Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, October 31, 2011

Tiramisu Di Hati...

Salammmm uolzzz...!!!

Jangan ditegur2 bile akak ko nie rajin bebenor menghapdate belog skunk nie... 
wwaaaakakakaaaa....!!!

N3 kali ni akak nak mengeshare ngan deknon2 semua resepi Kek Tiramisu Di Hati.. 
 Resepi nie akak refer ngan belog2 masakan yg laen & di tokok tambahkan mengikut hati.. hhheee....

Antara bahan2 yang digunakan wat Kek Tiramisu nie:-
Bahang yang paling penting WAJIB ada 
semasa wat kek nie ialah HATI YANG IKHLAS semasa membuatnya.. ekekekekekkk..
tengok tajoklah weeiii..!! hhheee....

•  1 biji kek span  
(bukan span basuh pinggan yer..) akak pakai marble cake
penggunaan jenis kek adalah bukan paksaan ikut suke nak pakai kek aper..

    • 250ml whipping cream

   
• 200ml cream cheese (akak ko agak2 jer byak maner.. hheee..)
   
• 1 sudu makan serbuk nescafe

• 1 cawan air panas bancuh ngan nescafe

• 1/2 cawan gula halus
    

• serbuk koko untuk hiasan

• love shape sugar



Cara-cara

Step 1:
Masukkan gula, cheese dan cream kasi pukul sampaiii kombanggg...

Step 2:
Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas
   
Step 3:
Susun kek dalam loyang  :( 
akak ko tak de corelle..uuuwwwaaaa....!! korok adalah... ciiisss..!! pegi ko nangis kat jamban..!!)

atau Potong kek pada 2 or 3 bahagian
   
Step 4:
Tuangkan bancuhan nescafe ke atas layer kek yg pertama, then sapukan adunan cream+cheese tadi atas kek bagi rata. Then ulang balik step yg sama sampai kek tu abish..

Step 5: 
Masukkan dalam peti sejuk.. dalam 15 or 20 minit bole kuarkan.. (Akak ko memang tamakk.. tak menyempat2 nak makan..) masa nak masuk tu kalau boleh tutup pakai cling film.. 

Uolzz: cling film tu aper..?? 
dengan wajah riak dan takbur akak ko menjawab.. 
Akak: Alaaaa...  yang kite pakai untuk tutup makanan tu.. yang plastic transparent tu.. kalau x reti gak checkidaout kat google..
yang bebenornyer akak pun baru tau gakk.....!! wwwaaakkakakaka...  :)
cm nak lempang diri sendiri jer...!!


Step 6: 
Lepas kuarkan dari peti sejok.. uolzz bole taburkan coco vanhouten tanpa limit.. Akak taburkan gak gule berbentuk love tecik2 chomel gitu.. gula love yang biasa org letak hiasa atas cupcakes... baru santek.. Lagi menampakkan akak ko nie bernafsu besaukannn... akak taburkan kacang wallnut kat tepi2 kek tu.. ermmmmm...

   tukang deco.. anyone interested with them..?? ahhhaa

yg colorfull tulah love shape sugar... 

(hiikkk..hikkk sebenarnye aku xtau aper name dia. aku main bedall jer.. hiikkk...)

yang berawn tu kacang wallnut


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

dan inilah hasillnyer....


xsempat nak ambik gambar tiramisu yg dh siap dipotong hias atas minggan..... hhhiikkk..hikk..

dalam peyuttt sudah..!!!

hhheeee...



Yang Bebebor Ikhlas
Penggemar Tiramisu Cake

Friday, October 28, 2011

AKu Yang Demam..

Salam.. uolzz.. 
Arini dah masuk hari ke 2 mak tak brape nak felling wellness.. idong sumbat mata pedih.. pening pale.. mcm2 lglah... Dah lame tak demam nie.. ermm.. I hate DEMAM so Much.. 
because of my mc was finis already.. mmuuuaauauahhhhh... hambik ko org putih..

Disebabkan demam,  aku teringin nak makan mee hoon sop kat Gulam Mee area Kota Damansara.. 
Mee hoon sop kat situ memang sodap kat tekak aku tak taulah orang laen kan??.. 
kalu nak try bolelah survey kat website dia..

 So aku pon ngoder food nie..

 Orang demam kene makan benda yang panas2 cmgini... SETUJU..??

 Orang demam kene minum air kelapa untuk sejukkan badan... SETUJU...??


Pastu mase nak balik ada satu kejadian yg memalukan & telakar  terjadi.. 

uolzz guess watt??

sayup2 jer aku dengar suara Adam.. 

Adam: MOMMY..Tengok nie..!! Tengok niee...??

Aku pun toleh ler.. 

uolzz tau tak aper yg sedang Adam lakukan..??

dia berdiri di tengah2 screen tv yang besau gabak tu main bayang2 sendiri, sedang orang ramai tengah ralit tengok Berita TV3...pergghhh menyirapp darahh aku time tu..  Dia plak cm tak de aper2 yang berlaku terjerit2 panggil aku 

Adam: MOMMY.. MOMMY Tengokkkk nie...!!

So.. Uollz know what?? 

aku terus nyorok blakang tiang.. sambil tangan aku melambai2 dia suruh dtg kat aku..  
sambil angkat2 kening dia tunjuk bebayang dia kat screen tu.. 

So?? dia ingat aku sangat sukelah aper yg telah dia lakukan..??kan..?? ermmm...

Pastu dia cm tak puas hati jer coz bayang2 tu kecik benor.. aku ingat dia nak pg kat aku.. 
rupenyer dia beralih sikit pegi ke depan projector tu.. 

Theennnnnn...... 

Adam: Waaahhhh..!!! besarrnyer bayang2.. 

sambil terkekekk..kekekk dia gelakk.. 
Langsung dorang2 tak boleh nengok berita coz Adam dh block gambar tu.. iiishhhhhhkk.... 

Mommy: ADAMMMMMMM...!!!!

Ikan keekek mak iloii ilooiilah...!!!

OoOOO sungguh indah detik itu yer....Adammm..

Ko taktau mak ko rase mcm nak masuk dalam tiang tu.. MALUUUUU....!!!!! 
tapi aku pun nak tergelak gaklah tp terpaksa cover the line time tu... MALUUU SIIOOTT..!!

Aku terus suruh LD tarik dia ajak balik. Otw nk ke kereta trus aku brain wash dia tak sempat masuk keter..  Aku bgtau dia aper yg dia buat td tu salahh..  

Adam: KENAPA?? 

Mommy: kacau orang tengok TV..  orang tak boleh tengok TV sebab ada bayang Adam.. 

Pastu uolzz tau tak dia tanyer aku 

Adam: BAYANG2 TU APER MOMMY..??

ishhkkk.. yg budak nie... yang ko dok ralit main td tu aper..

Mommy: BAYANG2 TU SHADOW..!! 

jawaban aku yg sengal adakalanyer.. hiikkk..

Adam: OOOOOoooo....

Lor.. BAYANG2 tak paham SHADOW paham plak budak nie...

hhiikkkk...hiikkkk....


 bertambah demammmm aku malam td ngan perangai dia.. !! ermmm....


So, arini aku dh feel better, but still demam.. then i've to go to work as usual..!!


Orang demam kene naik moto arini.. SETUJU..???
Aku jawab: TAK SETUJU....





Yang bebenor ikhlas
Aku yang DEMAM..

Tuesday, October 25, 2011

Rosemery Chicken With Love..!!




 Salam uolzz..

*_________________* 

Arini aku just nak share resepi baru yg aku dh try wat last last weekend aritu.. 
ermmm.. ok gaklahh rase dia.. waaakkakakaaa.. puji diri sendiri..tak bole blaaahhhhh!!!
Aku pun tak tau sejak xde maid nie, mood masak & try resepi baru amatlah membuak2 sekali.. heee..hhee

Last weekend aku try resepi baru iaitu Rosemery Chicken With Love version aku..
ngehhh..ngeeehh.. *__*
 
 
4 drumstick & thai part 
*aku x pakai sekor ayam coz pest timekan..kang xjadi membazir..
so, terpulang kat uolzz nak pakai part mane..  
 
1 sudu besar daun rosemary kering  
*Kasi tumbok haaallluusssss... yang nie uolzz bole cr kat supermarket yg besar2 sikit  
coz kat kedai buncit runcit xde jual..
 
5-6 ulas bawang putih gebu
* uolz kene goreng ngan minyak ciktun (zaitun) dalam 3-4 sudu besar.. jangan pakai senduk udahhh... agak2 dh kuning kuning gebu leh ler angkat...
 
1 sudu besar lada hitam sitampok manis
*yang nie uolzz kene tumbok kasar.. aku pakai lebih coz aku nak rase pedas sikit..
 
1 sudu makan jintan kasar
* kasi tumbok kasar..
 
2-3 sudu besar gula perang
 
2 sudu kecil garam
kalau nak kene darah tinggi letaklah lebih.. hiikk..hikkk... 
 
2-3 sudu besar jus lemon
* yang nie aku pakai lebih sikit nakkan ada rase masam2 sikit..*
 
** then campurkan bawang putih yg digoreng td ngan herbs (jintan kasar, lada hitam & rosemery) tadi then tumbok lagi.. pastu campurkan sekali lebihan minyak goreng bawang putih gebu, garam & gula perang& jus limau campakkkkan sekali kat dalam tu..**
 
 
* Additional
Baby Tomato
Baby carrot
Brocolli

* Qty yang diperlukan memgikut nafsu uolzz then sapukan mentega kat atas dia..*
 
*_________________*  


before

  Gaulkan bahan bahan tadi bersama ayam. Then masukkan dalam plastik Tesco & ikat. 
masukkan terus dalam peti sejok & perak dia semalaman.. 
kalau olzz nak perap sampai 3 purnama pun ok gak..!! heee..hhheee.. 
tp kalu ada beg berzip lagi baguuss yer.. allaaaaaa.. beg yg biasa orang wat perap-perap tu..
tp INGATTT bukan travel beg yer moook..!!

ESOKNYE...


*_________________*  


    Kasi susun santek santek ayam ayam, tomato, carrot & broccoli dalam tray, then sapukan butter kat atas bahan2 tu.. then masukkan dia dalam oven... dalam 1 1/2 hour..

-

-

-

*_________________*

-

-

-

-

-

-

-
 ermmm....
-

-

-

-

-

-

-

-
& inilah hasilllnyer...
-

-

-

-

-

-

-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
TaaaddaaaAAAA...
 
 after
 
 
*_________________*

"ROSEMERY CHICKEN WITH LOVE"
 
 
 
dihidangkan bersama keluarga tersayang...

 
 
..........MMmmmmMMMuuuaaahhhhh.....

 
*_________________* 
 
 
 
 
 
 
 
Yang Bebenor Ikhlas:
Masak With Love..
 

Saturday, October 22, 2011

MMmmeeOOoooWWwww..!!

Heyyyy uollzzz...!!

Memang aku dah agakkk dahhhh.....

Dua ari lepas masa aku balik koje, aku nengok kat bawah rak kasut, suwatkaba dh bersepah-sepah, 
mcm dicarik carik rughpanye..  UUuudahhh!! 
siapakah gerangan yg melakukan sebegitu rughpa sampai hancus suratkabaou dikejekan.. 
MUSYHKIIILLL GILER...!!
Sok paginyer, bukak2 jer pintu aku 1st thing yg aku wat dulu jengok bawah rak kasut tu aper yg ada..
ermmm.. rupe2 Mrs Cat yang sedang sarat membuntingkan dirinya untuk mencari tempat nak branaks..
ermmm.. sian pulak aku nengok *akukan insan yg prihatin & penyayang* 
dan dan tu gak aku carikan kotak bagi dia tempat yang selesa utk branak... 
*p/s: uolzz jgn plak cari aku bile emergency nak branak plak yer.. 
kang aku bgkan kotak gak... pegi ko branak kat ctu.. hheee.. keji sungguh prangai bukkan??* 

wakkakakaaaa....

 taaapiikan Mrs Cat tu xnak branak kat dalam kotak tu.. 
aku siap tarik2 lagi kaki ngan tangan dia suruh masok dalam kotak.. 
x sampai seminit dia kuar balik..!! 

Ciiisstt..!!!

abishhh ko nak branak kat ner Mrs Cat.. Sime Darby ker?? Tropicana Medical Center ker?? or PRINCES COURT... Renghtikan jerlah yer Mrs CAT.. branak jerlah ko kat kotak tu...!!
Ciiisssttt.. malas aku nak memujuk ko Mrs Cat..suke hati kolah nak branakkat ner.. gggrrrrr..

aku pun terus bersiap2 gi opis.

Balik dr koje.. terus aku suruh LD suluh kat bawah rak kasut nak nengok ada ker idak Mrs Cat tu lagi.. LD pun cakap dah branak dah 3 ekor..

AKU DAH AGAK DAHHH..! 
Mrs Cat mesti tengah contraction pagi td, that's way dia x larat nak bangun masuk dalam kotakx... *maafkan aku Mrs Cat coz aku buruk sangka kat ko..*

Alhamdulillah Mrs Cat dh selamat branak
jgn ditye aku kul braper dia branak.. braper berat anak2 dia..siapa kuar dulu..
ermmmm... PANNNNGGGGGGGG..!!!! nie makan dia...!!

nggehhh..ngggeehhh....

chumel chumel anak dia...

 color dia pun cantek2.. solid color plak tu xde tompok2 taik unta.. ahhhaaa..
 chumelll x... ?? chumeell x??

tgh isap susu mak dia dlm erti kate lain 'menetek'


Yang paling happy mase nie.. ADAM & ACEH
coz dorang dah ada binatang peliharaan secara tak rasminyer.. heee...hhheee..

Yang tak braper nak happy mase nie.. AKU
dok memikir nak bg makan minum aper..?? nti Mrs Cat berrr cmner..?? aku malas nak menyucinyer.. !!

uuuuUUUUwwwwaaa....

Yang takde aper2 prasaan mase ini ialah LD coz dia samekan aku Mrs Cat.. siap sound aku lagi
Mrs Cat dh branak.. aku bile lagi..???  Mane tau dapat kembar 3 cam Mrs. Cat.. 
Ccccchhhhiiittt... 
sungguh kijammm kamu LD samekan aku ngan Mrs Cat..!!

-Sekian-

*mood: menekap muke dekat bantal.. menci..menciii..!!!*



Yang Bebenor Ikhlas
Luvelycat.. Meeeeooowwww..!!

Tuesday, October 18, 2011

Berjaya Times Square Theme Park..!!

Waaasssszzaappp..!! Waaasssszzaappp..!! Uolzzz...!!

Coti sekolah dah nak dekat dah nie.. so, uollz dah ada ker tempat nak mengangkut bala tentera uolzz gi bercoti nanti..?? Kalau xder lagi mak nak bg cadangan kat uolzz, bawak anak2 uolzz gi sini



Last weekend aku bawak anak2 gi sini.. memang bestt sioott!!! WAJIB try bawak dorang gi sini..
Bukan kate anak.. Mak & Apak yang over xcited..

Mesti uolz nak tau braper bayaran yg dikenakan untuk masuk dalam tu.. 
Uolzz bole refer kat 

Arge yg dikenakan pada firasat aku amatlah berpatutan coz semua game uolzz bole main banyak kali, berulang2 sampai muntah..!! tiket valid 1 hari!!

ermmm.. memang besstttt!! 
So, aku malas giler nak story panjang2 uolzz layan jerlah gambar2 yang ada nie...!!!


 nie nama dia crazybus yer adik2.. so, uolz bole duduk together gether ngan anak2 then bus nia bawak uolzz pusing2.. 360 darjah pusing nyer... heeee...


 waakakaaa.. LD teringin gak nak naik menatang nie.. dulu tecik2 tak merase nyek..??!!



 Seronok betul Adam & Aceh dapat main kat KIDZ PLAYGORUND

 Adam bawak Aceh main Bumper car..!! Terrorr gak anak aku nie..!! heee...

 Adam tengah drive jip kat Botanic Drive..

 gedix bukan mak ko nie.. ngehhhh..ngehhh..ngehh..!!

Adam & Aceh sronok betul naik train nie.. sampai 2 3 kali ngulang naik train nie..
lemasss aku..!!


 LD pun nak gak train nie... controlll encem ar tu..!!

 Kat botanic drive uolzz bole jumpe labu besar di abad ini.. wakaakaka 
wat pengat labu pon sodap gaknie.. panggil 1 kampung makan pun x habis.. heeee..

 Kids Theater - bole nonton movie.. 
Pannggg!!! lah jawabnyer nak request citer Titanic plak, x sesuai untuk tontonan bebudak..!!



 Suasana kat dalam

 Muke tired! 

 Mati idup balik pun aku takkan naik menatang nie..!!!
wwwaaaaWWWAwawawawaa..!!

 uolzzz nampak tak aper yang aku nampak...
LD lepas gian main bumper car.. yg bebudak 2 orang tu dok kat tepi pagar terjerit2..!!
DADDY..!!!DADDY..!!!DADDY..!!!DADDY..!!!
heeee...hheee.. anak sapaaa lar tu yer..??



Lepas seharian dok berumah tangga kat situ, sebelom balik wolzz pekene COOL BLOG
memang sodapp hingga menjilat jari kaki..!!
Aku ambik perisa manggo & oreo.. dalam air dia siap ada biji2 lagi.. 

HILANG DAHAGA..!!!

ohhhkeyyy!! Chooowww..!!!



Yang Bebenor Ikhlas:
Aku yang Gumbira

Monday, October 17, 2011

Resepi Bread Butter Puding

ehemm..eheemmm.. MAK IN THE HOUSEZZZ..!!

Skunk nie kemain membuak2 mood update belog.. heee..heee... lebih2 lg semenjak dah pandai hapdate belog pakai BB nie..kemana sahaja, tgh nonton, nak tido & even tengah berrrkk**.. pun bole hapdate belog.. heee... tp yg tu mak tak penah try lg.. dok menung2 tu kot2 time tu byk idea plak yg dtg kan??!!...
wwaakakaka....!! terasa semakin mudahhh kehidupan aku skunk ni krana diri ku begitu berharga... !! statement cm nak kene tempeleng jerkkkk kan..?? kan..??
 Ahhhaaaa......

Arini mak nak share ngan u..u..uolzz resepi bread butter puding yg telah mak usahakan secara gigihnyer pada hari sabtu lepas...
 
ooppss lupe lak nak snap pic telur.. 
takkan telur pn uolz xtau cmner bentuknyer kan??kan??

Antara bahan2 yang diperlukan:
1. Gula 3/4 cawan 
2. Kismis 2-3 kotak
3. Roti 10-11 keping
4. Butter pakai half saje
5. Susu 3 cawan kopi
6. Esen Vanilla 2 sudu teh
7. Telur 6 biji

that's all

Cara2 nak buat..
Mula2 kasi tostkan roti satu persatu.. kalau uolz takder toster bole pakai kuali sudah.. agak2 dah garing skit angkat letak tepi.. JANGAN!! sampai itam legam sudah agak2 ikut color kulit uolzz.. ohkey.. 

Lepas dah tostkan tu, carikx2 kan roti tu HARUS!! (mode time ni uolzz tgh marah or tgh putus cinta.. carikkan roti cm rase hati uolz dicarik2 & dirobek2) kemudian roti tu letak dalam loyang & di taburkan Semanis Kismis ituuu.. Then cairkan half butter dalam oven (mode time nie secair hati uolzz bile boipren or mr laki dah rujuk balik) ahhhaaa... then tuangkan butter td (Mode: dengan penuh kasih sayang) dalam loyang tadi.. ohhhkeyy!!



Then pastikan uolzz masukkan telur hayam 6 biji.. heee..hhheee.. ishhkk..!! kang kalau mak tak sebut telur hayam kang uolzz masukkan telur itik or dinasour plak kan..??kan?? ermm.. then masukkan gula 3/4, esen vanilla 2 sudu teh tau...then kacauuuuuu... sampai dia sebati baru letak susu 3 cawan... then kacau balikk.. dh agak2 sebati.. Tonggengkan didalam bekas roti ngan kismis td.. agak2 nampak tenggelam.. agak2 cmgini rughpa..

 Biarkan roti tu kembang & sebati jap.. dlm 6 minit..

After that, boleh terus masuk dalam oven.. bukan uolzz masuk yer.. puding tu kasi masuk..!! heeiikk..heeiikk..

Mak pakai oven Butterfly jer... Mak tak mampu nk beli oven yg melekap kat lemari tu.. 
uuhhhuu..nak taknak mak pakai gaklah oven *sambil kesat2 air mata.*


it's take 1 1/2 hour untuk dia masak ranum cmgini..

ermmm.....
-

-

-

-

-

-

-
menarikxx bukan..??
-

-

-

-

-

-
WAJIB dihidang dengan penuh kasih sayang...
-

-

-

-

-

-

-
kasi close up sikit....!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
SELAMAT MENCUBA..!!




Yang bebenor Ikhlas:
AKU SEPARUH MAHIR TUKANG MASAK..

Saturday, October 15, 2011

Selamat Hari Lahir Mak..!!

Semalam beday bonda aku.. So.. Jom nyanyi reramai..

*Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan bondaku.. Allah selamatkan kamu..*

Selamat hari lahir mak, semoga mak dipanjangkan umur, diberikan kesihatan yang baik, di murahkan rezeki & dilimpahi kasih dr kami semua..

Tetiba sebak plak aku rase..

Aku nak share ngan uolzz pasal mak aku..

1. Mak aku ni, lembut orgnyer tp dlm mase yg same boleh tahan gak garangnyer.. Taaakkoottt..!! Tp aku tau itu semua utk kebaikan anak2 dia gak.. Tapi.. Anak2 yg tak paham.. (Aku ngata diri aku) bile mak tu marah tandanyer dia sayangg.. Itu yg mak aku selalu bgtau kat aku, "Aku kalu tak sayang kat anak aku takkan tegur @ marah.. Lantaklahh nak bt aper..". Tp bile aku dh bgelar s'org mak baru aku tau..!!

2. Kalu dolu2 time aku muda belia, kalu wat salahh.. Nak ditanam jer wolz adik bradik.. Tanam xper lagi.. Siap kepale ka bawah kaki kat atas..!! Heee.. Itu part yg plg aku ingat untill now.. Sbb yg slalu diwarning tu ialah AKU.. Heee..

3. Oooo.. Nie part yg aku blom tuntut ilmu dr mak aku lg.. Teknik nyimpan duit.. Kalu dulu mak aku dpt gi sekolah tinggi2 mesti skunk nie dia dh jadi Menteri Kewangan.. Ahhhaaaa.. Tp dulu2 anak2 nak skolah tp mak apak x mampu, sush nak skolahkan dorg.. Tp zaman skunk mak apak dh mampu, cari duit lebih nak anak tu skolah baguss.. Anaakkk.. Ermm.. Xnak lak gi skolah asyik nak menyerong jer kejenyer.. Lompat pagar skolahlah.. Mcm2 lagilah..

4. Mak aku nie penyabar orangnye.. Mmg cukup sbar ngan perangai wolzz adik bradik, pastu dolu2 zaman dok umah felat, kalu jenjiran mgata dia & anak2 dia pn dia sabar jer.. Xde nak nyerang sane sini.. Aku lak slalu hangin, sbb mak biarkan dorg menjaja citer family wolzz sane sini.. Mak aku slalu pesan "biarlah orang buat kite jangan kite buat orang" ermm.. Sabar sungguh..!! Hee.. Mak aku tak tau yg anak2 dia nie 'taiko' besar kat area felat tu..suatu ketika dolulah.. Heee.. walaupun anak dia 4 pompuan 1 jer lelaki.. Heee..

Tapi setelah di renung2kan kembali kebanyakkan dr wolzz mewarisi gen ayah.. Heeee33.. Itu hakikatnye.. Heeee3..!!

So, bt mak yg tersayanngg..

Orang sayang makkkk banyak banyak..

*orang* bahasa diri aku ngan mak..!

Sent from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, October 12, 2011

Sabarr.. Aida.. Sabar..!!

Salam uolzz, per bikin pagi nie.?? Ermm aku nak share n3 yg dh 2 ari terperap kat draft..

Tengok tajuk pn dh scary.. "KO nie dh kenapa?? Nie sah2 ngamok ngan boss coz bg keje laju2?? Or Gaduh ngan laki sbb x nak belikan besikal xsersais.. @pun gaji x cukup bulan nie nk soping online.. Keekeee..keee.. Nie sah2 kalu dpt pukul orang sampai mati punyerlah.. X kasi chan.. Heeeee... Ngeri gile bunyinyerkan??kan??

Sebenarnyer memang aku banyak bersabor ngan budak 2 orang nie... Kalu ikut hatiii.. Eiiiiii...geramm aku..!! Dah lar aku skunk nie kehidupan aku agak tired & tied..balik koje penat.... Pas2 balik umah dorang tambah lagi aku keje.... Dh lah kat opis tu keje x penah yg kurang.. grrrrrrr..rr...!! Sabarrrrr jerlahh.. Kalu ikutkan hati aku yg suci murni nie.. Nakk jer aku kerja2 budak 2 orang nie.. Sabarrrrr jerlahhh.. Dr last weekend lg keje dorang asyik nak melalak & ngombah.. Hannngiinn jer aku.. Tapi aku sabooorkan lagi diriku ini..

Tak cukup2 siang nak memain.. Kang x bagi main, sian plak aku nengok.. Tp bile dh bg main x reti nak ngemas pulak.. Sabarrrlah jerlahh..!!

Dan inilahh hasillnyer.. Uolzz bole nilailah tahap kesabaran aku tu time tu..

Yang bebenor ikhlas:
Aku Yg Penyabor..

Sent from my BlackBerry® smartphone