Bandar Seoul.... cantik & padat....


Kalau korang pg sane, salah satu tempat yang korang harus pg ialah Neverland. Tempat dia cam Disneyland. Ada zoo kat dalam...



Building ni, sebenarnya kotak je... tp nampak cam real....



Axis Identity Group.. Antara staff yang pg..


Kat sane ada Sekolah Kimchi...


Shopping Mall kat Seoul.


WAjib tengok... best giler... Aku bukannyer orang yang suka sangat tengok teater.. bila tengok jd ngantok... tp teater ni lain dari yang lain... X ngantok langsung... Banyak action n kelakar giler... 2jam lebih gak. caye x? X NGANTOK!!! ...walaupun kita x paham bahasa dia...

Thursday, October 22, 2009

Genting Highlands

Masa hari raya ari tu kitaorang xtau nak pg mana. Pastu, last minute baru kitaorang decide nk naik Genting bawak anak-anak jalan. This is a first time kitaorang pg satu family & first time gak aku & Atoy pg sana together-gether.. X PERNAH TAU!!!! Seronok gak pg sane, masuk FREE, cuma bila da petik strawberry tu kene timbang berapa berat & nak kene BAYARlah aperlagi... Ingat semuanye FREE ker?!...



Tengok nie....


Kusyuknya...

 
Adam dapat banyak....


Genting Strawberry Farms

Wednesday, October 21, 2009

Finally.....

Alhamdullillah.....
Finally, ada juga aku blog sendiri...
1st Step, aku nak kenalkan korang ngan Prince & Princessku


  Chakkkk....!!!


X sabarnye....


My Prince.. Ahmad Farren Adam





 My princess... Qaseh Myea Delisha