Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, November 29, 2011

TEAM BONDING part2

Maapp..maappp...maaappp... !!!!
Ahkak mintakk sorry bebanyakk uolzz coz siaran tergendala semasa disana....!!
SOLLY bebanyakk..!!


Sebelum aku kene hempuk dek caci makimu baik aku sambung hapdate untuk hari ke 2 di sana.. 

ermm... 

Seyesly i tell u what...!! 2nd day memang paling bestttt tahap gaban..!!
Seawal jam 7 pagi wolzz dikerah turun untuk senamrobik "BOLLYWOOD - KICK BOXING"
pergghhh.. memang kelaaasss ko jahhhh.. tak penah2 bersenam senaman.. bergelek sakan... pagitu.. abis semua teknik kuar.. hambikk ko..!! 
dapat lak instructor EN. AZA pergghhh!!!! ilanggg stresssttttt...
AAAaahhhhhhhhhhaaaaa......

*______________________________*



lepas buang 2000 calorie tambah pulak 3000 calorie untuk breakfast..

Kemudian berkumpul semula & kali ini buat aktivi berpasukan



1. GRANNY'S YARN -  
meleraikan ikatan kaki antara satu sama lain dengan masa yg diberikan. 
(COMPEM Group Ahkak paling lasttt..!! memain lebey.. HAPPY BUDDIES yang Menang)



2. MYSTICAL AMAZON CROSSING - (Unity Menang..!!)
Permainan ini kita kene seberang sungai (konkonon) 
dgn menggunakan sebelah kaki & 3 keping papan.

3. BOMBANA FLAG 
Kita diberi 3 batang paip & sehelai benderaa & tali rapia..
So, pepandai wolzz lah nak tegakkan batang paip tu & En. Aza kira sampai 30 saat..
Sape yang menang game nie..??? Mestilah group Ahkak yang MENANG lagi..
ngeehhh..ngeeehhh...

4. WORDTRONICS
Permainan nie memang kelabu bijik mata ahkak ko, sebab kene tutup ngan kain... Pastu kite kene dengar insruction dr Mak Apak kite ...
Kiri..kanan..Depann... Blakang.. Larii.. Langgarrr Pokok.....!! oooopppsss
adduuuiiiiyyaaaaii lebamm pipinye... aaahhhhhaaaaaaa...

Then ada 2 org drpd group kite kene susun ayat yang paling panjang & ada makna.. So kite kene perkataan  apa yang kite buat & huruf yang kita kene cari... mudahh bukan..??? 
Memang mudahhhh....!!

Sape yang menang game nie...???!!!! Group Unity yang MENANG LAGIIIII...!!!

wwhoopp..wwhhopp... wwhhopp.WwwwhhhooooppppppUUUUNIITY... (treadmark)

Yyeaaaahhhhhh!!! 

Okey Settel bab...!!! Session petang pulak..

wolzz diajar cara2 MEMBUAT RAKIT.. pergghhh..!! rakitt sioottt!!! 
berakit rakit kehulu.. berlemas lemasan ketepian.. ahhhhaaa....
ko hengat senanggg ke nak buat..??! biasanye tau2 dah siapkan..??!
wolzz diajar cara ikatan, cara balancing.. ko ingat tayar jer ker nak kene balancing.. hheee...
rakit pun kene balancing tau..!! 
(berlagak nak mampos..!! baru buat skali dah kechoh... 
stakat pegang tali pas kat kenkawan takyah kechoh ar beb!! ngehhh..ngehhhhh)

Lepas siap rakit tu wolzz diberi Penerangan mengenai Keselamat Semasa Berakit. 
Peneranagan ni diberikan oleh orang yang bertauliah aka otai dalam bidang PERAKITAN 
(ada ker ayat nie..?) iaitu KAPT. AZMI.  
So, time nie wolzz kene dengar betul2, kerana ia melibatkan keselamatan..
mampus tenggelam tak timbul2...

kene xcersize dulu kang krem cm ada mak budak tu.. belum aper2 dah krem.. hheeee....

^___________^

Sorry pic berakit2 kehulu berendam2 ketepian takde...
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

tapi layan jerlah gambo nie dulu.. buat ilang stress...
-

-

-

-

-

-

-

-
-

-

-

-

-

-

-

-


 AAauuuuwwwww.....!!!

Okeyyyy..Streesss dah ilanggg... Malam wolzz ada BBQ




aku makan yang nie jer... *_*

lepas kenyang cam ulau sawa.. mesti nak hiburankan..??... hheeee...

 Mama Smurf & Papa Smurf & Azli

 Mama With adik Azli.. Auuuwwwww...!

 Cayalahhh En. Aza...Nyanyi siiioott!! bole tahannn gak ar sore..!!

 Muke2 mintak dihiburkan...

 Eja & Pemenang Anugerah Jatuh Chinta 
(Bebaik ja... Ayat dia skunk dh power.. lepas cium pokok kelapakkk)
ngggeeehhh...ngeeeehhhh.....



 Mestilah wolzz nak sangat ambik gambor ngan Pemenang Anugerah Jatuh Chinta...
pergghhhh.. persttttt classs...!!

4 of Us.. Kaki mu berjagu... hhhheeee...

 cayalah kak rock..!!


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

& now time to indroduce ourssss......

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Wonder Pettss...!!!

Cayaaaaallaaahhhhh... KKKKEeeeeelllaasssssss UOLLLLZZZ..!! 

UOLZzZZ mmemanggg  TEeerrrBAAaaeeekkkkk...!!!


abishh karox Sleep time!!

Sambung esok..!!

Tuesday, November 22, 2011

Team Bonding Part 1

Seperti yang telah dijanjikan ahkak akak bersiaran langsung dr Corus Hotel, Port Dikson.. Seramai 35 org staff yg mengikuti khusus TEAM BONDING yg dianjurkan ole pihak UTUSAN MEDIA SALE.

Ahkak harap mission ini berjaya..!!

Sooo.. Kite tunggu dan lihattt..!!

Layaannnn!!

Ready to Berbounding bounding..!!

Baii..baiiiiii uolzzz... mak dah nak pegi dah...!!

(melambai2 dari atas bas..gaya ala2 miss universe) 

ahhhaaaa..

Yang tinggal kat opis tu jangan noti noti yer..!! wat keje memasing... 
behave urself yer anak2..  kan uolzz pun dh pegi aritu..??
bagilah chance mak nak berjimba2 ngan rerakan mak nie pulak...

hhheeeee.....

Mak pegi tak lama
3 hari 2 malam jer kat Corus, Pokdeksen..

Matlamat: 
* Nak beramas mesra ngan kenkawan yang lame yang bermesra...

* Nak pergi berjimbaaa jimmmbaaa.... yeeeeeehuuuuu...!!!



Insyallah kalau mak berkesempatan, 
mak akan bersiaran langsung dari sane agar ilang kerinduan uolzz kat mak...yer....!!

byeee....!!!

-

-

-

-

-

-

yyyyeeeeaaahhhuuuu....
(baru dapat green light dr LD...ngehhh..ngeeehhh...)

RIMAU MAKAN GARUDA...

buurrrpppp...........!! alhamdulillah kenyang...!!!

Selamat Morninkkkk uolzzz....!! 

Bangun bangunn pagii... bangun ngan senyuman...

Alhamdulillah... 

KITA JUARA BOLA SEPAK SEA 2011 MALAM TADI... 

Sapa kata kite tak bole..??!..

MALAYSIA BOLEH..

PLAYER BOLEH...

PENYOKONG BOLEHH.....

mereka pun boleeehhhhhhhhh..
BOLEH...! BLLLLAHHHHHHH!! 

APA PUN TAK BOLEHHHH...!!!

hhheeee..hhheee...

 Semangat giler ahkak ko semalam menghapdate status fesbuk dia..
sampai tergeliatlah jari jemari ahkak..!!

Tapi tak apa.... untumu MALAYSIA
 
 pinjam kat google..

Lirik Lagu SELAMANYA HARIMAU MALAYA

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x

(Altimet)
Inilah tunah tumpahnya darah ku,
Negara pasukan biarlah hanya satu,
Harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju,

Harimau kami cekap gelecek,
Pertahanan lawan tumbang sederet,
Bila turun padang berumahkan gelanggang,
Kalau berani mari bersandang….

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Joe)
Semua berlari hingga tiada keringat,
GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,
Bila atas padang main tak ingat,
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,

Pernahkah ada harimau yang jinak?,
Jawapannya tidak semestinya lincah,
Penyokong ke stadium beranak pinak,
Untuk mu MALAYSIA kami sana….

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Carleed Khaza)
Hey,nari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak genat tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!

Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
(Selamanya Harimau Malaya Lyrics on http://ezone4u.blogspot.com)
 
pinjam kat google..
 
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-


nie muke harimau betina.... hhheeee...
 
last but not least... untuk ilang windu uolzzzz..

wajah wajah sengalll hamba sebelum berangkat...
 
 
 
Adiosss...... 
 
 
Bye.... Byee...!!!

Monday, November 21, 2011

Moh kite makan pizza hut..!

Punyelah tak tau nak makan aper lunch nie.. Dok pk pk nak makan aper....
Ermm.. & akhirnyer wolzz decide makan Pizza Hut..
Oklah tu..
Meatball bolognaise + spaghetti bolognaise.. Share 2 org..
Tapikan..tapikan.. Meal for spaghetti dah x brape nak sodapp.. Sos dia cayor & berminyakk.. (Minyak2 pn abish.. Heeeee...)
Sib baik ada Meatball bolognaise jd penyelamat...
Burrllppp..!! Kenyang sudah..!
Alhamdulillah..

Yang bebenor ikhlas:
Aku yang kenyang..

Mengetest STICKY MODE pulak

Saje nak ngetest Sticky Mode dah function or NOT..

Hopefully.. Okey..!!

Mengetest Autopublish

Saje nak try pelajaran baru iaitu mengAUTO PUBLISHkan entry..

ahhhhaaa...

hebatttt bukann...!!! hheeeeeee...

siapp lar uolzzz...!! lepas nie banyaklah kezutann yang aku akan lakukan....!!

ahhhhaaaaa.....

cth: citer pasal penyapu padahal ada kat hongkong time citer tu kuar.....

sape nak taukan..??!!

tetiba jer..

next entry AKU KAT HONGKONG part 1...

ahhhaaaaa..........

Aceh Without Daddy...

Sedey sangat aku nengok aceh without daddy dia... 
Sayu hati aku bile dengar aceh nangis tak henti2 malam tadi..

Mana daddy mommy.. mana daddy...??
Nape daddy tak balik balik... adik nak daddy..

sampai tersedu sedu... daddy work adik.. after 6 seven days daddy balik..
aku tak bole cakap ngan dia esok daddy balik, nanti ditanye lagi & dipersoalkan lagi kata 
daddy balik mane daddy..

ermm...

malam tadi puas aku pujuk2 aceh.. jangan menangis.. 

adik nak cakap ngan daddy..

aku call LD, then bagi aceh cakap ngan daddy...


baru dengar suara daddy "Hello.."
dia dah melalakk...

tak dengar butir bicara dia..

Waaaa...wwaaaa.....dadddyyyyy...!!!
daddyyyyyy....... dadddyyyyyy.....
daaaddddyyyyy....... (tersedu..sedu..)
ape daddy tak alik alik...?
bile daddy nak alik..?
adik nak daaadddyyy....
adik nak daddyyyy... (sambil tersedu..)

LD try to pujuk acehhh..

nanti daddy balik..
adik tido ngan mommy ngan abang.. tau..!!
daddy pegi work..
nanti daddy balik... 7 days daddy balik tau..!!

aceh still menangis tak henti2..

uolzz know whatt..???

aku pun turut melelehhh gak.. tapi still cover jangan sampai anak2 nampak..!! Aku kene kuatt..!!

memang sedeyy..!!

yang si adam tergelak2 dia nengok adik dia nangis.. macam xde aper berlaku.. 
Adam dia dah besar & dia boleh paham yang daddy dia pegi work.. tapi sesekali dia menanye gak..

Daddy bile nak balik tanye Adam..(xde nangis2..)
7 days lagi.. nanti saturday daddy balik.. 

pas2 aku nengok Adam dok main ngan jari jari, dikiranya sampai tujuh.. sambil pegang phone..
LD still on the phone.. 

Daddy : Heloo..helooo.. Adammm

Adam : Yer...!! 

Daddy : nape diam.. 

Adam: xde aper.. 

(LD tak nampak  yg adam dok mengira jari2 dia bile daddy nak balik..)

aku tau adam dok cover yang dia pun tengah sedey.. tapi dia wat cm biasa jer..


Yang adik stilll.....


WWWWWAaaaaaAaAaaaaAAAAaaaa.......

sampai dia tertido...

dalam tido pun tersedu sedu...nangis...

ermmm..
I KNOW THAT SHE REALLY MISS HER DADDY VERY MUCHHH..!!

ermm....









Yang bebenor Ikhlas:
Aku Sedey...

Saturday, November 19, 2011

Hati Tengah Mendung..

Memang aku takde mood nak gi  keje arini...!! 
LD dah start gi outstation pagi tadi. LD antar aku dulu cam biasa pastu terus pegi.... 
Memang sedey.. tapi nak wat camner dah kejekan..? 

Aku nengok muka LD pagi macam sedey jer nak tinggalkan anak2 xpecially aceh, aceh memang rapat ngan dia. Tapi tinggalkan aku tak taulah LD sedey ker idakk...hheee... ker dok beronggeng kat sane.. hopefully taklah kan??... isssshhkk..!!

Masa sebelum pegi, LD cium anak2 & mase tu nengok betapa LD amat menyanyangi anaknya walaupun anaknye noti.. berat aku nengok LD untuk lepaskan anak2 dia... dok tepi katil.. 
menonggg jer aku nengok.. 

SEDEYYY beb!! 

urmm... tapi aku taknak tunjuk kat LD, nanti bertambah berat lagi dia berat nak pegi..

Urmmm...

Wolzz jarang nak berpisah jauh & lama..  tapi bagi aku walaupun seminggu walaupun sehari dua.. aku & anak2 terasa amat lama sangat.. aku taktaulah aceh nanti kalau 2, 3 hari xnampak daddy dia cmnerlah agaknyer.. Aceh lagi, x penahh jauh sangat LD.. compare Adam dah penah masa LD keje kat Dubai..

urmm...

SEDEYYYYYYY beb!!!

Aku nengok adam pagi td.. nangis dia..!! 
aku dah cakap ngan dia aku ada & aku pegi work kejep jer tapi dia still pegang pintu kete nak ikut..
Selalunya tak macam tu.. dia tau dia tak jumpe daddy dia lame.. 
LD toleh kat aku, aku nengok air mata dia dah bergenang...tapi aku wat2 tak nampak..
15 minit gaklah nak pujuk adam.. 
LD bukakkan Lappy untuk dia main.. So, dia okey sikitlah..

AKU KENE KUAT.. JANGAN NANGIS.. NANTI LAGI SUSAH..!! 
(aku cakap kt diri sendiri)

Tapi dalam hati.........................

UUUUUuuuuuUWWWWwwwwaaaaAAAAA.....

Nasib baiklah si Aceh tak bangun lagi masa LD nak pegi..kalau tak lagi masakkk..!!!


uuurrrmmmm.......






TO LD : WE MISS YOU SO MUCHHH..!!!


Yang bebenor ikhlas:
Aku Yang Tengah sedey..

Thursday, November 17, 2011

Saaakkiittttt attiii!!

Salam uolzz..!!

Belog nie kalau dibiar lelama tak hapdate kang bersarang x henggaatt pulakkan??! Heee.. Sebelum bersarangg baik kasi hapdate satu N3 utk arini.. Heeee..

Uolzz penah x pegi kat memana soping mall pas2 ada sale, then x hanggak2 menerai 2 to 5 lai baju yg bekenankan?! Tamakk bukan??!.. Pas tu terai2 tak muat pulakkkkan.. So dlm fitting room tu cakap sensorang pulak tu.. time2 tulah macm2 azam nak pasang strategi nak berdiet coz semua baju x muat pulakkan.. Ermm.. Pas2 kuar sales person dh menunggu kat luar.. "So, kak camner..?? Time nie.. Aper dlm pela otak ulozz nak menjawab..??

A. Errmm.. Xpelah dik.. Akak saje nak terai..
B. Baju nie tengk mmg nampak cantik.. Tapi x sesuai ngan akak..
C. Xperlah dik.. tak muat.. (Nie jawapan yg aku rase bole drop my water face.. Tp dlm mase yg same bole membakar semangat aku utk pasang strategi..) Heee.. tp tak hagak2 mintak saiz laen sedangkan baju yg td ambik dh size paling besau.. Ermmmm..
D. Letak baju dalam bakul pas2 buat muke eksen..terus blahhhh meninggalkan sales person itu tadi terkontang kanting.. & terus blahh dr kedai tu..

Tapi sebenarnye hati sakit.. Sebab baju cantek2 sales gile2 tak henggatt.. dr arge seratus lebih jd dua puluh lebih je.. Ko tak hangiinnn..!! Pas2 ko teraii x muatt.. Size pun limited jer.. Pergghhh..!! Mmg sakit hati..!!

Aku mmg kene gak cari baju, coz next week aku kene gi kursus "Team Bonding" kat Corus, Pokdiksen.. Baju tishirt yg lame bukan x muat.. Ketat sikit jer.. (Ayat cover diri sendiri..) Ahhaaa..!

Pas2 masuk lak Isetan, nak carilah t-shirt yg murah2.. Dah jumpe.. Tapi aku tanye lar kat sales person tu.. "Dikk akak nak yang long sleve ada x?.. "Ermm ada kak.. Kite ada design yg stripe.. " Korang tau belom sempat aku gi capaii baju tu nak nengok.. Adik tu cakap "ermmm.. Kak, baju nie cutting dia kecik..." So?!! (Dlm hati) besar sangat ker aku (pn dlm hati) Xperlah dik.. Terus aku blahh!

Memang sakkiitt betulll hatiii aku!! Pas2 terus aku aku ajak LD balik...

Perasaan aku time tu:

Frust : sebab tak dapat barang yg kita nak.. Pas2 mase pn dh suntuk.. Weekend nie aku kejelah plak.. Takot x sempat nk cari.. Seluar trek pn blom ada lg nie.. Ishhhkk..!! Duit pn x brape nak ada.. Ermm..!! Mcam2lah..

Sakit Hati: mmg sakit ati ngan sales person tu.. Biarlah aku tengok jer..! X bole ker?! Ngoookkk!! Betull!! Barang x dapat hati sakit..!! Memnggggggg siottt betull!! Hati sakit gak ngan LD nie.. Asal malam jer ajak aku makan.. Asall makan malam jer ajak aku..!! iiishhhkk!!

Ermm... Dahlah..!!

Hati masih sakit nie..!!


Tapi bukan dengan uolzz yer..!!

Okey..


Yang bebonor x ikhlas:
Aku budak Demok..
Sent from my BlackBerry® smartphone

Saturday, November 12, 2011

Mrs. Red Velvet

Assalamualaikumm & very good afternoon to geng2 blogger..!

Arini apa plan?? Mesti banyak undangan kahwin yg nak kene pegikan?? Erm..
Aper yer aku nak citer nie yer? Oo..oohh..!! Semalam memang aku x sempat hapdated belog pasal Mrs Red Velvet..!!

Meme hambo x caya hambo berjaya bt Mrs Red untuk percubaan pertama..!! Urmm.. Perst time dapat resepi tu, keyakinan cm kurenngg jer..dpt lak resepi dlm bahasa orang puteh lagi lar aku fening.. Hheee.. Tipon x penah jauh dr aku.. asyik call kak mieda jer nak tye pasal bahan2 nak wat mrs red.. Uhhuuu.. Pas2 pegi plak kedai pembekal wat kek kat area kota damnsara BAGUSS memang best semua benda ada..!! Tapikan sian kat aku coz aku bkn nyer tau sangat rughpa bahan2 tu.. Sib baikk ada staff dia bole guide aku.. Nak beli tepung pun aku dh pening.. Banyak betul jenis2 tepung..!! Heeee.. Tambah lak aku ngankut 2 askar aku tu lagiilahh.. Semua benda dia masuk dlm bakul, yg xde kene mengena ngan resepi pn dia ambik.. Haiiissshhh!!

Start membaking kul 6 lebh cmgitu.. Xlah lame sangat untuk membuat mrs red tu.. Dlm kul 7 lebh dah siap..!! Uhhhhh..!! Biasalahh 2 askar aku akan nyebok kat dapurkan! Nak membaking gakk.. Aku bagi sorang w bowl, suke ahti korang ar nak wat aper.. Hiikk..! Abis tepung kene kat muke masing2.. Tapi aku memng happy sangat coz dapat abiskan masa at least ada aktiviti ngan anak aku & anak2 pn happy..!!

Yang bebenor ikhlas:
Mrs Red Velvet

Thursday, November 10, 2011

Jam kat dinding umah aku dh pukul 11.11 mlm.. Anak2 aku masih gak x tido2 dok melayan citer Masterchef junior channel 711.. Seronok aku nengok citer nie..budak tecik pn pandai masak.. Pergghhh!! Salute aku ngan bebudak nie...!!

Malam nie hanya anak2 aku & anak buah aku (intan) yang ada kat umah.. LD masih blom balik dr Johor.. Risau gak aku.. Kul baperlah dia nak balik.. Saat aku menulis entry nie ♥ masih berada di sana.. Ya Allah Ya Tuhanku KAU selamatkan perjalanan pulang suami ku.. Aminnnn.. ♥

Ermmm.. :(

Seblom aku balik umah td aku dinner ngan mak, fezy, intan & anak2 aku kat JOM CARI MAKAN (chinese muslim) area Kota Damansara.. Makanan dia memang SEDAP... Pau dia pun memang sedap WALAUPUN aku nie bukan penggemar pau.. Heeee.. Aku nie sebenarnye dh lalu banyak kali depan kedai dia, tp x brani nak masuk.. Coz depan dia ada tulisan cina.. Tp lelama aku nengok ramai pulak org melayu makan kat citu.. So, aper lagi aku pn toraiii lahhh.. Amat tidak mengecewakan..!! Heee.. Kepada uolzz yg tak tau nak makan aper kat area situ bole ar try makan kat kedai nie yer..!!!

Sekian..

Yang bebenor ikhlas
Aku yg kesepian..
(X bole blahhh..!!)