Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, May 20, 2011

Dapat Pelepasan!!! huuuuyeeeaaaa!!!!

Salammm....

Perggghhhhh!!! makin galakkk skrang nie aku bersiaran.... 
nyanyi sikit... Jin kaleeewarrrr.. jin galakk... kemonn.....kemon...

heeee...heeeee...Saje jer nak story morry citer semalam...

Semalam petang dalam pukul 6 lebey cmgitu, aku dapt pelepasan dari lembaga pengarah Mr.LD untuk 
menyertai rombongan Umiey Salwa, Kak Long Elly & Erra ke Jusco, Wangsa Maju..
Aku bukannyer nak beli aper pong nk meneman dendorang bersopping... 
xpecially Kak Long Elly katenyer nk beli present for anniversary dia.. errmm......

Happy 17th Aniversary to Kak Long & Abang Long
Semoga kekal hingga ke akhir hayat....!!

Amminnnnnnnn......

Sudahh...sudahhh aku bukan nk citer pasal dorang nieee... heeee..heee

Semalam ngan hujan ribut petirnyer + jem + sesat 
weolzz gagahkan jugak menuju ker Jusco Wangsa Maju, katenyer ada SALE Jcard Member...
menarikx.. tertarixxx.. ko memang tembun...
errmmm... patutlahhh beria2 kak long ajak pegi... so layannn jerlahhh... hiikkk..hikkk...

Sampai jer saner... Masyaallah... ramai betul rakyat Malaysia nie bersopingg sakann.. 
kata sekarang barang mahal, gule naik, minyak naik, susu naik, ayam naik.. segala2nyerlahh naik... 
aku pongg kenkadang naik hantuuu gak ngan arge barang kenkadang tu tak masuk dek akal...
Duit 50 hinggit dah cm 5 hinggit dah.. cam dah xder nilai.... or kite yang berbelanja mengikut hawa nafsuuu...?? ooopppsss...baru aku terperasan.. naper biler bab nafsu jer org akan cakap hawa nafsu.. kenapa bukan adam nafsu....ermm... teeetttttttttttt......!!!!! masa dah time..!!!
adakahhh yang selalu mengikut nafsu adalah golongan hawa & bukan golongan adam.....that why org sebut hawa nafsu...... tttteeeetttttt.....!!! pikir2kanlah.... hheeee..heee

tapi... kenkadang tu, nk tergelak gak aku nie.. biasanyer aku dengar kalau kat pasar2 tu..
makcik2 even aku sendiri bising...isshhkk dah naik arge ker ayam nie..?? 
mahal betulll..pottt..pettt.pott.tak patut.. betul.pet..pott..pet...!! 
sian peniaga tukann, dengar keluhan makcik2 & aku sendiri.. 

TETAPIIIIIII... 
bile tang hands the bag or kasut or baju or make up... WALAUPUN arge dia mececah ratusan or ribuan riggit... tak pulak aku dengar rungutan....
isshhkk bag/ make up/ baju/ kasut nie mahal betulll..
pottt..pettt.pott.tak patut.. betul.pet..pott..pet...!!

At lasttttttt... beli jugak coz dah berkenannnn!!!! hiiikk..hikkk.. 
tapi kang tak beli tak boleh tido malammm.. asyikkk  terkenaaanggg jer....pejam nampak handz bag, toleh kanan nampak, toleh kiri nampak... tengok syiling pun nampakk hand bang... cmno tu...??? hhiiikkk..hhhikkkk...hheee.. siap dalam hati cakap dalahhh tengah sale nieee... 
rugi x beli... takut dah xder lagi nanti...ermm sambil merenung2 mr laki..heee..hheee.
cer uolzz citer.... penaaahhh ker kat Malaysia nie xder sale??? cth Jusco jerlahhh aku rase tiap2 bulan sale.....
hheeeee..heee.. Betulllll takkkkk..uuolllzzzz???? heee..heeee... 
Sameeeeelahh dengannnnnnnnnnn.....diriku ini.... heeee..heeee..
tulahhhhh penyakit orang pompuannn....!!!!!

 tapiiii... penyakit sopping nie dah menularr ke kaum adam....


contoh semalamlah... hiiikkk sampai gaduh laki bini.. yang bini nak nengok hands bag...nak ajak laki nak mintak pendapat serta pendapatann... yang laki nak nengok baju sensorang xnak bawak bini.. sambil tu nak usha awek sales girls... heee..hee.. Astaqfirullahh.. tu aku saje tambah.. heeee.....hee...
So cmno nak watt..??? Gaduh lak tgh2 org tengah ramaii... tapi xderlah sampai naik kaki tangan yer uolzz... hiikk..hiikkk.. errmmm.. kenkadang kite tak perasan yang  Anda Sedang Diperhatikan.....hee..heee.

Jam dah kul 10 lebey dah nie.. kak long ngan erra xnak balik ker?? 
yang aku ngan mak aku dok tepi sbb kitaorang nie tgh berpuasa berbelanja... hiikkk..hikkk..
Percaya..???? betulll.. tapi dalam pada tu kann aku dh teeerrrrrberkenan ngan 1 handz bag carlo rino nie.. memang mengikut cita rasa aku... yang kelakau nyer..aku suruh dak erra pegang sammpaii kami nak balik baru aku suruh dia letak balikkk.....hiikkk..hikkk... burukkxxx giler perangai...!!!
hangiinn jer dak erra ingat aku nak beli.... heeee..heeee
Arge beg before sale : 3 ratus lebey...
after discount : nak dekat 200 cmgitu...
ermmm....... cm aku cakap tadilah.. arge ayam sekor 16 higgit pun dok kire2.. 
siap cakap ngan org kedai tu potongg kecik2 yer...heee..heee.. 
nie nak beli handzz beg??.. hurrmmm...nantilahh.. kalu ada rejeki lebih...rezeki terpijak ker.. insyallah...

cantik x beg nie..???

sementara dok menuggu dorang nie aku dok prehati lagi.. yang mak apak sibuk bersopiingg.. yang anak 
TIDOR DALAM TROLLEY.. WOKEYY.!! BOOOLLEEHH??!!!
siap dalam trolley tu ada brg2 mak ngan apak dorang beli lagi... hiikkk..hikkk.. siap pinjam bantal jusco yang org nak wat sale lagi bagi alas ank tu nk tido pastu letak balik... hiikkkss..hiikksss...heee..heee...... siannnn lak aku nengokkk...!!

Jam dah pukul 11 lebey baru wolzz kuar dari Jusco tu... tu pun adik aku ada hati lagi nak ajak pi minum2..
ko hengattt kul 11 pagi ker nokkk!! 11 malam tau...!!!

isshhkk mati aku....... dupp..daappp..duupp..dapp.. jantung ku..
sampai jer umah, Mr. LD tengah menunggu dengan tenangnyer, Adam dah tido & si kenit Aceh 
terus dtg dekat aku nyanyi.....

Ibu...Ibu.. engkaulah ratu hatiku...
Bila.. ku berduka.. engkau hiburkan selalu....
ibu..ibu...engkaulah ratu hati ku........

siap peluk & cakap ayyyaaannggg mie..!!!
version dialah yer...

Motif: ????? 

tidak diketahui sehingga kini.....

Wwaaaaakakaaaaaa.....

2 comments:

  1. "assalam,salam kenal..adik ker kakak ni?adik kot..kaum adam dah kena jangkit penyakit soping2 gak ker?yang akk nampak yg kaum adam tu jadi tukang bawak kita pi semaket ngan tukang dukung anak kecik..kuang3..."

    ReplyDelete
  2. salamm... selamat berkenalan...
    adik kot..?? ahhaaakk baru terasa diriku muda belia.. heee..heee... iyer kakkk.. mase kt jj tu.. siap gaduh2 lgi k soping heee..heeeee.

    aahhaaakksss.. betul tu kak, memg dh termaktup dlm perlembagaan somi isteri, bile isteri soping, somi kene jaga anak... ngehhh..nnngeehhh...

    ReplyDelete