Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, December 22, 2010

RHENTIKAN JERLAH....

Salam....

Ermmmm.. sejak kebelakangan nie aku kurg berinterprem kt blog nie.. bukan aper... kang kalu selalu jemu.. eceewahhh.. bile kadangg kadangggg... winduuu.. ecehhh..!!

Oklah, just want to share with uolsz last week aku & en. atoy pegi 'menyervey' GPS kat digital mall.. erm.. so far yang kitaorang dok usha 2 brand GPS GARMIN & PAPAGO.. so buat masa sekrang tak taulah yg mane satu yg en. atoy berkenan.. Kalau tye aku aku dah ada yang berkenan di hati.. hhheee....



 GARMIN nuvi3790

kotengok kotengok nipis giler wei.. cm iphone, semart giler design dia..  pastu kalau ko tegakkan dia jalan dia pun tegak.. kalau ko melintang kan dia jalan dia pun ikut sama.. tp kalau korang melintang pukangkan dia.. alamatnyer... tak sampailah korang ke tempat yg korang nak tuju. hhheee...hhhee... aper2 pun mak suke yang ini.. 

Aper yang best GARMIN nuvi3790
1. 3D building & Terrains view 
2. Junction View & Lane Assist
3. Voice-activated
4. Bluetooth for hands free calling - perghhhh....
Rege dia adalah RM1299 
- mak tak mampu nyah, so mak terpaksa lupekan hasrat mak untuk memiliki yang ini.. uuhuuu..uhhuu...

pastu mak beralih ker GARMIN nuvi 1460


yang nie pun mak suke sebab mak boleh nengok puas-puas jalan coz screen dia busat..!!!
Rege dia adalah RM850 
 

Menteri Kewangan aku tgh asyik membuat penilaian dr setiap sudut....


 Kusyuk mendengar penerangan dari pihak Garmin.. 
belinyer blom tentu lagi.. hhheee..hhe



 Kemudian.......



PAPAGO! bleh tahan gaklah PAPAGO nie.. screen dia busat.. arge dia mampu milik..
function lebey kurang Garmin.. design pun boleh tahan...

Tak kirelah aperpun arge dia.. tak kesahlah cmnolah rupe dia.. tak kirelah cmno. cmno pun.. Keputusan bukan terletak pada tangan aku yea.. aku hanya mampu suka jer.. Semua keputusan terletak didalam poket Menteri Kewangan aku...hhhee..hhee

Persoalannyer skrang nie....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


Aku Sebenarnyer nak KEMANA..?????

kalau setakat Cheras..........Paya Jaras.......
Rhenntiiiiiikan jerlah.....
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


kwangggg...kwaaangggg.....
bye......
 


3 comments:

  1. ha..ha..ha...pi balik cari buku Geografi Tingkatan 3 lah wei setakat nak cari peta Cheras & Paya Jaras....

    ReplyDelete
  2. ahhaaaa.. adaaku kesah..!!! kahhh..khahhhh...khahhh

    ReplyDelete
  3. salam.. ayu dah download garmin nie kat BB aje.. kena rm30... :).. tp masih blm pandai guna.. heheheee.. sabo ajelah..

    ReplyDelete