Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, August 19, 2015

Inikan UMES, Inilah Raya Kami!

Sebelum aku kene jerit lagi sekali, sebab dah abis raya baru nak update blog, baik aku update laju2 n3 raya kat ofis aku #hahaaa.. sabau yer saiyangku..

Walaupun pada awalnya, kami menghadapi pelbagai rintangan, pelbagai cabaran, pelbagai kritikan, perlbagai kecaman, pelbagai suara2 sumbang untuk tidak menjayakan majlis ini, namun berkat kesabaran.. berkat usaha kakitangan yang terlibat, akhirnya majlis ni berlangsung dengan jayanya. Alhamdulillah. (dah macam speech wakil rakyatlah pulak.. hahhaa)

TERIMA KASIH yer kengkawan kesaiyangan, kerana sudi membantu, tak kiralah dari segi aper sekali pun TERIMA KASIH bebanyak. Ini yang kita mahukan. Membawa balik 'SEMANGAT' yang sudah agak lama menghilang. Inilah 'Culture Kami'. 

Ok, sebelum aku merepek lebih jauh lagi, meh lah layan gambar2 yang ada. 

Tema : Syukur Selalu, Inikan Raya, Kosong Kosong


Menu 


Alhamdulillah, kali ni rezeki kami  melimpah ruah. Banyak sponser yang tak di duga. Alhamdulillah. Dari unit2 marketing, dari orang perseorangan, dari kelab & yang paling penting dari majikan sendiri. Terima Kasih.  

Ayam Goreng Kunyit + Kari Ikan Tenggiri

Masak Lemak Tempoyak + Rendang Ayam

Acar Timun + Ulam-Ulaman


Dendeng Daging + Kuah Lemak Telur Itik

 
Apam Balik Nestum

Kambing Golek
Char Kuew Teow
Satay import dari Melaka

Cendol Songkok Tinggi
Ice Cream Basikal



Fruitylicious Dip Choc

 Speech dari our MR CEO
Majlis dimulakan dengan bacaan doa & ucapan dari Mr. CEO, En. Jamal & Presiden Kelab Sukan, En. Sophian.



Presiden Kelab Sukan & Reakreasi
Ada sedikit kezzzutan dari pihak penganjur iaitu kami.  (Presiden club pun tak tau hokey!) Kami (Kak Shila, Kak Zira & Opkos aku) #silajanganmaki melantik diri sendiri selaku badan berkecuali untuk memilih pemenang bagi acara Best Dress Lelaki & Wanita. Ko nampak?? betapa gile kuasanya kitaorang.. Hahahahaaa... Sebarang bantahan tidak akan dilayan..

So, setelah berbincang & mendapat kata sepakat bahawa pemenang yang layak jd pemenang pada hari itu ialah............................

 Best Dress Lelaki dimenangi oleh En. Jamal our CEO  'Awak Nampak Hensem Harini"

 Best Dress Wanita dimenangi oleh Zeti 'Awak Nampak Cantik Harini"
Ada bantahan?? #muahahahaaaaa..

Dah menang kan? So, aper lagi, kene tawaf meja lah 1 round. Kasi tunjuk sikit baju yang lawaa tu kan.. #timenilahnakderaceo ekekekeke

Bos memang sporting uollz.

Mr. CEO tawaf, siap lambai2 macam YB gituew. 
Time nilah masa bos2 untuk nak bermesra2 dgn staff.. bukan aper, staff2 kat sini semuanya pemalu... (*bluek)

Sedey gak sebab tak dapat rakam vid suasa masa tu. Semua orang happy. Mr. CEO happy, bos2 happy, staff2 happy.. (Ada yang tak happy kerrr? Sorilah kalau tak happy mak tak boleh nak buat aper nak.. Masalah sendiri cari kan.. ok bai!)
Seyes wey, Winduuu giler suasana camgitu, happening. This is UMES uollz. Hopefully akan berkekalan nilai setiakawan tu. #dahkesatairidung

Makan Time!



Our lovely ME <3

Mr. CEO bergambar dengan flower hon.. eh..eh..silap2 flower girl.. hehehe

Makan jangan tak makan... :)

 Selfie, wefie, threefie, fourfie  ada di mana-mana.. hehehe
balik2 dia..dia..tak dia..dia.. asyik2 dia..dia.. *hahahahaha
Jangan marah yer. Anyway. Tq Abg Naz & Abg Khairi sudi membantu menjayakan majlis.

Cerita Belakang Tabir


THANK YOU . THANK YOU . THANK YOU . THANK YOU . THANK YOU . THANK YOU


 Sesi menyimpul ulam. Tq hana & Kak Rock


 See, bukan kata hakak2 yang ringan tulang, habang2 pun ringan tulang jugak uollzz.


ngehh..ngehhh..ngehhh..

Orang kuad dapur.

Ni jer ker gambar kita kak shila ooiii #sobsob

Ni pic sehari sebelum majlis. 
Nasib baik sempat menyelit, kalau taaakk, memang tak merasalah ada gambar.. uhukk..uhukkk...

ok.. ok..lastt pic..
 pic ni memang win..

 heheheheheheh

somell kan?



Thank You gais!
Seyessss.. korang memang ohsem! 





#adayangmakanhatiker
#mengintaidaritiraikamar
#sukahatikaulahlabu
#okbai

4 comments:

  1. ada yang siap ambik coti dan ada yang balik terjun tingkat 7 half day hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaaa..hhhaaa... nak wat cmner kan, taknak idup dlm masyarakat. tak bole nak wat aperlah. huurrmm

      Delete