Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, September 8, 2016

Anak Buah Baru.

 Salam.

Memperkenalkan anak buah2an baru kitew yang ke...... 
jap kire........

Anak kaklong - 5
Anak Kakngah - 2
Anak Aku -3
Anak Erra - 3
Anak Pizi - 1

ok yang ke 14. Ramai dah cucu umi ngan tokyah. Yang lagi sorang ON THE WAY InsyaAllah. uuhuuu


NAME : Puteri Airin Medina (Anak adik, Erra)
D.O.B : 5 Ogos 2016 (kalau tak silap.. heheheh)

Last week, Erra jemput datang rumah, dia adakan Majlis Tahnik untuk Medina. 




  
Maksud Tahnik ? 

Tahnik adalah melumurkan buah kurma ke dalam mulut bayi yaitu di bagian langit-langit mulut bayi, dimana sebelumnya kurma yang dilumurkan terlebih dahulu di lumat. Para ahli bahasa mengatakan bahwa tahnik ialah mengunyah kurma lalu menggosokan kurma tersebut ke langit-langit mulut bayi. Tujuannya adalah agar bayi bisa terlatih untuk mengunyah dan membantu menguatkan bayi untuk makan.

Tak jemput sape2 pun. Cuma mak panggil ustazah & kami adik beradik jer. 

Papa Medina


Mommy potongkan rambut Medina yer. :)


  Tuan rumah, Erra & Iris

 

  Mommy doakan Medina jadi anak yang solehah yer.

.

.

.

.

.

.

.

Mommy tunggu Medina besar sikit jer lagi, mommy nak gomol..

 

Muah <3

No comments:

Post a Comment