Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, October 9, 2015

Sundate With Kesaiyangan.

*Sundate (Sunday + date)
tak haper2 bahasa entah ko ni.
ko ingat ni bahasa paling 'IN' lah konon.. #jongos!
hahahahahaa.. 

Dah lama gile kot tak bawak anak2 merayap kat area The Curve ni. Dolu2 masa ada maid, pantang cuti, asyikkan nak merayapp jer kejenye. Takda langsung rasa bersalah nak tinggalkan rumah. Sebab dah sah2 maid yang buat. Cer sekarang ni, perkataan 'merayap' pun macam tak berani nak melintas kat pikiran aku sekarang ni. Yang selalu melintas dalam kepala otak sekarang ni "nak basuh baju, sidai baju, lipat baju, kemas rumah, mopmasak iron baju, bla.....blaa...nangeeeeeeessss" uuhuuuuuuu... sumpah, penat! Salute aku dengan wanita yang berkerjaya sebagai 'housewife'. Korang memang kental wey.





Kebetulan masa kitaorang pergi sana ada event Foodie Fest kat situ. So, macam2 makananlah yang ada.. western, local, goreng2 & dessert..etc. Kitaorang try keropok lekor cheese, cupcake, goreng pisang cheese, & air yang macam indah minum ni (dalam air dia tu ada rasa dadih..) hahahaa.. Tak tahulah aku aper nama dia, tapi rasa dia memang sedap.



Lepas makan light2 kat foodie fest, bawak dorang masuk kat Toys R Us Ikano pulak. Hurrmmm... taulah kan kalau dah masuk sini, takkan yang sekejap. Macam semua benda nak di belinya. Expecially Adam, dia memang mengalahkan adik2 kalau part mainan. Macam Qaseh & Indah dorang ni tak berapa heran sangat dgn toys. Diorang dah puas main kat dalam tu dahlah.. bila offer suh beli pun macama tak tau aper benda yang diaorang betul2 nak. Las2 tak beli. Jangan yang si polan sorang lagi tu.. pantang di offer..

huuuurrrmmmm....

Lepas puas meronda dlm Toys R Us perut dah start bagi signal bunyi cengkerik.
Patah masuk balik The Curve. Compare Ikano, The Curve memang banyak sikit choice tempat nak makan. So korang takyah pepening nak makan apa, semua ada..

Memula en. daddy decide, nak jengok kat food court The Curve, sekali tu terjumpa pulak 1 kedai makan 'baru' baru pada kitaoranglah, sebab sebelum2 ni takda pun kedai tu..


Hayaki ni betul2 dekat area foodcourt the curve. Belah atas. Kalau korang nak ke foodcourt compem2 korang akan nampak kedai ni. 

Tengok menu, nampak menarik.  So, aper lagi haruslah menerai, tak gituew?!



Food En. Daddy, Nasi Kukus Hayaki


Aku pulak try nasi ulam ikan goreng kongsi ngan Qaseh.
Boleh tahan sedap jugaklah. 

 Adam order French Toast. Tapi serasa tekak akulah kan, french toast dia kureeennggg & adam pun cakap benda yang sama.. kureeenngg mommy..
Madu dia tu je kot.. macam rasa x best.




Memang pe'el memasing kan, asal waiter antar food jer, kitaorang dok tertengok2 yang lain tu makan aper.. heheheee.. tak semenggah kan.. ekekekee... Aku pandang meja amoi yang dok mengadap meja aku tu. Makk aii macam menarikk jer yang dia order.. terrliur kitaorang tengok. Nasib baik perut dah fenuhh. Kalau takk tu mau aku order 1.

Mango Ice Rock.

En. daddy


Indah dah kepenatan. Lena dia tido. :)


Lepas kenyang, singgah solat jap, then sambung masuk balik kedai Lego. hurrmmm.. Selagi tak dapat kan. Memang perangai dak Adam ni. Aku biarkan jer. Malas nak layan.

Masa aku tgh dok round2 dalam kedai lego tu, nampak 1 poster. Ermmm.. patutlah ramai yang beratur. Aper lagi,  memang ada chan lah dak adam nak dpt lego 1 ni.






Taraaaaa... dah siap. So boleh bawak balik dengan senyumm lebau.

Aku cakap dgn adam, "see abang.. sebenarnya mommy memang taknak belikan lego untuk abang harini. Abang mintak ngan daddy dgn mommy tak dapat kan? tapi last2 abang dapat sebab aper, sebab Allah nak bagi kat abang. Allah bagi sebab abang nak sangat lego tu. Abang dapat pun lepas abang solat tadi. Betul tak? So.. rezeki tu Allah akan bagi kat sesiapa saje yang DIA nak bagi. Tapi kalau Allah cakap bukan rezeki Abang lego tu, abang beratur macam mana sekali pun, abang takkan dapat" Dia diam jer bila aku cakap. Tetiba mak ko jadi ustazah kan.. hheheheee..

Before balik, en. daddy tanya nak makan cekelat tak, kat dip & dip? Laju jer bebudak tu dip & dip?? nak! nak!. Sesekali bolehlah masuk sini. Kalau hari2 mau rabak..






Seyes, kenyang wey. Alhamdulillah. Sedap giler waffle dia. Tapi tak boleh banyak, nanti muak pulak. Huhuu.. 




Meollz with anak dara meollz, Qaseh.
 Dah lama tak ambik gambar berdua dgn dia. Lebiu qaseh.



Teng's Daddy bawak kitaorang jalan2, makan2, cuci2 mata
Nexxxxtttttt pewwlissss daddy..

No comments:

Post a Comment