Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, February 27, 2013

Koleksi 1 : Pangsun

Moh ler kite menggodek robok folder gambar yang ada, mane tau bole dijadikan entry untuk hari nie yer.. Yeeeehhaaaa!!!!!

Okey! dh jumpe, kite mulakan dgn short trip ke PANGSUN, HULU LANGAT pada (11/2/2013) with my luvelyfamily. Bukan senang hokey nak kumpulkan semua adik bradik aku, dorang nie semua nye bz2 blaka.. haahhaaa.. Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar but Ayah & Ucu Fz tak dapat nak join masa nie, ada hal katenye...!! It's okey next trip pulak yer, cannot xcape !



Memula plan, nak pg Sg. Congkak jer, tapi disebabkan kete kene parking kat luar & kitaorang tak kuasa nak mengangkut barang BBQ, so wollz decide gi Pangsun jer, sbbnye senang nak parking & nak mengangkut barang2 pun taklah jauh sangat.

Pepagi lagi aku dah suh Kak Ngah gi riki tempat, kalu ada pondok, kasi charted 1. Harga untuk 1 pondok tak silap aku dlm RM20. Pergghhh!!! pondok dh macam 'hidup segan mati tak mau' pun orang nak charge memahal.. urmm.. duit sesaje ko!!

 Abang Ngah

Tugas idupkan api aku serahkan pada yang pakar. #Pakar ker?? haa..hhaaaaa....renghtikan jerlah.. !!


TAPIIIII.... aku tak nafikan Abang Ngah aku nie, memang pakar memancing. Ikan siakap nie dia yang pancing. Besauu okey ikan nie, cukuplah wolzz semua makan. Kate orang 'tangan hanyir'. Yolah tu... haahhaaaa...


BBQ time ~ Ayam, Ikan, Udang & Sotong

Wolzz ada gak bawak makanan2 lain antaranya : nasi putih, nasi goreng, asam pedas, sandwish & macam2 lagilah. Sampai dah xde ruang kat perut nie nak diisi...

 Erra & Kyroll

Haaa..hhhaaaa.. baru ko tau, susahnye bile dah beranak kecik. Nak makan pun kene lari2, takut kang anak melalak. Orang dok sonok mandi manda, ko dok tengok dari jauh, hanya mampu memerhati.. Muahahahaaaa...  Itulah pengalaman namanye...

My niece - Intan

Ini budak, dtg bawak perut jer. Sampai2 terus capai pinggan, melantak..!! Sabar jerlah...

Abang Long

Ni lagi sorang. Sampai2 jer terus riki port nak membuta. Kroohh..!! kroohhh..!! Kroohh!!! bunyinye.. Haaaa..Hhaaaa..... Walauuupun dapat tido beralaskan lengan, lena tu.

Kak Ngan & Anis (anak Kak Long)

Dah same busat dah aku nengok si anis nie. Baru darjah 6, kalah makngah ko.
 
 Kak Ngah & Erra


Kite serah pada yang pakar yer...!! Sorry nyek, laki ai tak bole join proses bakar membakar, nanti itam pulak kulitnye... Auuuww!!!!

Aceh

Budak nie tak reti sejuk, sampai bibir dah tukar color pun xnak naik2 lagi. Bile dh menggigil baru carik aku..

Erra & Rayyan Rizkyn

Haiiii!!! Rayyan in the house!!!

 Pak Itam & Emak

THANKS Pak Itam, sudi join wolzz bersuka ria di sini.

 Gossipping Session

 En. Laki with kiddos

En. Laki dah macam pak guard pulak aku nengok. Muahhahaahahaa. Pak Guard pun pak guardlah, i tetap sayangg kat u. #tekupmukenganbantal

okey2, nie part last. Sape nak nengok puteri2 bonian tgh bersiram..??

-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-


-



 
  MuahhaahahahahaaaaHHahahahahahaaaaa...!!!!!

Tak hagak2 puteri bonian.. #Phuiii!! Yang baju merah tu bukan puteri yer uollz, tu putera kodok namenye. Muahahahahaaa... Yang korang2 nie bersyampu bagai korang ingat kat umah ker?? bajet cm puteri bonian..?? Udahhh2lah tu korang, aku tak kuasa nak joinnn, nanti badan i naik gatal2 campur mandi ngan korang... 

MUuuahahHHahahahaaa...!!!! 


#mati lar kene buang adik bradik...


~bye~



















Tuesday, February 26, 2013

Asyik2 Abang.... Asyik2 Abang....

Untuk ke sekian kalinye celebrate beday Adam, kat school.. 
Sampaikan si aceh bengkaklah hatinya (jealous) asyikan abang jer yang celebrate bedaynya. uhuuuuu... Nasib baiklah anak baru 2, kalau 14 gassakkkklah omak ko nak menyediakan segala2nya untuk anak2 tersayang..!! uhuuuuhuu....

Sebenarnye beday adam bulan 1 aritu, then aku dah pun celebrate beday dia masa majlis cukur jambul anak Erra. Ingatkan dah settle rupenye, ada lagi 1 majlis anjuran pihak sekolah. Dorang kumpulkan bebudak yang sambut beday bulan 1 & 2 skali.

Gigihlah omak ko berusaha menempah cake bagai  kat 'Chocolate Nice', Subang Perdana & membeli barang2 untuk diletakkan di goodies bag.


 Kali nie, Adam request nak theme Spiderman. 
Maka berbunyilah si adik, 
Aritukan abang kan dah buat kat umah umie, gambar Ultraman, nie nak Spiderman pulak..
Kan dah 2 kali buat beday?? 
Lalu menangislah si adik disitu kerana dia punye beday tak kunjung tiba.

 design label by luvelymummy

Ini budak takyah citer ar dia punye happy...!!!
Seronok dia tengok banyak goodies bag Spiderman kat atas meja.

Dalam goodies bag nie aku letak air kotak laici, keropok udang, biskut apollo, sweet & biskut batang yang aku letak dalam bekas then aku printout buat label.
Huuhuuu. Gigih omak ko dam..!!
Aku tak letak belon or benda main tiup2 tu. Kenkadang tu aku rase mcm membazir plak, bebudak umur mcm adam, bukannye main sangat benda2 cmgitu. Nanti dorang campakkk2 jer kat tong sampah or berselerak kat lantai2. Aku rase better bagi benda yang dorang bole makan.
Okeylah tu daripada xde yer x??


My little assistance.
Si adik mengoffer dirinya utk tolong aku. Dalam pada dia menolong tu, aku prati jer pe'el dia.
Kejap2 kang dia susun goodies2 tu siap tolong aku kira lagi. Time tu aku okey lagi.
Lepas tu kang dia buat2 jatuhkan goodies bag tu 1, dh terbarai,
terpaksa aku masukkan balik barang2 tu dlm plastik. SABAR AKU!!
Kejap kag dia susun bekas2 biskut tu setinggi tingginya, then buat2 terlanggar.
Aper lagi jatuhh ar semuanya... Uhuuuhuuuuu....
Belum lagi masuk part dia ambik 1 kopok, dia makan sikit pastu di campakkan. Sbbnye dia bknnye makan sangat. Saje jer dengki. Aku dahlah beli ngam2. Uhuuhuuuu...


Dah puas omak ko nie berSABAR, aku jerit skali kat dia. Aper lagi terus drama air matalah kan?
Kenapa adik punya beday tak buat2 pun lagi, abang punye dah buat 2 kali..???!!
UuWWAAAaaaaa....
Kenapa mommy, lahirkan abang dulu bukan adik, adikkan anak mommy jugak..??!!
UuWWAAAaaaaa....
Kenapa abang punye bulan 1, adik punye bulan 4...??!!
UuWWAAAaaaaa....
Mommy tak boleh ker ckp ngan doktor tu kuarkan adik dulu...???!! 
UuWWAAAaaaaa....
Asyikkk..asyiiikkk abang.... Asyikkk.. asyikkk.. abang.... 
UuWWAAAaaaaa....

YA ALLAH!!!! susahnyelah aku nak xplain kat budak kenit nie..
Soklan2 nie dah banyak kali dia tanya then aku serahkan pada En. Laki suh menjawapnya.
Ingatkan dh okey.. Uhuuhuuuuuu selang sehari dia tanya lagi....!!!

TENSI OMAKKK KO DIKKK!!!

 Pagi tu antar dorang gi school.
Aku dah bole agak dah, mesti ada drama air mata...

Saper ker lagi kalau bukan QASEH MYEA DELISHA..
Lepas di pujuk2, di taburkan ngan janji2 manis ehheeeee..
Barulah dia okey & aku pesan lagi kat teacher dia, suh panggil dia potong cake skali...
uuhuuuu... payah nyerlah aiii nak menjaga perasaan si kenit nie.

Semalam, lepas balik keje, aku saje jer tanye kat adam & aceh, cmner beday kat school?
Adam: okey!! best sangaaatttt!!
Aceh: urmmmm... adik tak makan pun cake abang & 
tak nyanyi pun sbbnye adik rase SEDEYYY SANGATTT...!!!


YA ALLAH!!! budak kenit nie....!!!

Sblum balik umah, sempat jugak aku singgah kat kedai cake, belikan dia 1 slice cake 'Angry Bird' untuk puaskan hati dia... Lepas dapat baru dia diam...

Setakat pagi nie, dia dah menyebut lagi pasal beday or cake lagi...!!!


SesakkkKK NapassSSS AkKUU KaAAlLLAuuu HAAaarii HaarRRii CammGGGInIII!!!


Thursday, February 21, 2013

Penat

oh makkk aiii... ponekkknyer badan, kak tijah lately nie... 
aper ker gayenye cmgini kak tijah ooiii...
#aperpuntakbole

 pic pinjam kat google

Letih bebenor rasenye badan nie tapiii  nak buat cmnerkan, nak tak nak kene kuatkan jugak... Skunk nie aku ada masalah tido malam. Payah benor nak lelap mata even badan nie dh tak boleh bllahhhh dah... Bile dibawak2 baring, mulalah mate tu terkebil2 sorang2 tak tau nak buat aper. Mungkin skunk nie badan aku rase tak braper nak best mase nak tido kot. Puas aku adjes posisi tido, aku. Kejap kang aku melentang, tak kene, kejap kang mengereng kiri or kanan, pun tak kene sbb bile bb dlm perut nie rase terhimpit, dia start ar menari ronggeng kat dalam perut aku nie. huuhuuu.... Dia nak cakap tak bole. Hahhaaa... Kang kalu dia cakap plak, mau mak ko nie pitammm.. muahahhaaaa... Aku adjes lagi kasi tinggi skit bantal, sesak plak napas aku... Semuanya serba tak kenelahhh.... lame2 baru bole lelapp sendiri, tapiiii telinga still bole dengar.. makanye bukanlah lena sangat...

Kang dah nak pagi baru bole lelap. Tau2 jer En. Laki kejut, suh bangun.... perggghhhhhhh!!!! rase mcm nak tarik balik selimut... bole??! haaa..hhaaaa....

Zaaasssssss....!! terus bangun, aku kejutkan anak2, turun bawah mandi. En Laki pulak dh get ready ngan air panas sebaldi nak mandikan bebudak tu. Lagi 1 masalah aku di pagi hari, ngejutkan si adam.. pergghhhh!!! time dia xcited nak gi school mmg senang, skali kejut, terus meloncat bangun. Kang dapat tang hari yg dia rase mcm2... pergghhhhh!! mak ko yang rase nak masuk paper kes dera jer... siap cakap ngan aku  

"Mommy, boleh tak adam nak konteng arini..??" 
berbulu2 mak ko dgr yer dammm...  pastu aku stock membebell lebih 360 patah perkataan dgn kelajauan yg tak dapat dicatatkan, barulah dia cakap, 
"Tak jadilah, Adamkan dah 6 years old, next year dh masuk school betul2, kang tak pandai..." 
HA! kan senang hati mak ko kalu dari tadi dh bole pk cmgitu.... phewww....!! 

sementara En Laki dok siap2kan bebudak tu, aku pulak siapkan diri & kemaskan bilik, supaya balik kang senang bebudak tu balik terus tido & taklah sakit sangat hati kite menengoknye.... - SETTLE-

Berlari2 anak pulak aku turun, nak settlekan barang2 school anak2. Tengok aper2 yang patut. En. laki plak turn dia utk mandi & bersiap.  - DONE -

ok..!ok..! aku jawap soklan korang, nape aku tak adjes siapkan brg2 anak waktu malam.
Camgini... cer korang bayangkanlah, paling awal aku sampai umah mak aku utk ambik anak2 dlm kul 7 lebih or 8, tu paling awal ok. Makan siap bagai, settle dlm pkl 9.30 - 10.00 malam baru touch down umah sendiri. OK. Pastu, nengok kain baju yang dah basuh, tak bersidai kasi sidai dulu (part en laki) pastu yang dh bersidai tak berangkat (part haku pulak) kasi settle. Ok, turn saper lak nak menyusun baju2 ituew ke dalam lemari?? cer teka??! dah tentulah bukan hakuuukan.. muahaahhaaa.. nak suh aku terkangkang2 naik turun tangga, memang idaklah yer. Kang terberanak plak aku kat tangga, jadi 1 hal plak..  heee..hhee... 

 Nie kire aku blum mandi lagi tau...!! pastu curik2 nengok pangako sayo pulak... heee... sampai kul 11. Baru bole mandi.  Tapi sebelum tu aku dh suh En Laki bawak anak2 naik atas tido.. Time nielah aku nak menadjeskan badan aku.. kasi betul2kan ker, kasi lurus ker... Sambil2 tu, sempat lagi layaaannnn astro.. RUGI dowh! bayarrrr mahal tapi tak nengok...

 pic pinjam kat google

phewwwww..!!   

penat x??! penat x??!!

tu blum kire lagi anak2 aku bile sampai umah, tetiba tang rajin dorang nak 'buat2' tengok buku sekolah lagi... dapat lak gunting sorang satu.. Memenggg terbaekklah anak2 ku..!! Tertonggeng tonggeklah mak ko nie, mengutip sampah sarap yang korang buat atas kapet... #sob..sob...

Penat memang penatttt sangat, but aku tau En. Laki lagi penatt dari aku.. Sebab tu aku tak banyak bunyi sangat.. Sebab same2 buat & same2 penat.... Ada skali tu, malam aku dah basuh baju, tapi tak sempat nak sidai, dh lewat & penat sangat. Esoknye, balik2 keje, dh ambik anak2 dalam kul 11 lebih tu, En. Laki bagitau aku, bawak anak2 naik atas, dia nak kuar jap.. Aku cm pelik gak tak penah2 nak kuar memalam cmgini, korang tau, rupenye dia nak bawak kain2 baju yang aku dh basuh semalam tu pegi kering kat dobi self services kat area umah aku yang beroperasi 24hours....urmmm... tak sampai hati aku tengok, tapi nak buat cmner, kalu dibiarkan lagi 1 hari KOMPEM aku kene basuh lagi skali baju2 tu coz dh berbau... 

pheewwww..!!! 

itulah namenye kehidupan suami isteri, tak gituew??!! Saling memerlukan antara 1 same lain....

i'm very2 appriciate that!!! Thanks laling... 


Tuesday, February 19, 2013

Legaaaaa!!

Fuuhhhhh!!! Legaaaaaaaa rasenye dh bole membelog as usuall.. #phuiii as usuall konon.. Haaa..haaa.. Last week mmg aku tensi betull ngan belog aku nie.. Ate dh bijakkk pandaiii bebenor asyikkan nak menukor jer bekgeraound belog.. Haaa!! Alih2 dh terdelete semua yg ada termasuk belog2 yg aku pollowww.. Fwuhhhh!! Tensi okey! Chatting xde, nuffnang xde, belog yg aku pollow xde.. Semuanyelah.. Nak patah balik x bole.. Kene ar buat balik, setup, setting, edit bagaiii... Tu yg makan minggu nak hapdate balik.. Haaaahaaa.. #ok x alasan tu..

T_______________T

Org suh hapdate n3 ari2 bkn tukaw bekgeraound ari2.. Heeee..heeee.. #Matiarkejidirisendiri

NOW, I'm back to normal track.. So, kpd korang2 yg nak aku pollow belog korang or aku ada terlepas pandang ker, roger jer aku or tinggalkan link korang kat bhg. komen.. Hokey!!

Adiossss!!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone