Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Saturday, July 25, 2015

Raya Kami 2015

Salam. 
Macam dah lama jugaklah tak 'mengayat'. Dekat sebulan lebih ada kot. Nak mula balik macam kelu pulak rasanya.. ehcehhwahhh.. Muahahhaa.. 

Rasanya belum terlambat kot nak bagi ucapan 'SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN' kat kengkawan alam maya.. raya sebulan kan? ngehh..ngehh.. Aku mintak maaflah kat kengkorang kalau selama aku mengayat ada yang tersentap ker, tercuit ker, terguris & menang ker.. aku mintak maaf yer. SORRY tau! 

Macam tahun2 sebelum ni, macam tulah jugak aktiviti raya aku kali ni. 
1st raya (pagi) beraya umah mak aku (sg. buluh) & belah petang pulak beraya umah mak mertua aku kat Cheras. Nasib baiklah aku & en. daddy takda masalah untuk berebut balik. Masing2 dah tau schedule. So far takda masalah. 

Seyes, tahun ni aku agak bersederhana dalam menyambut raya. #seyesterasapasalgst
Baju anak2 pun last minit je aku cari. Malam raya engko. Orang lain sibuk duk mengayam ketupat malam raya, aku dok sibuk gi bazar tgk baju raya. Itupun untuk baju Qaseh & Indah je. Yang Adam punye, aku suh dia pakai yang last year punya sudah. Sebab still elok lagi, cuma carikan sampin baru jer, sebab sampin lama dah senteng. Yang En. daddy pun sama, pakai last year punya, cuma tukar style sikit. Kali ni baju melayu pakai ngan seluar jeans. Hehhee. Nasiblahlah. Aku??! ermmm.. #pinjambahujap seyes tahun ni palinggg..paliinggg..paliiinnnggggg aku tak bersiap aper pun nak beraya. Pakai jer jubah yang ada.. #sobsob sedey memang sedey, tapi nak pujuk hati sendiri, cakap dengan diri, ada orang lagi susah dari ni. Dah bertahun2 raya tak berganti baju.. Ko baru tahun ni, nak terguris bagai... Hahhaaaa.. nampak tak permainan psikologi aku macam mana..  

Dah, meh layan gambar raya yang tak braper nak ada ni.


 
Time baik camnilah, oleh peluk2, boleh gelak2, boleh main geletek2.. Kang tiba time dorang tak brape nak baik, terkene sikitt pun dah menjerit...




Hero air mata. Takyah cakap banyak, dah macam air terjun air mata  dia jatuh.



Dia cakap sebab dia abang, adik2 kene pegi minta maaf dengan dia.  
Banyak cantik.Aku paksa jugak si adam mintak maaf dengan Qaseh sebab dia banyak menyakat qaseh. Dengan Indah pun aku paksa jugak..
Kemain pelahan lagi suara korang yer nak mintak maaf. 
aku pasang telinga jer..


Yang si Indah, memang dramaaa sangat dak kenit ni. Baru jer cakap Selamat Hari Raya dia dah start melalak. Tak tak aper yang dia sedeykan sangat.. Hahaaa.. Banyak salah kot? ekeke


Ok, last pic. Ni jer pic together2 yang sempat aku ambik.
 Gambar tuan tanah ngan En. Daddy

Aper2 pun aku nak ucap
 "Selamat Hari Raya Uollzz"

 


No comments:

Post a Comment