Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, July 31, 2013

Part 3: Makan..Makan..Sampai Gemokx @ Sakura Kristal

Ermmm... hari yang berikutnye pulak, En. Atoy bawak Family belah Cheras (Mak, Abah, Boy & Qila) pulak makan kat Sakura Kristal @ Festival City, Danau Kota. 

Sorrylah, aku memang tak ambik gambar kat situ, sbbnye aku sampai ngam2 buka. Pada aku mane lagi penting, "Ambik gambar makanan ker... Menikmati makanan itu sendiri..." hahhahaaaa... Teeeeeenntttttttttttttt! Betul! Of course ler menikmati makanan ituew, kan! hehheeee...

Sepatutnye family Yeop join  Ifftar aritu, atas faktor2 yg tak dpt dielakkan, dia tak dapat dtg. Ermm... takpelah uolzz, iolzz dah tulun makankan on behalf uolzz ok?! hehheee... buuurrrppp!

Sodappp, giler uolzz!!




Antara menu yang En. Atoy order

 Signature “Peranakan” Seafood Curry
#Yang nie memang feveret En. Atoy & rugi kalau korang tak terai ni

Mango/Lemon Crispy Chicken
#Yang ni pun sedap...

Deep Fried Jumbo Prawns with Egg Floss
#Yang nie, mak mertua iolzz suke, katenye dia punye habuk2 tu sedap :)
Sweet and Sour Deep Fried Fish
#Yang nie semua orang suke :)

Di sebabkan aku langsung tak ambik pic food, aku terpaksa menggagahkan diri cari pic2 food ini kat SINI. =) Ada banyak lagi menu2 yang menarik kat Sakura Kristal.

Abish makan, cam biasa ar melepak jap ngan mak mertua aku. Update perkembangan anak2 & aku. Ermm... Almaklumlah, iolzz kan "ketayangan" hahahaaa..... nak anje2 gitu. T________T

Tak cukup lepak kat dalam kedai makan, lepak pulak kat luar (still dlm Festival City), ermmmm....
Tetiba dgr pulak org sebut nama aku, hahhaaa "Kak, Aida nak ais krim?" hahahaa.. aper lagi, iolzz malu ler, "Tak perlah" Cist! rugi! kate aku dalam hati. #miihhh..mihhh...mihhh

Tapi bile Qila ckp, "kak aida, dapat 2 free, nak flavour aper? lajuu-lajuu jer jarik telunjuk aku nak tunjuk... Hahhahaaaaaa.... Siap cakap lagi "Yang nie best tak?" Hahhahaaaa.. nie semuanya POYOOOOO!!! Hehheeee...Thanks Boy, blanje B&R!

Lepas selesai majlis makan eskrem tu, majlis pun bersurai dgn gumbiranya. Sebab perut memasing dh konyang,  T____________________T  buurrrrppp!!! Alhamdulillah.

ooppsss, lupe plak, thanks Qila temankan ahkak beli topi Indah..  =)


 Comey tak kak ton??!

T__________________________T



ok, bai!

Tuesday, July 30, 2013

Part 2: Makan..Makan..Sampai Gemokx @ Bangkok House

Sabtu lepas, aku ajak Mak, Ayah, Erra & Ucu Fizi buka puasa kat luar. Kitaorang carik tempat yang dekat2 ngan rumah jer. Senang ayah nak cari. Kalau jauh2 kang payah pulak ayah nak datang. Ayah aku ni bukan senang nak di ajak gi mane2, bizi all the time.. hahhaaa..

So, aku & En. Atoy decide makan kat Bangkok House area Sunway Giza, Kota Damansara jer.


 Kitaorang sampai pun dah agak lewat. Time tulah baru terhengeh2 nak order. Of couse ler food dia akan sampai pun lewat. Sementara nak menunggu food sampai, pegi Solat maghrib dulu.

Yang baju putih tu ayahnda ai. Yang baju kelebu tu, kekankda ai.. hahhhaaaa..
Lempang kang!

 Food

Rasenye ni kerabu kaki ayam.

 Daging Masak Black Pepper

 Siakap 3 Rasa

 Tom Yam & Kailan Ikan Masin & Telur Dadar


Sorry yer uolzz! Aku tak tau name siam makanan2 nie. =(
Terbelit2 lidah nak menyebutnye. Menu/ Nama & Harga korang boleh cekidout kat SINI


Memang puas hati makan kat sini. Better kat sini compare Double Tree. Sorry yer En. Chef! Kat sini, food dia semuanya sedap. Expecially Tom Yam. En. Atoy & Qaseh punye feberet. First time terai kerabu kaki ayam tu.. Memang marvellous rase dia. Macam nak oder lagi rasenye... hehhheee... Sabar2.. itu semuanye napsu berlaka.

Memang seronok tengok ayah & mak makan banyak. Mak pulak mase nie dah lupe kejap pasal 'sakit kencing manis' dia. hehhheeeeee... Siap order pulut mangga lagi.

T______________________T



 Settle makan, lepak kejap kat luar. Kasi nasik tu turun dulu. Cuci2 mata.
Huuurrrmmmm.. tak sempat pun nasik tu nak turun, ucu belanja eskrem Baskin & Robbins pulak.
Tak mampu ai nak menolaknye.. Uuhuuuu... Kang kecik hatilah pulak.. Hahhaaaaaa...
So, kalau lepas korang dah makan kenyang2, nak cuci mata boleh ler jalan kat sekitar Giza nie. 
Kat area sini banyak butik2 baju & pub2. Ermm... agak2 nak cepat lemak tu terbakau masuk ler pub2, bole tunjuk2 langit. Ahhhaaa... 
Astagfirullah halazim.. jangan..jangaaannn...
Kang terbakau kat api neraka baru tau!!

Hahhhaaaaaa...

Ok, bai!


Monday, July 29, 2013

Part 1: Makan..Makan..Sampai Gemokx @ Double Tree By Hilton

Salam uolzz.
Apabila malas mengusai diri ku ini...... uuurrrmmmm... aper pun tak bole!!
#pang! aper pun tak bole!!#pang! aper pun tak bole!!#pang! aper pun tak bole!!

Lama betul tak hapdate belog pasal makan, kan?
Gambar food pun dah amatlah jarang jarang.
Bukan kata aku tak makan yer uolzz, diet or what ever tok nenek kan..
Nasik korang jangan cakaplah, so farrrrr tak pernah miss hokey?? =(
Mase aku skunk ni amatlah limited.
Nak ambik pic makanan pun cmno, tangan sebelah dok carry Indah...
Sampai anak2 aku dok tanye, "Mommy, nape tak ambik gambar makanan?"
nanges mak ko nak =( skunk nie ..... hhuuuuu...

Aku tak kire, nak jugak! nak jugak hupdate pasal makan!
Orang lain tu aku nengok, tiap2 hari ada jer lauk pauk, kuih muih or tempat2 makan yang best2 nak di share.
Yang aku nie, 1 entry pun tak lepas lagi, pasal makan..
Uhhuuu... =(

DOUBLE TREE by HILTON

Merasa lah jugak makan kat sini.
Nak pegi makan sini then bayar sendiri, idok ler haku. hahhahaaaa...
Mahal! Makan pun buka puasa, aperlah sangat.
Dapat air dua tiga teguk pun dah cukup kenyang kat aku. #lehcayeker?!
Kebetulan office En. Atoy ada buat buka puasa, so aper lagi mengelenjatlah aku offer diri nak ngikut.
Hiikkss...hikkssss...

Kemain gedikx lagi si aceh nie..

Kat sini (Makan Kitchen) ada 3 sections *Malay * Chiness  & * Indian/ Ibanese

Indian/ Ibaness Sections


Siap ada gajah lagi.
Gajah masak kicap pun ada.. hikk..hikk.. 
# ok tak kelakar
Makanan kat sini, tosey, roti canai, kebab & masakan2 india.
Nak sebut tak reti.. hehheee...







 Nie, Malay sections. Kat sini aku makan banyak sikit. =)
Satay, sup ekor, rojak, abc, kambing ermm.. aperlagi nyek.. aku pun dah ingat sangat. 
Tapi yang paling aku ingat sekali, aku makan sup ekor dia sampai 2 mangkuk.
Memang sodapp!

Siap ada sorang chef tu cakap ngan aku, dalam sup nie dorang letak segala tok nenek tulang kambing, tulang lembu, ayam, daging..semualah.. & secret rempah2 dia..
hurmmm.. compemlah kalau aku buat kat umah tak dapek rase cmgitu..

 Paling suke nengok tempat nie.
Cara dorang present kan tempat buah nie memang menarik perhatian aku.
Siap berasap2 lagi ais dia.. heheheeee...
kompem sejuk bile masuk mulut. =)

Chinese Section

Credit pic to Makan Kitchen

Chinese section, langsung aku tak terai dia punye food. 
Orang dah nak berkemas, baru aku ada peluang nak gi menjenguk tempat ni.
Aku suke nengok dia punye deco. Memang cantik.

Payah jugaklah skunk nie aku nak menikmati  makanan2 yang ada.
Almaklumlah ai kan dah ada handbag tecik (Indah).
Terpaksalah makan secara berganti2..
Memang tak feel langsung.

En. Atoy & Handbag Tecik

Masa aku nak ambik gambar2 kan sini pun payah.
En. Atoy ngan kengkawan dia dok sembang.
Aku plak dok usung si Indah keliling tempat makan ni ngan handpon sebelah tangan nak ambik pic punye pasal.
Siap ada chef kat situ tegur, nak tolong ambik pic aku lagi.
hehheee...hhheeeee...
Takpelah En. chef. Tq bebanyak.


So far, makan kat sini. okey okey jer.
Tak seperti jangkaan aku. Maaflah yer..
Food dia pun tak banyak sangat pilihan, tak setimpal ngan arge dia.
Yang aku nampak, orang banyak serbu kat satay jer.
Macam grill2 plak, time aku datang tu, ada ikan semata. 2 jenis jer pulak tu.
hurrrmmm.. frust gaklah. =(


Oklah..oklah...
dah ar org belanja, makan  free plak tu..
banyak complain plak... #panggg skali

T_____________________T

Sorry yer En. Chef!
Tapi sup ekor korang memang SODAAAPPPP!!!



Hahhhaaaaaa.....

Friday, July 12, 2013

Mari Menguli Bersama Indah.

Selamat Berpuasa aku ucapkan kat korang2 semua. Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 3 kita berpuasa. Macam cepat jer masa berlalu. Indah pun dah masuk 1 bulan 18 hari. Setakat ni, dia tak banyak songeh sangat. Menangis bile perlu jer iaitu menyusu time. Yang banyak songehnye abang Adam  ngan kakak Qaseh. huurrrmmm. Macam2 pe'el dorang nie. Kalau aku ni jenis tak uat, lame dah jadi mak lampir.. hehheeee... Lame dah tak update pasal budak berdua tu nyek. hurrmmmm... 

Ok! arini aku nak citer sikit pasal perkembangan Indah. Indah nie aku tengok dia ada ikut aku sikit. 'Murah dengan senyuman.' hiikk..hikkk... poyo tak? poyo tak? hahhhaaaaa... manissss jer bile dia senyum, macam mommy dia.. muahahahaaa.. lagi sekali kepoyoan melanda. muahhaaaaa. Dia dah pandai toleh or nengok bile orang panggil nama dia. Then bile aku bercakap dengan dia. Mulut dia pun terkumat kamit macam nak bercakap jugak. Semalam dah pandai nak mencemek, bile aku terai marah dia. Hahhaaa.. Sian aku nengok. Berair bijik mata dia. 

Indah nie aku peratikan dia ni kemungkinan berkulit hitam manis. Macam mommy dia jugak. Hahhahaa. Walaupun hitam dipandang manis.. Cisttt! tak bole blah! hahhaaa.. xpe nak dh besar nanti Indah minum ler kolegen ker, pakai tabita ker.. hehhheeee. Ada ker patut adik aku panggil dia 'Si Tam'. Ko hinggat anak aku tu kucing ke aper??! hurrrmmm.. Yang tok ayah pulak, asyikkan tukar2 jer name dia, kejap kang esahhhh, aiisyahh..lah.. bile aku cakap Qhadeeja dia pun panggil Tijahhh..tijahh.... eeeuuuu.. kat gojes betul! hahhaaaa.... Aku suh dia panggil Indah jer. hehhheeee.. Penat tau pikir pasal nama tu.

  Shower time!

Sape2 yang penah jumpe Indah, ramai yang cakap Indah nie nampak gayanye macam budak yang lasak. Macam baby boy. hehheee. Aku setuju tu. Kalau orang yang dah lama tak pegang baby or tangan tak kuat, aku nasihatkan takyahlah pegang dia. Sebab dia suka mengeraskan badan dia. Then dia dah boleh pusingkan badan dia. Masa mak aku mandikan dia, nyaris2 tak terlepas. Urrrmmm.. Kalau tido pun takyahlah ko letakkan bantal kat kepala dia, kejap kang nengok bantal kemana, kepala kemana.  Dia dah 2, 3 kali menyiarap sendiri. Sabar jerlah aku. Memang lasak budak dia. Macaammm... ermmmm... macammm siapa nyek...? itu bukan macam aku yer... hahhahaaaa...


  Bahan2 yang diperlukan untuk menguli budak Indah nie.

Indah skunk dah start aku mandikan air paip jer. Takde air2 suam dah. Nasiblah baik dia nie ok. Tak nanges mase nak mandi.Orang tua2 cakap kalau budak kita mandikan air sejuk or paip badan dia cepat naik. Ermmm.. entahlah aku ikut jer.

 'Ready untuk diuli'

Step 1 : Mesti pakaikan Alano. Alano nie macam losyenlah. Aku memang pakai dari anak aku first lagi. Product Amway nie memang elok. Kalau anak2 korang kene gatal2 or ada ruam2 ker, elok pakai ni.
Steps 2 : Minyak telon. Untuk elakkan kembong perut or badan masuk angin.
Steps 3: Bedak segantang. Hahhaa.. aku memang suke pakaikan dia bedak banyak2 biar vangi.
Steps 4 : Pakaikan Barut untuk elakkan angin masuk. Perut tak buncit & elok untuk pusat dia supaya tak timbul.
Steps 5 : Pakaikan Pampers.
Steps 6 : Pakaikan baju, sarung tangan & sarung kaki. Done!



Dah settle semuanya. Bagi milk & terus dia tidur. Done! 

So, bile dia dh tido, time tulah aku nk kene settle keje umah. Penat hokey! Aku rase macam tak cukup jer cuti 2 bulan tu. uuhhuuuuu... Anak baru 3 orang dah terkangkang2 aku nak buat keje umah. Macam manelah kalau orang yg anak berbelas2 tu.. uuuhhhuu.. salute aku ngan dorang nie.

ermmm.....

Lagi seminggu lebih aku dh naik keje.. 
So, guysss!! get ready yer, terimalah aku seadanya yer..

hahhhaaaaa......

Ok, bai!

Tuesday, July 9, 2013

Pengalaman Beranak ke 3

Sementara aku tengah dok bergoyang2an.
Moh ler ku citer pasal pengalaman czer kali ketiga yang dah aku tempuh.
Pppffftttt... lap peluh dulu okey.
Kali nie rase nerbes aku memang lain macam.
Dah sampai pikir yang bukan2 dah. Siap mintak advices doktor untuk tenangkan aku lagi.
Macam2 pikir, sampai satu tahap aku pikir IF tgh2 czer umur aku dah tak panjang, macam mane?
Paling merisaukan aku adalah ANAK-ANAK. hurmmm...
Lepas dpt advice dari DR. DELAILA rase nebes tu berkurangan.
Terima Kasih doc kena berjaya meyakinkan saya. Alhamdulillah.

23/5/2013

 Peneman Setiaku.

Aku dah kene admit kat hospital. Sian aku. Takde siapa yang teman tido. Uuuhhhuu..
Nak ajak laki teman, tak bole, sbbnye bilik 2 beded memang tak bole org teman.
Malam pertama, okey lagi ada jiran kat kat katil sebelah.
At list ada gak kawan.
Itu pun mata tak bole jugak nak lelap, sebabnye kepala dok memikir aper yang akan jadi esoknye.
Malam tu, doc Delaila dtg melawat aku, dia tanye aku okey ker tak.
Dengan senyuman aku jawap, aku okey. Padahallll hati aku cukup risau.
Malam tu jugak aku dh kene puasa. Uhhhuuu.

  She inside. Time ni perut dah menyenget ke kanan..
BB dah tak sabar nak kuar.


24/5/2013
Pagi2 lagi doc bius dtg jumpe aku. Doc Muralli. 
Hensem engko! sempat lagi aku.. hehheeee...
Dia nak pastikan aku okey.
Banyak kali dia pesan kat aku,
"Jangan risau, kita akan buat yang terbaik untuk u yer Aida. Okey Aida?
We see u at ot.
hehheeeee...
Okey doc!
Dalam pukul 7.30 pg cmgitu Doc Delaila dtg jenguk lagi.
Dia senyummm jer nengok aku dh bersiap sedia.
hehheeee....

Dalam pukul 8.15am aku dah ditolak masuk ke bilik ot.
bermulalah debaran jantung aku... duuuppp...daaappp...duupp... daaappp..
Hurmmm.....
First word dr doc mase dia bukak perut aku korang tau tak aper??!!
Ok, Aida...saya buang skit lemak awak ni yer.... 
Haaaahaaaaaaaa.....
Tergelak besauuu aku mase tu... Terlupa pulak mase tu perut dh terburai...
Aku siap jawap lg kat doc.....
Buanglah doc, banyak pun xpe...
Muuahhhaaaaaa..... Bole cmgitu??

Yang doc bius tu, sentiasa Ada kt atas kepala aku, bg support.
Kan bagus kalau laki aku yg ada kat situ, jd penguat semangat aku mase  tu.. :(
Urmmm.. Nak buat cmner bukan rezeki dia utk teman kan aku mase dlm bilik ot.

Selepas hampir 1 jam bertarung nyawa dlm bilik ot, akhirnya, lahirlah seorang lagi insan kecil hasil kasih sayang antara aku ngan en. Atoy.... #ehhhhceeeewaahhh...

Indah Cinta Qhadeeja Nama diberi

Mase aku dah ada kat wad, en. Atoy dok citer pasal Adam..
Nasib baik tak terbukak balik perut aku time tu... Hhahahaaa....
Bole dia tanye kat en. Atoy mase dia mula2 sampai kat spital...
Mommy dah kurus ke daddy??
Boleh???
Itu yg Jadi keutamaan dia, korang tau??!!
Ermmm....
Sabar lah nak... Tak lame lagi ko bole nengok mak ko nie kurus....
Hahhhaaaaa....... #sambillapairmata

What everrrr!!!

Yang penting aku dah selamat beranak..

Alhamdulillah  Ya Allah, segalanya dipermudahkan. Berkat doa yg tak putus2 dari orang2 yg menyayangi diri aku... Terima kasih korang.....



Buah hati mommy...




Friday, July 5, 2013

Birthday En. Atoy @ Melting Pot, Concord

Hooolaholiii cikebum..cekibum...
Assalammualaikum Uolzz!!
Tora datanag lagi dgn citer2 terbaru..
mcm ko hebat sangat, ingat org dok tgu citer dari ko yer.. phuuiii
Miih..Miihh..Mihhh
gelak kene kaber lagi takut perut terburai balik...
hehheeeehhheee...

Arini genap ai 'berpantang' 41 hari
toleh kiri kanan nak lompat bintang sikit..
T______________________T
Alhamdulillah, ai okey, baby okey, adam & aceh kenkadang okey, kenkadang tak okey, 
En. Atoy.. ermmmm... aku tak sure okey ker tak dia, almaklumlah ai kan tengah berpantang... 
Hope dia okeylah yer..
Miihhh..mihhh...mihhhh...

ok! tu serba sedikit citer org dalam pantang nanti kite citer lain.

Aku nak citer pasal Dinner malam tadi. 
ekeleeehh dah dinner of coz ar malam. Mane ada dinner siang..
#pangskali
 
 *pic pinjam kat google

Sempena celebrate beday En. Atoy ku sayang. #Auuuuwwwwww
 
 
"Happy Birthday Sayang..!!
Semoga dipanjangkan umur, di murahkan rezeki.
dan diberi kebahagiaan dunia & akhirat."
 Terima kasih kerana jadi daddy yang besttt untuk anak2
& Terima kasih kerana menjadi hubby yang tabah untuk diriku ini..."
hahhhaaaa...hhaaaa.... 

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar.
Thanks to pihak Concord Hotel, Lisa & Adi for the cake & band boy for the birthday songs.
& special request lagu 'Dealova'.
The best part is En. Atoy nyanyi lagu tu dgn bandboy & sambil pegang tangan aku.
uuuhhuuuuu.... #maluaiuolzz
taknak aku toleh kiri kanan...hehheeeeeee...
 
Lepas abis nyanyi lagu tu, kitaorang kene sound ngan aceh, 
Eeeeeeeee.... Mommy ngan Daddy bercintaa...!
kuat lak tu dia cakap. Sabau jerlah aku.
 
Haaaaahhhaaaaa.... 
 
 
Seyes malam tu, terasa malas nak ambik gambar food.
Helloooooooo..!!. bukan takut kantoi ngan korang yer (teman meja bulat), tapiii memang aku malas.
Aku pakai camera handphone jer.. nilah hasilnye.. nan adooo :(


Malam tu aku terai makan sushi & dessert dia memang terbaaaikkk.
Sotong kurita kecik pun aku dah pandai makan skunk.
ahhahaaa... bole ler kite lepas nie yer kak zira!
 
Beday boy, pun aku ajar makan sotong kurita kecik & aku paksa dia makan oyster.
elok untuk...............errrrmmmm... ehem..ehemm...
Hahhahhaaaaa...

Anak-anak pun tak makan sangat & dorang pun bukannye pemakan orangnye macam aku gak.. 
#lehcayeker?!
Rugi ajak aku kalau makan buffet. Tapi kalau nak ajak gak, aku okey jer.
hiiihiiiiii...

 pic food nie jer yang aku ambik. :(

budak demam. Dah 4 hari tak sekolah. Aceh pun ikut tak sekolah.
Malam tu, Indah pun aku hangkut gak. Alhamdulillah, nasib baik dia tak meragam. Tido jer.

Before balik jenguk jap kat Hard Rock Shop. Saje2lah nak cuci mata.
hhehhheeee... Walaupun tak membeli, Adam & Aceh dapat gak badge HR.
Seronok ar budak berdua tu.


Yang paling seronok, of course ar aku.
Macam tak lengkap pulak, kalau tak buat something untuk beday boy..
hehhheeeeeeehhheeeee.......



meh sini aku nak tepek pic aku for the first time lepas beranak...



hahhhaaaaaa.......




mane tau ada perubahan...





hahhahhaaaaaaaa........



 



Kalau ada sila nyatakan kat aku yer...












hahhhaaaaaaa....











dah bersedia uolzz!!!








nah!!!! buat ilang windu korang kat aku...


#pipidahmacamkuihpau





hahhahahhahaaaaaaaa.......




bai!!! Love U!!