Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, January 27, 2014

Meeting.. Meeting.. Meeting

 Sebelum aper2 nak jemput.

Dengan rase hormat & rasa rendah dirinya saya ingin menjemput sahabat2 handai & saudara mara untuk hadir ke majlis perkahwinan adik bongsu saya 'MUHAMMMAD IBSATULHAFEZY & SUZIHA' yang akan berlangsung

Pada: Sabtu, 1 Februari 2014
Bertempat : Dewan Komuniti, Taman Koperasi Polis Fasa 2, Batu Caves, Selangor.

Dengan kehadiran pihak tuan/puan dapat menyerikan lagi majlis itu nanti.

Sekian, Terima Kasih.

Minggu terakhir adalah minggu terakhir bagi persiapan perkahwinan adik bongsu aku (Ucu Fezy).
Biasalah, dah nama pun majlis kawin, of course lah kene well plan kan??
Tapi bile kita dah well plan, kalau tak menjadi jugak, takper redha jerlah.
Dalam majlis kawin, yang paling penting yang kita kene jaga ialah bab makan.
SERAMMM ok, bile tiba tetamu dtg, lauk tak cukup, lauk basi Uuhuuu....serammm..  sebabnye benda2 cmgini org akan bercakap tak habis.. 
Hopefully semuanya berjalan lancar. Amin


1ST MEETING 
 Lokasi: Rumah Bakal Pengantin Lelaki



 Muke memasing sebelum meeting.. 
lapo pun yer gak tu.. ekkeee

Jamu tetamu makan dulu sebelum start meeting.

  Dah start meeting muka memasing kene serious (in character)
Hahhaa..

 
Meeting di Pengerusikan oleh Abglong Din (ekekeee)
 iaitu Abang Besar kawasan paya jaras.. hahaaaa..
Tu, yang pakai baju ijou tu.
 



Preparations
 

 Ni, kaklong kawasan.. ahaks
Dia kate dia chumel..
Hahhaaaa...
Orang kuat majlis ni...


Sesi packing memeking

 Ni abgngah kawasan gombak..
Bab2 cat mengecat serah kat dia & amirul.

 Santai



 

 dapat mandi kolam depan umah umi pun jadilah.
Nak masuk sunway lagoon, mahal...
Takpe, nanti mintak ucu bajet skit, kita pegi..
Ok, ucu??!

#anaksapelahni..


2ND MEETING 
 Lokasi: OldTown Sg. Buloh


ONLY kaum hawa sahaja di jemput meeting kali ni. 
Kaum adam di arahkan berkurung  dalam rumah jaga anak.. :)


Ahkak2 pengantin lelaki..



Settle. 
Giler pemalas betul pompuan ni nak citer. 
Dia tepekk jer gambar kasi korang tengok satu2 pastu settle 1 N3. 
Dgn caption nan hado!

Hahhaaaa.. 

Hebat kan??


Seyes wey, aku memang malas giler skunk ni.
Mood honeymoon tgh melambai2 aku ketika ini.. uuhuu

Giler haper pompuan ni, orang lain yang kawin dia yang verangan nak gi honeymoon...!


Hahhaaaa..

Suke hati kitelah kan..



Ok. Skunk aku nak tepek lagi 1 gambar. Kalau tak tepek, sentap pulak. 
Cakap kat fb:
camera tu ko tu mmg bley ngadap depan je ke...kiri x bley..kanan x bleyy....erkkk....


Hahhahaaa..

motipnye dia jeles sbb gambar aku yang banyak dak erra ambik..

MUuahahhaaaaa... gituew.. Kate retis memanglah cmgitu..

#phui!





Nah! gambor ko yang tak brape nak retis tu.. 



 ok, bai!



Saturday, January 25, 2014

Macam Macam...



Uuhuukk..uhukkk...
Tak batuk pun, saje nak anje2 ngan korang, bole tak? 

T_____T

Seyes wey, dh 3 hari kak heton rase tak sedap badan. 
Asal hari nak ke petang jer, rase seram sejuk 1 badan. 
Mulalah mencari stokin, mencarik minyak panas nak lumur 1 badan..

Nasib baiklah ada assistant tolong picit kaki..

Khamis aritu, mase otw gi opis kak heton dah start rase tak sedap badan, tapi malas nak layan.
Sampai opis, rase cm sakit kepala, still buat tak tahu lagi,
dah masuk ke tengah hari, kak heton dah start rase sakit perut, loya2 + sakit kepala..

Apakah??

oh, mungkin tidak...

Mulalah cerry berry + muntah2. Terus kak heton mintak kat kawan (kak zue, Tq!) minyak panas..
Lumur kat perut.. Uuhuuu.. lega nye kejap...
Badan dah rase cm dh tak larat, mintak tolong mem besau (Kak Shiela, TQ!) tolong urutkan belakang.. Hangin 1 badan.. buurpp..burrpp.. angin yang kuar..

uuhuu...

dah petang sikit kak heton mintak permision kat bos (TQ, en, bos) nak balik awal, sbb dah tak larat sangat.

Sampai umah, assistant tegur, muka dah pucat lesi.
terus dia siapkan air panas untuk mandi, then dia offer diri untuk urut aku 1 badan..

UUhhuu...

Menyerah dirilah aku time tu, sebab badan aku dah start sakit2..

Dah lame betul tak kene cmgini.. Uuhuu..

Badan dah start panas. Yang si adam pulak dok menyelit sebelah aku. 
Aku ingatkan nape, rupenye dia nak tolong aku, picitkan tangan .. 
Tq, Adam.. (dia sedih tgk aku sakit cmgitu katenye..)


Lepas settle urut, baru terasa ringan sikit badan. (TQ! Assistant)



Si kecik ni pun tolong urutkan kaki aku.. *_*


Esoknye, badan still cm tak sihat lagi. Lepas antar Adam & Qaseh pegi sekolah, terus en. daddy bawak aku gi klinik. Doktor cakap myb aku gastrik or food poisoning..

ubat, sebeban nak kene makan..  #taksuke



tengah hari tu, tunggu aceh balik nak wat cupcake same2.
Alhamdulillah, menjadi gak aku nye 'Brownies Cupcake'
en. daddy bagi 5 bintang *****

TQ! laling

gadis munge..
 

Budak ni dah 8 bulan. 
Hooiiii.. kemain melasak lagi dia. 
Tak nak orang pegang, tak nak duduk walker, tak nak orang dekat2, cium2, gomol2 dia.. 
Lagi2 kalau Adam dekat dgn dia, kemain menjerit lagi....
Hamboi, eksen ko yer!


 Indah & my Assistant

Indah ni, buat mase skunk ni, yang aku tgk dia ni pendiam orangnye..
Oklah tu. Sebab yang lagi 2 orang tu dah cukup memekak sampai pening kepala aku.. 
Huuhuu


Tapii kan..tapiiikan.. yang sebenarnye, dalam diam2 ubi berisi budak indah ni.. 
*Dah ar badan cm ubi, cicah sambal pun sedap
eekekekee.. dalm diam dia buat keje..
Tau2 kang dah memanjat tangga, tau2 kang, lagi sikit nak masuk bilik air, tau2 kang, dah berdiri kat gate pintu sliding door... uhuuu.. macam2 hal budak ni.
Bile orang panggil name dia, bukan dia dtg dekat ngan orang tu, dia boleh menyusur *cm askar tu* laju tak nak orang kejar dia.. Hahhaaa..


Ni juadah makan malam yang sempat kak heton masak utk anak2 & en. daddy.
Ayam masak merah, ulam, ikan masin, telur mata kebau & sambal belacan.


Lauk2 ni anak2 bagi kak heton 4 bintang jugak, sebb ada ayam masak merah..
Hahhaaaa... #aper2jerlah

Ni kak heton saje nak kasi panjang sikit n3 ni kak heton nak share gambar2 yang ada kat dlm phone kak heton yer..

 motip..???

sajelah nok!
 



 Mase ni mood baking tgh mareyyy.. so kak heton layankan jer lah kerenah si aceh ni..
Vanilla cupcake in da house.
Biru tu aceh punye, pink tu adam punye..


Ni menu bekpes kak heton last weeken
Dah lame tak masak, berpeluh cik keti..
Muahhhaaaa...

 Aceh & Indah
Air liur tetappp..
mommy love u..


Ni lagi klakar conversation between husban & wifey

 


 
Menci tau! mata dah berkaca..

bukan senang hokey nak dapat bini yang nakkan laki dia jadi stylo cm gambar kat atas tu..
Uuhuuuu... ko hengat senang ke nak ada bini yang sporting cm daku ni... 
#gilepujidirisendiri

hahaaaaa...



Last2... Hahhaaaa...


Suke gak kan..?? kan..??
 tau takut ngan #binimugangster



ok.. asyik upload gambar orang jer...


meh, kasi aku chan nak interprem skit...


sikit jer....





peliisssss....






sikitttttttttt jerrrr...



-



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 -


-

-

-

-

-




Arini aku pakai baju rimau... takut tak korang...???

AAuuuummmmm!!!

Ok, bai







 



Tuesday, January 21, 2014

Wedding Sha @ Roof Garden Hotel, Bukit Jelutong



TAHNIAH SHA & SUAMI!

Terima kasih yer, kerana sudi menjemput kami sekeluarga.

CANTIK SANGAT, ko dik malam tu..

Sweeeettttttt

*_______________*
 
"Selamat menempuh alam perkahwinan yer & kekal hingga ke jannah.."

pssstt.. kalau nak tips call jer ahkak, hokey..!!

mihh...mihhh..mihhh
 




 Ambik gambar dari jauh jer, sebb segan nak interprem

 Makan SEDAPPPP hokey.
Ko tengok meja kitaorang penuh, sampai xde ruang...

hahhaaaa...

Adam & Aceh cakap chicken wings dia sedap.!

AaauuuwwwW!!
Tak sangka, En. Daddy  buat muncung itik time ni...
Chumel lah kunun.....?? ko rase..??
MUahhhaaaaa... takpe biar ai simpan dalam hati...

T________________T

 Saje nak bagitau, baju yang aku & aceh pakai tu di jahit oleh Sha (pengantin)
Aku memang suke kalau dia jahit baju aku, sedap2 pakai. Terletak.
& baju yang aku pakai ni, baju 2 tahun lepas...

Hahhhaaaaa...

#motip?

Sha malu2 mieooww..!
Rugi ko sha, tak nganga besar2. 
Kek tu nampak sedap..!


T___________T


Erra & Family

 Mak aku nak jugak bergambar kat munge enterance. Cantik katenye.
Mula lah nak mereka2 sape pulak dia nak kasi kawin lepas ni, semata2 nak munge cmgini..

Hehhheeeeeee....

Tunggu Intan (ank buah) jerlah.. Dah tak lame dah tu..

Muahahhaaaa...

Kalau dia bace aku brani confirm dia akan cakap cmgini...

MENGELABAH AR AUNTY NI....

kan?? kan?? intann..

Nasihat aunty, kamu kenelah kawin  awal sikit, bukan aper kalau lambat2 nanti aunty, makde & makngah dah tua ganyut, SUSAH sikitlah nak bervogue da vas...

hahhahahaaaaaa...


Larik pulak topik aku.. ekkekeee


HAHHahahaaaaaa


oklah.. Tahniah sekali lagi yer Sha..
Ko jgn lupe pulak tau! baju ahkak ada 10 pasang lagi nak kene jahit...

*_________________*

#takhagak2




Perantin tak brape nak baru...

peace yo!

Monday, January 20, 2014

Today Is Monday..

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Bangun!! Bangunnn!! Bangunn!! dah senin dah.. 

chak!

Last week, settle semua urusan pertukaran sekolah anak teruna, intan payung, 
gunung meletup aku ni siapa ker lagi kalau tak Adam. 
Dia tak tau mak dia dh nak meletup menahan sabar ngan kerenah dia nie..  
Sabaaarrrr jer aku banyak2..

Siapa sangka budak ni menangis bila nak pegi sekolah. siapa sangka?
kalau tak dia lah hero, dialah ben10, dialah ultraman.. dialah spiderman
Hahhaaaa..
Bila tang pegi sekolah, menangis bagai nak rak... aiishhhh!

Minggu pertama sekolah Isnin - Rabu, dia okey. 
Masuk Khamis - Jumaat dia dh start buat hal.
Melalak2 tak nak pegi sekolah.
hanginnn aku 1 badan dgn dia ni!

Aku buat soal siasat nape dia tetiba tak nak pegi sekolah.
Jawapan dia mudah "BEG BERAT"
cukup2 mudah yer alasan ko yer nak..

berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul...
ekkkeeeee...
itu bukan dia yang cakap... ahhhaaaa...

Aku tak puas hati, try suh En. Daddy talk man to man dgn adam without aku.
but jawapan dia still sama "BEG BERAT, TAK LARAT NAK CARRY"
dalam hati aku MEMANG BERAT PUN BEG DIA.
BOLEH REBEH BAHU KALAU CAMNI..

hehheeee..

Ahhhhh!!!! alasan jer semua ni. Bak kate aceh, 
Dia ni berlakon jer mommy..!! Pandai dia berlakon... berlakon jer tu tak nak pegi sekolah..!

Kang ada pulak orang lain yang kene sepuk ngan aku ni kang, 
jadi fire stone cukup terror budak aceh ni..

bingit telinga aku..!

2, 3 hari gaklah aku bincang ngan en. daddy tentang permasalahan yang melanda..
& weolzz pun menyenaraikan beberapa soklan untuk diajukan pada pihak berkenaan (ADAM)
 
Contoh Soalan:-

1. Ada orang buli/ kacau/ paw Adam ker masa kat sekolah?
Jawapan dia : tak de
 2. Cikgu garang sangat ker? ada cikgu marah adam ker?
Jawapan dia: takde
 
Aku rase ni jer soklan yang biasa parents akn tye bile anak tak pegi sekolah, kan?
tapi jawapan nye tetap sama, beg berat, tak larat nak jalan...
 
ok! then aku tye dia IF aku belikan dia beg baru, yang ada roda, dia nak pegi sekolah ker tak
Jawapan dia : Errrrmmmmm.... tengoklah nanti..
 
Ishhhkkk.. budak ni, CONFIRMlah bukan pasal beg ni!! Mesti pasal lain.
 
Then aku pun bincang ngan en. daddy & dibuat tilikan, yang weolzz nampak sebenarnye...
SEKOLAH SESI PETANG ~ Itu sebenarnye masalah utama yang aku nampak.
Dia jd stress bila dia bangun pagi2, dia tgk aku & aceh, dok bersiap nak kuar (antar aceh school). 
So, kat umah tinggal dia & Indah.Takde kawan nak gaduh or main.

Tengah hari, dah penat, baru nak pegi sekolah, so mood dah lain, jadi malas...


Jadi aku & En. daddy decide buat pertukaran sekolah yang ada sesi pagi.
Sekolah Kebangsaaan  Subang Bestari (2)
 

Nasib baik urusan pertukaran sekolah, tak susah. :)
Myb sebab still dalam Selangor kot. So, dia guna sistem yang sama.
Buku teks pun pakai jer yang mana dh dapat kat sekolah lama.

Isi form yang disediakan oleh pihak sekolah.
Mintak guru besar cop & sign tanda di sokong.
Kemudian, submit kat PPD Selangor.
PPD beri cop & sign tanda pengesahan terima borang.
& terus boleh masuk kelas..

Done.


Sekolah Baru Adam!

Masa aku nak register dia kat sini 2 tahun lepas, sekolah ni pun dalam proses pembinaan.
Tu yang tak dapat register dia kat sini.



Aku tgk dia dh happy sekolah kat sini.
Mase mula2 antar dia kat sini, dia siap cakap ngan aku.

Macam nilah baru betul2 sekolah. 
Kan bagus kalau hari2 pegi sekolah.

abis, selama ni tak macam betul2 ker..?
aiiishhh sabar jerlah aku...

 
Hari ni, pukul 5.30am dh kejut aku, tak sabar katenye nak pegi sekolah. 
Fuuuhhh! lega rasenye hopefully mood dia berkekalan sampai tamat darjah 6..
ekkkeeee... #jauhpikir

Alhamdulillah.
 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>