Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, January 31, 2011

Sebenarnya... ...

Salam.....

Sepatutnye aku start cuti mulai 1hb hinga 7haribulan.. ngalahkan bangsa cina plak nak beraya.. heee..hhe.. tapi aku terpaksa ambik xtra cuti pada hari ni coz hari ni seisi rumah aku diisytiharkan KUARANTIN...... bukanlah terkene penyakit yang berbahaya....iishhh..selisih malaikat fourty four..hhhee.. Seisi rumah aku DEMAM.. Alhamdulillah aku terkecuali dr penyakit ini.... Alhamdulillah....

Rumah aku ni dh macam spital klang dah... Sian aku nengok muke sorang2...en. atoy & anak2 demam.. saperpun tak boleh jangka... pagi pagi elok.. masuk tengah hari semua flat...termasuk bibikx aku.. So.. arini aku mengisytiharkan diri aku bertukar profesen sebagai nurse merangkap bibikx kat umah.. BERTUKARRR...!! tinggg........ ttoonggg.. clinggg....!!!! hhheee..hhhe...Bibikx Rofa..???..  iisshh.. aku tak nak kacau dia.. sian lak aku nengok dia demam fening kepala.. so aku dah bagi dia ubat suruh tido jer..takyah buat aper2.. tak per arini biar aku jer yang take over keje dia.. xper.. xper..... ishh.. lain macam jer bunyi...hhhhee.. betullah.. aku tak sampai hati .. eermm.. Baik tak aku...?? ada sesaper nak apply jadi BIBIKX aku sila angkat mouse.... hhheeee...hhheee.


Skrang ni, baru aku  boleh releks jap.. dari pagi  tadi masakkan bubur untuk pesakit2 kat umah nie.. bagi makan anak2, lap badan anak2 aku SAHAJA tidak termasuk Rofa, lap badan laki.. hhee.... uuuuwweeekkk.. sila muntah skrang.... tapi aper salahnyer.. nak masuk SYURGA katanyer... cukup time... bagi makan ubatttt... DDDaaaHhsssyyyatt.....!!!



-
-
-
 -
 -
 -
 -
 -
ermmm................ ....................
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

SEBENARNYA............. 
 aku tengah memikirkan sesuatu...
 -
-
-
-
-

apakah yang akan terjadi pada esok hari.......
-
 -
 -
-
-
 -
 -
 -
adakah ia akan berlaku seperti yang telah dirancangkan atau sebaliknya.....
 -
 -
 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 -
 -
 -
eeerrrrmmmmmm....... 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
entahlahhhh.. 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kite negok jerlah esok.....
-
-
-
-
-
-
-

Wahai anak-anak & suami ku.. cepatlahhhhhhhhhhh sembuh.... ...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
K.E.R.A.N.A
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
diri ku nie bergitu....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TERUJA.... menunggu kedatangan hari esok..uuww...

 -
-
-
-
-
-
-
-
uuhuu..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
uuhhuuuuuu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
UUUuwwwwWWWaaaa.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 ....... bersambung next n3..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
nak sambung nangis..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
uUUUUuwwwwwwwaaa....



Sunday, January 30, 2011

TERPAKSA....

Ari nie turn aku keje.... 
So.. ??! aper kene mengena ngan korang.. hhheee..hhhee 
memang xder kene mengena ngan korang.. Saje jer aku nak bagi tau korang yang aku nie KEJE.... tau x KEJE.. cis..!! korang jgan nak samekan aku ngan bagla yer bangla pun tau coti ari ahad.. 
So.. silalah layan aku yang sedang berkeje nie... hhhee..hhhee

So, pagi2 lagi dua2 orang anak aku dah bangun nak ikut aku pergi opis..  aku plak dh lambat nak masuk opis.. cm tak biasa lak lambat masuk opis yer x..??  
cm lipas kudung ar aku nyiapkan anak2 aku tu..mandi, pakai baju, buat susu.. blaa..blaa...

Sampai opis aku nengok Adam cm semacam jer.. BEHAVE sangat.. 
kalau tak tu.. berlari sana sini, makan cekedis, mamee kasi sepah satu opis... 
oooppsss...! yer memang anak aku yg kasi sepah mamee atas carpet tu.. 
Kak SUUuutiiInaaHHh..... toloooooongggg vacummmmmMmmmkan...

Sian anak aku Adam demam.. memang nampak sangat muka demam dia.. 
pagi tadi aku siapkan dia xderlak simptom2 demam...cume dia ada request nak mandi air panas.. gilor ko aku mandikan anak aku ngan air panas mengelegak.. nak mam..aper...aku nie.. Air suam suam kuku..

  Aku rase badan dia memang fanas....

Sian.. adam sihatlah cepat... kalau tak tak best ar nak gi bercuti nie...
Bukan anak yg xcited nak bercuti.. mak dia yg over.....!!!!

 Aku ngan en. atoy dicide bawak dia gi klinik pusrawi area opis aku..
aku dah nak isi borang pastu.. nurse tu cakap doktor baru jer kuar...
So..?! xder doktor lain ker?! TIDAK jawapannye..
Kalaulah ada orang sakit tenat time tu... nak 'SELAMAT' dah..!!! iishhhkk..!

So.. aku dicide balik dari opis baru pegi kat klinik Rahman Putra area umah aku...
Tapi... sementara nak menunggu pukul 1pm...

-
-

-

-
-

-

-

tetiba aku terpikir......
-

-

-

-

-

-
Adakah aku nie seorang ibu yang tak bertanggungjawab....???
-


-

-

-

-


-


-

-
-

-

-

-

-

-
...atau isteri yang suke membuli sang suami...

-

-

-

-

-


-


-


-

-

-
-

 


jawapannyer TIDAK sama sekali...
Kerana aku terlalu MENYAYANGI MEREKA
aku terpaksa bekerja sampi pukul 1pm untuk mencari rejeki....

-

-

-

-


-

-


Maafkan AKU....

Friday, January 28, 2011

Jom..... Main Lelayang...!!!

Ahhh...!! kali nie aku nak hapdate entry yang aku tonggak kat korang aritu...  alllaaaa... entry yang tau tau dah Hari Kedua Cuti...tu... padan muke aku korang dh lupe.. ahhhhkkk tu ler lame sangat tonggak nyer..

Lantaklah aku nak hapdate gambar & citer sesikit jer.. untuk tatapan korang yang sentiasa menanti kehapdatekan aku disini... sila muntahkan diri anda.... uuuuwwwwwkkkkkeeee.....!!!!

 Sebenarnyer udah lame aku berhajat nak bawak anak teruna & dara aku kat tempat cmgini.. Bukan aku tak nak bawak.. faktor mase yang membuatkan aku tak berkesempatan nak bawak dorang kesini.. (alasannnn.. cer kalau ajak gi window sopping ke.. jalan-jalan dalam mall ker... banyaklakkkk ko punyer mase yer.. .. sanggupppp... aper saje sanggup redahhhh... hhhheee..)

Hari Pertama Cuti : Jom...!! Pergi Main Lelayang kat Kepong.... 

Keterujaan Adam amat ketara kerana dia berjaya melayangkan lelayangnyer agak tinggi daripada dia... hhhheeee... Aperlah kopunye ayat nie.. BM ko braper..???? kalau cikgu BM ko tau ayat ko lintang pukang mesti dia nangis tak henggat....!!!! hhheeee....





Motif: ???
Entah... aku pun tak tau aper motif aku nak tunjuk gamabar nie.. 
kokonon aku nie mommy yang vogue & penyayanglah.. sanggup ilangkan rase perasan vogue & duduk atas rumput sambil nyusukan anak.. Pleaaaaseeeeee...lllaaahhhh.... tolong shut down lappy anda dengan kadar segera...!!!
aaahhhhhhh....!!!!





terAmat jakunlah diri ini tengok menantang nie...  Aku tak tau aper name dia...






Usaha dorang untuk menaikkan bendalah nie.... 
susah gaklah... kene nengok mood angin....Menantang ni seakan akan payung terjun tapi bukan.. yang aku amati cara dorong main menatang nie.. dorang akan cube menaikkan menatang nie dengan bantuan angin & rakan.. bukan senang beb! aku nengok brader nie berkali kali kasi naik.. susah beb! tp kalau tersilap langkah orang yang main nie akan ternaik sekali ngan menantang tu.. (perrrghhh.. plzzzzz paham aper yg aku sedang katekan nie...!!!) So.. pemain itu hendaklah menarik semula agar menatang tu tidak terbang... cm main tarik tarik ar...... iishhhhkk.. susah benor nak citer.....



 Motif..???


En. Atoy sedang tidor sambil bermain lelayang...
MOTIF...???!! lu orang tyerlah dia sendiri..
Ahhhaaaaakkkkkkkk......

Sekian......

Nak Makan Ais Keremm...

Semalam... tetiba rase teringiiinnnn sangat nak makan ais kerem kata ice room.. bahana nengok blog analah nie.. hheee... terliur mak nengok... terus balik tu bagitau en. atoy malam nie kite makan ais kerem jerlah.. hhhee.. Aper  terbiat bini aku nie.. malam-malam nak makan ais kerem.. xkira aku nak gak...! lain macam jer bunyi nyer.. hhheee..hhee.. coz selalunye aku yg dok tye dia.. malam nie nak makan aper.. ?? meee..?? nasi.??  paling kerap maggie...???  hhheee.. tu jerlah yang termampu dek aku..

Atas desakan yang agar melampau oleh aku.. akhirnyer berjaya gak aku ngajak en.atoy menikmati ais kerem kat ice room area Kota Dam... (damasaralah).. Ice Room Kat Kota Dam nie berdekatan ngan Giant Kota Dam.. bersebelahan ngan Sekinchan Ikan Bakar... memang tak susah cari tempat nie...



Masuk jer kat dalam tu terus kitaorang naik lift pergi ke level 1 coz kat situ ada playground untuk bebudak main.. ekeeelleehh aku nie.. mestilah tuk bebudak takkan tuk mak bapak budak lak.. hhheee


Area Level 1


En. Atoy tengah usha line.. clear ke idak.. dia pun teringin nak main.. 
mase kecik kecik xdapat.. hhheee...


Serina pun penah datang kat sini dalam Jalan-Jalan Cari Makan..



Kat ice room nie, bukan setakat ais kerem jer yang ada...
makanan lain pun ada cm western food, mee, nasi.. ermmmm maggie jer yang tak der...hhheee.. ok!


 Malam tu kitaorang order


  
1. Snow Ice Peanut : RM7.90
Name pun Peanut.. takkan rase doyan plakkan..
ehhh..eehhh.. tapi.. memang dorang ada Snow ice Durian..


 2. Snow Ice Tropica Mix Fruit : RM9.90
 Yang flavour nie memang sodaaappp, buah manyak.... tu yang penting
ada strawberry, durian belanda, manggo


 3.Spices Prawn Mee : RM8.90
Yang nie plak tak seindah nama.. Aku cm nak tukar jer nama dia.. 
"Mee Hitam Manis Udang Kering" sedap tak name tu..?! ehhhee..

rupe dah macam mee kicap.. memang ar ada udang.. tp rase mee udang kering.... udang gak tukan?!



4. Fish Fillet with Thousand Island : RM13.90
Rase dia bolehlah.. tapi ikan dia kecik bebenor.. tak puas makan..

5. Kaya Butter Charcoal : RM2.80
Sowy.... lupelak nak ambik gambar......
yang nie roti bakar letak kaya


Tunjuk makan jer.. air nyer mane..??? 
isshkkksss.. aku nie sejak NAK menginjak ke angka 3 nie banyak yang lupe.... 

Oklah kengkawan.. dalam banyak banyak air yang ada dalam menu tu.. aku sepakat untuk mengoder AIR SUAM SAHAJA.... ehhheee... dh banyak benda yang manis manis kitaorang makam malam tu..


 Nengok si Adam nie.. kalau dapat makan ais kerem.. hilang selsema.....
kalau tak tu.. siap cakap ari-ari lagi.. 
Mommy.. mommy.. ada tak sukelah selseme.. adam tak sukelah kalau Adam batuk.. 
Abih tu dah pagi petang siang malam dok makan ais kerem pop tu kenapa..?? 
dah aku sorok pun dia jumpe gak.. Pandai lak tu.. sok nak makan, malam tu masukkan ais kerem dulu kat dalam peti sejok.. tanpa memerlukan bantuan aku.. Kalau nak kene Jeriiiittttt.. mintaklahhh....


 Sama Sebijik Sepesen..
Like brother like sister..


Nampak tak.. nampak tak.. teknik photographer yang profesional tu.. TEKNIK PANTULAN.. Yang nyatanya aku bukan nak tunjuk saper photographer itu.. tapi aku nak tunjuk kat korang sebelah ice room nie ada Restoran Sekinchan Ikan Bakar.. agak2 perut korang masih lapar menjerit mintak makan.. bolehlah pergi ke Restoran Sekinchan Ikan bakar kat sebelah jer...



Aper kene mengena gambar nie diambil..??!
Coz aku suke dia punye graphic SIMPLE but NICE...
LOT of IDEAS...

Friday, January 21, 2011

Hari Kedua Cuti : Kak Long Operation!!!

Salam...

Mood untuk memblogkan diri sudah kembali.. hhhuuuyyeaaaa... Almaklumlah aku sedang menikmati cuti-cuti aku pada bulan ini...  hhheee... !!!!!

Tajuk kite pada hari ini adalah Hari Kedua Cuti: Kak Long Operation... tetiba dah kedua dah.. mane yang pertama ntah..???!! hhee...toksah carilah.. memang xder pun tau tau dh kedua.. yang pertama aku simpan dalam robok dulu.. Aku bagi sinopsis sikt berserta ngan tajuk dulu.. Hari Pertama Cuti:  Padang Layang Layang

Ok! semalam.. cuti aku terisi dengan membawa anak anak aku pergi bermain layang-layang kat padang layang-layang kepong.. gambar?! sowy buat mase skarang gambar NOT PROVIDED oleh aku kerana masalah teknikal.. nanti bile masalah tu settle aku upload yer uolzz.... Noktah.!

Hari Kedua coti aku terisi dengan pergi ke Hospital Besar Sg. Buloh, nengok kakak aku Kak Long buat operation Fibrod ermmm.. apertah.. kat breast dia.. aku ingat fibrod tu selalau ada kat rahim jer. rupenyer kat breast pun boleh ada fibrod... besar fibrod tu dalam 3cm x 3cm.. korang angarkan lah sendiri.. scarey giler..zaman skrang nie terlau banyak nar penyakit yang kite tak tau... ermm bahaya..So uolz kite kene mencegah sebelum terkene penyakit penyakit yang merbahaya oleh itu... MINUMLAH MONAVIE. yeaahhh!!!! sempat lagi aku mempromote.. ahhhaaa...aahhh

Ok.. Ok..  Aku sampai spital dalam pukul 12 lebih.. Aku ingat nak bawak anak anak aku naik nengok ibulong dia.. tapi.. apakan daya budak budak TIDAK dibenarkan masuk.. ermmmm.. Aku terpaksa memnunggu kat bawah sementara mak & intan  naik nengok kakak aku..

Lepas mak &a intan turun.. turn aku lak naik atas... Bile aku nengok kakak aku tengah baring kat katil.. sedih lak ati aku nie... sian kat dia... Sabarlahhh long dugaan Allah...

 
Korang nengok.. walaupun dalam hati tu tengah dup.. dap... dupp.. dapp.. 
sempat lagi dia suruh aku ambik gambar dia...

  ... Peace yo..!
.. On the way to Dewan Bedah...


 .. Sampai sini jer aku boleh antar dia....



Kak long... orang mendoakan segalanyer berjalan dengan lancar & selamat..  
sedihlak aku nengok kakak aku nie.. dahlah pirst time kene operate...

Dah lepas antar kakak aku kat dewan bedah aku pun choww... ar aper lagi.. sian mak aku kene tgu ngan anak anak aku kat bawah sementara aku nengok kakak aku.. aperlah yg dorang sedang lakukan sekarang..???

 -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 Owhhhhh.....!!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Nasib baiklah bawak semua khazah dalam beg.. kalau takkkk.. mesti bosannnn giler menunggu..
kat umah orang suruh bace buku tak nak..Nasiblah... dh cm kat umah dah sepahnyer...

harap sampai besarlah minat membaca tu ada  dalam diri korang...

 Ahhhaaa...??!! gosip aper tu...? hhheee..hhheee

Saturday, January 15, 2011

Percutian 1/2 Hari

Salam..

Kali nie aku nak story Percutian 1/2 hari aku & family kat Genting Helen... Ahhhh??!!! aperlak tak bolehnyer percutian 1/2 hari.. korang cari ar tempat yang agak dekat ngan kediaman korang, sg congkak ker, zoo negara ker.. taman rerama ker.. x kesahlah.. kira percutian gak tu.. ahhhhaaa... janji korang enjoyyyyyy nagn percutian korang.. samelah gak ngan aku nie...

Last week, percutian aku nie mmg tak dirancang.. coz aku memang selalunye begitu, kalau dirancang bagai nak rak CONFIRM! tak jadi..ermm...

Ok.. pepagi lagi aku tye en. atoy nak tak naik genting helen.. di kata ok gak.. so aperlagi.. packing... then pukul 3 pm baru bertolak dari umah ke tempat kejadian... perjalanan ngambil masa dalam 45 minit..

Pirst sekali kitaorang berhenti kat GENTING STRAWBERRY FARM. (SF) terletak di bawah kakiku bukit Genting Helen.. iaitu sebelum sampai Genting helen Hotel dalam erti kata lain kat GOH TONG area.. Masuk SEMESTINYE FREE.. korang mesti sukekan..?! bile ada perkataan PREE... termasuk aku.. ahhhhaaa...


 Time nielah korang harus membuat pilihan dengan tepat.. 
Jangan ikot sedap menggunting jer.. Sampai kaunter Mashakk... Bayarlah aper lagi..
Bukan PREE yer..!!

 Si kenit nie pon nak gak merasai nikmat menggunting strawberry... 
strawberry color hijau pun dia nak gunting...


nampak tak..?! nampak ak..?! korang ingat boleh main gunting sesuka hati.. Nie bukan PREE yer kengkawan.. nie BERBAYOR.. dalam bakul nie adalah dalam 15 biji strawberry bersamaan 15 hinggit... Korang ingat Goh Tong tu nak bagi korang makan PREE. ker..?!! rengtikanlah...



 Buah Markisa


 Hantu kat Limah

Kat dalam SF tu jugak, kite boleh nengok kawasan tanaman cendawan... 
memang pelbagai jenis cendawan ada kat dalam tu yang kite x pernah nengok.. 
Banyaknye ibarat Cendawan tumbuh selepas hujan.. hhheee...hhheee...
Kat dalam SF tu banyak gak ar kedai-kedai yang menjual cenderamat, t-shirt, coklat, pokok2..

 Lepas puas merayap kat dalam SF kitaorang decide naik atas.. 
Memang sejuk giler.. Sesiapa yang nak pegi Genting Helen 
disarankan bawak jaket, glove, mafla... etc


Kitaorang tak masuk pun kat theme park coz rase cm rugi jer kalau tak main...





Kalau pegi Genting Helen Harus masuk SNOW WORLD.. memang best.. Masuk RM22 hinggit (dewasa) Kanak-kanak pun sama RM22. Dia ada time untuk masuk kat dalam, time last dalam pukul 8.30mlm.

Kat dalam SW tak boleh bawak camera, tak boleh bawak beg, korang kene sewa locker (RM0.50) untuk letak barang, tak boleh bawak handphone. Kalau nak ambik gambar dorang ada sediakan photographer untuk ambik gambar.. SO BAYORLAH aper lagi...

Kat dalam tu, dorang ada sediakan jaket, glove, & kasut untuk masuk kat dalam tu.. Aku memang tak tahan sejuk, kejap2 kuar.. sejuk gilerz... memang mcm kat over da sea.. Tapi yang tak brapa syioknyer tempat tu tak berapa nak luas & korang hanya ada 45 minit sahaja kat dalam tu..

Adamlah orang yang paling xcited dudok dalam tu, main slide, main snow, buat snowball.. macm2 ar..




 Unique Shop

 Suasa Malam di Genting Helen

Lepas puas kat dalam tu.. merayap kat dalam mall dia.. cantik sangat suasan malam dengan cahaya colorful. Malam tu Ramai gak ar orang... Ada clown, ada show memang sesuai untuk bawak bebudak..

Jam dah menunjukkan pukul 10 malam.. tp kitaorang masih berada di atas Bukit Genting Helen.. esoknye en. atoy ada footsal so tak dapatlah bermalam kat situ.. 
Aper lagi anak2 ku.. Moh kite pulang....