Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, May 24, 2013

Salam,
buat julung2 kalinye aku bersiaran secara langsung di pagi2 buta ini bertempat Sime Darby Medical Center.

Perasaan..??
Nerbes ngko!! Ahhaaaa..
Betullah kata org "Penantian 1 penyiksaan." Uhhuuuu..
Walaupun ni kali ke 3 aku deliver secara czer, perasaan cuak tu ttp ada. Tapii aku rase rase, kali nie lagi teruk kot..
Macam2 pikir..
Xpecially pasal anak2. adam & aceh. Uuhhuuu..

Semalam, sebelum aku nak gerak ke spital, sempat lg adam bg aku pesanan penaja.. Hehheee..
"Mommy, kalau mommy ada rase sakit ker, doc nak ambik darah mommy ker, mommy buat cm adam, tahan napas pastu lepas.."
Hheeee..
Thanks adam..! Sebelum aku nak melangkah kuar dr rumah, dia siap peluk2 & kiss aku, then dia ckp dia sayang aku..
Uuhhhuuu..
Aku tau dari mata dia, dia mmg risau pasal aku..
It's ok, adam.. Mommy strong mcm adam.. Hehheee..
Yang aceh pulak, kitaorg dok ckp, nanti adik tido ngan umi ngan tok ayah tau...
Yg kelakarnye aceh takut tok ayah jatuh katil bile dia tido skali.. Berhimpit2 atas katil..
Hehheee..
So, dia decide nak tido sorang kat bilik.. "Takpelah, adik tido sorang jer" Bole caye ker?? Ahhaaa..
Ada hatii nak tido sensorang.. X padan ngan kecik..

In Syaa Allah, aku czer pagi ni dalam pkl 8.30. Hope everthing will be fine..
Doakan aku yer korang..

Thanks korang!!


#dupdapdupdap
My BlackBerry's juiced by DiGi. How about yours?
http://m.digilive.my/bbplans

Friday, May 10, 2013

Makan..Makan..& Makan..

Tak abish2 makan..
Semalam geng graphic department wat makan2.
Arini pulak geng cium muloot blanjer makan kat Bangkok House pulak..
Adakah..?? Apakaahh..??
nie semua 1 conspiracy, nak membuntalkan aku lagi..??!

Jeng..!!!! jeng...!!!! jenggggg!!!!

Gambar2 kat bawah nie adalah sebagai bukti conspiracy dorang...


 Ikan siakap  sweet sour - Memang sedap

 Kailan ikan masin  pun sedap

 Brocokoli masak aper ntah ngan udang.. Yummmmyyy

 Tom Yam seafood pun marvellous

Korang nampak??! nampak tak?? semuanye sedap2 blaka yang dorang nie order.
Saje jer dorang nie tau...
Takde satu pun yang TAK SEDAP kat tekak aku..
Kalau lepas nie, kebuntalan aku still kekal..
dorang ar puncenye...!!! hahhaaaaa...

Ok Fine! Fine! Fine!

Muke masing2 dah penuh pinggan sbb makan kat situ sedap!

hokey! hokey!
conspiracy tak berakhir disitu uolzz..
Lepas makan2, lepak pulak kat stabak.

Pekena Chocolate Cookie Crumble Frappuccino & Mocha Cookie Crumble Frappuccino
Memang terbaeeekkkkkkklah.

Minumlah kami secara berjemaah.
Barulah lega rasenye untuk meneruskan perjalanan ke opis.

Ahhhaaaaa.....

TERIMA KASIH YER KORANG
KAK MIEDA, KAK ZIRA, KAK INA & KAK AZIE.
Walauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupun aku tau nie 1 conspiracy...!!!!

MUahhahaaaaa........hhahahaaaaaa....












p/s: ermmmmm... 
to MEM BESAU..
Bile nak blanje ai pulak..
Muahahahaaaaa....

Thursday, May 9, 2013

I'ollzz Maluuu U'ollzz

Salam..
Tik..tok...tik...tok...tik...tok...tik...
In Syaa Allah lagi 2 more weeks aku nak deliver bb.
Nerbes i, uollz.
Hope semuanya dipermudahkan. Amin.


Semalam, department i ada wat makan2 sikit sempena beday budak yang lahir bulan April..
Muahhahaaaa..
akulah orangnye ituew.
Muahhahaaaa..
I'ollzz maluuulahhh U'ollzz
Dah tua2 nak tiup lilin bagai. ishhkkk malu ai.
Susah tu nak tunduk tiup lilin.
Perut sampai dulu engko!
hahhaaaahhaaaa...
takpe, aku tak risau sangat coz lagi 2 minggu jer nak kuar bb.
tappiiiiii yang paling aku risau, lepas 2 bulannnn.......
jeng..jengg...jengg...
#matilah nak kene carik julap
cepat sikit kuros.
Muahhaaahhaaaa....


Thanks uolzz!
Sayang korang kat aku yer..
muahhaaaaaa....
mau ada yang muntah ijo nie kang....
ahhhaaaa...

ok! bai

Thursday, May 2, 2013

Tipah Dah Kene Gebang Ngan JJCM!

Sanggguuupp JJCM mempermainkan perasaan orang yang tengah peknen cm tipah skunk nie.
Macam nak buat tu, bile air liuq tipah dah menjejeh2 nak makan daging rusa, kat tempat yg JJCM cakap SEDAP SANGAT tu??!

Hampa hokey!

Tipah ingat, tipah sorang jer yg dah kene gebang.
Rupenye ada gak BLOGGER lain turut jadi mangsa gebang JJCM!
Macam mane bole jadi cmtu? Review bagai nak rak, tapiiii nan hadooo!

Korang bayangkan, pagi tipah nengok JJCM.
Petang tipah ajak laki tipah pegi, rupeneye kedai tu dah takde.
Puas pikir. Alamat dah betul. Dah 2, 3 kali pusing tempat yang sama, tapiiii kedainya takde.
Dahlah tipah tahan napsu tipah makan tengah hari semata2 nak pegi makan kat kedai itueww.
Yang kateeenyeee 'SEDAPPP SANGATTT'

Tipah dah kene gebang rupenye..!!

Macam mane tipah tau kedai tu dah tutup?
dalam pd tipah dok tercarik2 kedai tu, tipah try masuk kat FB Page JJCM.
Kebetulan ternampak pulak beberapa org dok komen ckp kedai tu telah pun ditutup.

Masalahnye tipah dah sampai.. dah round 2, 3 kali.
Duit minyakkkk tu...!!!
Kalau dtg jauh2 dapat makan xper, nieeeee...... hurmmmm

Nak menyejukkan hati punye pasal, perut pun dah banyak bunyi,
tipah ajak laki tipah makan Ikan Bakar kat Jeram.
Lagi puas hati!

Nasib baik anak2 tipah ok!
Sebab tipah cakap, tempat nie dekat ngan laut. So, dorang bole nengok laut.
Kemain laju dorang mengokey..!


Antara food yang tipah order (udang, ketam, sotong, ikan pari) mengikut tekak anak2 & laki yer.
Bukan ikut tekak tipah hokey.
Napsu tipah dah terkubur sejak frust tak dapat makan daging rusa tadi.

Oklah tu untuk kami ber4. Harga dia pun ok!

Alhamdulillah.

to JJCM toooolooongglah make sure perkara cmgini tak berulang... sian orang2 cam tipah nie.. mengidammmmm...

uuhuuuu....

Wednesday, May 1, 2013

Laundry Time!

Salam uolzz!
Nielah xtiviti aku last week iaitu MENDOBI yer anak anak...
Yang laki laki (adam & dd), pegi berjimba2 main futsal
Takpeee.. biarkan dorang berseronootttt. xpecially DD berseronooott sakan yer.
After this, 3 month quarantin kat umah yer. #please take note DD
#mihh...mihhhhhhhh..mihhh.....

Antara baju2 bb yg aku borong kat Expo Shah Alam aritu.
Harga dia jauh lebih murah compare Expo kat Mid Valley.

Yang wolzz gegirl2 (aceh & mommy) dok umah mendobi baju BB.
Sib baiklah ada anak dara. Bole jugaklah tolong2 aper yang patut.
Aku basuh, dia sidai.. Aku sidai, dia basuh.. hahhaaaa.. acah jer!


Alhamdulillah, aceh dah boleh diharapkan.
Dia dh nak jadi kakak, so kenelah galas tanggungjawab as a kakak.

Acehhhhhh.. lepas nie pg ambik air kat perigi...
Acehhhhh... pegi carik kayu api... masak nasik..
blaaa...blalaaaaaaa....


ahhhaaaaaaaaa....
sian anak aku. Takkanlahh aku nak wat cmgitukan?? kan??
Lepas siap sidai booties & mittens & baju2 BB, aku janji blanjer dia eskrem seposen..
hahhhaaaaaa...

Oklah tukan??! blueekkk! ahhaaaa...

Settle satu bab!!

Alhamdulillah.