Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Sunday, April 25, 2010

Pak Li Kopitiam

Salam...
Semalam aku ngan family belah hb g celebrate beday Abah, K. juana, Qachuuuiiihhh & Aku nak sebut gak ker malu ar.. heeehhee.. kat Pak Li Kopitiam Danau Kota... Aku x penah sampai sane, dia dekat ngan Downtown Danau Kota. Happenig fening gak ar... susah gak nak cari paking.. Nasib baik ader drebar hb drop ktiorg betul2 kat depan pak li.. K.Juana & Kak Leez dah ada kat ctu ngan family masing2..

Aku malas nak citer panjang-panjang korang nengok jelah ape yang ada...

Susah betol nak ambik gambar qachuuuiiihhhh nie...
Mcm2 pose dia bagi..
Antara makan yang ada kat pak li... 
Aper...?! x nampak... saje bg x  nampak suruh pg sendiri nengok...

Xkan xtau Kuey Teow.. rase dia... bolehlah...

Air dia memang classs... lupe laknk tye name.. tp memang secukup rase..

Yang berdiri tu bapak,  yang buat peace tu mak, yang lain tu anak2 dia..

Aperlah yang seronok sangat tu...

 Aksi bebas yer..!!

Mrs Gegaq... jgn bg dia gelak...kalau gelak x hinggatt..

Kenaper ngan aku ni... aper yang sedang aku lakukan.... yang sebelah tu serius giler...

Birthday cake for uolzz

Ermmm....edapppp nyer... secukup rase...!
 
2 situation yang berbeza
i. Gelakz sebab kenyang ii. Serius sebab susah nk kopek ayam..

Muke masing2 menahan sabar ngan adam..

Besarnyer... abang nie...

Akim, Ryan With Qachuuuiiihhhh...

Apy beday abah K. Juana & Qaseh......
Semoga kalian panjang umur murah rezeki..
3 genarations...

Friday, April 23, 2010

Terlepas....gak...!

Disuatu malam yang agak kelang kabut..

Citer nyer bermula bergini... aku, zira & effa plan nk g makan ayam penyet kat curve pastu nengok wayang. Gara-gara nengok blog kasih aleeya lar ni... cam sedappp je... terliur nengok air + makanan dia.... plan punyelah lame... yang dapat pg baru 2 minggu lepas... itu pun selepas mengurut en. atoy lebihhh skit...... bukan senang beb nak dapat lepas.. kiranya aku ni tergolong dr golongan isteri2 solehah tau..minta izin dulu...ceeeeewwwwahhh....!

Petang tu kitaorang dengan sepantas mungkin menyiapkan material2 yang ada..ikut plan awal 5.55 kat tempat zul, tp apakan daya 7.30 masih di opis, kelang kabut mencari material & siapkan material... yang sakit atinye menyiapkan material orang lain...heeeeeehhhhhhhh graaaammmmm betull.... oklah tu... Nasib baiklah wadi nk tolong tgukan... kalau tak masakkkk la kitaorag.. TERIMA KASIH WADI X1000
Penyelamat keadaan...

Sampai sane dah pukul 8.00mlm.. nak cari paking lagi...issshhhh.... susah betul nak dapat makan ayam penyet...  Sampai je kat kedai terus capai menu... lapau bebanor..!!!Kak Zira...g order....!!

Antara menu yang ada... kalau x nampak g je terus kat sane.. g senang..

Tak menyempat nyempat kat ctu gak dok kira total... lantak ar..

Yang sorang dok negira gune caculator hanpon yang sorang kire pakai jari...

Tak abih2 dok mengira....

Masakkk... laki ko tiponnnn suruh balik sekarang... 

Siap tayang duit... Tp tu je duit yang ader pun...

Gado-gado...

Kitaorang makan nasik jer...!!!! yolah..yang lain tu blum sampai lagi...

Time ni aku yang ambik gambor diorang, tp bile tang aku..... camera lari setting lar... aper lar... blaaa....blaaa...eeeiiii bergulungggg.....tolongggglahhh... xperlah... Yang penting aku kenyang aritu... Sowy gambar ayam penyet x dapat nak dirakam... atas sebab2 kerosakan teknikal... (alasan..)

Yang penting... sodappppp.. memang puas hati... arge pun x mahal... mampu milik la (cam beli umah lak)...

Lepas makan kitaorang g soping jap.. sampai pak guard tu tgu lah nak tutup kodai.. eiiii... kalau dah dapat lepas tu x hinggat nak balik... aida...aida.... patut lar en atoy susah nk bagi lepas...

Nengok wayang...???? jgn tye lar... x jadi.. x sempat pun...buat sakit ati kengkawan aku jer.....

Apa2 pun best giler ar..... Berguluuuunnngggg....




Monday, April 19, 2010

Nak Menang Lucky Draw!!!

Salam kengkawan blogger, jom join lucky draw...

Kalau anda x joinnnnn... anda x menanggggggg......!!!!!




LUCKY DRAW==============

OWNER BLOG BERBESAR HATI WAT LUCKY DRAW TUK KENGKAWAN TERSAYANG.....
sempena setaun umur blog ni dan sempena hari lahir tuan blog yang umurnya dh keluar calender dh pun ye...hehehe...

PLS FOLLOW 8 SIMPLE STEPS...
CARA NYA MUDAH SAJA...ANDA MESTI ADA BLOG YE...SAMADA BLOG JUALAN ATAU BLOG SENDIRI..kot xde tu..(rasa nya sume org ada)...tp kalau xde,blh le create new blog ye....x susah pun...hihi

1)JADI FOLLOWER DI...www.ariesreeve-babykidstuff.blogspot.com (skang dh 200 org)
2)JADI FOLLOWER DI....www.mummyar.blogspot.com (skang dh 59 org)
3)JADI FAN (become fan) DI...facebook... ariesreeve-babykidstuff (skang dh 82 org)
4)JADI FRIEND (add friend) DI...facebook... ariesreeve Rizal(lebih ramai lebih merier...)
**kalau xfe fb...(xkan kot) add saja guna kawan punye pun blh...tp email sy n bgtau ye....**
BUKAN APA,SENANG AHKAK NK UPDATE PAPE PSL LUCKY DRAW NNT....
5)BUAT SATU ENTRY TTG LUCKY DRAW NI...DGN PIC NYA SEKALI....DAN JGN LUPA LINK KE BLOG INI....cite la apa2 yg menarik atau apa2 saja yg berkenaan blog ni atau apa2 saja la..asalkan menarik N tertarik...
6)TEPEK BANNER KT TEPI BLOG ANDA 
7) DAN LAST SEKALI TINGGALKAN LINK UOLLS KT COMMENT YEK....SENANG AHKAK NK G JENGAH NNT...ATAUPUN BLH JUGA EMAIL KAN LINK UOLLS DI ariesreeve@gmail.com...ikut ler mana yg uolls senang yek...
8)TUNGGU HINGGA TARIKH TAMAT DAN PEMENANG AKAN DI UMUMKAN....

lucky draw nih bermula 2 april 2010 hingga 30 april 2010....

Tuesday, April 6, 2010

Gunting Rambut

Salam, rasenye lame dah x update blog, bukan aper kalau every week pegi bercuti ada gak lar story2 nak di story morykan... ni tak... isnin hingga jumaat kehidupan di opis, kalau sabtu ahad dapat lak time turn aku koje, lagi masak... koje....isnin hingga jumaat..koje.. sabtu ahad time aku cuti, pagi2 lagi nk g pasar beli lauk + breakfast pastu tengah ari ckit, g umah mak mertuku yang jauuuuhhhh giler kat cheras tu yang aku kat subang... jauh gilerkan... dapat lar berjalan2 kat atas federal highway yang sesak x kire waktu...bestkan...?! pastu sampai umah mak mertuku.... dok makan-makan.... lewat sikit balik... umah tido... aper lagi nak dibuat... 

2weeks ago, aku ajak la laki aku g jln2, balik2 the curve, tesco, ikano... tu jelah tempat yang paling selesa nk bawak family berjalan.. aku suruh anak aku Adam gunting rambut kat ikano belah bawah ader kedai gunting sekali gunting RM12 ker... RM15 aku x  ingat.. rambut dah panjang rimas lak aku nengok.. pas tu  dia punye bantai melalak lalak.. xnak gunting....  kalau cakap cm orang tua, tp gunting rambut takut....aper dah.. last2 laki aku yang potong.... (potong rambut lar.... ishhhhh...ishhhh...) malas aku nk melayan aku ajak laki aku balik... Otw balik, dia bisik kat tinge aku, korang tau x per dia ckp... rupenyer dia xnak gunting kat kedai tu, dia nak gunting kat kedai macha... alamak budak nie... aku bagi dia gunting kat tempat yang baikkkk punye x nak... bagus gak... save duit aku...  Sampai je kat kedai tu... aper lagi... uncle... rambut pacak satu..... hheeeee..hhhheee. tergelak aku... budak nie...

Bersiap sedia nak di potong...

sempat gak aku nak interprem....

duduk diam2 lar.. nanti tobek lak rambut tu...
isssshhhkkkk... x reti duduk diam...

susah beno nk gunting rambut...

aaaahhhhhaaaa..... dah nak siap lagi ckit je..... bebaik kang tergunting plak tinge anak aku lak...
Dok aku meleke nengok anak aku potong rambut... nak tergelak plak rasenyer... iiishhhhkkk... bukan aper kalau korang perasan lar kalau pegi kedai gunting macha, mesti ada poster nieekan?!... ader poster xperlah lagi, siap suruh pilih pesen rambut yang mane satu nak dlm poster nie..Ok.. Pastukan... bile time potong plak dia punyer gaye kalah profesional punye  tukang gunting rambut... tup..tup bile siap potong... xdersatu pun pesen rambut yang dalam poster dia tunjuk tadi.. pesen rambut ala2 dia gak.. slup tepi... belah tepi... heeehhheee... tu yang x tahan tu....

botol pun same setiap kedai... haaaa..hhhaaaa....

Harap maap Adam tidak membenarkan pesen rambut dia dirakam untuk tatapan pembaca blog...... Segala kesulitan amatlah dikesali....