Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, February 22, 2010

Betul Ker Apa Yang Aku Nengok?!

Betul ker apa yang aku tengok semalam. Cam tak caye je.. Camnie, semalam dalam kol 10 mlm aku kuar umah nak antar mak aku balik, pastu aku terrrrtengok kat langit. Malam tu langit gelap, bintang sebijik pun x der. Korang tau x aper aku nampak... Aku nampak.... METEOR.... tak cayakan... mula-mula aku pun tak caya. Cm tak logik jer. Masa aku nampak tu, bukan aku sorang jer, laki aku & mak aku pun ade.. Benda tu terbang laju sangat, nak kata kapal terbang, aku dah biasa sangat nengok kapal terbang waktu malam, lampu dia tak camtu & dia bergerak taklah selaju yang aku nengok.. Tetiba aku terpikir, entah-entah kapal terbang terbakar kot, tapi kalau terbakar, dia terus menjunam jatuh, tapi bendaalah tu tak, warna dia pun lain, cam bebola yang terbakar, warna merah & campur kuning-kuning skit... Korang tau aku buat giler siap kejar  benda tu sambil berlari-lari anak sambil mendokong Qaseh, sampai aku kat lorong kecik umah aku, benda tu terus hilang... Heran gak aku, mane dia pegi.  Mak & laki aku buat xtau jer, tp aku cm jakun  giler, yealahhh mane pernah nengok benda camtu... Gileeerrrr arrrr...... Arini aku datang opis, citer kat kengkawan diorang cakap aku nampak penanggal kot (hiiiee.... hieee.... antu yang xder badan tu) Aku tengah serius citer, buat main lak, ader yang kepala dia yang kene tanggal jap lagi baru tau...  Korang penah nampak ker...? Lantaklah.....Tp apa yang penting (kerjasama) seumur hidup aku, aku x pernah ada xperinces camni, amat menakjubkan...  Memang cantikkkkk.... Kejadian Tuhan.... Allahhuakhbar....

 
(sekadar gambar hiasan saje)


Friday, February 5, 2010

WeDdinG PhOto CoNtEst by LyNn HaMzAh


Ibsatulhaida & Ahmad Azrul
3 February 2006
Suka tengok gambar nie coz gambar ni nampak cam sweet sangat..

Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:
  • Jadi follower blog LYNN dan QISTINA WARDROBE... 
  • Letak banner di atas di ruang side bar blog anda...
  • Letak tajuk entry seperti diatas dan make sure entry link anda back to mine...
  • Hantar sekeping sahaja gambar perkahwinan anda yang anda rasa sangat cantik & menarik...Kalau boleh biarlah close up kat muka anda & pasangan...
  • Letak 1 gambar jer yer...Kalau banyak-banyak nanti pening plak kepala juri nak pilih yang mana satu yang cantik...
  • Sertakan nama anda & pasangan...Sertakan juga tarikh ulangtahun perkahwinan anda & pasangan...
  • Ceritakan sket kenapa gambar tu anda pilih untuk menyertai contest nie...
  • Last sekali, tinggalkan penyertaan anda dalam comment box entry nie ok...
  • Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Febuari 2010...
Hadiah untuk contest nie:
  • Hadiah 1 - Barangan bernilai RM 200.00
  • Hadiah 2 - Barangan bernilai RM 150.00
  • Hadiah 3 - Barangan bernilai RM 100.00 
  • Hadiah Saguhati 


Thursday, February 4, 2010

BAHAGIAAA....


 Semalam, genap 4 tahun aku & atoy hidup together gether sebagai suami isteri.. Dan semalam gak Atoy ada buat kezutan tuk aku... memang mengejutkan... dia hantar 2 jambak bunga kat opiz, apa lagi.. kalau korang tye apa perasaan aku time tu.....??? sukar nak digambarkan....  

Terkujat Beruk 
 coz waktu aku dapat bunga tu, aku tgh berfoya2 ngan budak ofis aku (xder keje) pastu ada seorang lelaki memanggil nama 'AIDA' dan ditangannya ada 2 jambak bunga ros... korang bayangkanlah...
Bahagia
coz kebahagian aku dapat selama aku hidup ngan dia
Sedih + Terharu
coz dia kata xde apa nak bagi (cm tahun2 sebelumnya) 
Gembira
coz Hubby yang bagi
Lawak
coz aku cm x pernah dapat bunga lak..
Malu
coz dapat bunga depan kengkawan yang x semenggah & depan bos lak tu... Hiiieeee... BOOOOSSSSS!!!

Gilerrr arrr.....!!!

Alhamdulillah.... 

ATOY dimata aku...
• Seorang yang amat penyayang
• Caring sangat
• Bertanggungjawab dari semua segi lah...
• Detaail gak ar orangnye...
• Agak cemburu
• Ringan Tulang (byak tolong aku)
• Romantic (yer ker...?.. boleh lar..)
 dan lain-lain lagi... 

Tak boleh lar ckp lebih-lebih, cm nak promote laki lak yer... Tapi yang nyata tulah antara sikap dia yang aku kenal selama aku mengenali  AHMAD AZRUL BIN ABU BAKAR & kerana sikap itulah membuatkan aku lebih sayang kat dia... I lOVE U SO MUCHHHH..... 

Dan pesanan aku kepada semua pasangan di dunia, 
Hargai & Sayangilah pasangan anda selagi dia ada bersama anda.





Tuesday, February 2, 2010

Adam's Turning 3!

Happy Birthday Adam!

 
 Seronok betul adam, bila dapat kek 'Handy Manny' yang aku tempah khas untuk dia... 
Rabak gak lar duit aku, apa nak buat anak katakan, ape pun sanggup buat...

 
Anchem tak? 
Bile tanye dah besar nak jadi apa? 
Nak jadi daddy... bukan pasal aper ada janggut & misai... lantaklah lar dam, 
asalkan jadi orang yang berguna....

  
Seronok sangat, puas rase hati ni, bila apa yang dirancang, menjadi.... Alhamdulillah...
Mummy & Daddy doakan Adam akan jadi anak yang soleh & berguna satu hari nanti... Insyallah..

Sedih plak nengok Adam, kalau boleh x nak dia besau2, biarlah cm2 je sampai bile-bile tapi apa nak buat hukum Allah kita tak boleh nak tolak... Cepat betul masa berlalu... Aku selalu bagitau ngan Atoy, rasa x puas jaga Adam waktu dia kecik, sebab walaupun umur dia kecik, tapi mulut dia macam orang tue... geram rasenye..... Mummy SAYANG Adam...

Monday, February 1, 2010

Happy Anniversary 3 Februari 2010.....

Terima Kasih... atas segala pengorbanaan & kasih  sayang yang telah dicurahkan selama ini.. Semoga ikatan perkahwinan yang kita bina atas dasar cinta ini kekal abadi sehingga ke akhir hayat.. Sesungguhnya cinta kita ini hanya keranaNYA.. Terima Kasih atas segalanya.....