Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, September 29, 2011

Bile Adam Da Mula Pandai.....

Salam... 

Ketemu kembali kite yer dek non.... Alhamdulillah..

Arini aku nak citer pasal aper nyek..?? ooo... pasal anak bertuah... si Adam.. 
Kalau nak citer pasal dia memang tak penah habis.. lepas satu.. satu..

... Start Pandai jatuh Cinta..
Adam dah pandai nak jatuh cinta ngan budak pompuan.. aku tau citer nie pun mak aku yang bagi tau.. mase tu bulan pose.. aku memang langsung tak percaya sampai dia bagitau aku sendiri

ADAM : Mommy..mommy, dalam baju Adam ada badan, dalam badan adam ada hati.. 
ada hati nak kawin..
MOMMY : ***speechhleesss...*** 
mak ko nie memang tak menyangka yang anak teruna dia berumur 4 tahun dh pandai citer pasal nie..
Nak kawin ngan saper? 
ADAM : NABILA
MOMMY : dok memikir siapakah gerangan Nabila itu.. 
then mak aku cakaplah nabila tu anak kak intan kawan kak long aku..
So, aku pn saje jer menanyer.. Kawin tu aper..??
ADAM: Kawin tu nak jadi SUAMI lah mommy..
MOMMY : ***speechhleesss...***  terkedu mak ko ngan jawapan itu..

^_________^ 

.. Start Pandai nak membeli..
Situasi terjadi mase nak mencari baju raye.. Aku & LD dok ke hulu ke hilir dalam Empire nak cari baju Adam & Aceh.. Takde yang pekenan kat hati.. Tetiba aku dengar..
ADAM : Mommy..Mommy.. cantik rantai nie (aksesori budak pompuan..)
MOMMY : cantik.. (dalam hati pandai anak aku memilih tuk adik dia..)
ADAM : Mommy.. Adam nak belikan untuk Nabila boleh..?
MOMMY : ***speechhleesss...*** 
(banyaklah ko..! ada hati nak belikan anak dara orang.. 
awak pn mommy & daddy tanggung lagi.. ada hati..berrr** pun mommy basuh lagi tau...!!)

^_________^

.. Start Pandai nak Memalu miieeeooww..
Situasi nie plak jadi mase mak aku ada wat makan2.. Yang si adam dok berlari sane sini, dok memain ngan kenkawan..kemain happy lagi dia..
Adam nie aku istilahkan dia  budak yang tak penah kenal erti PENAT..
Tetiba aku nengok dia kat atas sofa tengah telangkup (meniarap) So aku tyelah dia
MOMMY : Naper dam..??!
ADAM : tersengih sengih sambil tangan dia menunjukkan sesuatu.. tu..tuu..
MOMMY : Aper??
ADAM : ** siap bisik ok!!** Tulah Nabila mommy.. yang pakai baju purple tu.. yang tu daddy dia., yang 1 lg tu mak dia.. ** Waaahh hebaaatttt anak aku niee.. siap kenalkan bakal mak & pak mertua dia kat aku..*** heeee..hehheee
MOMMY : ermmm...
** aku pn dah menengoklah bakal 'menantu' aku tu.. rupenyer nabila tu pangkat kakak ngan adam..**
korang bayangkanlah skunk pun anak aku dh minat pompuan lagi tua dari dia.. akan datang taktaulah aku...!!! iiisshhkk..ishhhh...

^_________^  

.. Start Pandai dengar Lagu2 Cinta..
Situasi dalam kete, otw balik ke rumah tetiba lagu Akim 'JANJI' kuar kat radio..  kemain hafal lagi.. anak aku tu.. cer ko suruh bace al fatihah .. kemain liattt lagi...
Senikata lagu tu cmginilah..
....Aku akan selaluuuu... menjaga mu & mencintai dirimu.. lebih kurang cmgitulah..
Siap suruh daddy dia pasang kuat lagi.. so, aku pun saje jer menanyer kat dia..
MOMMY : Adam paham ker lagu ni..??
ADAM : nie lagu CINTA mommy..
MOMMY : hheee.. CINTA..?? (hambeeekk ko budak 4 tahun dah pandai menghayati senikata lagu.. CINTA plak tu..) aku pun buat2 blurlah kan... CINTA tu aper dam..?
ADAM : ngan selamber dia jawab.. 
CINTA tu.. kite sayang & suka kat orang.. macam Adam suka kat nabila..
MOMMY : OMG..!!!  ***speechhleesss...***
mase tu aku terus terdiam & dah tak nak tanyer aper2 soklan...

Heee....hhheee.. terasa cepat betul mase tu berlalu..
ADAM DAH ADA RASE NAK KHAWIN...

ADAMMMMMMM... ADAMMMMM....

uolzzz tau tak aper yang aku rase skunk nie...
-


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-
aku rase......
-

-

-

-

-

-

-

 -

-

-

-

-

SERIAUUUU...!!!!



.... nielah rughpanyer budak yang dah pandai tu....

^_____________________________^




Monday, September 19, 2011

One Day Before Raya..

Salam... Uolzz....

Rasenyer belom terlewat untuk LUVELYMUMMY mengucapkan 
Selamat Hari Raya Aidilfitri... Maaf Zahir & Batin
kepada uolzzzzz....

Mohon ampun & maaf sekiranya selama aku menceburi.. ehh'ceeehhh'.. dunia pemblogan ini ada yang terasa hati, tercuit sikit ker.. tersentap ker.. aku mintaaaaakkkkkkkkk maafffffff so manyy2.. yer..

Seperti yang uolzz tahu.. 
entry sebelum ini aku telah mengeshare ngan uolz perasan gumbira setelah aku di sahkan peknen 6 weeks.. BUT now aku nak mengeshare gak ngan uolzz perasaan sedey aku ini after 9 weeks + dokter mengesahkan kandungan aku tidak menjadi........  uhuuhuuu.... sedey uolzz..
one day before raye pulakk tu uollzzzz.... Uuuhuuu....

perasaan aku ketika itu macam2 rase
1. sedey coz after 9 weeks + aku kendong kehulu kehilir.. 
2. aku rase sayang sangat coz peknen kali nie taklah seteruk peknen Fareen & Delisha... 
but makan kene ikut time..
3. Penigkatan berat badan yang mendadak.. walaupun baru 9 weeks + badan naik 2 ~ 3 kg.. 
jangan di tanye berapa kg berat badan before peknen.. uwwwaaaa..!! 
massak nak tuwonnnkan balik...
4. Sedey coz peknen kali ni aku tak dapat pose hanya 6 hari jer yg boleh.. selebihnyer.. hannyyuuutt..
massak nak ganti pose sensorang sedang orang laen enak melantak.. time bulan tak pose.. uuwwaaa...
 5. Sian ngan anak2 & LD coz memang dorang kepingin nak beradik tecik...
Farren siap pesan ngan aku "Mommy...jangan putus asa... " Apakahh??!!

tapi apakan daya dah ketentuanNYA aku terima & redha..
 
Aku mintak advice doctor & doctor bagi aku 2 choice 
1.  tunggu dia turun sendiri
2. buat D&C
 
So, aku discuss with LD, then we dicided to do D&C.. coz aku malas nak pikir.. 
dah bukan rezeki aku.. nak buat cmner.. 
nak tunggu dia tuwon sendiri.. aku tak tau bile & aku pulak tak tau kat mane aku masa itu.. erm.. 
kite kasi permudahkan segalanya2... SETTLE..

Malam raye gak aku buat... Sedang orang laen memasang langsir & tukar itu ini kat rumah.. 
aku & LD kat spital tengah menunggu giliran nak buat proses tu..
Sepatutnye aku kene bermalam kat spital.. tapi atas keinginan nak beraya aku gagahkan jugak mintak permission kat doctor nak balik malam raya gak..!! sian ngan anak2 aku kat umah..

.... BATIN KU MENJERITTT........ NAK BALIIIKKK.....!!!...

Mesti uolz tertanye sakit tak buat D&C...
jawapannyer TIDAK coz uolz akan diberikan bius untuk bagi uolz tido..
 
lepas buat D&C tu aku kene rest dulu.. aftre 2 ~ 3 hour baru doctor  bagi aku balik... 
BUT esok pepagi aku kene check in balik wad... nak settle per yang patut.. then boleh terus balik..
Ahhhaaa.. cam orang lari dari spitallah aku malam tu.. heee...hheeee......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ALHAMDULILLAH...
Segalanya telah selamat... & esoknye hari raya....walaupun pose tak cukup sebulan..
PANTANG..?? 
aku memang pantang... pantang jumpe.. pantang nampak....
semua aku bedal...!!

aahhhaaaa........heheeee... adioszzzz uolzz.......!!!
 
kite jumpe next entry... Insyallah...