Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, August 28, 2012

Tetiba Tekak Omputihlah Pulak...

Tetiba tekak melayu beralih arah ke tekak omputih. pulak.

Nak wat cmnerkan?? kan??

ha! nie makan dia....

Spaghetti Bolognese with chili flakes sebeban..
baru kene kat tekak ai..


ahhaaaaa....


hambik ko pedas... heeee...


Nielah juadah aku mase berbuke pose semalam. 
Lain benar rasenye bile berpuasa bukan dalam bulan ramadan.. 

~ uuhuuu ~

Dugaanya memanglah hebat... tambahlak dok sebalah wadimura kanzaki, sadin jer offer aku makan Pizza Hut lah, KFC lar... sabar jer aku..

sib baik ai tergolong dalam golongan org tak mudah nak diperdayakan oleh makanan..

#haktui 


Bile kite berpuasa dalam bukan bulan ramadan, selera kita amatlah besar sekali..
macam2 nak makan, tetiba dok teringat kuih raye kat umahlah.. 
air coke letak ais.. perggghhhhhhh... nikmat

heeee..hheeee....


 Tempat: Milano, Foodcourt KLCC (Signature)
Food: Spaghetti Bolognese

 
Kat MILANO nie mcm2 pasta ada, waffle ice cream pun ada.
Korang pilih jer yang kene dengan tekak korang.

Tempat nie Kak Zira yang suggestkan kat aku.  THANKS KAK!
Lepas nie aku nak try lain pulaklah.
Memang SEDAPPP nak MAMMMMMM...


 
 tak caye...??

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 nielah hasilnye..

licin...


ALHAMDULILLAH..


Saturday, August 25, 2012

Thanks Kak Mieda & Family

Thanks kak Mieda sbb invite kitaorang (Shiela Zuraini, Zira, & Aku) 
gi raye aka makan tengah hari kat umah ahkak..

Disebabkan dia nak menunjukkan dia yang masak, 
siap pakai appron lagi mase sambut kitaorang.. ahhaaaa...

Cukup Kelasssss!! ingat baju raye.. eekekekekeeee...

 Menu utama Kak Mieda : Laksa & Nasi Ayam
Kat umes ni kalau sebut jer laksa, mesti naik name kak mieda then bile sebut jer kak mieda, mesti naik name laksa. heee..heeee Ibaratnye laksa ngan kak mieda memang tak dapat dipisahkan lagi...

SETUJU UOLZZ??!!

okey
 

Yang tak pegi tu, tenung jerlah gambar nie yer, nak suh ambik bau tak bole pulak...

Waaakakakaaaaaaaaa.....

Nasi Ayam Kak Mieda pun sedap giler.. ngan kuah kicapnye yang pekat.. pergghhh!!!
menjejeh air liur.. ahhhaaa...

 : )

love of her life... tak taulah aku yang mane satu...

 lepas kenyang2, melepak2, minum2, gosip2.. tetiba kak mieda kuarkan pulak dessert
'New York Cheese Cake by Nina'

Memang terbaekkklah...!! Thanks Nina

Siap ada rojak lg.. pergghhhh!!!!

First classs layanann Kak Mieda...!!

Siap bole buat request nak minum air aper lagi....

#adayangmeroyanlaknanti


.... aauuuummmmm..


^_^


sesi suap menyuap pulak.....


 urmmm.. lantakkkklah komelah....


#janganadayangmakanhatisudah

Raya Kedua 2012

Raye kedua, as usuall dah jd tradisi kami sekeluarga balik ke kampung belah ayah, 
Kg, Chennah, Jelebu, Negeri Sembilan. 

 First tempat yang  wolzz tuju ialah rumah wan. 
Memang sonok sangat kalu pegi umah wan. Bile wan tahu jer kitaorang kolumpo nak balik, terus dia gi tangkap ayam nak masak kuah lemak cili api. Kuah lemak cili api wan memang terrrbaaeekkk....
Semuanya freshh2.. dari ayam sampailah ke santan semuanya fresh...

Wolzz cam biasalah.. 
Takyahlah wan susah2 wan nak masak..kitaorang kojap yo.
Takpo2 den dh masak dah.. tinggai nak goreng ikan yo..

Demi utk menjaga hati wan, aper lagi cm piranaaalah kitaorang serang...

ahhahaaaaaaa...

Tapi wan memang masak sedap walaupun simple...

halamaaakkk sowy uolzz.. disebabkan sedap tak henggat, aku terlupe nak ambik gambar.. heee...

Lepas gi umah wan. Balik Chennah, rumah makngah & maklong (Kakak Ayah)
 Mak ngah jamu kitaorang lemang yang pak ngah buek sendiri.. Memang sodap!

 sesi menggedik oleh Kak Ngah aku. Setahu aku, dia jaranggggg berkelakuan cmgini.. heee...
tapi tak taulah nape, dia jd cmgitu rughpa.. ahhaaaa..

Sonok sangat balik sini. Semua adik beradik aku balik accept Erra, tahun nie first time raye sebagai isteri kene follow en. somi balik kelantan.

Kak Ngah & anak-anak
 
ko nengok, ko nengok... siapa yang kenal kakak aku nie, dorang memang tau, dia bukan cmgini..
hhaaaa..hahahaaaa... gedikz sangat...



 :)

Aunty with Anis, Atirah, Alina

 mcm adik ngan kakak tak? muahahahahaaaaa...

 Aceh dok buli LD suruh chang sampai umah mak ngah..

 My luvelysister & brother in law

 Intan & Pakngah (Kakngah husban)
muke dia cm mambai (retis) kan? ahhhaaaa....


Last but not least...

Ayah, Mak Ngah & Mak.

Makngah nie ratu air mata. Asal kami balik nak berangkat pulang ke kolumpo jer, senang sangat dia mengalirkan air mata.  Mungkin dia terharu, entah bile lagi nak dapat jumpe...

ermm......



#Rayatimeuntukmakansakan


okey bye...




Friday, August 24, 2012

Salam Aidilfitri...

Ready to update blog.!!!

Rasenye masih belum terlambat untuk aku mengucapkan 
Salam Aidilfitri buat kawan semua..

Ampun maaf dipinta, diatas segala keterlanjuran kata-kata mahupun perbuatan yang adakalanya tanpa aku sedari #tapibiasanyasedar..ekekeee..eekeee.
telah membuatkan kawan2 aku terguris..terhiris..terluka.. #aauuuwwwccchh

First Raya.


Lokasi first raya aku ialah di Kampung Halaman mak aku. 
Kitaorang semua berkumpul di rumah Pak Usu.

my luvelyfamily walaupun x cukup corem

meriah betul makanan kat umah Pak Usu

 lepas makan, sesi bergambar pulak...

Aceh & Adam

 Mak & Mak Pilah

eehheeeceehh.. tuan tanah pun nak xposed gak...

 Kak Ngah, Mak & Aku

Adam, try to kait buah jambu ngan galah.. 
tak larat bawak dek badan, galah tu lg berat & tinggi dr dia.. ekekekeee..

Mommy love both of you..

With luvelycousin.. tangan sape ar tu yang dok interprem...

Lepas beraya kat umah Pak Usu, kitaorang terus pegi ke Teluk Panglima Garang, 
rumah Makcik (adik mak)

Balik dari umah makcik, singgap pulak kat umah Pak Ngah (Abang Mak) kat Gombak

fuuuhhhhhhh... berjalan sakan aku time nie... Makan pun sakannnn jugak..!!
Kang tak makan, tuan rumah kecik hati pulak... :(


WWwwwwaaaaaAAAAAAAA....!!!

:)
 
 Lepas abish beraya sakan,  beraya pulak di rumah ibu mertua ku di Chreras..

Qiesha & Qaseh

Qaseh try nak peluk si kenit nie.. tapi taulah si kenit nie punyelah poyos tau.. 
tau orng semua tgh geram ngan dia jual mahal pulak...

Adam, dh start nak menggeram ngan si kenit nie...

Sowy, umah mak mertua ai tak banyak gambar, cauz time nie muke semua dah melekit & hanpong pun dh kehabisan bateri... ermmmm... sowylah yer uolz...

sok, insyallah kite sambung lagi utk raye ke dua pulaks...

okey bye..!


Thursday, August 9, 2012

FAFAU Datang Param Sek14..!!

Tadi, si Farah Fauzana & krew HotFm dtg area Seksyen 14!

Dalam kul 5.00 cmgitu, tetiba aku dok dengar sore kak zu, 
Aahaaa...dorang dah dtg.. Tu rasenye Farah Fauzana..

Melompat aku, dari tempat duduk nak nengok cmner ke rughpa dorang.. heee..hehheee

aku hanya mengintai dari tirai kamar jerlah.
(ateee kate tak brape nak berminat..muahahahaa)

krew2 HotFm jer yang ada time nie.. 
Si farah tak sampai lagi. iskk..

Bile nampak jer keilibat si Fafau with kete Honda itam dia tu, 
terus aku xcited nak tuwon bawah..!!

Aper lagi moh ler cepattttt!!! Aku nak bergambar ngan dia...!!
heeee..heeeee....

Ada 2 perkara yang aku dengar dari mulut member2 opis aku

1. Fuhhhh!! putih gak dia nie...!!
dlm hati aku: bile maselak dia nie gelap..?? compius aku..

ahhaaaa..haaaaa..

2. takdelahlah besar manepun. Dah slim dah dia nie... 

Haaa..aaahaaa..a.a.a.a.


Dasarrr pompuan gituew...!! heee..heeee...

 Mem besau yang pada mulanye agak malu2 meeeoouuwww nak ambik gambar ngan si FAFAU.. Lepas tu dialah yang hover tau..!! heee..heeee

Tak silap aku, si AG ngan si Faizal Ismail ni kene denda jual nasi lemak. 
Sebab kalah ngan FAFAU. Haaa...ahhahaa
Aper barang, 2 lelaki kalah ngan sorang pompuan..???!! Muahahaaaa...

Kak Zue, dh tak sabar nak membeli untuk si Dia..
haa..ahahaaa... 
Jangan mare yer, nanti kene jual

siap kene pakai sign tu lagi....
oppsss..lupe plak, nasi lemak dorang 1 bungkus RM2

Aku bg chance kat Ahkak2 sayang aku nie ambik gambo..

*hovertau*

of courselah si botak tu Faizal Ismailkan..??!
Faisal & AG kene jual nasi lemak tu kat 1 PARAM sek 14.
FAFAU jd mandor jer...! heik..heik..heikk..




last but not least...





 
 
 of courselah gambar aku kene ada ngan si FAFAU tu... 

muahahaaa...

cm adik bradik pulaksss aku nengok same biru...

muaaahhaaa....

To FAFAU:
  dulu kite ada persamaan... (biarlah rahsia

TAPIIII skunk tidak lagi...

betullah kate kawan2 aku, takdelah besar mane pun (ehem..ehem)

 Wwwwaaaaaa..wwaaaaaaa.....


**tekupmukenganbantal**


Friday, August 3, 2012

We're Ready For Tomorrow

Salam...

Alhamdulillah... 
Sempena Ramadhan Al-Mubarak pada tahun ini, 
Kelab Sukan & Rekreasi Utusan Media Sales akan menganjurkan 
"PROGRAM KEMBARA PENYAYANG"

bertempat di 
Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At-Taqwa, 
Putra Perdana, Puchong, Selangor
No. 1, Jln 6/10, Tmn Putra Perdana, 47130 Puchong, Selangor

pada: 
4 OGOS 2012 (Sabtu) Jam 8.00 Pagi - 1.00 tengah hari 



Alhamdulillah... segala urusan kami dipermudahkan olehNYA.
 

Antara sumbangan yang telah kami terima:

 Barangan berbentuk keperluan pendidikan

 Makanan

 rajinnnnyer anak dara nie... heee.heeee...



Alhamdulillah... 

 Milo

 Minyak Masak & Majerin

 Iron board

 Keperluan Dapur

 Pakaian kanak2, wanita & lelaki

Proses mempacking barang2 sumbangan

 uik?! sempat lagi memposingkan diri uolzz!! 
sowy iolzz sibuk hokey.. ahhaaaa..

 Thanks uolzz!!!



Goodies bag untuk anak2 yatim...


Alhamdulillah......Alhamdulillah...Alhamdulillah......
TERIMA KASIH YA ALLAH...


Kami telah menerima banyak sumbangan berbentuk 
Kewangan, Keperluan Asrama, Keperluan Dapur & Keperluan Pendidikan & 
Persekolahan anak2 yatim ini dari pihak Kakitangan UMES mahupun pihak luar.

THANK YOU SO MUCH....
HANYA ALLAH SAHAJA YANG DAPAT MEMBALAS SEGALA KEBAIKAN KAMU SEMUA....

Kepada rakan2 alam maya ku sayangggggg, 
sekiranya ANDA ada kelapangan, yer ANDA ler...! heeee....heeee...
ANDA dijemput untuk turut serta dalam program amal gotong royong ini....


Berilah sedikit cahaya untuk anak2 yatim ini...


SEE  YOU TOMORROW YER UOLZZ!!!!!