Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, February 26, 2013

Asyik2 Abang.... Asyik2 Abang....

Untuk ke sekian kalinye celebrate beday Adam, kat school.. 
Sampaikan si aceh bengkaklah hatinya (jealous) asyikan abang jer yang celebrate bedaynya. uhuuuuu... Nasib baiklah anak baru 2, kalau 14 gassakkkklah omak ko nak menyediakan segala2nya untuk anak2 tersayang..!! uhuuuuhuu....

Sebenarnye beday adam bulan 1 aritu, then aku dah pun celebrate beday dia masa majlis cukur jambul anak Erra. Ingatkan dah settle rupenye, ada lagi 1 majlis anjuran pihak sekolah. Dorang kumpulkan bebudak yang sambut beday bulan 1 & 2 skali.

Gigihlah omak ko berusaha menempah cake bagai  kat 'Chocolate Nice', Subang Perdana & membeli barang2 untuk diletakkan di goodies bag.


 Kali nie, Adam request nak theme Spiderman. 
Maka berbunyilah si adik, 
Aritukan abang kan dah buat kat umah umie, gambar Ultraman, nie nak Spiderman pulak..
Kan dah 2 kali buat beday?? 
Lalu menangislah si adik disitu kerana dia punye beday tak kunjung tiba.

 design label by luvelymummy

Ini budak takyah citer ar dia punye happy...!!!
Seronok dia tengok banyak goodies bag Spiderman kat atas meja.

Dalam goodies bag nie aku letak air kotak laici, keropok udang, biskut apollo, sweet & biskut batang yang aku letak dalam bekas then aku printout buat label.
Huuhuuu. Gigih omak ko dam..!!
Aku tak letak belon or benda main tiup2 tu. Kenkadang tu aku rase mcm membazir plak, bebudak umur mcm adam, bukannye main sangat benda2 cmgitu. Nanti dorang campakkk2 jer kat tong sampah or berselerak kat lantai2. Aku rase better bagi benda yang dorang bole makan.
Okeylah tu daripada xde yer x??


My little assistance.
Si adik mengoffer dirinya utk tolong aku. Dalam pada dia menolong tu, aku prati jer pe'el dia.
Kejap2 kang dia susun goodies2 tu siap tolong aku kira lagi. Time tu aku okey lagi.
Lepas tu kang dia buat2 jatuhkan goodies bag tu 1, dh terbarai,
terpaksa aku masukkan balik barang2 tu dlm plastik. SABAR AKU!!
Kejap kag dia susun bekas2 biskut tu setinggi tingginya, then buat2 terlanggar.
Aper lagi jatuhh ar semuanya... Uhuuuhuuuuu....
Belum lagi masuk part dia ambik 1 kopok, dia makan sikit pastu di campakkan. Sbbnye dia bknnye makan sangat. Saje jer dengki. Aku dahlah beli ngam2. Uhuuhuuuu...


Dah puas omak ko nie berSABAR, aku jerit skali kat dia. Aper lagi terus drama air matalah kan?
Kenapa adik punya beday tak buat2 pun lagi, abang punye dah buat 2 kali..???!!
UuWWAAAaaaaa....
Kenapa mommy, lahirkan abang dulu bukan adik, adikkan anak mommy jugak..??!!
UuWWAAAaaaaa....
Kenapa abang punye bulan 1, adik punye bulan 4...??!!
UuWWAAAaaaaa....
Mommy tak boleh ker ckp ngan doktor tu kuarkan adik dulu...???!! 
UuWWAAAaaaaa....
Asyikkk..asyiiikkk abang.... Asyikkk.. asyikkk.. abang.... 
UuWWAAAaaaaa....

YA ALLAH!!!! susahnyelah aku nak xplain kat budak kenit nie..
Soklan2 nie dah banyak kali dia tanya then aku serahkan pada En. Laki suh menjawapnya.
Ingatkan dh okey.. Uhuuhuuuuuu selang sehari dia tanya lagi....!!!

TENSI OMAKKK KO DIKKK!!!

 Pagi tu antar dorang gi school.
Aku dah bole agak dah, mesti ada drama air mata...

Saper ker lagi kalau bukan QASEH MYEA DELISHA..
Lepas di pujuk2, di taburkan ngan janji2 manis ehheeeee..
Barulah dia okey & aku pesan lagi kat teacher dia, suh panggil dia potong cake skali...
uuhuuuu... payah nyerlah aiii nak menjaga perasaan si kenit nie.

Semalam, lepas balik keje, aku saje jer tanye kat adam & aceh, cmner beday kat school?
Adam: okey!! best sangaaatttt!!
Aceh: urmmmm... adik tak makan pun cake abang & 
tak nyanyi pun sbbnye adik rase SEDEYYY SANGATTT...!!!


YA ALLAH!!! budak kenit nie....!!!

Sblum balik umah, sempat jugak aku singgah kat kedai cake, belikan dia 1 slice cake 'Angry Bird' untuk puaskan hati dia... Lepas dapat baru dia diam...

Setakat pagi nie, dia dah menyebut lagi pasal beday or cake lagi...!!!


SesakkkKK NapassSSS AkKUU KaAAlLLAuuu HAAaarii HaarRRii CammGGGInIII!!!


2 comments:

  1. kekadang bebudak mmg macam2 perangai...sabar jer ler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menguji kesabaran betul bebudak nie.. sib baik baru dua, kalau 14?? hahaaaaa....

      Delete