Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, January 30, 2013

Idaman Kelebuuuuuu..

**please take note yer incik husban**


for the time being, benda nie slalu berlegar2 di ruang fikiran aku ... 

kenkadang tu, sampai ai tak dapat tito malam terkenangkannya.....

Bilakah ...??

Adakahh ...??

Bolehhhkahhh ...??

yang paling pentinggg

Mampukahhh ...????

uuuhhhuuuuuu....

sedey rasenye hati ini bile memikirkan 

jauh di sudut hati ini ingin memilikinya.....

namuuuunnn.. ku tahuuuuuuuuu.......

ini semua mengikut kehendak nafsu semata2.....

 uuuhuuuuu.... 

biarlah aku mengundurkan diri seketika......

Aku harap suatu ketika nanti aku mampu memiliki dirimuuuu....


uuuhuuuuuu......


^

^

 ^

^

^

^

 ^

^

^

 ^

^

^

^

 ^


 ^

^

Apakaaaaahhh???!!!!!!!!

^

 ^

^

^

 ^

^

^

^

 ^

^

 ^

^

^

 ^

^

^

^


 ^





Chantekkkkkahhh???? kan?!kan?!


*_____________*


Idamaaaannnnn kelebbbbuuuuuuuuuuKUUUUUU.....

#muncungitekskit



Tuesday, January 22, 2013

Datinnngggg Timeee!!!




Bukan senang nak dapat dating ngan My HoneyBunny...
Selalunya, asalkan nak dating jerk, bodyguard 2 org tu dah menanye, 
"Mommy ngan DD nak pegi mane? dah siap2 nie..
Adam tengok, mommy bukan pakai baju work.."

Boleh Ko Cmgitu??!!
Siap bole bezakan baju keje ngan baju tak keje..
hurmmm... very alert this budak!!! cisssttt!!!
U know what, baju keje aku ngan baju jalan aku, adalah baju yang same. HOKEY?!
#sedeytau!! #lapairmate

Semalam kitaorang terlepas...!!
MUahhhaaaaAAaaa...!!
Siannn bodyguard kene tinggal. 


Location:












 Korang raselahkann, bole percaye ker aku tak beli APA-APA BARANG pun...


 -

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

 -

-

-

-

-

-


-

-
 
-
 


hurmmmm....



T___________________________T

senyum dh sampai ketiakkkkkkk....

rasenyyeeeeee...........

-

-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

 -

-

-

-

-

-


-

-
 
-
MOHHHH balikkk!!!!
proses membayar aku serah pada yang pakar.....!!!

MUAHAHHAHAHAHAHAHAAAAAAA......
 

-sekian terima kasih-

Monday, January 21, 2013

MAMA.. Aceh Dah Start Schoolll!!!

Assalammualaikum MAMA...


Mama..mama... Windu adik tak..?

^__________________^

Dah lamekan kite tak jumpe?
Adik dah start school.
Adik school ngan abang kat Genius Aulad.


Pagi2 mommy ngan daddy antar adik ngan abang pegi school.
Maaaamaaaa... abangkan, suke kacau adik. 
Abang cakap adik tak cantik kalau pakai tudung.
pastu abang cakap adik dah macam primadona (zila jalil) sbb pakai tudung macam nie.


Nama teacher adik Teacher Huda.
Adik ada kawan gemuk 1, kawan kecik 1
Tapi adik xtau nama dia siapa.
Adik dah tanye, tapi kawan adik tak pandai cakap lagi.. Dia diam jer..


Mamaaaa.. adik seronok pegi school.
Adik belajar sembahyang.
Adik belajar doa
Adik belajar 1, 2, 3, A, B, C
Harini adik belajar coloring.
Tapi adik tak boleh nak tunjuk kat mama, lepas siap kene bagi balik kat teacher..
^__^


Mama, adik pegi school adik bawak botol susu. heee..heeee
Tapi adik sorok2 jer minum. Teacher ngan kawan adik tak nampak.
Aritukan kawan adik yang lelaki nak tengok botol susu adik, 
tapi adik tak bagi sebab adik malu.. heeeee...


 MAAAAAMAAAAA..
Nanti kite jumpe yer. 
InsyaAllah.



*___________________*
 




Tetiba Plak Tekak Teringin Murtabak

JU aka KG: assalamualaikum, so ke mana korang berlima tahun ni? ^_^ 
Waalaikumsalam, MISS U SO MUCH KG! rase mcm dah lame x jumpe, x calling2, xgosipping2, x gelak bagai nak runtuh flat sri melaka tukan??!!..muaaahhahaaaa...
Berlima??! #buat2terkujut. hheeee... Kalau ada pung kami berempat jer kot, yg sorang lg ai dh plan nak tompang kat umah KG bule??! heeee... insyallah. Yang bertanya tu, mesti dah bookingkan??kan?? kang tau dah nak balik jer... hurmm... :(



Tetiba plak tekak aku nak makan mutabak, malam tadi.
Ishhkkkk manelah nak carik kan? Pasar malam kat area umah aku tu xde.
Puas aku mengoogle, cari tempat yang ada jual murtabak.
Makkkaaiii!! jauhhnyer... kat Jalan TAR 'MUTABAK ZAMZAM'
tempat tu memang kompem ada. Tapi tak larat nak jalan jauh2, PENATT SANGAT sbb petang tu baru balik dari PD. hurmmm...

Tulah dia tekak orang peknen. Tak bole nak ditahan2. Kalau nak tuuuu, time2 tu jugak!
Kalau di tahan2, bertakung sudah air liur kat dalam mulut.... uuuhuuuu..
Sib baik aku teringin murtabak, kalau teringin benda lain.. cmno??!
 Aku pun tak tau macam mane murtabak pulak yang lalu kat pale hotak aku nie....

Nasib baiklah my HoneyBunny rajin melayan napsu ai...  ehhheeee... #bersebabhokey
Gagah jugaklah dia dalam penat2 tu, bawak aku anak branak gi carik murtabak.
Pizi (adik aku) kate kat Murtabak ada jual kat kedai2 mamak.

urmmm.. laju2 kitaorang tuju kat Kayu Nasi Kandar.
Alhamdulillah, rezeki aku. Murtabak ada jual disitu.


Tak kesahlah rupenye cmner, asalkan dalm buke menu tu tulis murtabak, aku telan jer.
Rase dia sbnarnye tidak menepati citarasa aku..
Tapiiii xpelah, jgan nak menyongeh sangat yer...

ALHAMDULILLAH



Then, aku order ABC (2) hokey...!!!
Mesti orang sekeliling kitaorang nie naik heran, mcm mane kitaorang bole tahan minum ais2, time2 lepas hujan... heeeee... NASIBLAH janji aku puas...!!!

Adam, plak order Maggi Goreng. Share ngan Aceh.
Abis 1 pinggan dorang makan, katenye SEDAPPP SANGATTT sebbnye LAPAR

heeee......

My HoneyBunny pulak, kenyang katenye nengok aku makan...




T________________________________T








Wednesday, January 16, 2013

McD Di Pagi hari.....

#Beb ~ oh  yer ker....??!! almaklumlah ai nie kategori jaranggg-jarangggg nak ketebang... haaaaa.... tu yg x brape nak tau tu. Tak cm u, naik ketebang dh macam naik kenderaan awam jer....muaahahahaaaa... nanti kalu ada promo2 yg gile2 u roger2lah ai disini...




Arini NO NASI LEMAK or NO MEE HOON & NO AYAM GORENG KAK SOPI.
Arini tekak aku dah beralih arah ke tekak omputih.

Bekpes arini ialah Sausage McMuffin with Egg menjadi pilihan hati. 
Hambek ko..!! cukup complete..
Tapiiiii.. tak taulah sempat ker tak perut aku nie bertahan sampai pkl 1.
hurrrmmmm....


 
korang rase2lah, cukupp ker untuk aku ngan bb dalam perut nie..???
phuuii!! sbnarnye cukup ker utk diri sendiri... muaaahhahaaaaa...

Skunk nie pun aku tgh dok pk tengah hari nie nak makan aper..  hurmmmmm...

heeeeeee...



TQ, my honey bunny sudi temankan ai bekpes tadi...

Muaaaaahhh...

Tuesday, January 15, 2013

Mari Menggilaaa.....

Skunk nie, banyak aku nengok kat belog2 org update pasal Promo AirAsia "FREE SEATS"



Macam menarikkkk jer kan???!! kan??!!
Aper lagi, laju2 jer capai phone BBM ngan LD pasal promo tu..
heeee..hheeee...

So, marilahhh..marilaaaahhhh.......marilllaaahhhh


Aper barang promo gile2 takat nak booked pegi dalam Malaysia jer kan??..
Haaaa..hhaaaaaaa..... #ayatnakkenemaki


Mari kite nengok International punye promo pulak....
ermm.... #angat2kening


Nie aku 'SURBEY' nak gi Phuket.. SURBEY okey..SURBEY
Untuk 4 orang : 2 Adult 2 Kids, nielah amount dia...
#kedip2bijikmata


 Then lagi satu tempat, aku tolong surbeykan.... haaaa...aaa
Tak agak2kan.. HONGKONG...
Suke ati akulah, nak pilih yang mane satu aku nak pegi.. heeeee...
bukan susah pun, kang kalau aku rase nak gi Bali aku click jer Bali... 
Goldcoast pun aku bole pegiiiiiii tau...??

 peeeegiiiiii clickkkkkk jerlah yang aku mampu ponnnnng..!!!

#nagisblakangpintu

 Peginye belum tentu... uhuuuuuuu....

 biasanya aku surbey utk 4 orang skali....
2 Adult 2 Kids
roughly rate dia cmgitu...



Camner???


Dah buat pilihan..??


Nak kemana..??


bole ar share ngan aku, yer tak??



Okey. Untuk para2 isteri, mulakan 'MISIII MISTERI' anda dengan kadar segera yer...

Urutan cakaran singa betina ker...

Tarian tiang ker #akuxbiasa

Tarian zapin ker..

Tarian lilin ker... 
Dah bergelapkan..?? tarian lilinlah yang cukup sesuai... 

haaaa...hhhaaaaaaa....

buat jerlahhh aper yang laki2 korang suh buat,  asallllkan korang JANGAN buat 1 tarian nie......

MUAHAHAHAAAAAA...

TARIAN SINGA....

tetiba lak dtg tebiat laki2 korang suh buat tarian singa kan??? 
Tambah plak nak raye cina niekan..??!! Masakkkkkk dowwhhh!!!

ahhhaaaaaaa.....

BURUK BENAUUUUU rupenye.....!!!


MUAHAHAHAAAAAA..


Sebelum aku menggila vavi singa nengok promo2 yang ada nie... 
baik aku brenti takat nie jer...
 

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-
 



TO MY HONEY BUNNY... 
U free tak??
Ai ada appointment ngan u malam nie okey..???




ok bai..!!!

Mornink korang..!!

Dah bekpes?? Menu aper arini?? Aku cm biasalahkan, menu wajib ambik every mornink iaitu NASI LEMAK or MEE HOON with AYAM GORENG REMPAH.. Ermm.. Jgn nak terbeliak2kan bijik mate korang yer.. Cuz aku tau korang pun same cm aku, bile tang makan nak sedappp jer.. Heeee..

Sejak peknen nie, aku berkenan benor ngan ayam goreng rempah kak sopi, medan sek14, PJ. Pepagi lagi aku dh terpacak kat kedai dia, nak beli ayam goreng rempah.. Urmm.. Tapiii arini aku frust skit coz x dpt makan ayam goreng rempah dia. Sbbnye dia blom start menggoreng lagi.. Uhhuuuu.. #hampe

Bekpes tetap bekpes, mane bole aku biarkan perut aku nie kosong begitu aje.. Heeee.. Sempat gak aku tapaw ayam masak merah kak sopi.. Heeee.. Sbg pengganti diri ayam goreng rempah ituew.. Haaaahaaaa.. Beserta nasi lemak.. Ooppsss tidak dilupakan teh ais bungkus on'ne.. Haaaa..haaa.. HEBATKAN AKU??!! #pang skali...

Jemput makan semua..!!

Sila terliur disitu...

Ok, bai!




Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, January 10, 2013

Ada Kebenaran Disebalik Ayat Ini..

Salam & Good morning everyone!!!

Pagi nie aku ada appointment ngan Dr. Delaila kat SDMC utk cekidaout pregnancy aku. Ermm.. X ingatlah aku dh brape minggu, rasenye dh nak masuk 5 month.. Bole x ingat??!! Heee.. Almaklumlah, dh nak masuk 3 nie, x brapa nak kesah sgt.. bile org tanye boy ker gurl?? Seyes aku xbrape nak xcited sgt nak tau jantinanya. Mungkin aku dh dpt sepasang kot.. Urmmm.. Aku pn x sure.. Sambil aku menghapdate belog nie, sambil tulah tangan aku menyuap mee + telur mata dlm mulut aku.. Ekkeee.. Pd kenkawan meja bulat aku, arini aku x bekpes ayam goreng berempah yer.. Sbbnye TAKDE.. :(

First time, gi spital tanpa ditemani anak2 & suami.. Aperlah citer bebudak tu kat umah, jangan mak mertua aku kene buli ngan dorang sudah.. Heeeeee..

Aku nk share ngan korang 1 benda. Aritu aku ada terbaca dlm FB ada org post. Tapi aku xtau dia kategori aper, nasihat ker, pantun ker, syair ker. Tapiiii yang nyatanya aku mmg tertarik ngan ayat2 nie.. Cer korang bace..

BILA ORANG YANG MENCINTAIMU, MEMUTUSKAN PERGI MENINGGALKANMU

Bila orang yang mencintaimu memutuskan untuk pergi meninggalkan dirimu dan engkau tau kepergiannya untuk orang lain..

BERSYUKURLAH ..kerana akan datang orang lain yang cintanya lebih besar dari dia yang dulu mencintaimu dan memutuskan pergi darimu..

IKHLASKANLAH..kerana meski di hadapanmu dia sudah baik tapi belum tentu dia yang TERBAIK untukmu..

BERSABARLAH...kerana yang sempurna dari yang tersempurna akan dihadirkan untukmu yaitu orang yang memang ditakdirkan untukmu..

HENTIKAN...Tangismu kerana tau kah ketika engkau menangisinya? Dia sedang berada dipelukan orang yang ia pilih menjadi pendampingnya dan sesungguhnya air matamu bukanlah untuk orang yang tepat air matamu jatuh sia-sia bukan,,,?

SEMANGATLAH...menantikan dia yang memang baik bukan hanya di hadapanmu tapi juga baik di hadapan ALLAH AZZA WA JALLA yang akan membangun puing-puing kehancuran hatimu dengan Cinta yang hanya kematian memisahkanmu dengannya..insy aAllah ..

Ermmm.. Aper pendapat korang??
Cer share ngan aku ni ha..! Ada kebenaran di sebalik ayat2 niekan??kan?? Ermmm..

Pikir2kanlah yer...!! Heeeeeheeee..

Okey Bai!

#sambungmakan
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, January 4, 2013

Present Untuk Mak...

Salam Jummaat korang!!

*____*

nampak tak?! bersinar2 bijik mate aku skunk nie...  heeeee...
itu tandanye, kasih sayang aku skunk ni tengah melempah ruah.....
korang nak sikit..???!!!

ahaaaksss..!!!


Aku sebenarnye dah plan lame dh nak bg present kat mak aku, 
tapiiii di sebabkan beberapa faktor yg tak dapat dielakkan, so aku tangguhkan dulu niat aku nie..

Memang payah gaklah nak pk, present aperlah yang sesuai untuk mak aku. 
Nak bagi barang kemas... gulp!! tak tercapai dek akal ku sbbnye emas skunk tengah mahal, tak silap aku RM199segram.. kalu aku beli pun ikut bajet aku, besar manelahhh yang dapat. 
mcm tak berbaloi jer. uuuhuuuuuu...
tapi tak per, bak kate mak aku, yang penting NIAT kite tu.. Insyallah...

Last skali aku pk, nak bagi handpong. urmmmm... menarik gak tu!
memandangkan handpong mak aku dah teruk sangat, so aku rase ini yang terbaik untuk dia & mengikut bajet aku...... haaaa.hhaaaaa.......


SAMSUNG GALAXY Y menjadi pilihan aku..


*pic pinjam kat google

 cantikkan color2 dia  *_*
aku pilih color putih untuk mak aku. Dh macam iphone lak aku nengok...



 *pic pinjam kat google

Size dia memang sedang2 elok untuk mak aku. Chumel2 gituew!

auuuwwww!

 *pic pinjam kat google




Features

CPU - 830 MHz ARMv6

Sensor - Accelerometer, proximity, compass

Messaging - SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM

Browser - WAP 2.0/xHTML, HTML

Radio - Stereo FM radio with RDS

GPS - Yes, with A-GPS support

Java - Yes, via Java MIDP emulator

Color - Metallic gray, white / changeable back covers in pearly white, dark black, fruity orange, bubblegum pink and silver platter
 - SNS integration
- MP4/WMV/H.264 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Organizer
- Image/video editor
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Quickoffice document viewer
- Voice memo/commands
- Predictive text input (Swype)
       


Menarikkkkan??!!!

semalam gak aku bagi mak aku, (cm biasalahkan, akukan hover) 
happy sangat dia bile dapat phone baru..!!
siap cium2 phone tu lagi.. kalau cium akukan lagi beshh!! heeee..hheee... 
Makkkkkkkkk nak ciiiiiiium!!

 MAK!! OOO.... MAKK!!

lepas nie, bole ar org ajar mak main fesbuk, 
heee... biar tak jadi kerja...
ha! Jangan lupe ambik gambar masakan mak ari2 then bole update kat fesbuk!! heee...
nanti, bole ar mak email jer setiap pertanyaan kat org, kalau mak segan nak cakap aper2.. ahhaaaks
Kalau mak bosan2 bole mak layan belog orang... heeeee....
Kalau dah takde idea nak masak, bole gi kat google cari resepi... 
xdelah sambal ikan/ayam sentiasa.. heeee..


Hope mak suke, pemberian orang yang tak seberapa nie..!!!
pemberian nie, takde kene mengena dengan harijadi mak ker, hari anniversary mak ker..atau sbb mak dah jaga anak org ker... pemberian nie SEBABNYA MAK, MAK ORANG...!!!!


uuuuhuuuuuuu....


SAYANG MAK KETAT KETAT!!!!



Thursday, January 3, 2013

Aper Kabar Korang..??!!

Bismillahhirahmannirahim...

puhhh....puhhhhh..... kasi tiup skitttttt....  phuuuhhhh..phuuhuuuu..... kasi tiup lagi....
coz dah berabuk dah belog aku nie... uuhuuuu
dah bersawanggg.. ha! kan dah ada sepedarman bersarang kat belog aku nie... 

heee.hheeeee...

lap peluh sat... fwwwuuhhh!!

aper yang aku nebeskan nie... macam first time lak nak berbelogkan?? keeke...kkeee....

Aper kabar uolzz?? sihat...?? hope uolzz okey2 saje...
Aku??! urmmm.... cmginilah... 
Kenkadang okey.. kenkadang tu tak brape nak hokey.. pening pening manje gituew... hahaaa.
Almaklumlah, skunk nie aku tengah peknen anak ke 3  & usia kandungan aku dh nak masuk 5 bulan.

ALHAMDULILLAH

Lame gak aku mendiamkan diri di dunia belog niekan???!!kan??! rindu tak kat aku..??!! 
hhaaa... paaaang skali baru tau..!!

Aku nie dah masuk 400belaskali bukak tutup belog sendiri..
hati nie berbelah bagi... nak update ke tak nak... nak update ke tak nak.. 
ada ker orang nak heran ngan ko??!! kijam tau kat diri sendiri!!
bajet org tertunggu2 ko punye hapdate.. #phuiiiii

betuullll!!!!! sumpahhh!!!

aku dh siapkan separuh n3 mase gi langkawi aritu...

korang nengok date kat atas tu. Bulan 9 tu! 
tapi tu semua tersimpan dalam draft jer uuhuuuuu..
time nie aku dah mule pening2 langau. Meme tak kose ar aku nak hapdate n3 nie..
 
 Know what??!!

WINDUUU SANGAT NGAN KORANG LARRR!!

HAIII KORANGGG!!!


^_________________^

meh ler kongsi story mory ngan aku disini..

heeeeee...... nak gak aku tau..


ermmmm.......


koranggg....koranggggg....


nak nengok tak PERKEMBANGAN diri  ku kini????

haaaa....hhhaaaaa.... 

#bajetkimkardashian

diri ku kini yang semakin membelon ini...

haaaa..hhaaaa...



^



^



^



^



^



^



^



^



^



^



^



^


cakkk!!! 

my baby bump 

^_^

hheeee..hhheeeee... 

cepat jer korang scroll down nak nengok aku kan??!

haaa......hhaaaaa...haaaaa...hhaaaa

noti tau korang!!!

next time yer..!!!

quality kene jaga der..!!! 

haaaahhahaaaaaa....

ok bai!