Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, June 1, 2015

'Makeover' Bilik Tidur Kidz

Sebenarnya project ni dah lama dah, tapi baru sekarang aku ada mood nak update.. dasar pemalas kan?? haahaha

Project Makeover ni tercetus bila aku & en. daddy pikir dah tiba masanya untuk anak2 tidur kat bilik sendiri. Sebab masing-masing pun dah besau panjang, Adam dah darjah 2 & Qaseh dah 6 tahun. Memang dah sesuai sangat tidur bilik asing.

So, sebelum nak transfer anak2 kat bilik lain, aku nak kasi naikkan mood dorang dengan meng'makeover' bilik mereka.





Ni gambar bilik 'BEFORE' di makeover



Wall painting konooonnye..
Aku lukis, en. daddy tukang cat..
Oklah tu kan.. aper yang penting??
KERJAAAASAMA
 




Yang anak2, aku kerah buat DIY lettering pakai kotak terpakai jer.
Yang si kecik pun taknak ketinggalan, nak main2 color jugak..
Tak kesahlah nak, janji korang happy.. 


AFTER

 
Tadaaaaaaaa.... not bad gak kan? #matilarpujidirisendiri
Takyah susah2 nak beli wallpaper kan.. ngehhh..ngehhh
 

ok, guys! dah ready nak nengok hasil makeover bilik tidur kidz tak?
hehehee.. simple jer..
 

-



-



-



-



-



-



-



-



-
 
 
 


  Inilah hasil usahasama, aku, en. daddy & anak2..
Hasil kasih sayang kami. #sweetsangatkan 


Oh yer, Lettering yang Adam, Qaseh & Indah buat tadi pakai kotak tu, aku hang  kat dahan pokok. Ikat pakai tali. Aku nak nampak nama dorang macam tergantung.. gituew!
 Nama Indah takdelah, sori Indah.. next project mybe.. hehehe #mommydahpenat  hehehehe..



Itu jer citer untuk harini.. ok, bai.. 

2 comments:

  1. salam aidilfitri maaf zahir batin, usaha gigih tuu ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiwa kene kental kalau nak buat ni.. hehehee..
      Selamat hari raya awak.. :)

      Delete