Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, August 2, 2013

Indah Cucuk 2 Bulan


Salam.

Semalam aku cuti, tak brape sihatlah uolzz. Aku rase cuaca kot. Then kurang minum air. Apelagi tekak pun sakitlah, rase seram sejuk macam nak demam pun ada.. hurmm.. korang cmner, sihat? Hope semuanye okey okey blaka. Yang tak sihat cepat2 makan ubat, sbbnye next week jer kita dah nak raya. Kang, org lain dok sedap2 makan kuih raye, rendang, ketupat bagai, kita yang tak sihat nie dok makan ubat 4 jam sekali.. hahhaaaa.. Hilang pulak salah satu nikmat raye nanti. Hehhheee..

Di kesempatan yang ada, semalam bawak Indah gi cucuk untuk usia 2 bulan. Untuk bb yang berusia 2 bulan dorang kene ambik 1st DTP (stand for Diphtheria, Tetanus and Pertussis (Whooping cough). These diseases used to be common and many children have died from them) & POLIO (Poliomyelitis cause paralysis of the muscle. The vaccine can be given orally or by injection.) & Hib (Haemophilus influenza type b, is a bacteria that can be serious ilness in young children, particularly of brain (meningitis), lungs (pneumonia) and ears (otitis media) Biasalah, bb kan setiap bulan kene bawak gi cucuk sampai umur dorang setahun. :)
 
 sebelum bawak dia gi inject, aku kasi dia milk puas2 & kasi dia tido dulu.
Nanti xdelah dia meragam.

 Indah with her new friend :)

 
Tulah pic doc Zarul (Putra Medical Center) yang selalu aku citer tu.. 
Handsome kan? Ahhahaaaa... sempat lagi..

 
Mase dah time! Nak jumpe Doc Marina
Giliran Indah pulak gi checkidaut..

Senyum memanjang budak tecik nie. 
Dia tak tau lepas nie dia nak kene inject.

Doc kasi Exercise dulu. Nak nengok dia punye perkembangan.

Then.......

UUUwwwwaaaaaaaa.....!!!!!
Sian, anak mommy kene inject.


Nasiblah baik budak tecik nie nanges tak lame. Kejap jer!
Kalau dulu mase Qaseh dulu.. huuurrmmm... naik takut aku di buatnye.
Dia punye menangis tu dah ar lame, pastu suara dia.. halaaammaaakk.. bole pecah gegendang telinga aku.. hhuuuuuhuuu.. Nyaaarrriiingggggg!!

Indah ni so far budak baik, tak susah sangat aku nak jaga. Malam pun bangun sekali jer. 
Mase aku sahur. Pastu dia sambung tido balik. 
Dia pun macam faham keadaan Mommy & Daddy dia skunk nie.

hehhheeeeeeee....


T__________________T

 
Mommy love u Indah Cinta Qhadeeja

No comments:

Post a Comment