Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, March 18, 2015

Berabang2 Angkat Pulak Dia...

Aku tanya aper kabar.. Aku tanya apa kabar... Aku tanya apa kabar.. semuaa..  
ehceh tetiba lak ko ni kekton kan. Hehehe.

Alahaiilah anak teruna aku sorang ni. Nak cakap salah, tak cakap punnn salah. Bila cakap ngan en daddy, "takda aperlah tu, insyaAllah.." citer ngan kakak aku, "elehhh, dulu ko pun camgitu gak, berabang2 angkat bagai.. sama jer.." citer ngan mak aku "aper?! ada abang angkat.. jangan nak mengada2 sangat.." Adoiiiyaii runsing aku dibuatnya. 
 
Umur baru 8 tahun dah ada abang angkat kowang tau? Time aku dulu adalah gak abang2 angkat ni, tapi masa tu aku dah tingkatan. biasalah kan gedikz lebih sikit time tu.. Hahhaaa.


Zaman dulu ngan sekarang, banyak lainnye woo.. Risauuuu..! Aku tau korang boleh baca fikiran aku aper yang aku risaukan sebenarnye.. Uuhuu... Mintak2 dijauhkanlah benda2 sebegitu rupa. Amin. 

Sebenarnya dah lama gak aku dengar si Adam ni dok sebut nama "Abang Syazwin" Dia dok bercerita yang dia ada abang angkat, abang tu baik, dia kenal kat tempat mengaji, dia rapat ngan abang tu, abang tu selalu ajar dia mengaji, selalu tolong dia.. blaa..blaa... macam-macam lagilah.. Tapi time tu aku elek jer.. malas aku nak pikir sape si Syazwin tu.. Setakat tau, dia budak mengaji sama dgn adam. Itu jer. 

Yang start aku jadi tak keruan, bila Adam bagi tau aku yang dia ada buat karangan untuk abang syzawin. Aku mintak dia tunjuk kat aku karangan tu..


Karangan omputeh tu.. ko jangan memain.. Hahahaa.. Aku baca & aku paham. Dia memang sayang 'Abang Syazwin' tu. Aku tau perangai dak Adam ni, dia kalau dah sayang seseorang tu, dia akan nak mengendengggg jer kat orang tu, dia akan mengekor jer orang tu.. dia akan nak dekat jer ngan orang tu... Aku paham.. TAPIII... Tapi.. tapiii... aku risau... zaman sekarang ni, bebudak dah terlebih advance. Aku risau.. Aku citer ngan en. daddy, aku nak dia pantau Adam ni. Aku risau, walaupun aku tau takkanlahh kan.. tapi tulah.. sebagai ibu memang ada perasaan terlebih risau walaupun kengkadang tu yang entah haper2 entah..

Korang bayangkan, sampai dia nak suh aku beli baju yang boleh letak nama dia tu cth macam t-shirt I AM _______ (boleh letak nama) Sebab musabab nak beli t-shirt tu, nak sama ngan abang syazwin. Sakitt jer hati aku dengar. Kalau nak tu, tak reti nak menyabor lak tu.. #perangaiikan

Aku tanya Qaseh, sape syazwin tu. Sebab qaseh pun mengaji sama tempat ngan Adam. "Entahlah mommy, qaseh tengok Adam asyik ikut jer abang tu, abang tu nak ambik air pun dia ikut.. menyampah lah qaseh tengok dia.." Hahahaaa.. ko nengok si kepochi ni kalau dah bersuara..  Aku mintak tolong Qaseh jadi mata2 aku kat tempat dorang mengaji untuk peratikan Adam.. Hehehee.. Setiap hari ada jer laporan, tanpa miss.. heheh..


Ni lagi 1, time cuti sekolah ni, tempat yang dia mengaji tu ada buat program cuti sekolah. Macam kemlah kan, selama 3 hari. Masa dia tunjuk aku borang tu, dia memang excited sangat nak pegi. Aku okey jer. Tapi yang aku geram, dia siap cakap ngan aku ngan en daddy.. "mommy ngan daddy jangan sain dulu tau.. Abang nak tanya abang syazwin tu, dia pegi ke tidak.. kalau dia pegi adam nak pegi.. Mommy jangan sain lagi tau.." ni lagi 1 perangai yang aku tak berapa pekenan, nak mengikut orang. Lepas dia dah tau si syazwin tu pegi kem tu, terus dia suh aku sain borang tu. Memang sabau jer aku ngan dia ni.

Harini dah masuk hari ke 3 dia pegi kem tu. Aku tanya Adam ngan Qaseh best tak pegi kem tu? dorang cakap best. Qaseh cakap dia suka sebab, banyak belajar pasal doa, banyak belajar pasal sembahyang, banyak belajar pasal amalan rasullulah.. dll. Yang adam, bila aku tanya nape best pegi kem tu..? Tak sempat dia jawap, si mak enon tu yang tukang jawab, "sebab ada abang Syazwinlah tu.. dah tau dah.." dengan gaya2 dia bercakap.. Hahahhaaa... si Adam dok menyengeh2 jer.. Ikut firasat aku betullah tu aper yang qaseh cakap tu. Terus mak ko menyanyi lagu ni Adam ooiii.....

"Sakiittnya tuh disini di dalam hatiku... Sakiittnya tuh disini di dalam hatiku... Sakiittnya tuh disini di dalam hatiku... Sakiittnya tuh disini di dalam hatiku........."

***************************************** IKLAN ************************************************************


Just nak pomot kat korang salah 1 kedai gunting rambut yang paling aku puas hati setakat ni area Subang Bestari. Nama  kedai tu Anas Bin Malik Barbershop. Memang sangat-sangat puas hati walaupun perlu tunggu que lama. Kalau nasib pegi tak ramai orang memang rezeki.. TAPI kebiasaanya ramai.. Aku suke skill yang berader ni ada. Very teliti. Suke sangat.



Harga pun memang masuk akal hokey. hehehe.. 
Sape suke, sape nak try hasil tangan brader ni boleh terjah kedai dia.

ANAS BIN MALIK BARBERSHOP
Address:
NO. 25-1, GROUND FLOOR, JALAN NOVA U5/N,
40150 SUBANG BESTARI
Operation Hour:
10am - 10pm 

 
Thank You Anas Bin Malik Barbershop!

No comments:

Post a Comment