Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, September 26, 2013

Indah Cinta Qhadeeja #4Months

Dah 4 bulan dah usia si techik aku nie... Cepat betul masa berlalu.. 
Alhamdulillah, Indah baru recover dari selsema, batuk & demam
Kebiasaan baby kalau nak beralih bulan mesti akan demam.
Orang tua2 cakap, DEMAM NAK PANDAI LAGI...
Hehheeee..


memang yer pun dia dh start nak main bubble..
uuhhuuu.. botaklah pale mommy dik..
Banyak orang cakap bile baby dah start main bubble, 
kebiasaannye rambut mommy akan gugur..
Betul x?? hahhaaaa..
Aku pun tak pahamaper related nyer main bubble dengan rambut gugur..
ekkeeeee..


Dah pandai nak berpegang jer. 
Sampai semua orang dah tak jadi keje asyikkan nak mengadap dia ajer.
Asalkan letak jer, dia dh start merengek nak mintak angkat..
Nak mommy pakai kendong kain batik cam bibik ker dik ooii..??
Eeeuuuwww.. 
tak vouge langsung... ekekkeeeee..

 asal aku pakaikan dia gaun, dia mesti tarik seket dia sampai tutup muke.
pastu tangan menggapai2.. buat cm lemas.. 
hehheeeee...
bile kita tarik kain dia, dia gelak... mcm nak ajak main chak' chak' pulak
hahhaaaaa.. 
#oopssnimakdiayanggelak


nasiblah ada kakak qaseh merangkap PA/ merangkap bibik kecik aku..
hahhaaaaa...
Bile adik dia start nanges dia mulalah, menjerit
"Mommy buatkan anak ni susu..." 
ekkkeeeee bole dia ckp ngan aku cmgitu?
kenkadang tu, 
"Mommy... anak ni menangis.. mommy tgklah dia.."
hahahaaaa...

Belom lagi time dia nak tolong aku kasikan adik dia susu
siap berkain napkin atas bahu lagi engko...
hahhaaaaa...

Mommy love u lah Qaseh..

Skunk dia dah start suh aku panggil dia KAKAK..
oklah KAKAK QASEH


Yang sorang lagi ni si Adam plak, memang tukang menyakat..
Dia memang cukup geram ngan peha Baby Indah
Dia kata peha Indah besau  macam peha katak..
ekkekekeeeee.....
nasib baik dia tak cakap peha Indah besau macam peha mommy...
 hahhaaaaaaa...
adam ni bukan bole percaya, mulot laser engko!

Tetiba teringat masa antau Indah gi klinik.
Aku ni dah lame tak menimbang lepas branak aritu, 
kebetulan ada timbang dkt ngan kaunter klinik tu.
So, aku pun berhajatlah nak menimbang.. senyap2 aku pegi.. memang aku tak prasan dia mengekor aku kat blakang..

baru jer aku nak naik timbang tu..
Aku dgr sore dia...

Mommy... ni mesti berat 145 (kg) nie...  
Mommy jangan naik lame2 timbang tu nanti adam takut pecah timbang tu...!

korang bayangkanlah perasaan aku time tu. Dah ar ada nurse..

How dare u adam..??!!

Sentap hati mak nak...


UUuwwwwwaaaaaaa...!

 sebab tu kenkadang aku malas nak citer pasal Adam, kang panjang jadinye citer dia...

Uuhhuuu.....

korang tengok lah pic nie pun korang dah atau Adam tu cmner..

uhhuuuuuuu...

Teacher Indah kat  nursery pun cakap Indah baby yang paling senang nak dijaga.
& Teacher2 dia pun ckp seronok jaga dia sbb Indah suke senyum..
 macam mommy dia...
eh...ehh.. tu teacher dia tak cakap..
aku yang tambah..
hahhhaaaaaaaa...


Untung Indah ada Kakak, Abang & orang kat sekeliling sayang sangat kat dia...







MOMMY LOVE U.......
ADAM, QASEH, INDAH & ALSO DADDY!!!


2 comments: