Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, December 30, 2011

Residence Desa Lagoon Resort

Alaaaahhahaaaiiiii...... 
nielah rughpanye orang yang dah lame tak pergi bercuti cuti Malaysia nie...
Asyikkk mengenanggg jerrrr... teringattt ringattttt...!!!

Tetiba aku teringat gi cuti kat Residence Desa Lagoon Resort, Port Dickson


View kat tempat nie memang chantek... tenang jer rasenye...
Cantek kalau buat photoshoot weeding kat sini...

 Nie wolzz nyer bilik

Mandi bole nampakkk tauuu...!! so better close the window... heeee....

Besar ya amattt  menatang niee...... memang pengunjung tetap RDLR

 Uolzz bole naik banana boat..

 siap bole tangkap ketam lagi.. heeee...
 Bersih giler....




windu betul nak gi sini lagi...

bilerlahhh agak...agakkknyer yer....

urrmmmm.....


Tuesday, December 27, 2011

Nyaris Tak Admit...

Sib baik tak admited kat spitalll... kalau tak sambut rayelahh aku kat wad ngan anak2..
 
aahhhaa.. 
 
Anak-anak tak sehat since ari kamis aritu.. Aceh yang memula sakit. 
 Sakit perut & muntah muntah.. tak tau apa punce...tetiba jer jd cmgitu.. nak kate salah makan.. tak jugak coz adam pun makan aper yg dia makan... 
 
Malam tu dia dapat high fever... then aku bawak dia gi klinik, so doc cakap dia perut dia banyak angin & tonsil dia bengkak... tapii setahu aku kalu perut masuk angin sebab kite tak makan... tapi aku nengok si aceh nie asyik ngunyahh jer kerja dia.. time dia tido jer yang dia brenti ngunyah.. heeee.... 
(ngata anak sendiri nampak..
Doc just bagi ubat antibiotik & fever & suh aceh makan sekerem... pergghh.. 
dengar jer sekerem automatik toleh kat aku siapp angkat2 kening lagii.. cisss... budakkk nie...!!!

Sok nyer plak, aku dpt call bibikx aku cakap adam plak start muntah2 & sakit perutt.. 
 
Dahh sudaaahhhh..!! asalll plak tu... aku kat opis time tu... risau aku dibuatnyer....
 
Balik umah aku nengok Adam cam lembikk, then mak aku cakap dia dh stop muntahh, before aku balik lebih dr 7 kali dia muntahh asal masuk air muntah... asalll masuk makanan muntahhhh... tapi aceh dah okey sikit..... Aku paksa gak adam makan sikit, minum air masak suam lebih & aku tuam perut dia... 
sampai lena dia tido bile aku tuam perut dia... Aku decide sok pepagi bawak dia gi spitall SDMC


 Adam.. okey jer, kalu jumpe doctor... langsung tak takot...

So, dok cakap skunk tengah musim.. 
 
Ko hinggat ada musim doyan jer ker.. sakit pun ada musim2 gakk.. 

Doc cakap, sib baik lidah dia still basah, kalu keringgg memang kene admit..

Fuuuhhhhhh...!!!! selamatttt

Time nie.. memang aku rase cam sian plak nengokk ADAM..

nengok muke mmg muke tak sehatt..

nengok perangaii.. lagiii cm orang tak daya nak buat aper...

even nak kuarkan sore pun tak mampu...asyikk menongg jer... 

asyikkk tidoo jer... siannn aku nengokkk...

 yerllahhh SAKITTT  katenyer... 

hheee...




turn aceh pulak jumpe doc.... budak nie pulakk.. sakit ker.. sehatt ker.. same jer... 

tu yang aku tak bole detect dia dh okey ker blom.. hheee...

ingat kan dia dah okey.. siap bole berlari sane sini...

tapiii.. bile dia dengar abg dia cakap sakit perut jjerrr.. 

dia pun startt sakit perutt gakkk.. 

siap suh cari minyak gamat lagi... heeee....

tapi untuk secure.. dh alang2 aku sampai spital baikkk cekidaout skali.. 

kang dah balikkk nak berpatah balikk... payahhhh..!!!

ermmm......

Alhamdulillahhh... sokkk nyer dorang dah pulihh.... 


BACK TO NORMAL XTIVITI


MELONCATTTTTT LONCATTT TAK HENTIIII....!!!




-



-




-



ADAMMMMMM...!!!!!


-



-


-


-



ACEHHH...!!
-



-


-


-

-



-


-


-





**MAKKK KO PLAAKKK NAK TOMMMBANGGGG NIIIEE...!!!!**


Thursday, December 22, 2011

Angry Bird yang sedang Angry

ahhhhaaaa....

Aku dah lame plan nak wat apam Angry bird ni...
tapi dari sehari ke sehari mesti ada jer benda lain yang aku kene buat... almaklumlllahhh 
MAK BZ NOKKK...!!

So, semalam akhirnya mak berjaya gak melaksanakan hasrat anak anak2 aku untuk bikin apam Angry Birds nie... hhheeee....

 Aku dibantu oleh 2 orang assistant disitu...

 punyelah tekun aku nak menconteng arang ke muke angry bird nie.. 
gilleeee gigillll tangan aku nak buat lukisan nie..heee...
Salute aku kepada pembikin2 apam diseluruh dunia kerana dorang mempunyai kesabaran yang tinggi untuk menghasilkan apam nie....

 Mommyyy...!! angry bird rupe dia cmgini...!!

 ko dah kenapa adam....??!! senyummm ada makna nieee...
(kesannn mulut telah membuktikan segalanya...ciiisssttt !! cmner aku bole x prasan...)


 Cantekkk x?? Cantekk x?? ahhhhaaa... 
Nie lukisan anak2 aku (cover line)

Ada Angy Bird... Ada polkadot.. Ada ladybird.. 
yang lagi 1 tu aku tak tau aper namenye...  siap ada gigi kapak lagi... hheheeee....

Rupe Apam sebelom dorang stimmm.....



-
-



-





 -

nak nengok cmner lepas dorang dh stim..????!!!



-




-




-





-





-




-




-





-



Nielah rupe apammmm dh stimmm......


HUUwwwawawawawawaaaAAA....!!!



Chantekkkk bukannn...????!!





Rupha Angry bird yang tengah angryy...!!!





(tekup muke ngan bantallll... malu katenyeee...!!!)



 (I'll try my besttt...!!!)




HUUwwwawawawawawaaaAAA....!!!





Sekian terima kasiiihhh......







Saturday, December 17, 2011

McDonalds Di Pagi Hari

STYLO gak ar pekene Mcdonalds di pagi hari...


Aku order set FAMILY BREAKFAST BOX
untuk 2-3 orang makan.. itu pun tak habis... banyak sangat...!!


budak noti...




 Ermmm.. dah dapat pow menan baru bole duk diam diam.. 
kalau takkkkk.......!!




 
 -
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-
 
 
-

Itu saje citer untuk arini... Sekian Tima kasih..
 
Aku dah xder idea..
 
bye..bye..
 
 
 
Yang Bebenor Ikhlas:
Aku Kering Idea...

Aku yang tengah KEMARUKK...

Memang giler ar aku skunk nie dok kemaruuukkkk sangatttt ngan  lagu tema 
 OMBAK RINDU....
Layyyaaannnnn beb!! 
tanpa disedari ruphanye aku nie kategori JIWANG LUAR SEDAR lah yer... 
kehhh..keeee...keee

Bernanah tinga bebudak opis aku asyik dengar lagu nie jer... selang 5 minit... hheee..
kalu dengar suara Apis & Dira jer tak perlah lagi... 
ada plak backup singer yang suara tak berada nak merdu... verangan nyanyi cam ala2 sore dira...  fuuuhhhh!!! jangan wat gillllerrr arrrr!!!
tak pasal pasall lak kang bebudak opis aku ber ONG BANK ngan aku mampusss....!!!

Sowwyyy yerrrr uuolzzzz... aku tengah kemarukkk ngan Lagu nieee....

Kemarukkk dengar sore Apis ngan Dira.. Keeelllaaassss...!!!

yang tak bole blahhh aku bole drag LD tok duet ngan aku di pagi pagi hariiii... bole???? 
Siap aku suh tutup radio lagi kate lagu2 arini tak sedappp..
So.. (dengan cara paksa) 
sillaaalahhh dengar sore aku yang lemakkkk lemakk merduuu bak buloh perindu nieee... 
hheeee.... bukan senang beb!! gilllleerrr arrr..!!

cam nak ONG BAK diri sendiri jerkan... ahhhaaa....

So... aku share ngan uollzz lirik lagu OMBAK RINDU

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku




Tuesday, December 13, 2011

Cam Nak Bela Jer...!!!!

Gerammmmmm plak aku nengok menatang nie.. 
cam nak bawak balik bela jer... 
heeeee...hhhheee
Siap joget joget bagai.. buat show lagi...!!!

  Aku jumpe menatang nie kat E-Curve, Damansara.

Dorang tengah pomot movie baru dorang...
yang akan ditayangkan pada 15 December 2011
ALVIN AND THE CHIPMUNKS 3


ramai betull orang kat sini.... 
kalu dapat si LD dokong aku cm budak dalam gambar tu kan besttt.......
SANGGUUUUPPP...????!!
nggehhhhhhh...ngggeeeeehhh....ngggeeeeehhh...!!!


Bukan kate bebudak yang sonok... 
Mak bapak pon sonok gakkk....!!
hhheee..hhheeee


 
 Gerammmmkan...??!! dah lah joget comel comelll jer...!!



 Nie lagi comellll...!! 
Suke betulll aku terpilih top 5 dapat bergambor  ngan Tupai2 Chomel tu tanpa berebut rebut...
AHhhhhaaaaaaa.... MAK SUKEEE...SUKEEEE.... SANGGATTTT!!!
 (ahkak over tauuuu..!!)
 
CAM NAK BELA JER TUPAI2 YANG CHOMEL... hhheeee

  Time nie si aceh buat spoil ar dia nanges tak henggat..!!! 
takut dia ngan Tupai Chomel tu...
Balik tu abang terus tanye  Dik nape adik takut ngan Chipmunks tu..
Aceh: Yerlahhhh.... Sebabbb chipmunks tu kuku dia tajam...adik nange lar..
hheee.... aku ingat naper tadi....!! ciiissttttt.. tepanjattt boboiii..!!
 ahhhhaaaaa.....

 Lepas dapat bergambor ngan Tupai2 Chomel tu...

Aku terus naik atas pegi beli tiket nak nengok  citer 
PUSS IN BOOTS


Chumel gak aku nengok si puss nie time dia wat muke cmgini...

 Chumelllll kannn..??? 

CAM NAK BELA GAK PUSS YANG CHOMEL NIEE... hhheeee


Tuah Ayam nampak di kaki 
Tuahhh mak nampak diiiii....................... (isi sendiri)

Nasibbbb mak amatttlah baikkkkk  sekali
coz dapat lakk jumpe ngan Aaron Aziz kat situ... 
giler ko tak kenalll Aaron Aziz!!.. badan stock ketak ketakk tu..!!
Yang  badan dia tersembul sana sini secara berhemah tu...!! 
ermmmmm... Tau tak per... !!!!

PErggghhhhh..!! cukup bahagia mak ketika itu...
Gilerrrr ko....!! Aku tak ambik gambo.... 
Mule2 tu aku malu malu miiieeeooowww gakklah.. 
orang lalu lalang asyik usha ngan aku & Aaron Azizkan jerkan...
Tak suke tauuu..!!! Mak malu tauuuuu..!!

aku try pujuk2 LD suruh dia tolong tangkapkan gambar aku ngan Aaron Aziz
Meroyannnn japlah LD.... tarik muke hangiiinnnn ngan aku..
menci tauuu..!! tergugatlah tu....!!

ORANG SAYANG YANG SOWANG JER... 
AKUKAN MILIK MU DULU, KINI & SELAMANYA....

AAauuuuwwww..!!

Barulah dia nak UOLZZZZ....!!! ermmmm......
-

-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

-

Aaron Aziz siiiooott!!!

-

-

-

-

-

-

-
-

-

-

-

-

-


Teruja makk dapat bergambor ngan dia..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
hheeee......
-

-

-

-

-

-
-

-

-

manelahhh si LD tu tak meroyannnnn...!!!

-

-

-

-

-

-

-

-

Tarikkkk napassss... uolllzzz..yerrrrr!!!!

-

-

-

-

-

-

-

-

Tahhaaannnnnn
-

-

-

-

-

-

-

tahannnnnn.............

-

-

-
 Leeeee
-

-

-

-

-

-

-
 passsss....!!!!!!!
-

-

-

-

-

-

-

hheeeee......... hhheeee...... hheee
WALAUUUUPUNNNN hanya dapat bergambar cmgini.....
tapi dia nyer.....bahagianyerrrr hingga ke hari ini....

tapiiiikannn...tapppiikkaannnnn......
yang nie lagi Chumelll antara Tupai2 Chomell & Puss
HHhhheeeeee......HHHehheeee.....HHHehheeee....

CAM NAK BELA JER YANG NIIIEEELAHHHH... BOLEEEYYY...????

Waaakakakakakakakkkkkaaaa.....!!






Yang Bebenor Ikhlas:
Aku Suke Membela...

Friday, December 9, 2011

Menu Di Pagi Hari

Lepas antar LD kat airport pagi tadi dalam kul 6.30 pagi, mata dok terkebil2 dah tak tau nak wat aper,
nak tido dah tak bole..takut kang terlajak... bak kata pepatah aku
Terlajakk perahu boleh diundur.. terlajak tido... MAMPOS EL tak pegi keje arini.. tak giteww..??!!
...... Eeekekekekeeeee....

Mood untuk masak di pagi hari amatlah membuak buak...
 

 First aku masak 'Maggie Goreng Cincai' 
co z xde rencah.. blasah jer...!!
-

-

-

-

-

-

-

-

-

aiikkk??!! takkan maggie jer kot...???
-

-

-

-

-

-

-

-

hhheeeee.....
-

-

-

-

-

-

-

-

-


 Pastu aku nengok kat peti sejok ada dada ayam...  
aku potong 4 bahagian. 
Pastu aku jumpe kaki ayam... aiiikkk..?? sebelah jer..?? 
mane lagi sebelahh..?? iishhkk musykil plak aku.. 
kudung ker aper ayam yang aku beli aritu.. x perasan plak aku..
hheeee... lantaklah... Yang nie aku buat Ayam Masak Merah Tomato
Nie meme feveret anak2..

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Pastu aku sian lak ngan anak dara aku tu dia memang suka sup.. 
so, aku masakkan sup fishcake ngan tauhu telor jer......

Nampak cam simple dimple kan..?? 
uolzzz...
-

-

-

-

-

-

-

-

-


kerana....
-

-

-

-

-

-

-

-

-
ini  sahaja yang ada kat dalam peti sejok aku buat masa skunk...
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
WWWaaaaaaAAaaaaaaaa ......!!
-

-

-

-

-

-

-

-

-
Lauk abishh.. 
-

-

-

-

-

-

-

-

-
 
plan sok pagi baru nak gi carik
-

-

-

-

-

-

-

-

-
  Byee...byee... adioss.. Chooowwww!!!

 
 
 
 
Yang bebenor ikhlas:
Aku Tengah Rajin...

Thursday, December 8, 2011

KO BOLEYYY??!!

Ko boley ker balik2 keje jer terus masak...?? (aper ker soklanlahh...)

Ko boley.. balik2 keje jer on the spot terus plan nak buat BBQ kat umah.. 

Boleyy..??! Uollzz?? Boleyyy???!!
(ayat memang nak kene PAaaannnnGGGGGGG!!!! jer..!!!)

Balik koje dahlah kul 6 pastu menempuh jem bagai.. 
terkedek2 baru nak mencarik bahan2, hayam,
nak mencarik udang, mencari sotong nak mencarik hikkan lagi..
tu blom nak menyiang nyer lagi...
mencarik pasallll jerlah aku nie...
isshhhkkkk!! masakk jerlah telur goreng letak kicap ker aper ker.. kan senang... 

Yang lebey nyer aku sesaje jer nak menery dapur mudah alih yang aku baru beli kat
Warehouse Sale PENSONIC RM30 henggit jer tu..

Memang senang bebenor pakai dapur mudah alih tu, berbaloi baloiiii... 

kemana saje boleh aku hangkut dapur tu even nak masak dalam bilik pun hokkey...
eekkekeeee....kkeeeee..


(^_______^)

citer banyak takmo... nielah hasilnye..

 Nielah Dapur Mudah Alih 30 Hengget tu..

Ayam Perap: 
Serai pakai banyak
Lengkuas Besar ibu jari kaki
Halia pun besar ibu jari kaki
Bawang merah dalam 3 or 4 biji
Bawang putih 1 ulas
Garam
Gula



Pengawas aka Bibix baru ai..

Ikan Nie aku kasi Garam Kunyit jer..

 Chef Farren Adam




Air Asam
Perst time hokkey Akak buat Air Asam nie...!! Sib baik jadi
Bawang besar potong dadu
Tomato potong dadu
Cili Api hiris or tumbok pun boleh
Air Asam Jawa (Bahan penting)
Belacan (Bahan penting)
Limau Kasturi 2, 3 biji
Garam 
Gula



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
 
Nielah hasilnyer... 
Pergghhhh!! hingga menjilat jari kakimu...!! 
eekkeee.....kkeee..
Sekian Tima Kacheh..!!
Yang Bebenor Ikhlas...
Aku Yang BOLEY...

Wednesday, December 7, 2011

SKYPARK TERMINAL @ SUBANG

Apa kes melepak kat Skypark Terminal memalam hari...??!!

Tu dia akak nak cakap  sikit, nielah dinamakan tanggujawab isteri mithali macam aku nie sentiasa berada dalam keadaan sedia bile somi memerlukan perkhidmatan...
Akak WAJIB patuh & taat...!! 
Ciiissttttt!!! (statement cm nak kene sepak secara berjemaah plakkan..?? ahhhaaa...)

Semalam LD gi outstation Penang & dia suruh aku pickup dia kat airport Skypark Terminal.. 
Alahaiii.. bukan jauh pun dari umahh akak... (statement bini mithali..)
sesekali nak menambah pahala apalah salahnyer yer tak.. 
dosa dah berbakul2 kite kasi balance lahh dosa & pahala ??!! 
lagipun akak kau nie tak pernah pun masuk kat dalam Skypark tu.. apa yang ada entah.. 
Lalunye hari2.. hanya dapat nengok dar luar jer..  :(

Dalam kul 10 lebih aku sampai ngan anak2 kat airport tu tapi banyak kedai dah tutup... 
so akak just jalan2 jerlah kat dalam tu.. nengok aper yang ada..

 ooooo.. cmni rughpa SKYPARK TERMINAL...

 MINTAK MAAP.. akak memang tak tau aper nama bendalah nie.. 
tapi akak nampak visual 3D nenunjukkan lokasi kapal terbang yang sedang beroperasi ketika itu.. So akak ko suruh Adam cari skunk DD dah masuk negeri mana...
Manyak Syookkk ooo..!! canggihhhh siuttt..!! 
MALAYSIA BOLEHH!!

 Dok jenjalankat dalam tu terjumpe lak pokok kismes.. 
Aku pun tak paham napelah Adam suke sangat ngan pokok kismes...!!
Dianyer xcited cam nampak aper..! hhheee...

tak suke tauuu... asal bergambar jer buat muke camgini..!!
No...!!No...!! No...!! tak chumelll tauuuu!!!

tengah jenjalan lagi aku terjumpe bola2 nie.. aku geramm sangat ngan bebola nie..
Nampak cantikkk & tomeee sangattt...!!

 


tetiba si adam...Mommy..mommyyy.. adam bau sesuatu...!!!!
Cisssstttt..!! cakap jerlah nak Famous Amos... !!
RABAKKKK duit akuu..!! 


  Kemainnn lagi anak dara ai tau...!! siap pegang2 pinggang tau..!!
heeee..... bole masuk majalah  nie...!! Aksi si cilik!
eehhhceehhh..!!

Tu dia ketibaa LD yang ditunggu tunggu..
Kemain sonok anak2 aku termasuklahhh hakku..!!
AAuuuuuuWWWWW!!!

Masenyer dah tiba....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 Aper lagi kasi poww LD Ice blended Mocha 1 kat Sturbucks..!!
Memang terbaeekkk...!!!


 Aku pulak kene poww ngan ucu sandwich RM7 hengget..!! 
Terrrbaaanggggggg.....!!!

 Muffin  ^_^

 Anyone nak blenjer akak...??!! 
Ahkak Okey jer..!!
hhheee.....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Last but not least..!!

-

-

-

-

-

-

-

-

Kasi ilang windu mu pada ku...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Gambo nie pun boleh masuk majalah gak nie...!! 
-

-

-
-

-

-

-


 Mesti bole menang minyak yuyi cap limau punye.... 
utk melegakan kembung peyut..!! memang cukup kena ngan aku..!!
hheeee......
-

-

-

-

-

-

-

-


TAPI kene masuk dalam ruangan 

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


AKSI SI JELIK....!!!

Ahahhhaaaa........ Ahhhhhaaaa

AAwwwwww...!!!!!






Yang Bebenor Ikhlas:
Aku