Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, May 29, 2012

Melepak @ Bukit Cahaya Sri Alam

Makan taun nak hapdate N3 nie... 
fuuuhhhh..!! hebat sangat ker..?? #statementcmbagus

muaaaahahaaaaa.....

tak silap aku last aku pegi sini, mase aku study part 1 blajar visualizer.. 
ko kene draw aper yang ko nampak kat situ sebagai subject dia. ahahhhaaaa... kalu ko nampak beruk, beruklah.. muahahahaaaa.. korang bayangkan mase kitaorang part one tu kitarang kene usung papan board besar ngan tools box... giler babs ar, naik tuwon bukuit lagi... memang nostalgia sangat..

Skunk aku, tora datang lagi ngan membawa sang suami serta anak2 disisi..
ayat tak boleh blah..! heee... itu pun disebabkan adam ada Field day kat sini, kalau tak jangan haraplah nak datang menyerah diri kat sini....




Pada pemerhatian akulah, x banyak perubahan yang aku nampak kat sini. 
Same jer seperti dolu2..


 Biasalah kalau sampai sini, WAJIB masuk rumah 4 musim. 
Kenapa dia wajib? sebabnye itu jer pun yang menarik kat sini.. uuhuuuu..
Kalu setakat ko nak mengayuh besikal or berjoging kat sini, renghtikan jerlah..!!
pergi berbesikal balik naik ambulans..  tercungap2 mintak nyawa..
 Muaaahhaaaaaaaa..

mase aku pegi nie, tengah musim munge. takdelah TERUJA sangat aku nie, 
coz mungenye tak berapa nak ado.. bulehlah... stakat nengok2 cmgitu.. heeee...
ooppsss lupe plak masuk RM3 ok!


 
Untuk membuatkan ko tak merasa rugi bile masuk kat sini, silah pegi ke taman hewan.
Ada burung kak tua 2 ekor, landak 3 ekor, tuntung dalm 10 ekor, ruse, kuda & burung merpati..

heeeeeee..... oklah daripada tak de yer x??


Sekian terima kasih...






Makan Ngan Antu Raye.!!

I have No Body No Body But You..!! I have No Body No Body But You..!!

kelas ko jah!!!

Today luncheon with my adik cayang muchuk muchuk INA @ Bangkok House

 Giler babs ar! 
Makan sampai nak pecah perut aku!!! heeee..
Tak sangka plak aku makan ngan antu raya.... Ahhhaaaa... #dushskali 
tak padan ngan badan teci,k napsu makan ya ampunnnn!! #anturayathemovie...

segan siott !!!mcam nak nyorok bawah meja rasenye.. heeee..
Makan berdua, tapi meja penuh 1 meja... Muaaahaaaa...
Budak nie, siap tamabah nasik lagi, tak cukup katenye. "kak, nak tambah nasik bule?"
heee.. suke hati kolah...ina ooiii...
 
Gendang gendut tali kecapi...... kenyang perut sampai mati ....
 
 Muuuahahaaahhaaa.....!!!


Wednesday, May 23, 2012

Watching 'The Avengers' Again..

Sempat lagi ahkak ko menghapdate belog.. Ssshhh.. Skunk nie ahkak berada dlm panggung wayang tgh menonton citer The Avengers.. Yerrrrr..ahkak tau, nie kali kedua ahkak gi nonton.. Ahaaaa.. Aritu ahkak pegi ngan pakwe berdua jer, skunk terpaksa cover balik gi nonton plak ngan bebudak 2 org nie.. Aceh siap tanye dd dia

Aceh : DD dah banyak duit ker?
DD : xdelah..
Aceh: abish tu, kalau dh xde duit nape kite pegi tgk wayang??
DD : ermm, duit dd ada, tp x banyak..
Aceh: oooOOO

Aceh..acehhh.. Baru 3 taun dh pandai memikir.. Alhamdulillah..

Okeylah uolzz.. Ahkak nak nyambung tgk movie jap!!

Byeeeeeem.....


Kroooohhhhh..krroooohhhhh... ZzzzzzzzZzZ


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Tuesday, May 22, 2012

GA Field Day @ Taman Botani Bukit Cherakah

 Hari yang amat dinantikan oleh Adam iaitu GA Field Day..
hari2 dok menanye kat aku skun bulan aper? lagi brape hari nak sport..? 
asyikkkkanlah dok menghitung hari, xcited nak bersukan.. ermmmmm...
tak kesahlah janji dia happy

Dalam itenary kene berkumpul & register anak pukul 7.30 pagi tapi wolzz sampai lewat sikit biasalahkan nak mengejut bebudak bangun awal pagi memang kesian.. ermm...
sampai2 sane rupenye ramai lagi parents baru sampai.. nasib baik... heeiikkk..heeeiikk..

Nie team Adam. Rumah Merah Shahbandar

seronok sangat dia aku nengok, dapat jumpe kenkawan..

mommy..mommy... nielah Ilwin.  
Kalau kat umah si adam asyikkan berciter pasal si ilwin jer.
 Ilwin potong rambut cmginilah, ilwin dok kat sinilah..bla..blaa...bla...

 yang sorang lg nie aku tak ingat name dia, sori yer dik, ahkak lupe 
#ahkak..?? puuiiiiii...

Semangat!! Go Red!! Go Red!! Go Shahbandar Go!!
heeee... Nie teacher suzie, guru class adam.. 
siap ko adam! mak ko nak interbiue teacher pas nie...

geram aku ngan budak nie, puas aku paksa2 dia duduk cm bebudak lain..
takuttt suar kotor katenye.. hekelehhhh.. #menci aku

acara pembukaan bacaan doa & tarian

Ramai betul student GA nie.
 Time nie, cuaca memang panas. Sian aku nengok bebudak nie, blom main dah berpeluh2 sakan... #bechak tiak tau... auuuwwwww

budak dorang nie, aku nengok asyik kan bergosip jer.. heeee..
pasang strategi dengan harapan dapat duk 1 group... ahhaaa..

tapi.......

akhirnye terpisah jua.. Time nie adam dh terblur kejap, coz team dia semuanye gegurl.. #muaaahhaaaaa... pastu semuanye chenonet chenonet.. dia yang paling tinggi.. 
#muaaahhhhaaaa..memang nampak bebenor mukenye blur.. ahhaaaa... siannnn... 

First Group ~ memulakan pertandingan bawa bola pingpong menggunakan sudu

 Salah seorang team (adam) merah.. chumelll giler...chenonet jer aku nengok..!!
 ahhaaa....

maknye pun, agak2lah. Dah tau, anak tu nak berseport, rantai tu takyah lah pakai.. tak sesuai. Takut tersangkut leher, 1 hallah pulak...

nie anak jiran aku, Dora.. ermmm berjaya gak dia bawak bola tu hingga ke garisan penamat..
Tahniah!!


cayalahhh!!! group adam mendahului permainan ini.. hhuuuyyeaaaa!!!
mak ko yang terkinja2 time nie... muaaahahahaaaa...xcited ko!


Lepas menang game bawa bola pingpong, main game cari gula2 dalam tepung. 
Tapi game nie, tak bole pakai tangan. So, kene tiup tepung tu sampai jumpe gula2..

 semangat!

Game nie group Adam kalah.. ermm.. takpelah.. 
Adat permainan ada menang ada kalah..


at least dia berusaha untuk menang!!!
Congratz Adam!!!!!



Lepas acara mengambil hadiah, pihak penganjur ada menyediakan beberapa aktiviti untuk disertai oleh anak2..

Antaranya

Basuh baju / kemas katil

 menyapu sampah / basuh pinggan

bagus gak xtiviti cmgini ^_^ 
lepas nie......
adaaaaammm, ambik penyapu, sapu sampahh...
Adammmmmm..... pinggan dh susun? baju kat toilet tu dh basuh ker blom??


T___________T


senanglah aku pasni, takyah berbibikx!! ngehhhh..ngehhhhhh


lepas wat xtiviti tu, dia ada pertandingan melukis sempena Hari Ibu.
so, time nie, aku dh malas nak menunggu, COMPEM takkan menang kan??.. 
so, aku suh dia siapkan jer dia nyer drawing, then terus kitaorang choww!!

giler panassss time nie!!! dah start nak sakit kepala...



 sebelum balik si adam, sempat lagi menunjukkan kat aku 'aweks' yang di minat kat school 




^_____________^



nak gak aku menengok cmner ker rupenye bakal menantu aku tu..



-



-



-



-



-



-



-



-

-



-



-

bule tahan gak taste ko yer dam...

-



-



-



-



-

-

-

chumel jer mommy nengok dari jauh

-


-



-



-


-
pandai anak aku memilih...

-


-



-



-



-



-

-


 

*_*  

i like!




Saturday, May 19, 2012

Layan Budak Mengidam

Sian, adam... Lately nie dia takde selera nak makan. Asal aku balik keje jer, rutin aku asyik menanyer kat dia nak makan aper?? skunk kitaorang makan pun kene ikut selera dia.. tak tau kenape? vitamin naikkan selera makan, jangan cakaplah.. kalu ikutkan dah ober dos.. Sampai ramai yang tegur, nampak adam makin kurus.. 

So, semalam aku tanye dia nak makan, terus dia sebut nak makan donut..


OK! sib baik J.CO dekat ngan umah.... kemain sonok ar bebudak tu..

ermmm....

J.Co Giant, Kota Damn.

 

Halamakkkk.. ada jualan moto arr..!! canggih siut..
heeeee... adam, gaya tu dah ada da... 
Skunk time kecik2 bawak adik nanti dah busat bawak awek pulak.. uhuuuhuuu...
tetiba teringat kata2 adam kat aku, 
Adam: Mommy..mommy, adam rase buat mase skunk nie adam xnak ada awek lagi..
Aku : gulp!
#pitam mak ko mendengar nak oii

 sonok betul adam, dapat naik moto busat nie.. heee... 
stailo gak moto nie..!! uuuhuuuhuu...

Nie moto idaman LD, dia penah ckp ngan aku, klu ada rezeki dia nak sauk moto cmgini satu..
Tapi tu semua KALAU, tapi pada aku if KALAU pun xyah ler, 
cam tak larat jer badan dia nak bawak moto besau gedabak cmgini... yang pastinye KALAU dia beli, aku akan pastikan yang dibelakang itu HAKU noktah tanda seruan


Lepas puas melenjan moto tu, tekak pun dah haus, lepaking kat J.CO pulaks..











Aper ker name ayor nie nyek? 
ermm... sat, aku search tenet jap..
okey! get it! Mango Freeze






6 pieces enough for us




Sonok aku nengok adam makan banyak...




puas dia dapat makan donut.. ngidam... ahaaa...

Budak tenit nie, tolak batu ngan kayu jer. Semuanya dia bedal!
cayang aceh!


Lepas puas makan2 & jalan2 jap2 kat Giant, aper lagi balik ar, 
nak layan Super Spontan pulakz..!!! memang kelakar nak mampus!
pecah perut aku dibuatnyer... heeeeee....






-




-



-



-



-


oke..bye

Ai nak balik naik bot ohkey!!

GEGURLY STEAMBOAT IN DA HOUSE

#Kak Yan ~ memang best, rambang mate di buatnye.. heee.. 





Seperti yang telah dijanjikan, 
'GEGURLY STEAMBOAT  IN DA HOUSE'



Kak Mieda & Kak Azie as usuall ambik tender basuh pinggan...muaaahhaaa...

Mee Wantan

Kuew Teow

 'membontoti' each others

makan sayur kite bole jadi kuat..!! heeee..

Our guest kak Mazura.. Thanks kak!

peeewwwiitttt...!! Kak Azie with Dian Pelangi Style!!

Steamboat ni harus di cicah ngan sambal ala2 Johnnys made by Mem Besau!
This is our secret recipe :) Yuuuummmyyyyyy...

 Gegurly Steamboat


Biasalahkan, bile makan steamboat nie, memang cepat kenyang & cepatlah lapar balik..
Bile dah petang masing2 menggagau mencari aper yang nak dimakan... 
ada yang repeat makan steamboat, ada yang cari roti cicah  teh tarikx berbuihh... 
memang terbaekkklahhh wookkkk...!!!

 ada yang makan roti jala, belen pagi tadi.. hheeee... 
memang sedap!



lepat labu pun ada...


baru aku prasan, asal gambar kak azie matenye asyikkan terpejam jer??
heeee... Dah kenyang nantuklah tu... 

oopsss lupe nak nyebut kang sentap pulaks, heeeeee...
THANKS CIK SUE sudi dtg jemputan kami walaupun berhadapan dengan seribu rintangan, 
akhirnye ko berjaya gak menurunkan dirimu untuk kenkawan tersayang... i lap u...

Seyesnye gile muke memasing.. topik apakah..??!!
ada gosip terbaru ker..?? muaahaaahaaaa..


Eja, u look sweet in pink karer!







last but not least.. 











our VVVVVVVVVVVVVIIIIPPPP guest














our speciallll guest...











sebab dia speciall pic dia kene lebih dari satu....






Muuaaahahahaaaaa....




Cheq fusya in da house!!!!!

#clap..clapp..clapp.......

kalu semalam hang x turun cheq, kami pulak nak menyentappp ngan ko.. buley??!!!

cheq, pesan aku kat hang, NO MORE SENTAP..SENTAP okey...!!!



~ peace ~