Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, September 19, 2012

Langkawi Trip 2012

LANGKAWI TRIP ~ Day 1


tarikx napas...lepas...tarikx napas...lepas...tarikxxx napas....

okey, selepas di tapis tapis, di ayak ayak & di edit edit
(sebbnya semua gambar aku nampak aku DEMOK) #sob..sob..sob
maka terkuarlah entry pasal Langkawi Trip 1-3 September 2012..

oohoo..lupe plak.. dh bole lepas napas... heee..hheee


Bertolak dari KL pukul 1 pagi & sampai di Jeti Kuala Perlis dalam pukul 8 cmgitu.
Breakfast aper yang patut dulu, sebelum naik feri pukul 9.30 pagi.
So, saper yang nak tau pasal rate or schedule ferry itu DI SINI


sib baik budak nie sepanjang perjalan tido. nasib tak baiknye, budak ini mengencingkan diri dalam kete tanpa dia sedari.. uuuhuuu..
terpaksalah aku brenti kat mana2 petronas tukarkan baju dia siap mandi skali..
perjalanan dr jeti Kuala Perli ke Langkawi mengambil masa dalam 1 jam.
Wolz sewa 1 van yang boleh muat 15 org & 1 avanza.
Semua nie diuruskan oleh kawan erra, yang ada kat IPD Langkawi.
wolzz menginap kat Hotel Federal Langkawi adik beradik Holiday Villa.


Di sebabkan wolzz sampai awal, bilik pun tak ready lagi, so, wolzz decide gi lunch dulu.
Pilih jer tempat makan yang dekat dgn hotel, supaya senang. 
Restaurant Hj. Jelani. Makanan Kampung. 
Tapi aku memang TAK REKEMEN tempat nie, sebabnya MAHAL NAK MAMPUS.
korang bayangkan ikan bakar sekor, bukan ikan siakap ker, jenahak ker haper, ikan cencaru tu sekor RM15. Giler haper??!!
Total utk 5 orang makan kene nak dekat RM80 dengan masakan kampung.
Makcik aku & family dlm 6 orang makan kene nak dekap RM70.
LAUK KAMPUNG okey.. tak masuk dek akal betul!!
Terus blacklist kedai nie.

Lepas makan,  terus blah nak check in hotel.
Aku memang frust skit ar ngan hotel nie.
First time aku gi bercuti, aku tak ambik gambar bilik hotel even hotel tu sendiri.
Memang tak best.
Services dia memang lembab.
Dah pukul 4 lebih adik aku still tak boleh nak masuk bilik lagi.
Katenye  bilik tak ready lagilah, pastu nak suh bayar deposit.
Ok Fine! tapi langsung tak bole bertolak ansur langsung.
Aper yang dorang sediakan kat dalam bilik hotel tu? nothing!
tu memang aku marah.
Bilik aku lagilah, berwap nampak kat dinding & siling tu ada air.
Carpet dia jadi sejuk dek kerana lembab.
Memang aku tak paham.. Arge dh standart 3 or 4 star hotel.

oke malas nak citer lagi pasal hotel.

check in bilik, rehat2 jap, then kuar balik, jalan2, soping2, cuci mata.

Singgah jap, pekena Laksa Power tepi airport langkawi.
Sebelum tu, aku ada search kat internet, dorang rekemen tempat nie... 
but pada tekak aku biasa jer.

 Takdelah power mane laksenye pon...
taktau tekak orang lain..

 Ada pasembor

 Tapi view dia cantiklah, ngadap laut..

 love this pic ^_^

 mak buyung yang rekemen makan kat sini. 
Ikutkan jerlah.. kang kempunan pulak

 Rojak buah

 
Laksa Power Rangers..!! ahhaaaa..



Lepas makan, terus tuju kat  Kedai HJ ISMAIL. Banyak pinggan mangkun, cekelat2.
Kalau korang nak beli cekelet, aku rekemen kat HJ ISMAIL sebab arge dia murah compare others.
Tapi kalau korang nak beli pinggan mangkuk, aku rekemen beli kat IDAMAN SURI, sebab banyak pilihan & cantik2.


uuhuuuu....

Mase kat dalam kedai, kitaorang dh terkene sawan mase kat dalam kedai nie. hheeee...hheee
tu cantik, nie cantik, tu murah... nie murah..
laki aku dok jauhhhh nunnn.. tepi pintu masuk..

biasalah women is always women
heeeeee......


Dinner kat Restoran Saji area Kuah


Lepas dh puas memborong, memasing dh start kelaparan
Mase kat dalam kedai tu, sorang pun tak teringat nak makan...
tp bile dh settle menyawan, baru ingat nak makan...
uuhuuuu.....
pandai perut memasing adjesyer?!


memasing tgh kelaparan.
Services dia sooooo slowwwwww.



Lepas settle makan, lepak pulak kat dataran Helang.
Take take picture dulu...

 tak chumel langsung.. phuuiii!


 Nor & hubby (Abg An)


 -us-

Time nie aku memang dh mengantuk sangat sampai mate pun dh tak boleh nak angkat lagi.
Almaklumlah sejam atas ferry dgn perjalanan lagi.. uhuuu amat meletihkan...

But anak2 aku  still active mcm baru pukul 12 tengah hari gamaknye...

uuhuuuu....

D, jom ar balik hotel tido..... #tetibakan?!

bile perut dh kenyang, hati dh senang, mata dh nak lelap
aper lagi mau..?? balik TIDORLAH..

~ok bai~

Tuesday, September 18, 2012

Si Tobek

Hangggiiinnn jer aku ngan adam.
Mcm ah xde xtiviti lain agaknye nak dibuat si adam nie..

Eeiiii..gerammm jer aku..

Si kenit kepochi tu bgtau aku.
"Mommy, adam ambik gunting, dia gunting rambut dia mommy.."
Kalu tak aku pn xtau dh tobek..
Ishhkkklahh adam..

Siap gelak2 dia tunjuk kat aku..
Bangga lak tu..

Mase aku nak ambik gambar kepala dia yg dh tobek tu, dia siap warning kat aku jgn masukkan gambar dia dalam fesbuk..

Haaaa..haaaaaa..
Sabar jerlah aku..
Malulah kononnn..

Bile aku tanye, nape adam buat cmni..?
SAJE katenye..
Lagilahh aku hangin..

Skunk nie, asl aku pandang si adam, hati aku sakit nengok rambut dia jd cmgitu..
Nak jer aku botakkan kepala dia..

Urmmm..

Sabarjerlah..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Friday, September 14, 2012

Majlis Aidilfitri & Persaraan Kak Wan (OPAH)



Sekejap jer masa berlalu.
Dah nak abish raya. 
Puasa ganti pun tak abis lagi.. uhuuuu...

Arini opis aku ada buat makan2 secara kecil2an.
Dihadiri oleh staff staf UMES, jiran kiri & kanan sahaja.


 Ape pendapat  korang (sahabat2 UMES)..
Meriah? Tak Meriah? 
Sedap? Tak Sedap? 
okey? tak okey?



urmm.. tepuk dada tanye selera... tekak masing2.
pada aku food dia so..soo..jer.. 
takdelah sampai tak boleh makan langsung heee...
tapi lagi best time Team Wonder Pets handle.. memang kenangan..
credit to Team Wonder Pets!!

 
Orang yang diraikan, Kak Wan yang bertudung hitam ituew.
Walaupun hampir 7 tahun aku mengenalinye.
Dia seorang yang cepat tersentuh hatinya.
Umpama mak2 kite jer...
 
 
Aida  harap Kak Wan tak lupe kat kitaorang kat Graphic Department.
Shiela,  Zira, Wadi, Yuz, Zurina, Azie, Latif, Rosli, Suhaily, Nazli & 
xpecially Man... ahhhaaaaa...
 
 
Walaupun kitaorang nie rajin gak menyakat kak wan, mengusik kak wan
tapi kitaorang tak bermaksud nak sakitkan hati kak wan tau.
kitaorang sayang kak wan.

 
Keakraban kami dalam department graphic nie dah macam 1 family.
itu yang PALING MAHAL.. pada aku!!
payah nak dapat kat tempat lain. 
 







Happy sangat kak wan, bile dapat present ni walaupun bukan pinggan mangkuk yang seperti kitaorang jangkakan.. takpelah Kak Wan, bajet burst!
hheeee..hheheeee...

 
 ingat kat kitaorang tau Kak Wan...!

 ingat tau...!!


oppsss... sebelum terlupe... nak bgtau kak wan, 
tempat kak wan dah ada pengganti.
-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
kak wan jgan ar sedey...


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
jangan ar pikir kitaorang ni kijam sangat, sbbnye belum aper dh ada yang ganti..


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

kitaorang dh sebulat suare ckp budak nie layak gantikan kak wan...


-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


 nielah orangnye, yang gantikan tempat kak wan.
baik orang nye..
lemah lembut...
suciiii jer muke dia...kan??kaaann??


ahahahaaaa.....




sayanggggg kak wann....







 
 


 








Wednesday, September 12, 2012

MILANO again & again

Matilah kene kutuk kaw kaw  ngan korang...
Asal aku muncul jer mesti pasal makan...
bile pasal makan jer, mesti aku muncul... uuhuuuu...

Mak redha uolzz.. #sobsobsob


nice view Grafiti @ Sg. Klang


Kali ni citer pasal MILANO AGAIN & AGAIN before ai gi Holiday.
Melantak bagai nak rak kan, ngan ahkak cayang aku Kak Zira...
Time nie dh tak ingat timbang.. uhuuhuu..



Kali nie aku try spaghetti bolognese Marinara.
Memang terbaek beb! (aku aper jer pasal makan semuanya terbaek.. heheheheeee)



Kak Zira pulak try aper ker namenye  nie nyek kak??
"Kak...ooo kkakkak aper ker namenyer yang ko makan kat MILANO aritu?" sambilterpekekpekek
"POLO ITALIANO.. ermmm.... sedapp oooo" kate kak zira... hehehheeee..



Skunk dah jadi 1 kemestian aku ngan Kak Zira bile dtg kat KLCC nie, mesti tuju kat ISETAN.
semata mata nak gi beli juice apple or air buah dia... perggghhhhh!!!!! memang NIKMAT!
NO SUGAR, NO ICE, NO WATER rege.. urmmmm.. RM13/cup
memang puas hati!



Lepas makan kenyang2,
masing masing pun muke dh besar pinggan.
Hanya mampu SENYUMMMMM jer.....



After solat maghrib, sempat lagi posing mosing kat depan candylicious
sebelum masing2 pulang ke pangkal jalan.
heeheheheheeeeee...



- sekian -