Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, June 2, 2015

Food Jam (Health Food Restaurant)

Yeeeaaayyyyy! 
Ada lagi 1 tempat makan yang menarik kat area rumah aku, aku dah jumpe.
#nampaktaknikmatmakankatsitu


ngehhhh..ngehhhh..ngehhhh


Kalaulah takde suadara zulkiflims ni tinggalkan jejak kat belog aku, compem2 aku tak tau pasal FOOD JAM ni tau. Tenkiu bro!


FOODJAM
(Health Food Restaurant)
No 35, jln BRP 1/4,
Bukit Rahman Putra.
40160 Sg Buloh.Selangor





Aku suka suasana kedai macam ni. Cozy sangat.
Sambil makan, boleh dengar lagu yang tak menyakitkan telinga..

En. daddy yang sedang kelaparan.. 


Ice lemon tea (homemade) - RM3

Aku macam biasalah, kalau nak cuba satu2 tempat makan yang baru tu, mesti aku nak tanya soklan ni "Boleh rekemen tak, makanan aper yang special kat sini?"

Brader tu rekemen kitaorang makan yang ni 

Copy from Food Jam FB
Ni nama "Food Jam"

Tapi brader tu cakap, portion yang ni boleh makan 3 -4 orang.. 
Halamakk! camno tu, aku berdua jer ngan en. daddy masa tu.. 
Next time, InsyaAllah.


Aku order yang ni. This is call flatland...
(Serve with Spaghetti, Grill Lamb, Mashed Potato, Russian Coleslaw & Garlic bread) 


En. daddy order Funky Chicken
Nampak tak en. daddy dah tak boleh nak menahan lapau.. 
Tak sempat aku nak snap.. dia dah zaaaassss
hehheeee..

Seyesss, memang sedap!

SO, far portion dia memang just nice.. tak terlebihh.. tak terkurang.. Ngam2..

Selain dari tu, banyak lagi makanan yang Food Jam sediakan dengan harga yang boleh buat korang pengsannn 400 ribu kali... tak caye??! meh sini i show you naa..

Antaranya

Pic copy from : Food Jam FB
Spaghetti bolognese RM 6 only
See??! pitam kan? mane nak dapat spaghetti RM6 uollz

Pic copy from : Food Jam FB
Spaghetti Carbonara only at RM 6

Pic copy from : Food Jam FB

Dan banyakkkkkk lagi... 

 hehheee.. takut nak copy gambar banyak2, kang tak pepasal kene saman..
 eh.ehhh..!

Maps
Ahkak ko begitu baik hatilah nak, siap sediakan maps bagi memudahkan uollz nak ke sini.

Business Hours
Monday - Thursday & Saturday
12.00pm - 3.00pm
6.30pm - 11.30pm

Friday
2.30 pm - 11.30 pm

Sunday
Closed 


Soooooooo, any information boleh rujuk sini.
FB : FOOD JAM
or INSTAGRAM : FOOD JAM



Dah.. dah.. lagi lama aku tenung gambar makanan ni..
 makin lapau aku dibuatnya...


Monday, June 1, 2015

'Makeover' Bilik Tidur Kidz

Sebenarnya project ni dah lama dah, tapi baru sekarang aku ada mood nak update.. dasar pemalas kan?? haahaha

Project Makeover ni tercetus bila aku & en. daddy pikir dah tiba masanya untuk anak2 tidur kat bilik sendiri. Sebab masing-masing pun dah besau panjang, Adam dah darjah 2 & Qaseh dah 6 tahun. Memang dah sesuai sangat tidur bilik asing.

So, sebelum nak transfer anak2 kat bilik lain, aku nak kasi naikkan mood dorang dengan meng'makeover' bilik mereka.





Ni gambar bilik 'BEFORE' di makeover



Wall painting konooonnye..
Aku lukis, en. daddy tukang cat..
Oklah tu kan.. aper yang penting??
KERJAAAASAMA
 




Yang anak2, aku kerah buat DIY lettering pakai kotak terpakai jer.
Yang si kecik pun taknak ketinggalan, nak main2 color jugak..
Tak kesahlah nak, janji korang happy.. 


AFTER

 
Tadaaaaaaaa.... not bad gak kan? #matilarpujidirisendiri
Takyah susah2 nak beli wallpaper kan.. ngehhh..ngehhh
 

ok, guys! dah ready nak nengok hasil makeover bilik tidur kidz tak?
hehehee.. simple jer..
 

-



-



-



-



-



-



-



-



-
 
 
 


  Inilah hasil usahasama, aku, en. daddy & anak2..
Hasil kasih sayang kami. #sweetsangatkan 


Oh yer, Lettering yang Adam, Qaseh & Indah buat tadi pakai kotak tu, aku hang  kat dahan pokok. Ikat pakai tali. Aku nak nampak nama dorang macam tergantung.. gituew!
 Nama Indah takdelah, sori Indah.. next project mybe.. hehehe #mommydahpenat  hehehehe..



Itu jer citer untuk harini.. ok, bai..