Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, November 25, 2010

I just want to SHARE with U...

 I just want to Share with U about Mona Vie..

Adakah Anda Pengidap......
  • Kencing Manis
  • Kolestrol Tinggi
  • Sakit Jantung
  • Darah Tinggi
  • Sakit Sendi
  • Gastrik
  • Sakit Belakang
  • Ekzema
  • Tidak Bermaya
  • Buah Pinggang
  • Resdung
  • Asthma
  • Strok / Lumpuh
  • Buasir.......dll
MONA VIE ada jawapannyer.....

~ Mona Vie ~
Pengambilan buah-buahan yang secukupnya boleh mengurangkan risiko berkaitan kanser, kardiovaskular, diabetes dan lain-lain penyakit kronik. Kita perlu memastikan buah-buahan dari 5 jenis kumpulan warna berlainan iaitu merah, kuning-jingga, putih, hijau dan biru-ungu. Fitonutrien berlainan mempunyai fungsi pengoksidaan berbeza dalam sel kita, di mana lebih warna yang diambil, lagi tinggi tahap perlindungan yang kita perolehi pada badan kita.

Adakah anda memakan 5 jenis buah-buahan setiap hari? Jika jawapannya tidak, bagaimana dengan semalam, minggu lalu, bulan lalu?? Jika perkara ini berterusan, bermakna tubuh kita pasti kekurangan Vitamin! Kekurangan vitamin bermakna sistem pertahanan badan kita akan menjadi lemah, dan senang terdedah kepada penyakit.

Kajian mendapati warna yang berlainan pada buah berlainan menunjukkan vitamin yang berbeza ada pada buah tersebut. Vitamin yang paling hebat majoritinya berada pada kulit dan biji buah. Oleh itu Jus MonaVie adalah pilihan yang terbaik untuk anda mengambil sebagai makanan tambahan (gabungan 19 buah-buahan) yang lengkap untuk harian anda. Jus MonaVie boleh membantu menambahkan vitamin, mineral, asid amino, fitonutrien dan lain-lain yang diperlukan oleh badan kita setiap hari.

~ KHASIAT MONA VIE ~
  • Menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurangkan dan menyahkan radikal-radikal bebas dalam badan kita 
  • Membekalkan nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat dalam makanan tambahan yang lain 
  • Menambahkan zat-zat yang kurang dalam tubuh kita. 
  • Mengatasi masalah usus dan pencernaan 
  • Merangsang sistem pernafasan yang lebih lancar 
  • Membaiki dan membina semula sel/tisu dan segala sistem saraf yang rosak dalam tubuh agar kembali kepada asal seperti masalah sendi-sendi, organ dan lain-lain. 
  • Membantu mengatasi masalah otot dan tulang 
  • Meningkatkan ketegangan kulit serta melicinkan permukaan kulit muka 
  • Menguatkan daya ketahanan melawan penyakit 
  • Membekalkan tenaga yang optimum untuk badan kita.
~  PRODUK MONA VIE ~

 Mona Vie Original
Dengan mengambil pertimbangan keatas falsafah Keseimbangan-Kepelbagaian-Kesederhanaan, MonaVie™ telah mencipta satu minuman yang menawarkan perbezaan dalam cita rasa. Hasilnya ialah satu minuman menyegarkan dan memberi keupayaan untuk hidup dalam kesejahteraan. MonaVie Original™ adalah gabungan adunan Acai Berry Brazil dan 18 buah buahan lain yang amat menyelerakan.

  • Terdapat dalam bentuk jus dan juga gel
  • Mengandungi 19 jenis buah-buahan
  • Menawarkan antioksida yang berpotensi untuk melawan radikal bebas
  • Khasiat pelbagai nutrisi dalam satu botol untuk mendapatkan tahap kesihatan yang optima 
                • Boleh diminum oleh semua golongan termasuk        kanak-kanak dan juga wanita mengandung dan      menyusukan  anak. 
                                                 RM125 / 750ml

 Mona Vie Plus
Nikmati cara yang mudah dan senang untuk membantu memenuhi sebahagian dari keperluan tubuh anda. MonaVie Pulse mempunyai ciri yang lazat hasil gabungan adunan 19 buah-buahan, termasuk, açai berry Brazil dan sterol tumbuh tumbuhan. Nikmatilah kebaikan dan kelazatan MonaVie Pulse.
  • Membantu anda mengawal kesejahteraan hidup dengan memberikan keperluan khasiat penting yang di perlukan oleh tubuh anda.
  • Direka untuk penyerapan yang mudah.
  • Tambahan yang menyegarkan kepada variasi kesimbangan diet anda, yang merupakan bahagian yang penting daripada gaya hidup yang sehat.
  • Khasiat Açai Berry dikekalkan dengan teknik Pengeringan-Beku. 
                                                  RM145 / 750ml

Mona Vie Active

MonaVie Active menampilkan glucosamine hydrochloride yang secara saintifiknya telah menunjukkan mampu meningkatkan fungsi sendi yang memudahkan kita bergerak bebas.Individu yang mengamalkan MonaVie Active ini mendapati tahap tenaga dan kesihatan mereka meningkat dan juga masalah sendi mereka bertambah baik.Amalkan minum MonaVie Active 4 oz setiap hari dapat meningkatkan aktiviti antioksida dalam tubuh seterusnya melawan radikal bebas yang menyerang sendi badan.
  • Terdapat dalam bentuk jus dan juga gel
  • Mengandungi 19 buah + Glucosamine Hydrochloride
  • (daripada jagung)
  • Dirumus berasaskan formula yang sangat selamat walaubagaimanapun untuk jangka masa panjang ia tidak digalakkan kepada kanak-kanak dibawah 12 tahun dan wanita mengandung dan menyusukan anak. 
                                                 RM155 / 750ml
                                                           
Cadangan minum Monavie 
30ml pagi, 30ml malam - untuk kesejahteraan umum
60ml pagi, 60 ml malam - untuk tujuan rawatan
 Sijil Halal
KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) telah mengesahkan MonaVie sebagai makanan dibawah Food Act 1983 and Food Regulations 1985 semenjak 4 Julai 2007.
PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) telah menerima MonaVie sebagai produk ahli (No pendaftaran ahli : 0307081476) sejak 16 Julai 2008
Testimoni:

Keratan Akhbar Utusan Mega Selasa 24 Ogos 2010 (sebelum)

 
Keratan Akhbar Utusan Mega Isnin 15 November 2010 (selepas)

Nama: Shiela
Umur : 39 tahun
Produk : Mona Vie Plus (Hampir 2 botol)
"Saya mengidap penyakit kolestrol yang agak tinggi & doktor menyarakan supaya mengambil ubat kolestrol. Apabila saya diperkenalkan dengan Mona Vie, saya dapat rasakan badan saya rasa ringan, tangan saya yang sebelum ini kebas mulai hilang. Saya juga dapat rasakan tindak balas mona vie ke atas badan saya sebagai  cth pada 3 hari pertama saya makan badan saya sakit, tangan saya yang kebas pun sakit-sakit tetapi selepas 5 hari mencuba Alhamdullah.. rasa sakit mulai hilang.. & saya terperanjat kesan luka (berair) mulai kering & parutnya turut pudar.

Nama : Aida (saya sendiri)
Umur : 29 tahun
Produk : Mona Vie Plus
 "Alhamdulillah buat masa sekarang saya tidak mengalami sebarang penyakit yang kronik. Pencegahan itu lebih baik dari mengubati itu pendapat saya. Pada awalnya saya diperkenalkan dengan Mona Vie oleh seorang doktor pakar perubatan 2 tahun lepas, sebelum produk mona vie ini diperkenalkan di Malaysia. Doktor mengesyorkan saya mengambil Mona Vie Active kerana ketika itu saya tengah sarat mengandung anak kedua, saya mengalami alahan pada kulit yang agak teruk (ekzema), sakit sakit badan, mabuk teruk. Dan satu lagi Mona Vie Original. Tp pada ketika itu sejujurnya, saya berasa kurang yakin tentang keberkesanan produk ini kerana saya tak pernah mendengar dari sesiapa pun tentang Mona Vie. Mcm mana kali ini saya boleh yakin?! itu persoalan yang betul2 saya nak kongsi. bersama anda. Saya pernah menegur salah seorang rakan saya tentang luka ditangannya yang sudah berbiji biji & mengeluarkan air. Kesan luka pada kulit dia sudah bertukar warna menjadi hitam. Segala losyen, vitamen E, Bio..l disental keatas luka & parut tetapi tak juga hilang.. Tak sampai seminggu saya menegur dia, dia dtg kpd saya menunjukkan kesan parut, dan biji2 yg mengeluarkan air itu KERING.. & parut hitam sudah PUDAR.. Bila saya tye dia dia terus bagitau saya yang dia sedang makan MONA VIE masuk hari kelima. Memang saya terkejut kerana tanda ditangannya tidak menunjukkan boleh baik. Jadi, saya turut mencuba Mona Vie Plus, & perkembangannya amat positif, badan rasa ringan, tak mudah letih & bertenaga... Alhamdulillah..

Sesiapa berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Jus Mona Vie
hubungi saya ditallian 016-9186144 (aida)

Saya bersedia berkongsi dengan anda semua. 

Yang baik harus dikongsikan bersama...

Tuesday, November 23, 2010

Free Advertisement...

Salam...
Kemain kerap lagi aku bersiaran skrang nie yer tak..?! ahhhaaaa......saje nak interprem supaya ilang rase rindu korang.. (ceeewwwaahhh...!!!)

Minggu aritu aku bawak anak2 aku pegi bercuti... hheeee.. cm jauh jer bunyinyer yer tak? Kat umah abg ipar 'Yeop' aku jerlah still dalam Kay Ell..  sebab tak der nak kemana boring-boring ngan duit tak berapa nak hhada nie.. ermm.. Cari na'aslah aku kalau tengah2 kering nie dok melepak kat soping mall dgn dilengkapi kedai Toiseres.. uuuuhhhhh.. cukup adventure...

Aku ingat dengan bercuti kat umah yeob tak RABAK... rupernyer same jer...!! Biras aku aka Kak Juana 'Gebu' hheee..hhe tetiba lak aku rase nama tu cukup sesuai ngan dia.. hheee.... jgn marah yer kak..  Dia pun blogger (ala-ala.. manje gitu..) sama cm aku.. Yang best nyer blog Kak Juana Gebu nie.. (nie.. panggilan aku jerlah..) dia ada jual mcm2 barangan & produk yang diimport nnnuuuunnnnnn... jaaauuuhhhhh.... disana..... kire over the sea ar..) yang pastinyer ORIGINAL..


Aku adalah salah sorang 'mangsa' Kak Juana Gebu.... hhheeeee

Antara barangan yang aku terjebak untuk membelinyer.....



 Description
Item:  Smoothing Body Scrub 200 g
Scent:  Room 504
{Sultry Amber & Passionfruit}
Price:  RM42.00

Cam tau tau jer aku memang tengah cari body scrub...  Lepas balik dari umah dorang aku terusss... masuk bilik ayor try... Aku memang cmtu kalau barang baekkk... tak nyempat.....hheee...hheee Beb......! wa cakap lu bau dia.... perggghhhh.. terbaekkk...!!!!




Description
Item:  Lace Trim Henley Sleepshirt
Size:  M
Colour:  Cherry
Material:  58% Cotton, 38% Modal, 4% Spandex
Price:  RM68.00

Yang ini pun aku TEEERRRRReeeemmmMMMbbaattt gak....
Sannntik  Sangat.. yang paling penting Material dia lembut.. Design dia santik & ada lace kat leher.. Santik... santikkk...santikkk... bangat.... Korang ingat aku ini boleh ditahan tahan ker untuk cuba baju nie. .. Lepas mandi terus pakai baju ni O.K..! Tak leh tahan...... 
SUKA...SUKA...SUKI...HATI KU..... TERASA SEKSI MAK KETIKA ITU..OuuuWwwwwhhh..!!!....

(p/s: kpd isteri isteri yang sominye tak balik  umah plz try this baju at home... memang berkesan...)


Description
Item:  Creamy Lipstick
Available colors:
1)  Clementini
2)  Grapefruity
3)  Cutie pie
Price:  RM32.00 each


Last skali... honestly aku bukan wanita yang suka bermekap mekapan..... dari aku muda mudi ker tua tui pun aku bukan gemar bermekap.. tapi aku suka nengok color color make up.. even litip pun aku tak pakai gi opis... Aku tak REGHTI make up & Aku MALAS nak make up..  Oleh kerana KAK JUANA GEBU hadiahkan aku liptip nie.. aku tak menolak... arini aku dgan azam yang baru nak pakai liptip kat opis.. Dengan rase banggnyer aku menunjukkan litip aku kat kak zira... sambil menjuih..juihkan  bibir yang tak berapa nak seksi nie... 

KAK..!! aku pakai litip....hheeee...hheee.. 
 AhhhhhaaaAAAAaaaa..... tulah jawapan yang kuar dr mulunyer...  
TAK NAMPAKKKK APER PONN.. cm TAK PAKAI JERRR.......
Kite nie bukan make up punye orang..... hheeehhheee....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




So, kepada sesiapa yang berminat untuk menyerahkan diri menjadi 'magsa'

KAK JUANA GEBU  
http://ardinistreasure.blogspot.com

Barangnyer sungguhhh terBBBaaaEEEKKK...!!! 

Iklan ini tidak dikenakan bayaran kerana 
SAYA AMAT... AMAT..AMAT... berpuas hati...
Ooouuwwwhhhhccchhhhhh...!!!



Sunday, November 21, 2010

Dah nampak BUKAN..???!!!

Minggu nie turn aku koje... Oiiitttt.. Aida!.. Bangla pun cuti ari Ahad...!! tu bangla.. bukan aku... heee...hheee.. untuk mencari sesuap nasi... oklah aku bukan nak citer pasal bangla ok..


Arini haku saje nak ajak kowang menjamu mata nengok gambar lelama.. 
Koleksi Abg Deris....
 

Kak  Zira (telah mendapatkan berat badan yang diidamkan.. tahniah kak..!!) 
Kak Shiela (ermmm.. maintain Membesau...) 
Kak Asmah (maintain...)
Kak Zuraini (maintain.. ratu..)
Abang Deris & wife (maintain loving couple)
Liza (..lame tak jumpe..)
Haku akak Daku.. (maintain........bulat....mengandungkan qaseh ker tak mengandung ker same jer..)
Zurina.. (maintain... maintain...maintainnn....)

 Kak Zira memegang jawatan tetap as BIBIX PARTTIME  aku

 Haku... & En. Atoy...

 
 Haku & makan tak boleh dipisahkan lagi...

 Peace.. mommy.... Aku suke pic nie....
 Atok.. Adam... Daddy...


ahhhh......


 
Alooo.. der..!! Haku...bukan ajak nengok jer yer der....
COMPARE kan diri ANDA iaitu HAKU dulu ngan HAKU sekarang...
Ada perbezaan.....??????

Renung-renungkanlah......

 Sewaktu menggandungkan Adam.. 
betapa kembangnyer aku .....dan inilah hasilnyer

-
-
-

Ahmad Fareen Adam


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




Nak nengok lagi perbezaannyer...


Nak lagiii.....



Dah nampak Bukkkaaannnn......

-

-

-

-

-

-

-

-

-
Renung-renungkanlah.....


-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

-

-
 
-

UUUUuuuwwwwwWWWwaaaaa.......




Saturday, November 20, 2010

Paaannngggg.....!!!!

Salam.....

Semalam korang layang tak citer Oh yeaahhh channel 132 astro warna... hheeee..hheee memang lawak giler citer tu.. boleh pecah panggung.. hheee... silappppp.. tu DR. ROZMEY dengan Filem 2 Alam.. tp citer yang aku nengok semalam siaran astro besttttt.. tak rugi nengok...!!!  Korang dapat bayangkan tak barisan pelakon dia afdlin shauki, nabil ahmad, zizin, syarifah amani, adibah nor dan semalam ada artis jemputan kuman... ahhhhaaakkkksssss.... Aku nengok si Kuman tu cm nak picit picit  jer.. gerammmmm.... memamg citer nie lawakx tahap cipannnn..... (astro jgn lupe bayar i o.k....)




Mak apak nyer dok nengok tv gelak terguling guling & anak dirumah dok buat rumah cm playground..

AKU MEMANGGGGGGG SUKA..... 

dorang dok sepah sepahkan umah... buatlahhhh.. aper yang korang nak buat...  lepas abis citer nie.... taulah aper yang MOMMY NAK BUATTTT... (lagak ngeri.....)

Nilah xtiviti anak aku malam tadi.. menyemakkan umah jer kejenyer...

Yang si qaseh nie tak padan ngan kenet..
mane plak dia dapat menatang nie.. berusaha nak masok dlm tu lagi... 
Kang tergolek kang... baru tau...!

Bile usaha tangga kejayaan.. ADDAAAMMMM LAK.. 
aku translet bahasa jermen anak kau ADAMMM TOLAK...
 Si adam plak jadi pak sanggup menolak adiknyer.. 
ibarat dalam citer cartoon chungcinton.. chhoo..chooo...

 ADAMMMM.... GGIII....
sian ngan abang...

Abang Adam yang dah kepenatan asyik menolak adiknyer.. 
Sok yer Qaseh.. abang penat...  Qaseh: OK..!!

Korang tau tak memang siankan bunyinyer.. Adam penat.. Memang dia penat nak menolak adik dia.. tp dia tak menolak sekiranya adik dia sanggup bekerjasama dengan dia untuk memporak perandakan keadaan rumah aku.....

............ADAMMMMMMMM..... QAAASEEEHHHHHHHHH......!!!!!
mommy ko dah jadi TARZAN dah nie......!!!!
Adam dah semakin mengganas.. 
abih aku punye bantal kecik kecik kat kosi dia turunkan

 
.... Dannnn lagiiii....


 .... Dan kemudian .......


-
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

........... PPPPAAANGGGGGGG....!!!!!


sekian... terima kasih.......

Friday, November 19, 2010

Hoooyyeeeeaaaa.....!!!!



Hhhhhhooooyyyeeeeeeeaaaa... 
aku dah ada networkedblogs sendiri.. 

KO ADO...????!!!!

hooooyyyeeeeeaaaa...
Ada fan ker aku nieee....?? 
ceeeewwwaaahhhh... 
fanatik... fantastik... plassstiikk...
hhhoooyyeeeeaaaaa.....!!


 -
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
 Nak gaklah tu.... hheeee.....hhheeee...
Hhhhhoooyyeeeee...yyeaaa.....

Ana Suzana Anniversary Giveaaway......

Nak jugakkk...nakkkk jugaaakkkkk... jooooiiiinntttttt....!!!!!! 
Ana Suzana Anniversary Giveaway...
 

Kepada sesiapa yang nak join Ana suzana anniversary giveaway cm aku nie, boleh lah... 
nengok sarat-sarat kat bawah nie...
  Syarat-syarat nak join mudah je :

1. Keutamaan bg yang jd followers blog ana..yang takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je.. mission complete!

2. copy paste entry ini balik & letak banner ni kat sidebar korang bg yg ada blog..yg takde blog korang email je ye.. mission complete!
3. Tag 2 orang kawan anda
1) Mummyr  (Khay)
2) Cik Sue (Hidup Kena Selambar)
sory ar kengkawan yang lain owner contest mitk letak 2 jer....


4. Yang dah join sila letak link kt komen ye..utk ana buat terjahan..takyah wish apa2 pun..nak wish pun boleh juga kekeke..mission complete !
(Ana, Selamat beranniversary, semoga mendapat kebahagian didunia & akhirat... insyaallah...)

5. Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary
ana pada 28 Nov nanti...

Hadiah yg di tawarkan
*
*
Hadiah Utama

Hadiah Kedua

Cepattt.. ada seminggu je.. tarik tutup 26 Nov jam 11.59 mlm okey..
Sayangggg Koranggg...!! Muahsss..
Suka.... sukaaa.... adiah nieee......... boleh tambah koleksi tudung... 
wwwaaaahhhhhhaaaaaa..... 
(ekeeeellleeehhh.. cm kompem menang jer.. aaawwwwww.....!!!)
hhhheeeee.....hhhheeee........

SAMA... SAME... SERUPA... SEJIBIK... =.......

Salam...

Aku memang selalu cmnie.. bile dah idea nak berblog kengkadang 1 hari, 3 4 citer.. tp kalau xder idea berminggu minggu baru nak berupdate.. heeee...hheee sila maafkan aku yer kengkawan...

Saje nak share..

Semalam lepas balik koje, En. Atoy ajak aku teman dia gi potong rambut kat The Curve... potong rambut kat Curve ok.. tak hinggat kalah bini dia potong rambut kat kedai ahso jer kay..!

Sampai jer kedai tu adalah sorang aweks tu dok nunggu balaks dia potong rambut... Aweks tu datang ngan kengkawan pompuan dia... (takut mak tak bagi kuar ar tu..hheee..) bile aku masuk jer kedai tu.. kengkawan dia dok terpandang-pandang aku.. cm artis lak.. kuiii...kuuiii... aku buat tak tau jer.. lantaklah kan.. mata korang...suka hati...

Pastu aku nampak awek yang tunggu balaks tadi dok kepit kepit something, dia letak kat atas riba dok bongkok bongkok cm aku nak nengok sangat 'something'... asal lak tu.. ?! kengkawan kat sebelah dia dok senyum-senyum... bisik- bisik kat dia.. Mula-mula aku buat dono jer. tp disebabkan dia berkelakuan pelikz aku nak sangat nengok..... Biasalahkan  aku ni kalau benda benda yang berkelakuan pelik  memang aku suka nak nengok... heeee...hhheee... 

Korang nak tau tak ape benda yang dia dok tersorok sorok dari tadi....

Rupenye 'something' yang dia pakai tu iaitu HANDZ THE BAG sama.......same.... serupa..... sejibik kay cm aku punye...color sama, bentuk sama, design sama.. semualah sama...   

OMG..!!! 

  
Aku taulah kat kedai tu 1 design dia keluarkan  2 3 collection tp aku tak jangkakan aku boleh duduk sebelah ngan orang yang pakai handz the bag sama ngan aku.. cm Buy 1 Free 1...  dok plak sebelah sebelahkan.....  cm buat Iklan Freeeee.....

Mak aaaalllllluuuuuuu......... Nasib baik awekz tu tak dok lama kat sebelah aku.. Aluuuuu...aluuuu....

En. Atoyyyyyy......!!!!!!  nak handz the bag lain cm mama Juana punye 'something' bermula dari huruf 'M'

uuuuhWWWwaaaaaaaaa............. 

Sentap Hati Mak Nak...

Hehhheee... tajuk takleh pegi beb..!! Sentap ati mak nak.... Anak aku siapa lagi kalau bukan Adam yang noti tu... dalam minggu nie jer dh berpuloh puloh kali dia buat request kat aku.. Tersentap ati mak bile dia buat request kat yang tak tercapai dek akal ku...Request dia bukan cam biasa biasa ok... selalunya dia request nak tido hotel... nak pg toy'r'us la.... nak beli menan.. nak naik flight.. tp kali nie agak berlainan sikit banyakkkkkk... Ok!!

 Malam tu aku sakit perut masuk angin.. aku pn urut-urut perut aku.. Dia plak dah nak tido dok guling-giling atas tilam.. rupenye Adam dok memerhati  aku..

ADAM : Kenapa mommy
MOMMY : Perut mommy sakit ar adam
ADAM : Dalam perut mommy ada baby ker?
MOMMY : ishhkk.. takderlah.. masuk angin jer..
ADAM :  ~




-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-






Mommy.. boleh tak adam nak  
'BABY YANG TAK LEH JALAN....'

-

 -

-

-

-

-

-

-

SENTAPPPPP HATI MAK NAKKKK.....

mana pulak aku nak cekau baby yang tak leh jalan malam malam nie...

lain macam punye request si Adam nie.. Adammm..Adam...

MOMMY : niekan dah ada baby (Qaseh)..
ADAM : xnaklah.. Adam nak baby yang takleh jalan..
MOMMY :Qasehkan ada.. Adam tak sayang qaseh ker..
ADAM : x sayang..
MOMMY : Tak baik adam cakap cmtu tau.. Qaseh pun baby gak.. Kalau adam ada baby yang tak leh jalan tun pun Adam kene sayang qaseh jugak tau.. Adam abang...
ADAM : ermm... yerlah.. sori qaseh.. Abang sayang qaseh..

SENTAPPPPP HATI MAK NAKKKK.....
(terharu nengok gelagat anak.......) 



Bukan aku menolak rejeki yang Allah bagi, kalau sekiranya ada aku tak menolak.. tapi buat masa sekarang ni aku rase anak-anak aku masih kecik lagi masih perlukan perhatian dari aku & En. Atoy Aku & En. Atoy kene pkir 2 perkara nie Quality or Quantity.. 

So...... pikir-pikirkanlah.....
 
heee...hheheeeee....

Wednesday, November 17, 2010

PENGORBANAN serta TERKORBAN

Salam Aidiladha....

Sempat lagi aku nak interprem di pagi hari raya nie... So, cm biasalah kengkawan kat opis akan menayakan soalan cepu lempang kat aku.. KO TAK BALIK KAMPUNG KER? Aku dgn mengebangkan idungku ini menjawab MESTILAH BALIKK TAKKKKkkkkAAANNNN TAK BALIK... Umah mak aku dlm 10 minit sampai.. Umah mertua kat Cheras...ha... kalau tak balik nak cari na'as ar tu..  Kebiasaan aku beraya 1 hari cuti boleh settle kedua dua ruamh... Dasyat tak aku?!!!.. Ko Ado..?!! Bukan calang-calang orang tau boleh balik umah mak & mertua dalam masa 1 hari jer... DAHSssYYYAATTT...!!!! hheee..hheee

Oklah nak citer pasal pengorbanan sikit...
Pengorbanan aku pada raya tahun ini ialah aku telah mengikat longgar kuat perut aku ni untuk tempoh 2 minggu untuk kurangkan makan nasi.. Bagi aku  tu dah satu pengobanan yang BESARRR beb.. korang bayangkan dari kecik ko ditranning pagi makan nasi lemak, roti canai, teh tarik, cekodok.. tp kali ni aku terpaksa berkorban makan serial pagi2... minum susu low fat.. susu coklat low fat... makan sandwish tuna..tuna...tunaa... korang ingat semua tu mudah ker... uuuhhhhuuu...kira aku berkorban untuk diri sendiri ar...

Pada pagi hari raya Aidiladha ni juga aku telah TERKORBAN akibat berdepan dengan masakan mak aku, nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, rendang daging, mi hoon sop dan bayank lagilah.. Aku nie MAGSA keadaan tau tak.. tak makan kecik ati nti.. sebagai anak yang baik, aku taknak kecik kan hati mak aku lagi.. lagii di pagi hari raya... (alassssssaaaannnnn aida). CIK JURULETIH..??? Aku dah mintak permision kat cik juruletih untuk mengexcusekan diri ini untuk 1 HARI jer... janji jangan makan NASI.. katenyer.. Alamakkk..!!! tak sempat nak tyelah NASIK IMPIT kategori nasi juga ker.. CIK JURULETTTTIIHHH..??? Kire burn jerlah yer tak..??!!

Oklah.. aku nak gerak pegi umah mertua kat Cheras... Ok...

Selamat Hari Raya Aidiladha......
dari Aida's Family

Sunday, November 14, 2010

UUuuuuuuwwwwWWWWWaaaaaa....

Pertemuan Perpisahan Adat Manusia Biasa
Hilang dimata tapi dihati takkan lupa.......

ToooooouuuuuUUuuuuccchhhhiiiinnnnnnggggggg..... bebbbbbb!!!!
Kehilanggan seorang lagi rakan, selepas Sham.. 
Abg Deris, walaupun baru seketika aku mengenalinya... 

A - Abg Deris nama panggilan
B - Bukan calang-calang orang
G -Gigih bila berkerja
D - Dedikasi terhadap tugasan 
E - Emosi adakalanya
R - Ringan tulang bile diperlukan
I - Ingat kami semua...
S - Selamat Bersara Abg Deris

 UuuuuuUUUwwWWWaaaaaaaa.......

Memang minggu nie penuh ngan emosi.... Kehilanggan seorang rakan seperjuang, seorang abang & juga boleh dianggap bapa kepada kami di unit Graphic.. Beliau telah berkhidmat dengan Utusan Melayu selama 39 tahun..

5hb. November 2011 bertempat di Kayns Resort, Port Dickson, kami di Graphic Department telah menjayakan satu majlis khas buat Abg Deris & Keluarga..  GRAPHIC'S DAYS OUT.  Alhamdulillah majlis yang dirancang selama 1 tahun itu berlangsung dengan jayanya. Semua staff Graphic Department hadir bersama family...

Terasa sayu hati bile nengok Abg Deris... 39 tahun perkhidmatan bukan satu tempoh yang singkat...


Sedey... Anak aku Adam cukup rapat dengan Abg Deris yang dipanggil Atok.. Ketika majlis pun dia sentiasa dekat ngan Atok.. "Adam nak nyanyi lagu untuk Atok.." Bile teringat balik, kalau aku bawak Adam dtg opis.. Adam akan terus cari Atok... lepas nie.. mesti dia tye Mana Atok..?.. Adam membesar dalam opis aku.. Atok jadi saksi Adam membesar..  uuuhuuuu.. touchinggg....


  'Abg Deris & family"


 Latif & Nazli Familys


 Antara tetamu kehormat yang hadir Syamsul Baharin with his wife

Effa... line clearrrr.. juruletih tengah sibuk kat atas pentas tu.. 
dia x sempat nak nengok kite mengketedarah...

 Time nie.... Mem Besau dah sebax....Aku kat blakang. bukan boleh nengok org nangis... uuuuhhhuuuu...
Abg Deris siap mention computer dia xder internet...susah nak buat kojer.. 
korang bayangkan.. 39 tahunnnn beb xder internerttt... cm zaman batu.. ishhhkkk...isshhhkkk!!!!....

Isteri serta anak anak Abg Deris yag sentiasa menemani beliau pada malam itu.

Cenderamata dari Graphic Department walaupun tak seberapa, 
kami harap ia memberi kesan yang mendalam buat Abg Deris.. bile windu...



Penuh makna....



Anak Sexy.... Mak Seksaaaa.... Uuuuwwwwaaaaa.....

Sempat lagi si Qaseh menjelir lidah...

Jap...japppp...nak interpreme sikittt....

Adakah itu laki ku..????!!!
Akhir sekali...
Aku harap Abg Deris 
dipanjangkan umur.. dimurahkan rezeki & sentiasa gembira disamping isteri, anak-anak & cucu cucu......

-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
UUuuuuUWWAWWwwwwawaHHHHhhhh
-

-
-
-
-
-
-
 TouchinnnggggGGGggggg siottttt...!!!

p/s:  banyak lagi pic2 yang menarix di KAYNS RESORT boleh ditonton di 
Blog Miss Jebat & Be Simple Beb..!!!


-


-

-

-


uuuuUUUwwwwaaaaaa.......