Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, September 19, 2016

Borak Jom.

Salam. hai!

Lama naw rasanya bercuti kat. Naik keras kejung dok rumah. Cuti bile ongkos tak berapa nak ado camginilah...  Uuhuu.. *sangap*

*camnerlah nak mengadap hari2 akan datang ni yer.. uhukk..uhuukk..* 

hurm..

oklah, jom kite lupakan 'Apa akan jadi ngan aku akan datang' kite sambung borak pasal resignation aku.

Bila kengkawan dah tau keputusan aku ni, ramai yang bertanya..

Soalan : Kenapa?
Jawapan : Takda aper saje jer. (haahaha) Takdelah... Sebenarnya banyak sebab. 1st sebab request from en daddy, memang dah lama berzikir kat telinga aku suh aku berhenti...berhenti..berhenti.. naik bernanah telinga aku dengar. Uuhuu.. Time dia berzikir tu, aku rasa aku blom cukup bersedia untuk jadi surirumah sepenuh masa lagi.. :( TETAPI  sekarang ni aku rasa masa dah time utk aku lebih fokus kat family aku... 😊 2nd. Ofcos sebab anak2. Sekarang aku hantar anak2 kat taska. Tak larat rasanya nak bekejar2 nak ambik anak kat taska. Kesian kat dorang tunggu mommy & daddy dorang balik malam.😢 3rd. Alhamdulillah. En. daddy dapat better offer. So.. memang dah tiba masa untuk dia fokus kerja &  aku fokus kat rumah. Sian jugak aku ngan en. daddy bekejar ambik aku, pastu bekejar ambik anak2, pastu bekejar pulak ngan aku.. (eh..eh.. hahahaa)

Soalan : Kau tak menyesal ker, after 11 tahun kerja ngan same company?
Jawapan : ermm.. ni soklan melibatkan hati, perasaan, dalaman serta luaran.. #gituew!
Menyesal nyek..? ermm... entah. Susah nak cakap. Nak kata menyesal, tak. Nak kata tak menyesal pun tak. After 11 tahun bekerja dgn company yang sama, macam2 rasa ada wey. (*jawapan aku KIV dululah.. susah nak jawab)
 
Soalan : So, aper perancangan ko lepas ni?
Jawapan :  Serius, buat masa sekarang aku takda lagi apa2 planning.

Soalan : Takpelah lepas ni  ko bole fokus kat bisnes online or aper2 bisnes.
Jawapan : Senyum. InsyaAllah. Memang itu angan2 mat jenin aku. Nak setup bisnes sendiri.
 InsyaAllah kengkawan one day. Aku berdoa suatu hari nanti angan2 aku akan jadi kenyataan.  Korang tolong doa2kan aku yer... :)





No comments:

Post a Comment