Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, December 31, 2010

Mak JAKUN Nyah..!!!

Salam...

Akhirnye GPS Garmin model nuvi 1460 dalam gengaman mak sekarang...

waaaahhhhhhh......!!!!! 
Mak jadi jakun seketika... kemain canggih manggih bendaalah nie...


Sejak mak pake GPS nie... semua tempat mak pegi mak gune gps.. pergghhh.. JAKUN giler dengan teknologi masa kini...  Lagi bertambah menggedik pakai GPS nie nak balik umah dari opis pun pakai GPS... JAKUN TAK MAK NYAH..???!! ahhhaaa... cm aku nie dh tak tau jalan balik plakkan?.. ahhhhaaa...

Tp memang best uolz...org putih yg dalam gps tu akan bagitau
  • kalau kite lalu kat kawasan kemalangan dia akan ckp Accident area... Accident area...Accident area..... sampai dia letih... hhee...hhhee xlah.. sampai dia rase kawasan tu selamat..
  • kalau kt depan korang ada School area dia akan suruh ko pelankan kete
  • Speed Camera..
  • dia akan bagi anggaran masa ko akan sampai kat tempat yg ko nak pegi..
  • kalau ko silap jalan dia akan guide ko tuk sampai kat tempat ko nk pegi..
  • kalau ko tak tau kat mane nak makan, nak soping ker, ko nak pegi tempat yang menarik kt tempat tu.. kat dalam gps tu semua ada.. hanya dengan ko touch jer screen dia.. so dia akan bagi direction kat korang....
  • lagi satu dia akan berbunyi sekiranya ko TERrrrr lebih had laju...
Wahhhhhhh....!!!! 
JAKUN GILER MAK NYAH.....


So, kepada uols yg ada memasang niat nak beli GPS tu...Pegilah beli ke kedai yang berdekatan.. 
 
Korang akan jadi JAKUN cam aku.... Wahhhhh...Kahhhh...Kahhhh...Kahhhhhh

Wednesday, December 22, 2010

RHENTIKAN JERLAH....

Salam....

Ermmmm.. sejak kebelakangan nie aku kurg berinterprem kt blog nie.. bukan aper... kang kalu selalu jemu.. eceewahhh.. bile kadangg kadangggg... winduuu.. ecehhh..!!

Oklah, just want to share with uolsz last week aku & en. atoy pegi 'menyervey' GPS kat digital mall.. erm.. so far yang kitaorang dok usha 2 brand GPS GARMIN & PAPAGO.. so buat masa sekrang tak taulah yg mane satu yg en. atoy berkenan.. Kalau tye aku aku dah ada yang berkenan di hati.. hhheee....



 GARMIN nuvi3790

kotengok kotengok nipis giler wei.. cm iphone, semart giler design dia..  pastu kalau ko tegakkan dia jalan dia pun tegak.. kalau ko melintang kan dia jalan dia pun ikut sama.. tp kalau korang melintang pukangkan dia.. alamatnyer... tak sampailah korang ke tempat yg korang nak tuju. hhheee...hhhee... aper2 pun mak suke yang ini.. 

Aper yang best GARMIN nuvi3790
1. 3D building & Terrains view 
2. Junction View & Lane Assist
3. Voice-activated
4. Bluetooth for hands free calling - perghhhh....
Rege dia adalah RM1299 
- mak tak mampu nyah, so mak terpaksa lupekan hasrat mak untuk memiliki yang ini.. uuhuuu..uhhuu...

pastu mak beralih ker GARMIN nuvi 1460


yang nie pun mak suke sebab mak boleh nengok puas-puas jalan coz screen dia busat..!!!
Rege dia adalah RM850 
 

Menteri Kewangan aku tgh asyik membuat penilaian dr setiap sudut....


 Kusyuk mendengar penerangan dari pihak Garmin.. 
belinyer blom tentu lagi.. hhheee..hhe



 Kemudian.......



PAPAGO! bleh tahan gaklah PAPAGO nie.. screen dia busat.. arge dia mampu milik..
function lebey kurang Garmin.. design pun boleh tahan...

Tak kirelah aperpun arge dia.. tak kesahlah cmnolah rupe dia.. tak kirelah cmno. cmno pun.. Keputusan bukan terletak pada tangan aku yea.. aku hanya mampu suka jer.. Semua keputusan terletak didalam poket Menteri Kewangan aku...hhhee..hhee

Persoalannyer skrang nie....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Aku Sebenarnyer nak KEMANA..?????

kalau setakat Cheras..........Paya Jaras.......
Rhenntiiiiiikan jerlah.....
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


kwangggg...kwaaangggg.....
bye......
 


Saturday, December 18, 2010

Pirst Time....!!!

 Salam...

Lame gak aku menyepikan diri dalam arena blog.. bukan kemana pun cume xder citer yang menarik untuk dikongsikan melainkan MONAVIE yang mendapat sambutan yang luar jangkaan.. hhheee..hhhe.. Alhamdulillah... DRINK IT.. FELL IT.. SHARE IT...


Berminat nak tahu pasal MONAVIE call @ sms jer aku 016-9186144

......Sempat lagi buat iklan..hhhee...hhhe


Biasalah.. ujung-ujung tahun nie dok nak memikir mana nak bawak anak-anak pg berjalan nie.. erm.. merancang mcm mcm peginyer entah iyer ker idak.... Cotinyer ado ke... ?! itulah persoalan yang sering ditanya oleh bos aku kalau aku nak bercoti yg peliknyer ngan org lain idak pule dia menanye.. ermmmm... tp aku bukan nak citer pasal bos aku tu, aku nak citer pasal passport..

BAB 1 : Perjalanan

Last Tuesday aku mengambil coti tanpa diduga dalam erti kata lain EL.. hhee..hhe bawak anak pegi buat passport.. Pirst Time dalam idup aku, menguruskannye sendiri tanpa bantuan En. Atoy.. hhheee..hhe. Mungkin bagi korang 'Alaaa.. biasalah tu....' tp ia menjadi tidak biasa bagi aku kerana sebelum nie.. semuanya En. Atoy yang uruskan..

Pagi-pagi lagi aku dah gegarkan pintu rumah mak aku suruh siap coz aku nak ajak dia menemankan aku ke imegrasen.. Semuanya dah ready termasuk anak-anak aku.. yang best part is Adam tak abis2 cakap ngan semua orang nak buat pegi pasport.. hheee.. cm nak pegi over the sea jer gayenye... Mule-mula aku pegi kat Imegrasen kat Subang Airport rupe2nyer dah tutup dan berpindah ker Kelana Jaya Glomac.. fuuuuhhhh!!!! adventure nie beb..!!!  Pirst time nie... hhhee..hhe, aku cm penah nampak bangunan Glomac tu tp kat mane yer.. nasib baik mak aku ada meneman so xderlah cuak sangat.. So aper lagi... kitaorang redah jerlah.. masuk kat area Stadium Kelana Jaya, 2 3 kali tawaf gak lah.. call makcik aku dia pun xtau kat mane.. tye pak guard.. dia suruh aku masuk kat Kelana Jaya Centre Point dia cakap blakang building tu jer.. Aku pun tawaf lagi.. setiap orang yng aku nampak aku brenti tye kat mane.. fuuhhhhhhh!!!1 berfulohhh gak lah.. tetiba En. Atoy tifon.. tye aku kat mane.. aku citer ar sikit.. adakah aku ingin mengaku yang aku SESAT BARAT.. ohhhhh!!! TIDAK... mampos lepas nie dia tak bagi aku buat sendiri.... hhheee.. aku cakap keadaan terkawal... hhhee.. tapi hakikatnye..... fuuuuhhhh....!!!

Akhirnye berkat kecekalan aku..ceeewwaahhh... jumpe gak aku bangunan GLOMAC tu..

Jabatan Imigresen Malaysia,
Negeri Selangor, (Cawangan Subang),
Blok A, Plaza Glomac,
Jalan SS7/19, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Selangor.
Tel : 03-78850975/149/301/010.
Faks : 03-78850243 

BAB 2 : Pengurusan Passport

  1. Sampai jer kene beratur ambik borang.. tp xleh ambik nombor lagi...
  2. Pastu beratur untuk ambik gambar,  i. Aku ii. Adam iii. Qaseh  makkk aiii panjang giler.. kene bayar RM10 / 4pcs total aku kene RM30..
  3. Sambil2 tu fotostat ic aku 3 keping, surat beranak Adam & Qaseh - nasib baik anak-anak aku tak banyak ragam... xpecially qaseh...
  4. Dah settle tu baru boleh ambik nombor giliran..
  5. Tunggu.. cangngok... dh kebulor.. adam plak nak terkencing toilet pyelah jauh... 
  6. Tibe turn aku dokumen yang diperlukan.... 

ADAM & Qaseh :
i. Surat Beranak Asal/ Fotostat - done
ii. Gambar 2 Keping - done
iii. Borang - done
iv. Adam & Qaseh - ??? rupenye kalu kite nak buat passport anak kite kene bawak dorang skali... hhheee.. nasib baik aku bawak... - done

Aku - renew passport 
i. Borang, kiosk pun ada lagi mudah tp masa aku pegi dia tutup.. - done
ii. 2 keping gambar - done
ii. fotostat i/c & original - done

7.  lepas settle kene tgu nombor naik lagi.. untuk buat pembayaran.. 
Aku : RM100 for 2 years bajet bayak tu jer.. tp kalau nak 5 tahun pun boleh RM300 
Adam & Qaseh : RM150 for 5 years, tp kalu nak buat 2 tahun RM100.. rugi sikit lar...
8. dah buat pembayaran kene tgu plak 1 jam...
9. lepas 1 jam dtg balik... letak resit pembayarn kat bekas yang disediakan dan tgu nama dipanggil
10.  Dan inilah hasilnyer....






  

Aku punye passport...????!! mintak mangap lar aku tak leh tunjuk kat korang atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan... kwaaangggg...kwaaaannnggggggg.......kkkwwwwaaanngggg...... 

Lepas balik dr imegresen si adam setiap 15 min sekali mintak nak nengok passport... ermmm teruja katanye...Pirst Time....  nak tgu passport tu bercop tak tau bile... hhhaaa...hhhaaa..... 

Friday, December 10, 2010

Aku Rindu Bangat...

Salam....

-

-

-

-


Aku Rindu Bangat Sama kamu......

-

-

-

-

-

-

-
benar dong....

-

-

-

-

-

-

-

-
iya...ngak bo'ong...

-

-

-

-

-

-

-

-
sama kamulah siapa lagi...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

iya dong.. KAMU yang ngikuti aku di Blog ini.. 

-
-

-

-

-

-

-




(pic pinjam kat google)

Thursday, November 25, 2010

I just want to SHARE with U...

 I just want to Share with U about Mona Vie..

Adakah Anda Pengidap......
  • Kencing Manis
  • Kolestrol Tinggi
  • Sakit Jantung
  • Darah Tinggi
  • Sakit Sendi
  • Gastrik
  • Sakit Belakang
  • Ekzema
  • Tidak Bermaya
  • Buah Pinggang
  • Resdung
  • Asthma
  • Strok / Lumpuh
  • Buasir.......dll
MONA VIE ada jawapannyer.....

~ Mona Vie ~
Pengambilan buah-buahan yang secukupnya boleh mengurangkan risiko berkaitan kanser, kardiovaskular, diabetes dan lain-lain penyakit kronik. Kita perlu memastikan buah-buahan dari 5 jenis kumpulan warna berlainan iaitu merah, kuning-jingga, putih, hijau dan biru-ungu. Fitonutrien berlainan mempunyai fungsi pengoksidaan berbeza dalam sel kita, di mana lebih warna yang diambil, lagi tinggi tahap perlindungan yang kita perolehi pada badan kita.

Adakah anda memakan 5 jenis buah-buahan setiap hari? Jika jawapannya tidak, bagaimana dengan semalam, minggu lalu, bulan lalu?? Jika perkara ini berterusan, bermakna tubuh kita pasti kekurangan Vitamin! Kekurangan vitamin bermakna sistem pertahanan badan kita akan menjadi lemah, dan senang terdedah kepada penyakit.

Kajian mendapati warna yang berlainan pada buah berlainan menunjukkan vitamin yang berbeza ada pada buah tersebut. Vitamin yang paling hebat majoritinya berada pada kulit dan biji buah. Oleh itu Jus MonaVie adalah pilihan yang terbaik untuk anda mengambil sebagai makanan tambahan (gabungan 19 buah-buahan) yang lengkap untuk harian anda. Jus MonaVie boleh membantu menambahkan vitamin, mineral, asid amino, fitonutrien dan lain-lain yang diperlukan oleh badan kita setiap hari.

~ KHASIAT MONA VIE ~
  • Menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurangkan dan menyahkan radikal-radikal bebas dalam badan kita 
  • Membekalkan nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat dalam makanan tambahan yang lain 
  • Menambahkan zat-zat yang kurang dalam tubuh kita. 
  • Mengatasi masalah usus dan pencernaan 
  • Merangsang sistem pernafasan yang lebih lancar 
  • Membaiki dan membina semula sel/tisu dan segala sistem saraf yang rosak dalam tubuh agar kembali kepada asal seperti masalah sendi-sendi, organ dan lain-lain. 
  • Membantu mengatasi masalah otot dan tulang 
  • Meningkatkan ketegangan kulit serta melicinkan permukaan kulit muka 
  • Menguatkan daya ketahanan melawan penyakit 
  • Membekalkan tenaga yang optimum untuk badan kita.
~  PRODUK MONA VIE ~

 Mona Vie Original
Dengan mengambil pertimbangan keatas falsafah Keseimbangan-Kepelbagaian-Kesederhanaan, MonaVie™ telah mencipta satu minuman yang menawarkan perbezaan dalam cita rasa. Hasilnya ialah satu minuman menyegarkan dan memberi keupayaan untuk hidup dalam kesejahteraan. MonaVie Original™ adalah gabungan adunan Acai Berry Brazil dan 18 buah buahan lain yang amat menyelerakan.

  • Terdapat dalam bentuk jus dan juga gel
  • Mengandungi 19 jenis buah-buahan
  • Menawarkan antioksida yang berpotensi untuk melawan radikal bebas
  • Khasiat pelbagai nutrisi dalam satu botol untuk mendapatkan tahap kesihatan yang optima 
                • Boleh diminum oleh semua golongan termasuk        kanak-kanak dan juga wanita mengandung dan      menyusukan  anak. 
                                                 RM125 / 750ml

 Mona Vie Plus
Nikmati cara yang mudah dan senang untuk membantu memenuhi sebahagian dari keperluan tubuh anda. MonaVie Pulse mempunyai ciri yang lazat hasil gabungan adunan 19 buah-buahan, termasuk, açai berry Brazil dan sterol tumbuh tumbuhan. Nikmatilah kebaikan dan kelazatan MonaVie Pulse.
  • Membantu anda mengawal kesejahteraan hidup dengan memberikan keperluan khasiat penting yang di perlukan oleh tubuh anda.
  • Direka untuk penyerapan yang mudah.
  • Tambahan yang menyegarkan kepada variasi kesimbangan diet anda, yang merupakan bahagian yang penting daripada gaya hidup yang sehat.
  • Khasiat Açai Berry dikekalkan dengan teknik Pengeringan-Beku. 
                                                  RM145 / 750ml

Mona Vie Active

MonaVie Active menampilkan glucosamine hydrochloride yang secara saintifiknya telah menunjukkan mampu meningkatkan fungsi sendi yang memudahkan kita bergerak bebas.Individu yang mengamalkan MonaVie Active ini mendapati tahap tenaga dan kesihatan mereka meningkat dan juga masalah sendi mereka bertambah baik.Amalkan minum MonaVie Active 4 oz setiap hari dapat meningkatkan aktiviti antioksida dalam tubuh seterusnya melawan radikal bebas yang menyerang sendi badan.
  • Terdapat dalam bentuk jus dan juga gel
  • Mengandungi 19 buah + Glucosamine Hydrochloride
  • (daripada jagung)
  • Dirumus berasaskan formula yang sangat selamat walaubagaimanapun untuk jangka masa panjang ia tidak digalakkan kepada kanak-kanak dibawah 12 tahun dan wanita mengandung dan menyusukan anak. 
                                                 RM155 / 750ml
                                                           
Cadangan minum Monavie 
30ml pagi, 30ml malam - untuk kesejahteraan umum
60ml pagi, 60 ml malam - untuk tujuan rawatan
 Sijil Halal
KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) telah mengesahkan MonaVie sebagai makanan dibawah Food Act 1983 and Food Regulations 1985 semenjak 4 Julai 2007.
PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) telah menerima MonaVie sebagai produk ahli (No pendaftaran ahli : 0307081476) sejak 16 Julai 2008
Testimoni:

Keratan Akhbar Utusan Mega Selasa 24 Ogos 2010 (sebelum)

 
Keratan Akhbar Utusan Mega Isnin 15 November 2010 (selepas)

Nama: Shiela
Umur : 39 tahun
Produk : Mona Vie Plus (Hampir 2 botol)
"Saya mengidap penyakit kolestrol yang agak tinggi & doktor menyarakan supaya mengambil ubat kolestrol. Apabila saya diperkenalkan dengan Mona Vie, saya dapat rasakan badan saya rasa ringan, tangan saya yang sebelum ini kebas mulai hilang. Saya juga dapat rasakan tindak balas mona vie ke atas badan saya sebagai  cth pada 3 hari pertama saya makan badan saya sakit, tangan saya yang kebas pun sakit-sakit tetapi selepas 5 hari mencuba Alhamdullah.. rasa sakit mulai hilang.. & saya terperanjat kesan luka (berair) mulai kering & parutnya turut pudar.

Nama : Aida (saya sendiri)
Umur : 29 tahun
Produk : Mona Vie Plus
 "Alhamdulillah buat masa sekarang saya tidak mengalami sebarang penyakit yang kronik. Pencegahan itu lebih baik dari mengubati itu pendapat saya. Pada awalnya saya diperkenalkan dengan Mona Vie oleh seorang doktor pakar perubatan 2 tahun lepas, sebelum produk mona vie ini diperkenalkan di Malaysia. Doktor mengesyorkan saya mengambil Mona Vie Active kerana ketika itu saya tengah sarat mengandung anak kedua, saya mengalami alahan pada kulit yang agak teruk (ekzema), sakit sakit badan, mabuk teruk. Dan satu lagi Mona Vie Original. Tp pada ketika itu sejujurnya, saya berasa kurang yakin tentang keberkesanan produk ini kerana saya tak pernah mendengar dari sesiapa pun tentang Mona Vie. Mcm mana kali ini saya boleh yakin?! itu persoalan yang betul2 saya nak kongsi. bersama anda. Saya pernah menegur salah seorang rakan saya tentang luka ditangannya yang sudah berbiji biji & mengeluarkan air. Kesan luka pada kulit dia sudah bertukar warna menjadi hitam. Segala losyen, vitamen E, Bio..l disental keatas luka & parut tetapi tak juga hilang.. Tak sampai seminggu saya menegur dia, dia dtg kpd saya menunjukkan kesan parut, dan biji2 yg mengeluarkan air itu KERING.. & parut hitam sudah PUDAR.. Bila saya tye dia dia terus bagitau saya yang dia sedang makan MONA VIE masuk hari kelima. Memang saya terkejut kerana tanda ditangannya tidak menunjukkan boleh baik. Jadi, saya turut mencuba Mona Vie Plus, & perkembangannya amat positif, badan rasa ringan, tak mudah letih & bertenaga... Alhamdulillah..

Sesiapa berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang Jus Mona Vie
hubungi saya ditallian 016-9186144 (aida)

Saya bersedia berkongsi dengan anda semua. 

Yang baik harus dikongsikan bersama...

Tuesday, November 23, 2010

Free Advertisement...

Salam...
Kemain kerap lagi aku bersiaran skrang nie yer tak..?! ahhhaaaa......saje nak interprem supaya ilang rase rindu korang.. (ceeewwwaahhh...!!!)

Minggu aritu aku bawak anak2 aku pegi bercuti... hheeee.. cm jauh jer bunyinyer yer tak? Kat umah abg ipar 'Yeop' aku jerlah still dalam Kay Ell..  sebab tak der nak kemana boring-boring ngan duit tak berapa nak hhada nie.. ermm.. Cari na'aslah aku kalau tengah2 kering nie dok melepak kat soping mall dgn dilengkapi kedai Toiseres.. uuuuhhhhh.. cukup adventure...

Aku ingat dengan bercuti kat umah yeob tak RABAK... rupernyer same jer...!! Biras aku aka Kak Juana 'Gebu' hheee..hhe tetiba lak aku rase nama tu cukup sesuai ngan dia.. hheee.... jgn marah yer kak..  Dia pun blogger (ala-ala.. manje gitu..) sama cm aku.. Yang best nyer blog Kak Juana Gebu nie.. (nie.. panggilan aku jerlah..) dia ada jual mcm2 barangan & produk yang diimport nnnuuuunnnnnn... jaaauuuhhhhh.... disana..... kire over the sea ar..) yang pastinyer ORIGINAL..


Aku adalah salah sorang 'mangsa' Kak Juana Gebu.... hhheeeee

Antara barangan yang aku terjebak untuk membelinyer.....



 Description
Item:  Smoothing Body Scrub 200 g
Scent:  Room 504
{Sultry Amber & Passionfruit}
Price:  RM42.00

Cam tau tau jer aku memang tengah cari body scrub...  Lepas balik dari umah dorang aku terusss... masuk bilik ayor try... Aku memang cmtu kalau barang baekkk... tak nyempat.....hheee...hheee Beb......! wa cakap lu bau dia.... perggghhhh.. terbaekkk...!!!!




Description
Item:  Lace Trim Henley Sleepshirt
Size:  M
Colour:  Cherry
Material:  58% Cotton, 38% Modal, 4% Spandex
Price:  RM68.00

Yang ini pun aku TEEERRRRReeeemmmMMMbbaattt gak....
Sannntik  Sangat.. yang paling penting Material dia lembut.. Design dia santik & ada lace kat leher.. Santik... santikkk...santikkk... bangat.... Korang ingat aku ini boleh ditahan tahan ker untuk cuba baju nie. .. Lepas mandi terus pakai baju ni O.K..! Tak leh tahan...... 
SUKA...SUKA...SUKI...HATI KU..... TERASA SEKSI MAK KETIKA ITU..OuuuWwwwwhhh..!!!....

(p/s: kpd isteri isteri yang sominye tak balik  umah plz try this baju at home... memang berkesan...)


Description
Item:  Creamy Lipstick
Available colors:
1)  Clementini
2)  Grapefruity
3)  Cutie pie
Price:  RM32.00 each


Last skali... honestly aku bukan wanita yang suka bermekap mekapan..... dari aku muda mudi ker tua tui pun aku bukan gemar bermekap.. tapi aku suka nengok color color make up.. even litip pun aku tak pakai gi opis... Aku tak REGHTI make up & Aku MALAS nak make up..  Oleh kerana KAK JUANA GEBU hadiahkan aku liptip nie.. aku tak menolak... arini aku dgan azam yang baru nak pakai liptip kat opis.. Dengan rase banggnyer aku menunjukkan litip aku kat kak zira... sambil menjuih..juihkan  bibir yang tak berapa nak seksi nie... 

KAK..!! aku pakai litip....hheeee...hheee.. 
 AhhhhhaaaAAAAaaaa..... tulah jawapan yang kuar dr mulunyer...  
TAK NAMPAKKKK APER PONN.. cm TAK PAKAI JERRR.......
Kite nie bukan make up punye orang..... hheeehhheee....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




So, kepada sesiapa yang berminat untuk menyerahkan diri menjadi 'magsa'

KAK JUANA GEBU  
http://ardinistreasure.blogspot.com

Barangnyer sungguhhh terBBBaaaEEEKKK...!!! 

Iklan ini tidak dikenakan bayaran kerana 
SAYA AMAT... AMAT..AMAT... berpuas hati...
Ooouuwwwhhhhccchhhhhh...!!!



Sunday, November 21, 2010

Dah nampak BUKAN..???!!!

Minggu nie turn aku koje... Oiiitttt.. Aida!.. Bangla pun cuti ari Ahad...!! tu bangla.. bukan aku... heee...hheee.. untuk mencari sesuap nasi... oklah aku bukan nak citer pasal bangla ok..


Arini haku saje nak ajak kowang menjamu mata nengok gambar lelama.. 
Koleksi Abg Deris....
 

Kak  Zira (telah mendapatkan berat badan yang diidamkan.. tahniah kak..!!) 
Kak Shiela (ermmm.. maintain Membesau...) 
Kak Asmah (maintain...)
Kak Zuraini (maintain.. ratu..)
Abang Deris & wife (maintain loving couple)
Liza (..lame tak jumpe..)
Haku akak Daku.. (maintain........bulat....mengandungkan qaseh ker tak mengandung ker same jer..)
Zurina.. (maintain... maintain...maintainnn....)

 Kak Zira memegang jawatan tetap as BIBIX PARTTIME  aku

 Haku... & En. Atoy...

 
 Haku & makan tak boleh dipisahkan lagi...

 Peace.. mommy.... Aku suke pic nie....
 Atok.. Adam... Daddy...


ahhhh......


 
Alooo.. der..!! Haku...bukan ajak nengok jer yer der....
COMPARE kan diri ANDA iaitu HAKU dulu ngan HAKU sekarang...
Ada perbezaan.....??????

Renung-renungkanlah......

 Sewaktu menggandungkan Adam.. 
betapa kembangnyer aku .....dan inilah hasilnyer

-
-
-

Ahmad Fareen Adam


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




Nak nengok lagi perbezaannyer...


Nak lagiii.....



Dah nampak Bukkkaaannnn......

-

-

-

-

-

-

-

-

-
Renung-renungkanlah.....


-

-

-

-

-

-


-

-

-

-

-

-
 
-

UUUUuuuwwwwwWWWwaaaaa.......




Saturday, November 20, 2010

Paaannngggg.....!!!!

Salam.....

Semalam korang layang tak citer Oh yeaahhh channel 132 astro warna... hheeee..hheee memang lawak giler citer tu.. boleh pecah panggung.. hheee... silappppp.. tu DR. ROZMEY dengan Filem 2 Alam.. tp citer yang aku nengok semalam siaran astro besttttt.. tak rugi nengok...!!!  Korang dapat bayangkan tak barisan pelakon dia afdlin shauki, nabil ahmad, zizin, syarifah amani, adibah nor dan semalam ada artis jemputan kuman... ahhhhaaakkkksssss.... Aku nengok si Kuman tu cm nak picit picit  jer.. gerammmmm.... memamg citer nie lawakx tahap cipannnn..... (astro jgn lupe bayar i o.k....)




Mak apak nyer dok nengok tv gelak terguling guling & anak dirumah dok buat rumah cm playground..

AKU MEMANGGGGGGG SUKA..... 

dorang dok sepah sepahkan umah... buatlahhhh.. aper yang korang nak buat...  lepas abis citer nie.... taulah aper yang MOMMY NAK BUATTTT... (lagak ngeri.....)

Nilah xtiviti anak aku malam tadi.. menyemakkan umah jer kejenyer...

Yang si qaseh nie tak padan ngan kenet..
mane plak dia dapat menatang nie.. berusaha nak masok dlm tu lagi... 
Kang tergolek kang... baru tau...!

Bile usaha tangga kejayaan.. ADDAAAMMMM LAK.. 
aku translet bahasa jermen anak kau ADAMMM TOLAK...
 Si adam plak jadi pak sanggup menolak adiknyer.. 
ibarat dalam citer cartoon chungcinton.. chhoo..chooo...

 ADAMMMM.... GGIII....
sian ngan abang...

Abang Adam yang dah kepenatan asyik menolak adiknyer.. 
Sok yer Qaseh.. abang penat...  Qaseh: OK..!!

Korang tau tak memang siankan bunyinyer.. Adam penat.. Memang dia penat nak menolak adik dia.. tp dia tak menolak sekiranya adik dia sanggup bekerjasama dengan dia untuk memporak perandakan keadaan rumah aku.....

............ADAMMMMMMMM..... QAAASEEEHHHHHHHHH......!!!!!
mommy ko dah jadi TARZAN dah nie......!!!!
Adam dah semakin mengganas.. 
abih aku punye bantal kecik kecik kat kosi dia turunkan

 
.... Dannnn lagiiii....


 .... Dan kemudian .......


-
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

........... PPPPAAANGGGGGGG....!!!!!


sekian... terima kasih.......