Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, April 6, 2010

Gunting Rambut

Salam, rasenye lame dah x update blog, bukan aper kalau every week pegi bercuti ada gak lar story2 nak di story morykan... ni tak... isnin hingga jumaat kehidupan di opis, kalau sabtu ahad dapat lak time turn aku koje, lagi masak... koje....isnin hingga jumaat..koje.. sabtu ahad time aku cuti, pagi2 lagi nk g pasar beli lauk + breakfast pastu tengah ari ckit, g umah mak mertuku yang jauuuuhhhh giler kat cheras tu yang aku kat subang... jauh gilerkan... dapat lar berjalan2 kat atas federal highway yang sesak x kire waktu...bestkan...?! pastu sampai umah mak mertuku.... dok makan-makan.... lewat sikit balik... umah tido... aper lagi nak dibuat... 

2weeks ago, aku ajak la laki aku g jln2, balik2 the curve, tesco, ikano... tu jelah tempat yang paling selesa nk bawak family berjalan.. aku suruh anak aku Adam gunting rambut kat ikano belah bawah ader kedai gunting sekali gunting RM12 ker... RM15 aku x  ingat.. rambut dah panjang rimas lak aku nengok.. pas tu  dia punye bantai melalak lalak.. xnak gunting....  kalau cakap cm orang tua, tp gunting rambut takut....aper dah.. last2 laki aku yang potong.... (potong rambut lar.... ishhhhh...ishhhh...) malas aku nk melayan aku ajak laki aku balik... Otw balik, dia bisik kat tinge aku, korang tau x per dia ckp... rupenyer dia xnak gunting kat kedai tu, dia nak gunting kat kedai macha... alamak budak nie... aku bagi dia gunting kat tempat yang baikkkk punye x nak... bagus gak... save duit aku...  Sampai je kat kedai tu... aper lagi... uncle... rambut pacak satu..... hheeeee..hhhheee. tergelak aku... budak nie...

Bersiap sedia nak di potong...

sempat gak aku nak interprem....

duduk diam2 lar.. nanti tobek lak rambut tu...
isssshhhkkkk... x reti duduk diam...

susah beno nk gunting rambut...

aaaahhhhhaaaa..... dah nak siap lagi ckit je..... bebaik kang tergunting plak tinge anak aku lak...
Dok aku meleke nengok anak aku potong rambut... nak tergelak plak rasenyer... iiishhhhkkk... bukan aper kalau korang perasan lar kalau pegi kedai gunting macha, mesti ada poster nieekan?!... ader poster xperlah lagi, siap suruh pilih pesen rambut yang mane satu nak dlm poster nie..Ok.. Pastukan... bile time potong plak dia punyer gaye kalah profesional punye  tukang gunting rambut... tup..tup bile siap potong... xdersatu pun pesen rambut yang dalam poster dia tunjuk tadi.. pesen rambut ala2 dia gak.. slup tepi... belah tepi... heeehhheee... tu yang x tahan tu....

botol pun same setiap kedai... haaaa..hhhaaaa....

Harap maap Adam tidak membenarkan pesen rambut dia dirakam untuk tatapan pembaca blog...... Segala kesulitan amatlah dikesali....



1 comment:

  1. hahaha...betoi la aida...bukan ank u je camtu...ank sedara i pun nk g gunting kt kedai macha gak...hikhik...kuat tol pelaris macha nih...smpai my hubby pun joint sekaki...i suh g salon ngan i dia x nk...mula2 dia g gak la...tp pas2 dia xnk...dia kata x kemas la,x cantik la....bagus2...save duit gak....huhu

    ReplyDelete