Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, October 24, 2009

Satu Percutian...

Salam...
Saje nak share ngan u'll percutian di Korea last year.. Honeymoon la konon...
Kitaorang pagi waktu Summer, bulan Ogos, so, panas giler...x ingat punyer..

KOREA
• Negara dia bersih
• susah nak dapat mkn hahal
• Masjid dia ada 1 je..
• senang nak cari air utuk minum @ g toilet compare China
• orang dia nampak cam sombong, tegaslah... tp ok.. orang kita lagi peramah..
• Shopping... MAHAL better China tp dia punye fashion updated, setiap seminggu akan keluarkan fashion2 yang terkini... pasal tu la kat pasaran kita banyak fashion dari sane...
• Kat sane make-up murah... tp x tau ingredients halal @ sebaliknya... Banyak beli dekat THE FACE SHOP.. Kat sini MAHAL.
• Gadjet.. kira murahlah compare sini...
• Salah satu makan yang aku x lalu makan ialah KIMCHI.... eeiiiii.... nak mu***.. kalau berani trylah..
• Ranting 1-10 bagi bagi 7.5

Sesampai di Airport Korea
 

Menginap di cnie..
 

Sampai jer kat Korea, diorang hidang makanan ruji diorang, ada sayur, sotong kembang dan kimchi..  Jgn tanye sedap x..? belasah je..da lapar..
 

Lepas mkn, kitaorang dibawa ke Nami Island, tempat pengambaran citer Winter Sonata yang famous tu. Sekarang ni x der winter, so, aku jadikan dia citer summer sonata. Kalau nak pg ke island tu kene naik bot, beratur lak tu, korang bayangkan, dengan panas terik... Suhu dalam 40 darjah, camner? macm dalam oven..
 

Sampai je kat saner, peeerrhhh... memang cantik tempat tu..aku dapat bayangkan kalau aku pg waktu winterrrr, mesti bestkan... Kat dalam island tu memang banyak couple2... memang romantik... Tp yang jadi aku x paham, da la panas terik, yang boypriend bolehlak pakai kot ngan mafla n yang gurlpriend lak ngan pakai heels naik turun bukit, x letih ker kaki diorang tu.. dalah kat dalm tu kene jalan jauh...eeeiiii....x paham.... 
 

Hero & heroin dalam citer Winter Sonata dah kene sumpah jadi batu.. 


Nama aku terpahat kat salah satu tempat diorang shooting


Bandar Seoul.... cantik & padat....


Kalau korang pg sane, salah satu tempat yang korang harus pg ialah Neverland. Tempat dia cam Disneyland. Ada zoo kat dalam...



Building ni, sebenarnya kotak je... tp nampak cam real....



Axis Identity Group.. Antara staff yang pg..


Kat sane ada Sekolah Kimchi...


Shopping Mall kat Seoul.


WAjib tengok... best giler... Aku bukannyer orang yang suka sangat tengok teater.. bila tengok jd ngantok... tp teater ni lain dari yang lain... X ngantok langsung... Banyak action n kelakar giler... 2jam lebih gak. caye x? X NGANTOK!!! ...walaupun kita x paham bahasa dia...

1 comment:

  1. yee la tuuuu citer p kat korea la pulak.... orng tak banyak keeje bolehh la update selalu blog. kau tgk la nanti berpage2 akak lawan kau. now busyyyy sgt mana ada masa. semalam internet satu hari tak boleh pakai sengal betulllll

    ReplyDelete