Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, March 30, 2011

Trip To Bandung 19hb. Mac to 22hb. Mac 2011

First Day At Bandung

Salam.....

Finally dapat gak aku bawak anak2 aku nak kapal terbang.. Tu antara wishlist aku last year.. hemmm.. baru this year dapat melangsaikannyer.. So setelah ditimbang tara, ditolak ditambah.. akhirnyer aku & LD decide bawak anak gi Bandung..


Adam orang yang paling gumbira sekali kerana impiannyer nak naik aeroplane tercapai.. Alhamdulillah.. Yang si Aceh plak hanya menurut jer coz dia tecik lagi...ahhaa

Trip kitaorang nie di arrange oleh opismate aku iaitu ABG AJAI. Abg Ajai nie boleh dikatekan pelancong tetap Bandung.. ahhaa.. bawak orang gi sane dlm erti kate lain agent. ar.. So sesaper yang berminat nak ke Bandung boleh call dia AJAI 013-6368668. So, toksah risau.. semuanya beres.. arge amatlah perpatutan..
 Airport Bandung

Sampai Bandung kiteorang udah ditunggu oleh Aji merangkap drebar  or suspir kat Bandung.. orangnyer peramah & good looking.. kenapa rupe adalah penting?? YA!! kerana setiap perjalanan anda akan berasa selamat sentiasa.. kalau rupe cm penyangak.. mampusss.. terus nak balikkk..  aritu gak..!! ahhhaa.. pikir2kanlah.. nasib baiklah..... tapiiiiiii... for ur information..henshem lagi LD ku saorang... ahhhhaaa..!! Iklan tidak berbayar...  

Kitaorang terus dibawak gi makan makanan sunda kat Resto Karamba.. memang sodap

Makan Sunda - terliurkan??

Lepas makan, jalan2 jap pastu terus check in hotel. Kitaorang bermalan di hotel Grand Seriti.. 
Grand Seriti ni dekat dengan FO Rumah Mode..



Lepas relax2 & mandi2 then siap.. Keluar balik gi jalan kat Factory Outlet (FO) area Jalan Dago.. For information kepada mereka  yag tak penah pegi Bandung, Bandung adalah SYURGA SHOPPING, teramatlah banyak FO. Cam kite kat Malaysia nie..antaranya FOS, Brand Outlet,  Reject Shop..erm.. cm gitulah.. Lagi 1, waktu dorang awal 1 jam dari  Malaysia but pukul 6.30 dah gelap jam pukul 9.00 malam waktu Malaysia.. Pas jalan2, survey aper yg patut.. perut pun sudah lapar kitaorang makan kat The Stone Cafe.. Aku memangggggg RECOMMEND tempat nie.. cantikk sangat.. makan kat kaki2 bukit.. perghhh.. sejuk.. makanannyer pun sedap & taklah mahal sangat.. Tp sorry coz, gambar tak der coz, malam tu woll hanya ingat nak makan saje... hheeee...

Then, lepas makan kenyang2.. woll balik hotel tito coz esok nak merayap lagi..

Friday, March 18, 2011

I belive I can fly..


 I believe I can fly


I believe I can touch the sky
I think about it every night and day
Spread my wings and fly away...

... Buii..buuiii... Every One....
Salam...

Malam tadi sempat gak kitaorang megdinnerkan diri kat Ikea.. sebenarnyer dah lame LD teringin nak makan karipap tolo kat Ikea.. memang sodap....!! rasenyer hingga menjilat ibu jari kaki..!! Kalu nak beli memang kene que fanjang.. oleh kerana sedap ku gagahkah jua untuk LD terchinta.... Aaauuuwwww..!!


wajah org mengidam... sian teringin yerrr... ahhhaaa..
 nielah wajah LD kesayangan hamba.. auuuuwwww....!!!

nielah.. curry puff idaman kalbu LD.. 
1/2 dozen tau dia makan.. ahhhaaakkss...
-
-
-
-
-
-
-
-
-

acahhh jer....







Walaupun jam kat ikea dah menunjukkan pukul 10.00 malam.. 
tetapi masih ramai orang dok bersopingg.. ishhh banyak betul duit deme nie yer.. 
walaupun tengah2 bulan...



ermmm... dapnyer.....
 si aceh nie kalau dapat makan.... behave sikit..


wajah poyo adam...

Malam tu kitaorang makan :
Currypuff 1/2 dozen = ermm.. 5 hinggit lebih kot..lupe lak aku..
hot dog + air = RM3
Curry puff + air = RM2
Ice cream = RM1 

Sedappp bukan..???? so aper lagi.. ajak ar laki or boypren or scandal opppsss... masing2 gi ikea.. 
cakap korang nak makan Curry puff  AJE tau....
CONFIRM dorang nak.. ahhhaakkksss..

-
-
-
-
-
-
-
-
-


TAPI... sebelum kitaorang gi IKEA.. tujuan asalnyer adalah aku nak gi mencantas rambut aku kat 
The Curve. Arge dia RM13 je sekali potong.. Pesen ikut suke hati korang..

Sebenarnyer aku nie dah rimas rambut fanjang sangat..
sampai rambut  aku pun dah menjerit suruh di potong.. 
kepala aku pn dah tak larat nak tampung beban rambut aku..
Lagi panjang rambut.. lagi banyak ar gugurnyer.. 
kalau gugur tu duit tak per gak.. hiiikkk...hiikk.. 
Dah cam Hantu Kak Limah dah aku nengok..!!! hiiikkk..hiikkk...
Aku pn seram nengok... ahhhhaaakkkk...

nie saje jer aku letak muke bedak tu.. 
tempat nie memang selesa kalau bawak bebudak..
Sowy pic aku tak dapat nak ditunjukkan disini atas sebab tertentu..
Ahhhaaa... 
Lepas tu.. kitaorang merayap jap kat Curve..
Alamakkkk tersilap langkah lak.. ada sale main bebudak kat bawah tu.. 
pergghhh.. masakkkk aku...



 nie dah malas tahap cipan ar aku nie nak merotate gambar..  
so.. korang telengkanlah lappy memasingyer.. sila maafkan aku atas kemalasan yang melampau...

Si adam nie tak abih2 nak cari jam Ben 10.. sib baik tak der.. 
kalau tak rabak poket aku...

 - SELAMAT -

Tuesday, March 15, 2011

Adam berTELUR didahi..

Salam...

Seorang budak lelaki bertelur di dahi kirinya, 
berusia 4 tahun telah dijumpai kira-kira jam 11.30 malam semalam waktu tempatan.... 
GEMPARRRRR  bukan...??!!  
Hiikkkk..hikkk...

Tulah cmno tak bertelur di dahi.. 
bile omak ko terjerit jerit suh pi tido.. dok terlompat sana sini.. taknak tido.. bilo mak suruh minum susu.. tertonggeng tonggeng atas katil.. badan kat katil kepala kat bawah.. buat acrobatic plak..
ahhhhaaa..kan dahhhh......!!
bak kate mak aku mase aku kecik kecik dulu.. 
uolz penah dengar tak pepatah org dulu dulu..

KALAU TAK DENGAR CAKAP MAK BAPAK..
MANE PERGI BADAN TERCAMPAK...
aaaahhhhhhhh...kan dah tercampak bawah katil siap package terhantuk kat bucu dindingg lagi..
aku buat dek jer mase dia tertonggeng tu...
KEJAM bunyinyerkan??!! 
biarkan.. sebab aku dh cakap.. malas nak ckp banyak kali..

bile dah tertonggeng menonggeng bawah katil.. aper lagi...
WAAAAaaaaAaaaaa......
satu taman leh dengar suara dia.....
tapi sib baik kejap jer dia melalak.. 
memang dia tau kalu lame lagi dia melalak.. 
memang mak dia akan jadi ANTU KAK LIMAH TAK BALIK RUMAH  malam tu.... hhheeee...hheeee.....

Mase kene tu.. aku kat sebelah dia.. memang aku tak pedulikan dia.. lantak situ...
aku tak tengok2 dia kat bawah katil tu.. LD yang menyelamatkan dia.... 
bile LD bgtau yang dahi dia benjol, baru aku nengok dia.. 


 
Ajaib bukan...??!!! 
tak pasal pasal berTELUR didahi...

Sempat lagi tersenyum.. sebab dah tau salah sendiri..

Baaaiiiikkkkkk.... sanngaaattt...

ermmm.....

pas aku dah bubuh minyak gamat.. bagi susu.. pastu....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




 terus dia tido...
dalam pada tu sian gak aku nengok dia.. yerlahhh.. 
mak bapak keje dr pagi sampai malam.. 
malamlah dorang nie nak tunjuk semua skill yang dorang ada...

oleh itu sebagai mak bapak kite 
LAYANNNNNKANN JERLAHHH...
selagi kite larat...
bile dah tak larat....
sendiri mau henggatttt....
hhiiiikkk..hiikkk..



Sunday, March 13, 2011

Seharian di KLCC...

Semalam seharian aku & family belah LD kat KLCC... 
ahh??!!  aper tu LD.....???? terblur seketika.. ahhhaa
ahhhakkkhhh... 
LD tu shortname for Luvelydaddy.. 
muaaahhh..hhaa.... muuaahhh... muahhhhaaa.. segera MUNTAHHH..!!!! ahhhaaa...
selalunye aku gelar en. atoy.. kan panjang... naik taip tu.. mak ko nie semakin malas... ahhhaa...!!!


 Pegi KLCC tu bukan tuk bersoping yer adik adik.... tujuan utama adalah nak bikin SUPRISSSSE birthday party....!!!! for my mother in law... 
kitaorg celebrate birthday mak mertua aku kat Little Penang, KLCC

Memang Suprise coz mak mertua aku langsung tak tau pun yang anak2 dia dah menunggu kat Little Penang... sampai2 jer... muke dia terus berubah .. sedih+gembira+geram.. coz anak2 dia sorang pun tak wish birthday dia.. siap cakap.. kalau sampai tengah hari sorang pun tak telefon wish kat dia.. dia nak majukkk tak nak angkat phone.. 
hiikk... hikkk....
 lantak korang... kang jadi si tanggang baru tau... kene sumpah jadi batu plak.... ahhhaa...
AMPUUUNNN....!!!!


so, korang  layan jerlah gambar2 kat bawah nie yer.. 
mak dah fenat membebel dari tadi...

to My Mother In Law....
Semoga Panjang Umur Di Murahkan Rezeki...& Bahagia Selalu di samping
Suami, Anak-Anak, Cucu-cucu.. & Menantu-Menghantu.... eeceeehhhh.. nak jugak...!!!
Ahhhaaa.....





























Lepas settle semua..  aku bawak anak-anak lepak kat kolam air pancut belakang KLCC tengok suasana malam kt KLCC.. ramai gak ar orang kat belakang tu...












That's all....

Saturday, March 12, 2011

AKTIVITI KETIGA

Bawak anak jalan jalan & makan makan....
Kat Big Brother, Kota Damansara... Makanan Western... 
Tempat nie aku pegi setelah di recommend ngan kawan aku YAN AZMI...

Pada aku... rating 1-10 stars aku bagi 

5 Stars



Fish & Chip
Rating : 4 Stars

lupelak aku name dia..
tapi dia same cm chicken chop but ada xtra cheese kat atas dia..
muaakkk sikit...
 Rating: 4.5 Stars

Chicken Chop
Rating: 5 stars

ice cream
Rating: 8.5 Stars



Sunway Piramid
Restoran Thai Thai. Makan Thai Style.. Sedap gak ar...

Pada aku... rating 1-10 stars aku bagi

8 Stars




Selesa sangat tempat nie...


  Kerapu masak Sweet Sour - 
Rating: 7.5 Star

 Ayam Pandan
Rating : 7.5 Stars


 Tomyam Campur
Rating : 7.5 stars



Pas makan kenyang kenyang kitaorang berjalan sakan kat dalam Sunway Piramid pas tu
GO HOME...!!!