Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, July 28, 2010

@ Bukit Merah Lake Town Resort

Salam semua.. arini aku kembali bersiaran untuk tatapan semua... aaaceehhh...! cm bace berita lak..

Last Week aku ngan family pegi bercuti kat Bukit Merah Lake Town Resort... saje bawak anak2 gi sane..  sian asyik duduk umah je.. sesekali kene bawak g jenjalan.. So kitaorang pg 3 hari 2 malam je... Cukup ar tu.. kalau nak lelama pindah je kat situ... heeee...hheeee.

23 Julai 2010
Kitaorang bertolak dari rumah dlm kol 11 lebih and sampai dalam kol 4.30 ptg.. So... kengkawan layan jelahhh gegambar nie...

Pintu masuk ke Bukit MerahLake Town Resort

Kitaorang menginap dekat Suria Services Apartment... sampai je kat hotel kitaorang pun check in bilik... tukar baju terus turun pg swimming... disebabkan adam dok merengek nak pg swimming.. Gambar?!.... gambar x sempat nak ambik.. Lepas abis swimming, biasalah kan perot pun menyanyi nyanyi ar lapar.... lepas magrib kitaorang terus gi cafe dekat apartment tu nak makan... RM25++/head..nak tak nak perut dah lapar pg gak ar... Dia punye makan.. categori boleh lah... janji x kebulur malam tu.... no choices...

24 Julai 2010
Pagi lagi kitaorang dah kuar nak gi naik cruise gi Pulau Orang Utan... Pulau Orang Utan kat sini taklah seluas mana pun.. berjalan kt dalam tu lebih kurang 15 minit ker 20 minit je.. korang takan rase penat punye.. nak sampai kat pulau tu ambik masa dlm 20 minit kalau nak cruise.. tp kalau berenang.. aku x jamin bile boleh sampai... takot2 tak timbol2 je!...ahhhaaa.....

 
Masa nak naik cruise tu Adamlah orang yang betul-betul teruja gile.. Almaklumlah first time... seronok sangat dia.. yang si adik pun sama lebih kurang je x reti duduk diam...









 Menuju Ke Pulau Orang Utan @ Bukit Merah

  Nampak tak bukit tu... tulah Bukit Larut..

Suasan dalam cruise

 Kat sinilah diamnye... orang-orang utan..

Sampai je. kite boleh nampak orang utan tengah main-main kat atas plantar tu..



 Tomel nyer..... Gream aku nengok...!


 







Siap pakai pampers brand fitti lagi ada bantal peluk siap tido dalam baby courtlagii.. koranag ader...!!?. ehhheee.. Adam dok sibuk nak pegang  tp untuk pengetahuan korang tak boleh... Kat sini kite tak dibenarkan pegang orang utan @ anak dia sebab pernah terjadi dia gigit pengunjung... So TAK BOLEH!







Nama dia CARLOS... ahhhaaa....


Eco Park
Abis je gi melawat kt Pulau Orang Utan nie.. kitaorang dibawa ke Eco Park naik Cruise lagi... Eco Park ni mcm ala ala zoo ar... Tp zoo tu luas lah tercabot kepala lutut korang kalau berjalan.. tp kat cni taklah seluas mane penat gak ar sebab naik turun tangga, berbukit skit.. cm dalam hutan... ehhheeemmm... dapat bayangkan x? kalau x sudah...! Yang menariknye kat sini binatang @ haiwan kat sini friendly sangat.. compare zoo sombong sikit coz diorang duduk town yang ni dudok kampung... akhakkk.....

Dok pikir nak makan aper lunch nie...

Tengokkkk... jinak kan...?!!! bukan yang baju biru tu ar... heee...  Binturong tu lar.....
Yang blue color tu mamang jinak.... ahhhaaakkkksss... kalau tak caya tanye hamba....ahhhaaa....


 Tetiba nak tye soalan kuiz beran mati.. soalan cepu lampang..... 
Aper persamaan antara kedua-dua binatang ini.....???!!.......... ahhhhhaaa...pikir.....pikir....

-

-

-

-

-
pikir.....jgn tak pikir...
-

-

-
-

-

-

-

dah tau...

-

-


-


jawapan nyer.....??!!!

-
-
-

-
adalah

-

-
-

-

LELAKI....!!!! 
sebab..... kedua-duanye akan disamakan dengan lelaki yang hidung belang, yang kuat menipu, yang suka membelit... pernah dengar tak kalau pompuan kene tipu dia akan ckap dasar buaya..!
buaya darat membelit cm ular...!!!  ahhhaaakkkk.... opppssss.. tak berapa nak kelakau.....

This is iguana yer uolzz...!!



Aku terkesima sebentar... aduoiiiyyaaaiiii ayat xleh pg bro... Ikan ni sebesar aku... beb...!!! 
(aku tau aku besau..)

Jinakkkk...kannnn??!!!! ehhheemmmmmmm

 nengok... jinak giler memerang nie... siap tunjok skill lagi...!!


 Lepas puas berjalan...  kite diberi pilihan sama ada nak naik chair lif @ skycycle..
tp kalau nak naik chair lif xleh ader anak kocik..... so kami pun memilih skycycle....
-






-




-




-

tp aku xleh pg ar... benda alah nie.... geli-geli makkkkk....
sape punye idea ar nie...
-

-

 -





 -







Siap kene kayuh ngan tangan lak tu..... 
nasib kolahhhhh.....!!! ahhhhhaaaaaa.......aahhhhaaaaaa....





... bersambung......






Friday, July 16, 2010

Sian Aku...!!! Burrrrpppppp...burpppppp...

Arini dah masuk hari yang ketiga aku mc... sakit memang tak baik-baik lagi cuma ada kurang skit compare dari first2 aku kene last week.. Kalau orang tak tau, mungkin ingat buat2...tp kalau nak merasa silakanlahhhh.... baru tau camner sakitnyer....

First day kene... entahhhh.. nak kate aku salah makan.. rasenye idak..aku bukannye makan aper pun.. nak kate diet.. lagi ar.... tak sesuai langsung.... seinggat aku, pagi2 aku bangun tidur aku dah rase cm lapar semacam jer... cam xleh tahan.. So, sampai je opis aku terus gi beli mee hoon goreng bawah pokok... baru angkat dari dapur lagi... ngan ayam goreng seketul..opppss lupe lak teh ais satu!

Makan seperti biasa... but tengah hari aku tak makan coz, pagi aku dah makan 'agak' banyak... so dah kenyang.. Dalam pukul 4 lebih tu aku dah mula nak burppp....perut dah memulas mulas cm kene gastrik.. aku lari ar ke toilet.. tau tak aper jadi.... aku pun.....

Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp...Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp...... tak brenti.... sorang sorang masuk toilet.. tye naper...aku kate angin.. kak midah masuk.. bagi air panas suam...siap urut blakang aku lagi... dia pun runsing.. tak tau naper... pastu kak zira lak.... tye soalan same.. dan jawapan aku pun sama.... diikuti kak sheila....

dah  aku teres Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp..Buuurrrppppp.... Burppppp...... burpp.. burppppppp... Burppppp.. tak brenti lagi...

Kul 5 lebih baru aku kuar dari toilet, trus aku ajak kak shiela gi makan kat bawah pokok... sebelum tu g klinik ambik segala ubat yang barkaitan.... aku pun makan... sejam je dia brenti.. bruppppp... abis ubat trus dia brupppp lagi... letih beb...!!!
Mlm tu mmg aku xleh tido.. baring xleh.. duduk xleh.. serba tak kene.. esoknye aku gilah jumpe doktor... dia ckap suspek batu dalam hempedu... suspen gak lah aku... dia suruh aku start puasa coz mlm kang  dalam kol 9 mlm dia nak scan.. aku pun balik umah... dlm kul 6 lebih staff nurse dia call ckp xjadi.. dia ada emergency... selamat aku.... but burpppp aku still x stop lagi..

Ari isnin aku gagahkanlah diri tuk g keje.. ari selasa tu aku dah x tahan sangat aku trus je g SJMC.. Doc ckp aku kene gastrik.. teruk gak ar.. dpn doc pun aku still burpppp gak... dia bgi ubat , mc 3 hari & nak nengok sampai next week ada perubahan x.. kalau tak...... kene scan @ masuk camera dalam perut nak nengok ape masalah dia...... Doc ckp antara faktornye ialah STRESSSSSSS....... yea ker..?! entahlah..


Burppp......

untuk pengetahuan korang... aku still 'burping' lagi... x renti2..  Orang yang berdekatan ngan aku pun terkene penyakit ini.. antaranya kak midah, kak ratu, kak zira... kak sheila kene ala-ala manje...

penat + letih... sakit badan.. sakit perut memulas mulas... ter'ank-ank' je... cirit birit...

Aper yang aku dah buat untuk mengatasi masalah ini...
1. Aku dah bertungku
2. Minum air halia yang dibuat sendiri
3. Minum air panas
4. Sapu minyak panas (cume x minum je yang nie..!)
5. Berurut
6. Jumpa doktor
7. Tidor menonggeng (agak kasar bahasa itu yea..)
8. Makan ubat.. sampai muntah..
9. Minum 100 plus.. sampai kenyang
10. aper lagi.....



Wednesday, July 14, 2010

YA AMPUNNNN!!!!

Ya Ampuuunnn!!! bibik aku terkurung dalam toilet dari kol 1 tgh hari sampai kul 5.45 petang... Biar betik?! betul beb... kitaorang langsung tak sedar, cmner dia boleh terkurung kat dalam toilet tu.. lame siut..!! kalau aku dah bantai melalak dah..

Dalam kul 11 tu aku dah start masak ngan dia.. pas dah siap2 tu terus makan... lepas makan, aku, hubby & anak2 terus naik atas tengok tv.. langsung tak tau aper yang jadi kat bawah... Seperti biasalah kan.. bile lepas makan jadi ulau sawa... nak tidokan anak katenye... ngan aku2 tertido..kekenyangan.. En. Atoy seperti biasa kalau nengok tv.. volume tv dia cm nak bagi jiran sebelah dengar citer aper yang dia tengah nengok....!!

Dalam kul 5.40 aku turun, nak minum.. pas tu aku terdengar satu suara dari dalam bilik air... jarang aku dengar.. kak...kakkk... tolong bukak pintu nie... saya dah ada dalam ni dari kol 1.00 td... YA AMPPPUUUNNNN!!!! Rofa-rofa.. (nama bibik aku...) terkezut pun ada.. geli hati pun ada. sian pun ada... camner lar dia boleh terkurung dalam bilik air... nasib baik kitaorang ada kat umah.. kalau tak.... sendiri mau ingat..!

Aku pun terjerit2 lah memanggil En. Atoy.. cam biasalah kan bukan dia dengar.. dua tiga kali ar aku memanggil, baru dia dengar... aku bagitau ar yang Rofa terkunci dalam bilik air...terkezut cipanzi ar...!! td dia turun.. ingatkan si rofa tu ada kat luar...

Cehh..... dia pun mengambil kelengkapan tools yang baru dibeli...(kene paksa baru beli. kalau tak... paku sebatang pun xder kat umah...) Dia try umpil... tak boleh.. dia try masukkan playar kat celah pintu tu.. tak boleh gak... aku cakap ketuk tombol pintu tu... dia cakap nak tendang.... oklah. terpulang..... apalagi...... waaaachhhhaaaaaaaaaaaaa..............gedegannnnnnggggggggggggggggggggg....!!! bunyi cm dah pecah pintu tukan...?! tp tak gak........ kopak sikit ar pintu bilik air tu.. but still xleh bukak gak... aku ckp lagi ketuk jer tombol pintu tu.... dia still umpil..... hangin ar aku... bukan aper sian ngan rofa kat dalam tu... aku ambil hammer dari tangan dia.. terusss... aku ketuk.. dan ketukkkk..... dan ketukkkk.. terbarai... tombol pintu tu..... but still xleh bukak gak... En. Atoy try tu umpil lagi... at last dia cakap.. nak tendang lagi... gagah lah konon... suka ati ko lah....... Kali ni tendangan diambil diari sudut penalti..... gedegggggaaaaaanggggggggg......... dan akhirnya terbukak gak pintu bilik air tu......

Rofa dengan gelak2... kuar dari bilik air tu... pakai baju lahhhh.. korang nie.. mak dah tolong jawabkan... Adam dengan selamba nyer berkata 

Kenapa Kakak Rofa Tak Nangis... Kalau Kakak Nangis mesti Adam dah dengar...

Aku teringat pagi tadi aku panggil Adam.....

Adammm... Adammmmmm..meh sini jap...

Korang tau aper dia cakap...

YEA BROOO....!!!! NAK APER BROOO....!!!!

Korang jangan gelak beb!!!! ... nie betul-betulllll...bukan cobaaannnn.......



Saturday, July 10, 2010

First skali, i'm sooooooo sowy coz qualiti gambar agak menghampehkan ar..
eaaaa arrr.bukan SLR katenye.!
So... layann jelahhhh.. daripada takderkan..??!!


 
Nie ialah main entreance dia... laluan dia pun daripada buloh.. tp mlm tu akak' pakai high hillkan.. terpaksa berjalan penuh berkarisma ala-ala Kimora gitu... bukan aper, takut terbenamkan tumit kasut.. 
Disebelah kanan laluan tu, aku nampak cam sawah padi & pndok... tp entahlah.. sebab mlm kan bukan nampak sangat pun... belah kiri plak... ada kolam ikan.

 

 Kat sini korang diberi pilihan nak makan duduk kerusi ker.. bersila dalam gazebo.. 
Of course Gazebo right..?! 

 
Cantikkan?!.....

 
Nielah Gazebo dia.. tp yang nie untuk reramai....

 
Suasana kat ctu..

 
Aku tertarik ngan lampu nie... nie pun diperbuat daripada buloh...cantikkk.!



Antara makanan kami pd malam tu...

Rating sampai 5*

Kerabu mangga : 4.5 *

Daging (lupe lak nak tye masak aper) : 4.9*
 Yang nie mesti cuba.. daging dia garing.. rase manis2 pedas skit.. SiQaseh pun makan daging nie..

Tom Yam : 3* 
Yang nie lak.. aku tak braper pekenan sangat.. rase dia manis terlebih aji kot... 

Sotong Masak Pedas : 4.9* 
niepun harus cuba... edapppnyer.....!!

Daging



Kerabu Mangga

Sotong masak pedas

Tomyam


Nie yang aku tak paham nie... mane pegi pun akan bawak tools dia.. cam handy manny

Manjenye dia... ngan daddy...


Happy beday Daddy...!!!

Lepas je tu semua... dia pun mencari bantal.. nantok.!!!

Sempat gak.. memain angklong ni.. saje jer...

Lastttt skali... Happy Beday Daddy semoga panjang umur.. murah rejeki.....

Mummy, Adam & Qaseh amat menyayangimu!

Thursday, July 8, 2010

4 JULY 2010

Sebenarnye, citenyer dah basi dah.. tp dah xder citer nak diceritakan.. mulalah nak merapu.. ok...!

Pada suatu ari pada 4hb. Julai 2010 adalah beday en. atoy yang ke..?? korang tyelah dia sendiri.. so, seperti kebiasaannya setiap tahun aku mesti bagi 'something' kat dia.. (aaaa... mulelah ker lain tu..tetiba otak korang dah bertukar kuning kehitam-hitaman...) present lar aper lagi.. aku dah ade idea nak bagi ape and  memang aku tau diapun mesti suka bendalah tu, dia akan pakai ari2 ... tp aku kene bawak dia gi try dulu, takot tak muat lak, kaler x sesuai lah.. aperlah...... agak2 lah weiiii.. takkan aku nak bagi sepentot lak.....

Oklah.. nak jadikan citer aku, 2 hari sebelum aku dah ajak dia pg nengok kedaai tu.. tp mcm biasalah.. taknak .. malaslah.. aperlah..blahhhh...blahhh.. lah ... eeeiii berdebar lak rase bile kak midah ader kat sebelah... adoiiiyaiii...

oklah dia dah pusing... sambung balik.. 

aku tak cakap lak aku nak beli present tuk dia, tak Suuurrrrprisee lahhh...!!! aku buat-buatlah nak gi betul spek aku ajak dia teman.. tp dia tak nak gak.. sabar...sabarrr...aida... dugaannn... so tak belilah lagi..

Dah sampai harinye.. takkan aku nak citer gak aper jadi pagi tu... kang ade yang muntah darahhhhh......aowwww...!!! tak kuasa maknyah...

Dia ajak pg sunway piramid.. akupun ikut jerlah.. isteri mithali gitu...!! boringg..boringgg..boriingg.. tak der benda nak dicari.. tp dah lamakan dah tak pegi banyak yang dah berubahhh.. makin besau tempat ala-ala konsep firaunnn tu... layaann....jelahh..kate beday boy... sekejap je kitaorang kat sane.. pastu ajak lak gi area Curve, tempat biasa.. (balik2 kat situ... jgn lawan aida... nak jadi ahli neraka ker..?!!) ikutjelah.. kat ctu aku belikan lah dia 2 slices kek sekeret rechepi... aku & anak wishlah appy beday..!! yang banyak makan aku & anak2.. dia makan gak lah.. tp ala-ala manje jer..!

Dalam hati aku masih cm tak cukup puas lagi..cam tak best lahkan tak bagi aper celebrate cmtu je.. bukan aku yang tak nak bagi.. dia yang tak nak.. aku senang jer.. TAK NAK SUDAH NAMA KO DOLLAH ****K  KO SEBELAH!!

Isnin tu, lepas balik koje.. aku tye dia nak makan aper mlam nie.. jawapan dia ENTAH... sabar lagi aku.. aku nak belanje makan kat tempat yang special skit ar.. nak cover balik semalam punye.. BALIK UMAH LAH dulu.. seperti biasa ambik anak-anak dulu.. sampai umah nak pegi kedai HARDWARE la plak.. aku tgu.. aku tye lagi NAK PEGI TAK...? SIAP JELAH.. katenye.. oklah aku ngan anak2 memang dah siap pun.. kitaorang kuar dah pukul 9.30 malam.. aku sajes gi restoran Istana Buloh kat area Ampang..dia pun ok je..

Sampai je sane..................................................................................


-

-
-

-


-

-

-



-

nak tau sambungannye nanti.....


-

-
-


-

-
aku upload pic

-

-

-

mesti korang nak gi sane..

-


-

-

takde gambar tak besh nak citer....


-



-



-

-
bye... tgu yea...!!!


Wednesday, July 7, 2010

Kenapa dan Kenapa Aku Dah Lama Tak Update Blog...!!

Kenapa Dan Kenapa Aku 
Dah Lama Tak Update Blog...?!!!!

INTERNET
Ini adalah faktor terpenting kenape aku dah lama x update.. Kalau aku nak update kat opis korang tau tak aku kene que untuk gunakan mesin(com) yang de intenet.. Mesti korang tertanyakan naper..? tempat aku xder ker..?! Adaaaaa... sape cakap takder... bila bukak je safari.. trus hang... aper cer..?! Bila ckp ngan bos, seperti biasa, seperti waktu aku mula-mula masuk, bajet tahun depan.. (nie dah masuk 5 tahun aku kat cni...) tlg jawabkan.... mesti korang tye naper x update kat umah...ehhheemmm... aku boleh bace ar pikiran korang.. teror takk..eeeehhhceeehhh..!! Kat umah pulak, aku balik paling awal pun 8 lebih.. bukak je pintu.. anak-anak dah terpa.. nak manje katenye.. oklah.. kang dah besau urgue lak tak cukup kasih sayang... main-main jap ngan anak, pastu naik atas baru nak pi mandi.. ehemmm..ehemmm.. kate sang suami... aaahhhaaa.... mesti korang otak biru air lautkan..?!... sang suami pun berkata... jangan lupe sembahyang..... baik en atoy!... ok.. dah settle semua, baru jer nak on lappy.. anak lak.. mummy..mummy adam nak tengok gelak khas dlm youtube... nak nengok cartoon lah.. macm2 lar... aku beralah lagi... internet kat umah serupa jer cm xder.. line slowwww giler... dah kul 11.40mlm.. mata dah ngantok.... jom..! anak2 ku masuk tido.... yang aku nk update td tergendala lagi... bila dah anak2 tido... ehhheeemm...ehhheeemmm.. kate sang suami lagi ............................................................................................................... korang sambungkan ayat tak lebih dari 1500 patah perkataan. 

IDEA
Bila dah ader idea mencurah-curah.. ibarat mencurah air di daun keladi...cwahhh.. tak der tempat lak nak dicurahkan (tak der mesin kosong... woiiiitttt... ader tak sesiapa nak cuti ker, mc ker, el ker... sok... aku nak gune mesin  korang ar.....!!!) sian kan aku terpaksa berkongsi pakai ngan kengkawan... Tapi bile dah ade mesin lak takder idea nak dicurahkan...kang merepek-repek lak...

GAMBAR
Baru-baru nie handphone aku rosak... abih finis gambar aku, gambar anak-anak, gambar g bercuti.. abis semua.. tak sempat nak upload gambar kat mesin..hancusss.. kene reset balik...  ingat nak upload gambar g penang tp semuanya tinggal kenangan.... hangin giler, kate cha ya nun alif kat aku.. lagi dua minggu baru siap oooo.. kene que dulu.. sebab manyak handpon lain lagi.... sabar yeeaaa... 

TAKDE CITER YANG MENARIK DAN TERTARIK...
Nak citer pasal aper?!

Aku... toksahlah..... takder bende yang menarik nak diceritakan.. nak upload gambar.. takut tak muat screen korang.. terlebih sudahhh!!!! oppsss..

En. Atoy.... lagi lar.... -end-

Adam & Qaseh! .. terlalu banyak cerita... tak tau yang mane satu nak diceritakan....!! nak upload pic, semua dah hancus... Nantilah... bile hand the phone aku siap.. aku ambik pic anak2 aku bebanyak. ok.. tunggu yer...!

Aku tau korang semua tertunggu-tunggu dan tak sabar ngan kemunculan aku di blog...(eeeehhheeee.... getik lak dengarkan...?!! sabar yea sayangggg ... jgannnn...jgannnnn... muntahhh... ader yang muntah darah kang...!!!...

oklah.......

-

-

-

-


-

-
Sabarr yer....


-

-
-

-

-

-
uwweeeekkk.....!!!

-

-

-
-

-
Bye... Bye...!!!!!