Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, November 30, 2013

Bile giler menyerang... Muuuahh..muaahhh..muaaahhh..

Ni lah akan terjadi bile suasana sejuk tahap cipan tanah menyerang opis kami..

uuuhuuuu...


camhuruhara....

 peninggg arrrr..!!

  otak memasing dh beku, taktau nak wat aper..
muahhaaaa...hhaaaaa..AaAAAA

  aper lagi kasi pose lah..


 
aku & kakak sayang Kak Zira
eh, kak zira! 
bile aku tgk pic nie lame2.. huuurrrmmm....
taklah volat sgt muke kita kan kak..?? kan??
ker mmg nampak volat...?? hahhaaaa


#tabahlahwahaihati




Mase kami tgh sibuk2 bercamhuruhara..









 tibaaaaa...tibaaa... 











ternampak ada 1 lintasan di blakang kami  








tersentak kami...










seram sejuk seketika...











nadi seakan terhenti..












memandang antara satu sama lain












rase takut menyelubungi kami...









tapiiiiii.... dalam hati berkata









takkannlah... siang2 hari tu...













memang benarlah aper yg sering dikataka....














aku percaya kewujudan dia...







isshhkkk...












seram plak aku...













nak tengok tak aper yg kami nampak.....




















SERAMMM KAN...???








ok, bai!



Friday, November 29, 2013

It's Flyday..

It's flyday oledy. 

Kejap jer masa berlalu.
Next year adam dah standard 1. Kelengkapan pun blom beli lagi tapi
Adam dh tanye aku nak bg dia brape utk belanja sekolah..
#pangskali

Pening gak nak memikir nak kemana time cuti sekolah ni. 
Kalau duit den bertengkek2 kat bank tu NO HALL lah jawabnye, ANYTIME. eehhceehhwaahh! Kemana saje. Tapi itu semua KALAUUU..

tetiba nak nyanyi lagi KALAU AKU KAYAAA.... KALAU AKU KAYAAA..!! OOoo!!


hhaaaa..


Yang kat rumah plak asyikkan menyanyi di tepi cuping telinga aku.. 

Mommy Tak cuti ker? Mommy bile nak cuti? Kita tak pegi mane2 ker.. 
blaa..blaa..blaaa.. pok..pet..pok..pett.. 

huuurrmmm....

 Taklah jawabnye nakk ooiii..  
moh ler kita tarik tikar bantal, tutup langsir kasi gelap2 skit, kita bercuti kat dalam umah aje..
kalau nak rase macam tido kat hotel mommy kasi ON jer aircond..

okey??!!

Sila angguk walau terpaksa yer anak2 ku sayangggg..


Korang plak dh plan mane nak bawak anak2 gi bercuti OR  skunk ni korang  tengah bercutiii..??  Untungglahhh...
hehheeee.... Selamat bercutilah yer korang2!



KEM ISI RIMBA (blakang Zoo Negara)
 korang terai google, mesti jumpe punye.. ekkeeee

Last week, club sukan opis ada menganjurkan pertandingan paintball antara jabatan.
OF COURSELAH iolzz tak join, kang lebam2 sape nak jawab ngan en. laki?

#tempelengpunsedap

Team copy department yg menang mase game tu.
Tahniahlah yer uolzz!

Warrior UMES
Biasalah, menang kalah adat pertandingan.
Yang penting aku menang Lucky Draw! 
oklah tu #tangankatbahumatajuling

Hahhaaaa.....


Hurmmm.. dok sibok2 org tgh perang2. Aku bawak bebudak gi mandi sungai.



Kemain suke lagi si bambam ni dapat mandi sungai

Happy giler.  Tak takut sejuk langsung


View 

Sungai dia memang CHANTIK, BERSIH & JERNIH

 Budak ni as usuall lahkan, HOVER XCITED
balik tu, siap cakap ngan aku 
"Thank You Mommy sbb bawak abg mandi sungai..."
Uuhuuu..
Terharu okey. #faktorumur




terasa rugi plak tak bawak bikini oopsss 2 piece oopsss baju utk mandi. :(
Xpe next time, nak repeat lagi ke sini.  Sape nak joinnnnn???!!!!!

Antara pic yg sempat aku snap dr dlm kete.

 tak silap aku nama tempat ni Teratak Angah 
korang boleh sewa pondok2 tu

 *sorry pic blur ambik dr dlm kete* 




Ok, uolzz! dh tau kan nak bawak anak2 kat mane??



T______________T

ok, bai!

Thursday, November 21, 2013

CONTEST BY LUVELYMUMMY COLLECTIONS

Assalammualaikum Uolzz!!




CHHaaaaKK!! 


Nak wat sepeeeriseeeeee skit!!


Iolzz poyo, jer  >______<


Hahhaaaaa...


Seyes uollz..

 
Hari ni hati rase macam manyak munge2..
Rase macam nak bagi hadiah jer...
Macam syioookk jer kan.. Macam bestt jer kan...  


Hahhaaaa...

Jom uollz, join contest 
BY LUVELYMUMMY COLLECTION. 
Hanya perlu buat 3 perkara
LIKE, SHARE & TAG sekarang!
  
Hadiah Wang Tunai RM50 uolzz!!
 

Nak tahu cara macam mane nak JOIN.....

STEP 1:
Jadi fan By Luvelymummy Collection Page dengan menekan button ‘Like’
https://www.facebook.com/ByLuvelymummyCollections?ref=hl

STEP 2:
Kongsikan contest banner ini di “PUBLIC” dalam timeline uollz.

STEP 3:
Tag di “By Luvelymummy Collection” & tag 3 rakan anda bagi melayakkan anda untuk memenangi Wang Tunai RM50
 

 BEST TAK?? BEST TAK?? 

Tarikh tutup penyertaan
15 Disember 2013

 APER YANG PENTING
  • Syarat2 di atas mestilah dipenuhi bagi melayakkan anda sebagai pemenang
  • Pemenang akan dipilih secara random/rawak & HANYA SEORANG sahaja akan dipilih sebagai pemenang bertuah.
  • Pemenang akan di umumkan pada 18 DISEMBER 2013 
 
Hadiah Misteri menanti Fan yang ke-150 uolzz!! 


Aper lagi uolzz!!! Jom join contest ni, mane tau anda MENANG!!! 


YeeeEEPEeeee!!! 


*____________*

Monday, November 18, 2013

Butik Kecik Comel 'BY LUVELYMUMMY COLLECTIONS'

Salam, Happy Monday Uolzz!

Saje nak share ngan korang citer pasal pojek aku last last week (Flyday). 
hehheee... means citer last 2 weeks lor. ahaks
#barunakupdate
 
Kan sebelum ni aku ada citer kat korang pasal butik kecik aku, kan..? kan?
 
 
hurmm... last 2 weeks aku adalah panggil jiran tetangga, sahabat handai yang berdekatan ngan umah ajak datang bekpes kat umah aku. Kire macam nak buat ala2 launching gitew!
#poyozjer!


Xdelah masak aper pun, alaaaaa... buek nasik lomak yo.  
Kato minum pagi, nasik lomaklah yg paling afdal. Itupun bukan den yang buek.
Kakak den yang buek. Den ordo yo.. heheee
 
Ada, kuih dan muih beraneka macam, makanlah jangan hanya dipandang... 
Lalaaaaaa... #kasinyayiskit
 
Hahhaaaa..
 
Jiran tentangga aku semuanye baik2 blaka, dtg umah, siap ada yang bawak muffin coklat, sandwich, kuih2.. uuhuuUU.. macam2 ada. 
 
TQ uolz! i lap uolzz ketat2.
 

Yang ni jiran aku yang paling vogue da vass kebabooomm...!
aku chayang angat kat dia nia.. Hehheeeee..
walaupun dia ni pangkat adik2 aku je tapi aku bole masuk ngan dia. Kire 1 kepale ar..!

#cium skit!

Dia kategori orang kuat akulah. Tanpa dia tak jadi majlis bekpes nie!
THANK YOU NURUL!

Sesi suai kenal, ramah mesra, makan2 sampai kenyang..

Jiran2 start datang dalam pukul 9.30 pagi.
Sambil makan, sambil tengok. sambil makan sambil belek.. sambil makan sambil gosip.. 
eh..eehh.. tak..takk itu aku ngan nurul jer..

#buueekkk    >___< 

 Starting...

Thank You akak Tuti sebab sudi support By Luvelymummy Collections.
Banyak jugak akk ni beli. Jap kang dia duduk, makan kuih.. pastu tgk tengok...
pastu kang dia bangun, berkenan plak ngan shawl. pastu kang dia duduk balik, sembang2.. pastu kang dia ckp, eh! cantek ar tudung ni..  ermm..yang ni pun chantek jugak..

ekkeeee..ekkeeee...

 pastu terai plak syiffon dress..

*__________________*

sonok aku ngan kakak ni, kita bole geng!.. 

Thanks kak!



Tuan tanah nak interprem jap..!
 ehhceh! kasi sisi jer!

Ni, makcik aku & bakal menantu.
Dia nie rajin support "BLMC". 

Thanks Mak Pilah.


 Ni pun jiran aku jugak. Iffa!
Aku ni jarangggg jumpe ngan dia ni. Kejap ada, kejap kang takde..
Kejap kang tau2 dah balik Terengganu. Uuhuuu..
Anak dia ni sebanya ngan Indah & Qaseh.

Thanks Iffa sudi support "BLMC"

Dah petang2 skit still ada jiran2 yang datang. Tak sempat aku nak ambik gambar dorang.
Thanks Ustazah.. Kemain lagi memilih. Mintak nasihat aku Nurul lagi nak pakai tudung yg sesuai.
Currrlassstt ustazah!

Oh yea!, Kak Jee sebelah umah pun dtg, bawak anak2 dara dia nak beli shawl & inner magic.
Thanks Kak Jee. Lepas nie takyah susah nak keluar cari tudung, call jer aida, anytime Butik kecik akn bukak! hehheeeee...

Thanks Kak Jee!

Matilah aku, kalau aku tak sebut nama dia.. Rozie!
sorry beb! pic ko xde. aku dh terai carik, x jumpe.. uuhuuu...


Dia nie dok berminat ngan tudung instant. 
Awning Codroy. Memang kain dia sedap & senang nak jaga.

Thanks Rozie support "BLMC"
 
 
Ada yang beli bag. Cit! malu plak dia!
Anyway, thanks rema!


Kak Ani, tokey kedai makan pun sudi dtg support 'BLMC'
Walaupun sesat, mencari rumah, akhirnye berjaya gak jumpe..
Hahhaaaa...
Yang bestnye, suami kak ani pun dtg jugak. Suami dia tokey landskap.
Seronok dgr tips bisnes dari dia. 
Almaklumlah dah 39 tahun berbisnes.. memang banyak ar ilmu.

Thanks Kak Ani & Suami!
 
Tetamu last dtg dalam pukul 9.30 malam.
Alhamdulillah. Seronok dapat jumpe jiran2, kenkawan yang jarangggg jaranggggg jumpe.
 itu baru separuh.. lagi separuh akan menyusul next launching pulak..

ekeeeeee... yolahhh tu.!


Alhamdulillah

 
Thank You So Much Support 
'By Luvelymummy Collections'
 

Friday, November 15, 2013

HECTIC & HAPPY WEEKS!

Sebelum mula bicara aku nak mintak maaf sebb aku ada pesanan skit
PADA INSAN2 YANG TAK BRAPE SUKE NGAN AKU, TAK BRAPE SUKE NGAN CARA AKU & TAK BRAPE SUKE DGN APA2 JERLAH YANG AKU BUAT.. SILA BLAHH YER!
KALAU TAK SUKE JGN BACA & KALAU TAK SUKE JGN TENGOK, KANG HATI KAU YANG SAKIT, UUHUUU.. TAKMO.. TAKMO...!!! 
U'RE NOT ALLOWED, OKEY, BEBEHH. TQ!


fffuhhhhhhhh!!  
susah betul ada org2 cmgini. Ahkak tak bole nak puaskan hati semua orang yer nok!

Sorrylah..


*******************************************************


Sorry yer to all cayang2 semua. Pembuka bicara yg tak brape nak best, terpaksa drag korang utk baca pesanan ringkas itu!!


ok...okooo...


kita mulakan citer balik. 



HECTIC WEEKS!

kasi aku tarikkkk napasss dalam dalammmmmmmm yer...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

adeh! adeh! tercekik plak rase tahan napas lelame.. Hahaaaaa....
  #ok, takk lakar



ooohhhoooiiiii...hooii..
Minggu nie jadual aku memang pack, ngan anak2 tak berapa sihat. 
Indah kene cerry berry dh 3 hari. Aku dah pun bawak dia pg klinik. 
Doc ckp dia tgk Indah active, so nothing serius & aku bgtau doc, Indah menyusu macam biasa  jer. tak de muntah2. Doc bekalkan dia dgn ubat & ubat sapu sebab bontot indah yg chumel tu dah naik melelas sebab asyik cerry berry jer. sian dia. Dah alang alang aku gi klinik, aku sunatkan dia skali. Itu pun mak aku dh bising, budak dh besau baru nak sunat.. uuhuuuu...

Baby Indah!


Yang sorang lagi pulak, si abang, pun same naik. Demam panas, tetiba.
Malam tu, dia dh cakap, dia rase badan dia mcam tak sihat. badan dia sakit2.
sok paginye terus demam. Aku check sendiri demam dia dah dekat 40.6c. Aku terus bagi dia ubat demam & terus bawak dia gi klinik. Risau aku dibuatnye


Adam nie kalau dia demam, memanglah tak sampai hati nak tengok. Tak larat nak bangun. Tak larat nak bukak mata, tak larat nak makan, semuanye tak laratlah.
Kesian kat qaseh, adam langsung x bg dia kuar rumah.. 

"qaseh, qaseh xyah ar kuar, abgkan demam..."

bole cmgitu? Ape kene mengene? Haaiilahaiii..
Qaseh ni penyayang orgnye. Dia x bole tgk org sakit, jenis x sampai hati. Siap dia offer diri, nk suapkan adam bubur lagi, ambikkan botol air, kasi abg minum.. sejuk perut mommy qaseh..

2 hari jugaklah aku tak pegi keje, dok menjaga orang sakit.
Jgn lps ni aku lak tombang sudah...

:(

Dalam pada tu, aku dok menyetelkan stock2 brg utk meniaga.
Alhamdulillah, HAPPY sgt koleksi *BLMC* (By Luvelymummy Collections)
dapt sambutan yg menggalakkan.
Ok, pd yg tak tau, aku ada buat bisnes kecil2an, jual pelbagai jenis tudung, jual pakaian wanita mcm blouse, cardigan (design by BLMC) Accesories & mcm2 lagi.

 My little dream.
Butik kecik By Luvelymummy Collections


Jadi, kalau korang ada masa & kelapangan silalah jengah

PAGE : https://www.facebook.com/ByLuvelymummyCollections?ref=hl
PERSONAL FB : https://www.facebook.com/ibrahim.aida

 Agak2 kalau dh bosan dgn stock tudg yg dah sedia ada kt robok tu, meh ler jengah robok aiolzz pulakz. Kalau nak dtg rumah pun hokey jer, TAPI call dulu sebelum dtg yer.

Ahaks!

Terima kasih bebanyak pd yg sudi support BY LUVELYMUMMY COLLECTIONS..

TERIMA KASIH, BEBANYAK!