Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, August 5, 2013

Part 3: Makan..Makan..Sampai Gemokx @ Rumah Kakak, Bukit Antarabangsa

Yerlah.....yerlahh.. aku hapdate. Kang sentap pulak kang... Hahhaaaaa.... :)

Salam uolzzz!!!

Last week, iolzz dpt jemputan berbuka pose kat rumah Kak Leez @ Bukit Antarabangsa.

 
Munge dah besar dari muke.

Macam biasalah, iolzz sampai dh nak dekat2 time buka pose. 
Hebat kan?! #pannngggg sedas
Baru ingat nak menolong masak, tapi aper kan daya semuanya dah ready :)
iolzz tulun makan jerlah yer kak.. hokey?
Muahhahaaaaaa...

Antara lauk Chef Leez 

KUAH LEMAK CILI API IKAN MASIN

PARU GORENG
Adam & Aceh suke paru ko kak. Esoknye tu, pepagi dah menanye, paru goreng)

SAMBAL UDANG NGAN PETAI
(Mom homecook)

PERIA GORENG TELUR


Iklan jap!
Ahkak ipar i, uolzz. Marah dia, bile aku ambik pic dia tgh sibuk.. ekkeeeekkeee..
Muke tak touch up lagi.. eeekekeeee...

Ok, sambung lagi pic makanan..

TEMPE GORENG

KUIH & MUIH.. 
beraneka macam, makanlah jangan hanya dipandang.. lalallaaaaa...
ehhh.. dah termasuk lagu raye pulak.. ekkkeeee..
almaklumlah, mood raye sudah maliiii...

 ULAM, PAJERI TERUNG & NENAS, TERUNG GORENG BERLADA, 
SAMBAL BELACAN..


Memang terbaaeekkklah kak! Dah macam 5 ***** hotel dah!
Kat hotel pun tak dapat makan cmgini... Uuhuuuu....

 Nie, pinggan aku.. Sikit kan? kan? hahhhaaaa...
Tuuuuu baru pinggan yang pertama... Muahhaaaaaa...


Iklan lagi sekali!

Yang baju belang2 tu, ana punye berasslah.. ehh..biraslah..
Allooo..looooo... K.G aka KAK GEBU @ JUANA & AZAHARI shy shy..mieowwwww pulakkkkzzz dia.... ngiiiiiiaaauuwwww...... gggrrrrrrrr!!
Dia nie pun belogger gak! kategori femeslah jugak. 
Iolzz pulak, belogger kategori suam2 kuku kaki..

EKkekekekKEKEKEKEKEeeeeeekkk


Sesi melepak, selepas perut kenyang
Yeop (baju putih) K.G Husband & Boy (Baju Hitam) Qilla Husband
ehh..ehh... Mane pulak husband aku nie....??! heheeeeeeee...

Perantin tak brape nak baru dah! Qilla & Boy.
Yang berambut putih macam Aziz Singah tu, bapak mertua iolzz!


 Tu dia.. my husband :) heheheeeeee...
Yang tudung grey tu, mak mertua ai.

T_________________________T

Indah dari sampai, sampaiilah dah nak balik langsung tak bangun2.
Bangun pun sekejap, minum milk.
Almaklumlah... seeejukkkk, rumah atas bukuit katekan...

 Ok...ok... bagi laluan pulak kat tuan rumah nak makan.


T___________________T


Nak kasi review pasal food yang ko masak, bole??!



#mau aku kene cacimaki kang!






Hahhhaaaa..... Hahhhaaaaa







Matilahhhhhhh.......



hehhheeeeee...





Tapiii seyessss kak, lauk2 kat umah ko tu semuanya sedap2!
Anak aku siap request nak suruh ko masak paru lagi..


Hehhheeee...


xpecially Adam..


*_______________*



"Boleh tak aunty Leez, tolong masakkan paru goreng untuk Adammm, 
peliiisssssss aunty Leez...??  




ok, bai!

Friday, August 2, 2013

Indah Cucuk 2 Bulan


Salam.

Semalam aku cuti, tak brape sihatlah uolzz. Aku rase cuaca kot. Then kurang minum air. Apelagi tekak pun sakitlah, rase seram sejuk macam nak demam pun ada.. hurmm.. korang cmner, sihat? Hope semuanye okey okey blaka. Yang tak sihat cepat2 makan ubat, sbbnye next week jer kita dah nak raya. Kang, org lain dok sedap2 makan kuih raye, rendang, ketupat bagai, kita yang tak sihat nie dok makan ubat 4 jam sekali.. hahhaaaa.. Hilang pulak salah satu nikmat raye nanti. Hehhheee..

Di kesempatan yang ada, semalam bawak Indah gi cucuk untuk usia 2 bulan. Untuk bb yang berusia 2 bulan dorang kene ambik 1st DTP (stand for Diphtheria, Tetanus and Pertussis (Whooping cough). These diseases used to be common and many children have died from them) & POLIO (Poliomyelitis cause paralysis of the muscle. The vaccine can be given orally or by injection.) & Hib (Haemophilus influenza type b, is a bacteria that can be serious ilness in young children, particularly of brain (meningitis), lungs (pneumonia) and ears (otitis media) Biasalah, bb kan setiap bulan kene bawak gi cucuk sampai umur dorang setahun. :)
 
 sebelum bawak dia gi inject, aku kasi dia milk puas2 & kasi dia tido dulu.
Nanti xdelah dia meragam.

 Indah with her new friend :)

 
Tulah pic doc Zarul (Putra Medical Center) yang selalu aku citer tu.. 
Handsome kan? Ahhahaaaa... sempat lagi..

 
Mase dah time! Nak jumpe Doc Marina
Giliran Indah pulak gi checkidaut..

Senyum memanjang budak tecik nie. 
Dia tak tau lepas nie dia nak kene inject.

Doc kasi Exercise dulu. Nak nengok dia punye perkembangan.

Then.......

UUUwwwwaaaaaaaa.....!!!!!
Sian, anak mommy kene inject.


Nasiblah baik budak tecik nie nanges tak lame. Kejap jer!
Kalau dulu mase Qaseh dulu.. huuurrmmm... naik takut aku di buatnye.
Dia punye menangis tu dah ar lame, pastu suara dia.. halaaammaaakk.. bole pecah gegendang telinga aku.. hhuuuuuhuuu.. Nyaaarrriiingggggg!!

Indah ni so far budak baik, tak susah sangat aku nak jaga. Malam pun bangun sekali jer. 
Mase aku sahur. Pastu dia sambung tido balik. 
Dia pun macam faham keadaan Mommy & Daddy dia skunk nie.

hehhheeeeeeee....


T__________________T

 
Mommy love u Indah Cinta Qhadeeja