Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, September 19, 2011

One Day Before Raya..

Salam... Uolzz....

Rasenyer belom terlewat untuk LUVELYMUMMY mengucapkan 
Selamat Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir & Batin
kepada uolzzzzz....

Mohon ampun & maaf sekiranya selama aku menceburi.. ehh'ceeehhh'.. dunia pemblogan ini ada yang terasa hati, tercuit sikit ker.. tersentap ker.. aku mintaaaaakkkkkkkkk maafffffff so manyy2.. yer..

Seperti yang uolzz tahu.. 
entry sebelum ini aku telah mengeshare ngan uolz perasan gumbira setelah aku di sahkan peknen 6 weeks.. BUT now aku nak mengeshare gak ngan uolzz perasaan sedey aku ini after 9 weeks + dokter mengesahkan kandungan aku tidak menjadi........  uhuuhuuu.... sedey uolzz..
one day before raye pulakk tu uollzzzz.... Uuuhuuu....

perasaan aku ketika itu macam2 rase
1. sedey coz after 9 weeks + aku kendong kehulu kehilir.. 
2. aku rase sayang sangat coz peknen kali nie taklah seteruk peknen Fareen & Delisha... 
but makan kene ikut time..
3. Penigkatan berat badan yang mendadak.. walaupun baru 9 weeks + badan naik 2 ~ 3 kg.. 
jangan di tanye berapa kg berat badan before peknen.. uwwwaaaa..!! 
massak nak tuwonnnkan balik...
4. Sedey coz peknen kali ni aku tak dapat pose hanya 6 hari jer yg boleh.. selebihnyer.. hannyyuuutt..
massak nak ganti pose sensorang sedang orang laen enak melantak.. time bulan tak pose.. uuwwaaa...
 5. Sian ngan anak2 & LD coz memang dorang kepingin nak beradik tecik...
Farren siap pesan ngan aku "Mommy...jangan putus asa... " Apakahh??!!

tapi apakan daya dah ketentuanNYA aku terima & redha..
 
Aku mintak advice doctor & doctor bagi aku 2 choice 
1.  tunggu dia turun sendiri
2. buat D&C
 
So, aku discuss with LD, then we dicided to do D&C.. coz aku malas nak pikir.. 
dah bukan rezeki aku.. nak buat cmner.. 
nak tunggu dia tuwon sendiri.. aku tak tau bile & aku pulak tak tau kat mane aku masa itu.. erm.. 
kite kasi permudahkan segalanya2... SETTLE..

Malam raye gak aku buat... Sedang orang laen memasang langsir & tukar itu ini kat rumah.. 
aku & LD kat spital tengah menunggu giliran nak buat proses tu..
Sepatutnye aku kene bermalam kat spital.. tapi atas keinginan nak beraya aku gagahkan jugak mintak permission kat doctor nak balik malam raya gak..!! sian ngan anak2 aku kat umah..

.... BATIN KU MENJERITTT........ NAK BALIIIKKK.....!!!...

Mesti uolz tertanye sakit tak buat D&C...
jawapannyer TIDAK coz uolz akan diberikan bius untuk bagi uolz tido..
 
lepas buat D&C tu aku kene rest dulu.. aftre 2 ~ 3 hour baru doctor  bagi aku balik... 
BUT esok pepagi aku kene check in balik wad... nak settle per yang patut.. then boleh terus balik..
Ahhhaaa.. cam orang lari dari spitallah aku malam tu.. heee...hheeee......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ALHAMDULILLAH...
Segalanya telah selamat... & esoknye hari raya....walaupun pose tak cukup sebulan..
PANTANG..?? 
aku memang pantang... pantang jumpe.. pantang nampak....
semua aku bedal...!!

aahhhaaaa........heheeee... adioszzzz uolzz.......!!!
 
kite jumpe next entry... Insyallah...


 

2 comments: