Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, May 30, 2016

My Baby Turns 3

halooow...halooow.. halooow.. homey..homey..homey nyaa...
dah nama pun baby kan, mesti semuanya  comel ( : *sambil ketap gigi

My baby Indah Cinta Qhadeeja turns 3 already
waaa...Waaaa..Waaaaaa...
Kejap sangat masa tu berlalu..
Windu sangat bau baby..  orang cakap bau baby tu bau syurga.. 
Kalau kita cium tak pernah yang puas.. Nak cium lagi.. cium lagi.. uuhuu

Alhamdulillah, Indah selamat di lahirkan pada 24/5/2013 (Friday) dengan berat 3.09kg. Berat dia paling win compare Abang & Kakak dia.. Masa keluarkan Indah, memang aku dapat rasa seketul jer yg keluar dari perut aku.. uuhuuu Bila doc letak atas dada aku, terasalah dia punye seketul tu.. hahahaha...
Masa aku peknenkan dia, aku memang suka bebenor makan nasi & ayam rempah kat mamak.. Tak tau aper hal.. heehheee... Sekali keluar hurrmmm.. hambik ko, Indah ada iras2 mamak hokey.. Bulu roma lebat & kulit dia agak gelap.. Dalam hati aku ni cakap, sah2 kenan mamak.. uuhuuu... 

Dak Indah masa aku dalam pantang, serius memang tak susah sangat jaga dia. Tak menangis sangat. Tidur jer keje dia.. Bila jaga pun senyapp jer.. Nak bawak jalan pun senang.. Aku pernah cakap ngan mak aku, Indah ni mak, senang orang nak jaga.. senyapp jer, tak nanges2. Bangun malam pun sekali jer.. Mak aku cakap, yerlahh.. ko tunggu dia besau sikit... taulah...  hahahaa... Betul engko cakap mak aku... heheheee..

 Makin banyak akal..

 Makin banyak songeh


See?? Makin banyak ragam.. hahahaa.. & yang  paling mommy gewam bila Mommy tanya, Indah nak baby tak? Dia cakap TAK NAK... hhaaahhhaaa.. eh..eh tetiba pulakkan.. ekekekeke






video


Alhamdulillah. Indah membesar dgn sihat.. 
Mommy & daddy doakan semoga Indah sentiasa sihat, ceria, aktif & semoga jadi anak yang solehah InsyaAllah.
 



Thursday, May 26, 2016

Geng Rewang Ke Pengkalan Balak

Alhamdulillah, ahkirnya misi kami, Geng Rewang Kebabom nak berjimba2 di tepi pantai Pengkalan Balak berjaya.. Yeeehaaaaa!! 

Lokasi pilihan Mesra Chalet, Pengkalan Balak

Pic from : Mesra Chalet
Pic from : Mesra Chalet


Harga: 
RM100 per unit accommodation (Public holidays, cuti sekolah) 
RM90 to RM80 (weekdays). Price is negotiable. (*part ni yang ahkak suka..)


Memang selesa giler bilik dia walaupun tak sebesar mane. BERSIH, ADA AIRCOND, ADA FREEZER, ADA TV hahaaa.. aper lagi nak kan? Hahahaaa


Aku sampai dah agak lewat petang tu *Sori gais! ada masalah yang tak dapat nak dielakkan :( Tapi sampai2 terus aku capai pisau okey.. hahaha.. Orang ajak makan pun taknak sebab takut kene petirrr ngan mem besau.. Uuhuuuuu.. tambah lak membesau tu orang Melaka, ko taulah kan kalau orang Melaka melaaazerrr camner.. Kalau tak tahan, ada yang packing balik baju balik KL malam tu gak.. Muaahhahaaaa... I is serammm uollzzz...

Me, Eja & Kak Zira <3

Kami :)


Pantai dia bersih.

 Memasing bizi prepare untuk BBQ malam tu.
Kemonnn gaiss, kipas kasi kuad lagi... 
 

 
 
Puas betul makan malam tu. Macam2 ada... sotong, ikan, ayam, hot dong, jagung

 Aktiviti mak2, dok melipat daun pisang nak buat nasi lemak untuk breakfast esok.
*tepuk sikit* (Hebak..hebakk mu ni)

Suasana malam.

Ni aktiviti anak2. Main bola sampai pukul 12 tengah malam. Haven sungguh. Yang si kenid pun sama naik, main bola ngan abang2.. Tak dia heran kan kitew time ni.
 
 
 Kak Izah & anak2.
 
Ok, malam tu kitaorang overnight sampai pukul 12 lebih jugak lah. Macam2 isu yang keluar.. politik, artis, ofis, anak2, pasal laki.. ooppss.. hahahaha... Semualah..
 
 
 
Pagi tu, aku ngan kak azie yang first terjun laut. Kemain lagi..
 Hahahaaa.. Yang geng2 lain takmo mandi, sudahhh...  #bluueekk
 
Masa ni aku dok mengajar, bebudak ni cara nak mengapung badan dalam air.. Cehhwaahhh.. Macam good2 plak aku kan? hahaha.. padahal berenang pun tak reti..  ekekekeee

Boy's Activity 


Naik banana boat pulak. Dak Adam dah menggelitik nak naik, aku memula tak bagi jugak, bukan aper, risau takde sape nak nengok.. Tapi nasib baiklah anak kak mazura nak jaga dia... So, merasalah dak Adam naik.. Tak silap aku RM10 sekepala.. 

  video

 Ni breakfast kitaorang pagi tu. Meriahkan! 
Nasi lemak, nasi goreng, telur dadar, kuah lemak burung puyuh & macam2 lagilah. 

Main bubble sambil tido pun boleh Adam.. hehehe

 Happy anak2 bila aunty Azie sponser banyak toys, bubble, layang2, bola, kipas tangan & ada lagi 1 aku tak ingat dah... Thank You kak Azie. 

(p/s: Kalau ada reader yang nak borong toys nak buat gift ker, nak buat beday ker, nak beli bubble ker or any toys bole contact kak Azie (012-3369752)

 
Ni aktiviti before balik KL.

Sumpah! happy giler bila dapat together2 ngan kengkawan & family. Sampai saat ni, tak habis2 kitaorang bercerita pasal trip ke Pengkalan Balak. Happy sesangat2.
InsyaAllah, kalau ada umur panjang, ada rezeki kita repeat lagi ok.


(*tepuk tangan)


Review:
 Memang selesa, bersih & lengkap. Harga pun tak mahal sangat. Dekat giler nak melangkah ke laut. Ruang bbq pun ada, takda charge dia kenakan....



Sekarang ni pun memasing tengah riki, mane2 port yang menarik untuk  next trip insyaAllah.. Tapi ghasenye... namapak gayanya ke Mesra Challet lagi ni...


Kita tungguuuuuuuuuu........

 
 

Saturday, May 14, 2016

Bukit Melawati, Kuala Selangor

Before berangkat balik, sempat singgah kat Bukit Melawati, tema nye saje nak berjalan, nak nengok aper yang ada kat atas sana. Rasanya aku pernah sampai laaaaaaaaaaaaamaaaaaa dulu.. Dah tak ingat aku, abad ke berapa sampai... haaaahhaaa..



First2 jer jumpa binatang ni, Lotong nama dia. Hambooii kemain melepak sakan korang yer.. Rotannn kaang, baru tau. hahahaaa...

Trem car


Harga Tiket


Mengikut sejarah, Bukit Malawati ini pernah ditakluki oleh Belanda dari tangan Sultan Ibrahim (Julai 1784). Setahun kemudian pada 28 Januari 1785, Sultan Ibrahim dengan bantuan adindanya, Dato' Penggawa Permatang Mahabijaya (Penggawa Tua) dan Bendahara Adb. Majid Pahang, telah menghalau Belanda dalam tempoh satu malam sahaja. Serangan yang bermula selepas waktu Isyak itu telah berjaya menawan bukit ini sebelum fajar subuh menyinsing.Di atas Bukit Malawati terdapat beberapa buah rumah pegawai-pegawai tinggi kerajaan, sebuah rumah rehat, rumah api dan kesan-kesan sejarah.

(source from :  Majlis Daerah Kuala Selangor)



Seronok betul. Trem car ni akan bawak korang pusing 1 Bukit Melawati. 


Bebudak kenid ni tak takut langsung dengan lotong ni.. Aku? hurrmmm.. baru binatang tu nak dekat, aku dah cha alif bot.. ekekeke.. Giler ko tau seriau, lotong2 ni bukan boleh nengok orang pegang makanan.. Terus dia datang dekat. Ada pengunjung tu, sampai lotong tu panjat badan dia, nak kan makanan.. Hahahaaa.. Seewaaaammm hookeyy..

Nampak tak, persatuan lotong2 sedunia tengah melepak.. Hahahaha

Dah macam geng pulak aku nengok adik aku ngan adik ipar aku ngan si lotong.. ekekek 
jap-jap, nak tanye : Sedagher ker? hahahahaa


Aku ingat dak Adam ni berani sangat.. hhahaaaa.. menggelupur ko.. PAdahal lotong tu buat deeekk jer.. Ekekeke..  Lotong2 kat sini memang jinak..


Iris gak relax.. Macam orang takde perasaan. hehehehe.. Kalau mommy tu Iris, jangan kata lotong tu  duk sebelah, dia pandaaanggg jer pun mommy dah caboottt.. uuhuuu

Kasi pose 1 kali before balik

Family Erra <3

 Family Fezy

 Zhiha, Me & Bonda <3


My Family <3

My Review: Serius! tak rugi wey sesekali bawak anak2 jalan kat Bukit Melawati. Memang best!