Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, December 31, 2013

Terharu okey..

Terharu okey, member dtg serah diri bagitau 

Aida, aku sebenarnye pembaca belog egko! 
Aku suka baca belog ko, cara ko tulis tu macam ko bercakap..
Aku memang ikut belog ko..

hahaaaaa

tetiba muka ai macam kebas2, 
macam naik sesemut pulak rasenye kat muke..

Hahhaaaa..



ai shy2 mieaaooowww lah time tu..
peparu dah kembang time tu, nasib baik tak patah tulang rusuk ai..

muaahhaaaaa...

kenkadang as a blogger *halamak macam nak muntah pulak cakp cmni 
 *buueekkk {>_<} kita nak jugak tau siapa pembaca belog kita. 
bukan tujuan nak riak or whatever but pada aku, aku bole tambah kenalan..


My kakak sayang (zira) pun ada bagitau, yg cousin dia pun reader belog aku...

HAIIIII....!! 
u cousin kak zira @ kak ogy kan??

Thanks yer sudi dtg jenguk belog aiolzz.

 @_______@

*oktakchumel



Thanks korang! sudi singgah kat belog iolzz yang suam2 kuku kaki ni.


In Syaa Allah, kalau u sudi membaca, i beriburibuuuuuribuu kali sudi menghapdate kannye..



Waaahhhh.. gitu!


SELAMAT TAHUN BARU!



Adam Orientation Day

Selamat menempuh alam persekolah anak ku AHMAD FARREN ADAM.
Mommy & daddy always doa semoga abang jadi manusia yang berjaya di dunia & akhirat.
Abang selalu cakap kat mommy, abang nak jadi angkasawan kan.?
If abang usaha & always doa, In Syaa Allah.
Mommy & daddy tompang gembira

#sob..sob..sob

hooberr tau engko ni!


  Sebelum pegi sekolah, ambik pic dulu.

T______________T



Sabtu lepas bermula orientasi sekolah bagi pelajar tahun 1 bagi sesi 2014, 
Sekolah Kebangsaan Subang Bestari.
Parents kene mendaftar anak2 kat dewan sekolah & ambik buku teks.



Student akan dibawa oleh guru2 ke kelas masing2 utk jalani ujian Dianostik bagi menentukan kelas.
 #halamak ayat skema lah pulokxx .. ekkeee


eiiii.. takutnye ujian...

 Itu kate aku... korang rase dia ni takut ker..??

Hahhaaaaa...

 Pendaftaran Pelajar



Sementara tunggu Adam ambik test, parents kene dengar briefing dr pihak sekolah.
Ok, tang ni  aku kene pay attention skit. Focus Aida..! Focus..!!

Uhhuu..


Dalam pukul 12.00 pm, dah settle pun urusan orientasi Adam.
Aku pun dengar teruja nya, tye Adam, macam mane, test dia tadi..

Mommy: Adam, cmner, test tadi, bole jawab..?
Adam: hurmm.. boleh..
Mommy: Aper soalan dia? Matematik, English & Bahasa Malaysia
Adam: Aper yang susahnye mommy..

*hamboi lagaknye engko

Mommy: tak susah ker? adam bole jawab ker? Contoh soalan..?

*hamboi mak ko dh macam pengawas peperiksaaan pulak.. ekekee

Adam: Aper yang susah nye.. 
1+1 = 2, 2+2=4
susah ker?

*ehhh.. dia tye pulak aku balik..

Adam: Kalau English, ada gambar matahari  adam tulis matchkan sun
Ada gambar hidung adam matchkan nose
 Soalan bahasa melayu dah tak ingat...


Oklah tu, adam bole jawab soalan. Betul ker tak.. hurmmm entahlah...
Risau jugak aku, sbb takut adam dpt kelas last skali.
Sian kat dia.

Ok, settle orientasi Adam pagi tu, terus gi daftar Qaseh pulak...





... bersambung


Monday, December 30, 2013

Al-Kisah Hari Jumaat

 Last friday saje lah aku ambik cuti untuk settle kan barang2 sekolah anak2.
 Itu pun masih ada yg tertinggal lagi tak abis beli.

Tema Bersekolah Adam tahun ni BEN10.
Bole?? nak gi sekolah pun nak bertema.
Dari kasut, botol air, stationary, even stokin pun nak BEN10.
Adoiyaaaii anak ku.
Siap suh aku ambik kan pic dia dgn barang2 sekolah lagi..
hahahaaaa...
 Layan kan jer lah.. 



 Seriusly, memang aku xcited bile adam dah nak masuk darjah 1.
First xperience for me & en. hubby also Adam..

T_______________T

oh yer! yang sorang lg sedang menyentap sebb bag sekolah dia aku tak beli lagi..

So, terpaksalah aku kuar jugak petang tu ke One Utama.
bole tak aku gune perkataan "terpaksalah aku kuar.."

hahhaaaa...

padahal kemain gedikx lagi ko bile En. Hubby call suh siap! #dush!

ahaks

 
 Wajah2 kesayangan hamba, keletihan


Yang tengah tu, payah nak makan nasik, 
takut badan gemukx macam mommy

#lempangnak?

Sampai2, ajak gi makan.
Dah lame anak2 request nak makan kat sini.

 *______* 


Settle lunch. Singgah pulak kat sini
 HAMLEYS (ONE UTAMA)

Hamleys Kuala Lumpur  
Lot F319, 1st Floor
1 Utama Shopping Mall
No.1 Lebuh Bandar Utama
Bandar Utama Damansara
47800 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan



 budak kecik chenonet


 Mommy love both of u!
 

Qaseh si budak sentap!

Hamleys nie lebih kurang Toy'srus 
But tempat dia lebih tersusun & yang paling penting pada aku buat mase ni, 
ada ruang nak tolak stroller.
Ekkeee..
Kalau kat Toy'srus payah skit nak lalu stroller, sebb ruang dia padat skit.
Sempit2 pun aku masuk gak.. Hahhaaa..

Aku dah siap warning anak2, kat sini kita tak beli yer, jalan sahaja & tengok sahaja.

Ok! nasib baik paham.

Sebelum balik, sempat belikan si mak enon ni bag sekolah & beberapa keperluan sekolah.
Nasiblah ada 2 orang jer anak yg bersekolah.. Uuhuuu...
Kalaulah ada 10.... uuhuuu..

SALUTE aku pada mak kita dulu yang tak berkerja & dorang mampu membesarkan kita.
Tak lupa jugak SALUTE ayah kita yang dulu hanya bergaji kecik but still mampu menyekolah kan kita.


Terima Kasih Mak, Terima Kasih Ayah!


Friday, December 27, 2013

Aktiviti kiddos mase cuti sekolah. (BERKEBUN)


Ni lah antara aktiviti yang budak berdua ni buat mase cuti sekolah.
Tak dapat main pasir kat tepi pantai pun takpelah,
main pasir blakang umah umi pun jadi..

Melompat bebudak ni bile mommy bagi green light..
Kalau  tanye daddy, confirm always red light .


hehheeeeee..



Aku dok sibuk memerhati dari jauh.  Aper yg dorang nak buat
Takut plak aku biarkan budak berdua ni kat blakang umah berdua jer.
 WALAUPUN dekat tapi aku still bimbang. 

Sambil2 masak, jengah jap.. sambil2 masak, intai kat tingkat dapur,
sambil2 makan.. kuar jap tengok..
 ehh..! eh..!! aku cakap aper tadi? sambil2 makan yer..  tak prasan plak..

ekekeeeeee...
 


Sibuk sangat nak ber kebun kan..??

Tanam pokok cili & carrot

Senang lah ummi nanti, takyah gi kedai beli cili & carrot.
Tapi yang korang berdua pye ni,  tak sure bile akan tumbuh.. 

hahhaaaaa...



 Si Adam:
Jumpe cacing.. eeeiii gelinye..
Jumpe siput... eeeiii gelinye..
Jumpe ulat2 tanah... eeii gelinye...

abis tu?? kate nak berkebun! 
dah semuanye geli cmner?

ishhkk!'


Dah! jangan nak eksen sangat!


ok, bai!




Thursday, December 26, 2013

Cuti Krismas!

Happy 7months gedikx2..
Baby Indah dah 7bulan 24hb aritu.
Dah busat dah..... bukan dia, tapi perut dia.. 
muaahhaaa..

T_____________T

 budak nie dah tak bole bawak bincang kalau nak gi jenjalan.
Hooii... kalau bawak dia jalan, ko tau dia punye gedikx tu, ya ampunnnn..
Taknak langsung duk dalam stroller. Asyik nak berdukung jer.
Kalau tak diangkat pulak, sepanjang jalan mulotttt dia bising..  
Tak sunggup mak nak dengor..
So terpaksalah mak apaknye bergilir2 mengendong. 
 Kalau ada bibikx dah lame ko kena tinggal nak.
 
Korang tau, budak gedikx ni dh memanjat 1 anak tangga.

UUuuwwwaaa!! 

tu blom dpt kaki lagi tu.. Uuhuuu..



Semalam, sempena cuti krismas, aku bawaklah kiddos gi jenjalan.
Keluar dah tengah hari, so terus luncheon kat Waroeng Penyet. 
Kene ikut tekak mak sbb mak dah lame tak makan kat situ. 
Ngidam engko!

 
Lepas makan kenyang2, bawak kiddos gi Ikano.
 terjumpe plak 2 ekor menatang ni.

 geram betul aku ngan engko ni.
Macam nak gigit2 jer..
Bole lar.. boleh lar.. skit jer.. hehe

ko nampak..??! ko nampak..??!
siapa yg lebih teruja bile nampak menantang ni..?? 
hehheee..
Baby Indah sampai teleng kepala dia nengok 2 ekor hewan ni..

 eeeeiiiii.. mcam nak smack down jer.!


aku memang seronok bawak kiddos jenjalan kalau ada musim2 perayaan.
Bukan aper teruja nak tgk decoration. 
Pernah sekali dulu, aku gi Ikano time krismas, dorang wat decor ada salji  dlm mall.
Tapi selji tu dia pakai biji2 putih yg halus tu. yang slalu ada dalam bean bag tu..

Memang chantek ok..

Lain tempat lain design.. Macam berlawan2 pulak, mall siapa yg paling cantik deco..

Baby Indah tengah membuta.
Hambek ko! mak ko tangkap muat jer, rompers pun bole jadi lapik mulut..

Muahhaaa.. 

Ko mampu??!

Kain, dia ilang, myb aku tertinggal somewhere.

Puaslah hati kiddos dapat lepak lame kat kedai menan.
Sempat lagi Adam wat request untuk beday present dia.

yerlah, anak ku. mommy & daddy terai memenuhi permintaan mu itu.

ok, dah jom balik.!
 

Lepas kuar dr Ikano, singgah pulak kat Sunway Giza.
Memang tgh mencari walker utk Baby Indah.
Sebab memasing dh tak larat nak mengejar dia bile tiba tang dia menjilat lantai umah, hampir nak masuk toilet, menjilat  stand fan.. uuhuuu..
Memang hebat budak gedikx ni..


Deco kat Sunway Giza.

Memang xde rezeki Baby Indah lah. Yang color untuk design yang mommy nak tu takde. 
So, kene order dulu..
Baca betul2 yer.. MOMMY YANG NAK... hahahaaa.. bukan indah yer...

Ok Indah, next time yer. nti org tu call bile brg dah ada, kita gi ambik laju2 yer.. ahaks
*aku yg teruja *

Balik, dr Giza, singgah pulak rumah mak. Mak suh datang makan durian.
Rase cam lame plak tak jumpe mak. Yerlah mak baru balik dari holiday.
Tinggal kan ai anak beranak.. Uhuk..uhukss..

Sonok kan dapat gi JPO, dgr mcam best. Tak berkesempatan nak pegi lagi.
Poket tak tebal, jadinya duduk jerlah kat umah diam2.

UUUuuwwwwwWWAAA...

 Happy beday my adik ipar, Kyrol. 
Semoga dipanjangkan umur & di murahkan rezeki.
& also my anak buah2an. Amirul Tobek!
walaupun aunty tak tau sebenar2nye beday ko bile. 
Aunty wish gak lah  Happy beday bro tobek!
Semoga jadi anak yg soleh & boleh jaga ibu & ayah suatu hari nanti. Amin.

oklah.. itu saje cerita yang ada buat mase ni..

sebelum korang melangkah pergi
 izin kan aku mengeshare  pic untuk tatapan korang..

jarangggggg jaraanggggg aku nak share pic sebegini rupe..









haahhahahaaaaa...






kalau nak gi toilet belok kiri..






ada nampak simpang masuk kanan..







pastu ada traffic light kan..








ada polis..









tye polis tu toilet kat mane?








Hahhhaaahahaha










okey, tak klakar.!
 








*tahan muntah anda yer!



bai!








Tuesday, December 10, 2013

Eh, yer ker..??!

Eh!
 
Yer ker..?

Macam tak caye jer...??

Macammm menipu jer...??

ehh..

betul ker..??

eh..

macam membongakkk yo..??

ekkeee...

eh..

macam nak lempang diri sendiri jer..




Aku pun cm tak caye bole patch sendiri..

Santekk tak uolzz..??

*Sila hangguk walaupun terpaksa..

ekekekeeee..


shabassss bete..!!




Monday, December 9, 2013

Today is Monday a.k.a Malazday

Asal seninnn jer malass..
asal malass jer senin...
uuuhuuu..
Senin dgn malas memag tak dapat nak dipisahkan..
maka terjadilah

 Monday Bluess

Dgn cuaca yg redup2.. ngan keadaan opis yg sejuk macam kat dlm peti sejuk..
pergghhhhhhh!!!! 
memang terbaekkk wokk!

sejuk konon...

hihiii..hiii... 


say hello to Monday uolzz!!