Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, April 1, 2011

2nd Day at Bandung

Hari kedua pulak wolz gi melawat Gunung berapi Tangkuban Parahu. Aku memang teruja sangat nak pegi sini coz tempat nie jer satu satunye takde kat Malaysia.. Memang cantik... kepada sesiapa yang nak ke Bandung Wajib pegi tempat nie.. Kenapa gunung berapi nie dipanggil Tangkuban Parahu..??? cer..cer.. teka... Aahhhaa.. tak tau kan..??? Menurut supir aku Tangkuban bererti terlangkup... kalau diamati betu2.. gunung merapi ini berbentuk perahu yang ditelangkup..so.. penduduk sini pun menggelar TANGKUBAN PARAHU.. tujerlah citernyer... hheee...hhheee...



  Pemandangan on the way ke Tangkuban Parahu..

Antara pemandangan dari atas gunung berapi.. Gunung berapi ini sudah tidak aktif lagi kerana dia sudah mengeluarkan laharnya sekitar tahun 70an...

Lepas puas menikmati pemandangan dari atas gunung berapi, kitaorang pun gerak ke Sari Ater.. 
Sari Ater Hot Spring ni merupakan kolam air panas yang famous kat sini..

Sila abaikan aper yang korang 'terrr'perasann.. ahhhaaa..


 Dengan tak berseluar mahupun fender.. hikk..hhiikk tetap mau berendam..
Kami melepak kat Sari Ater dalam 1 jam pas tu choww.....!!! cari tempat makan plak... 

Lunch wolzz makan kat RUMAH DAUN.. 
Recomennnnnddddddddd sesangat, coz tempat dia amatlah mendamaikan & cantik sangat...
Siap ada air terjun lagi...!! package ngan bantal
Kenyang + Bantal + Sejuk = Titotttttt...!!!



pic nie diambil oleh LD.. KENAPAKAHHH..???!!


 Ikan Talapian dipanggil Ikan Geramin


burrppp....!! alhamdulillah...

Lepas mengenyangkan diri wolz bergerak plak ke FO..
Kat Bandung nie terrrrrrrrrlampaulahh banyak FO.. 
duit jer mak bawak tak berapa nak banyak... aahhhaa.. So, pilih aper yang perlu sahaja yer..

antara FO yang aku singgah
Rumah Mode - ***********
Heritage - ****
Terminal Tas - *
Blossom -**
bayak lagi... sampai aku tak hengat name dia ...

selepas di survey2.. beli aper2 yang patut.. 
baru aku terasa kaki ku ini mcm nak tercabut ...uuuwwwaaaaa..!!

aperlagi.. 
"Ajiiii (supir)... hantarin aku pulang yokk..!!!

sok masih ada... tapi duit jer yang dah tak der.. cmno..????!!

uuuuwwwwwwwaaaaaaa..!!!!


4 comments:

  1. lorrr..nape ke bandung x kabo?????nak kirim beli telekung cotton paris.......

    ReplyDelete
  2. i'm sowy ahhaa... kitaorang nie mmg kalau bercuti mengejut2..kalau plan kang CONFIRM xjadi.. hhee... telekung.?? better beli kat bukit tinggi, kain dia memang sedap & sulam dia memang cantik2 arge dia pun xlah mahal sangat... insyallah kalau LM pegi lagi kan ku kabo kan semua.. hheee..hhee insyallah...

    ReplyDelete
  3. Assalam dan salam kenal..

    seronok kan ke bdo.. Sejuk tapi macet. Rumah Daun tu Kampung Daun kan.. The best tempat makan dgn makanan yang pelbagai..

    Banyak lah shopping ye.

    ReplyDelete
  4. W'salam... Salam perkenalan yan... Sowy lambat reply.. bz sikit kebelakangan nie tak sempat nak hapdet citer .. ahhaa. memang tempat tu yg terbaik... makan pun best..!!! sopping????!! hhheee.. xderlah beria sangat.. biasa2 aje... hiiikk..hikkk

    ReplyDelete