Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, March 30, 2011

Trip To Bandung 19hb. Mac to 22hb. Mac 2011

First Day At Bandung

Salam.....

Finally dapat gak aku bawak anak2 aku nak kapal terbang.. Tu antara wishlist aku last year.. hemmm.. baru this year dapat melangsaikannyer.. So setelah ditimbang tara, ditolak ditambah.. akhirnyer aku & LD decide bawak anak gi Bandung..


Adam orang yang paling gumbira sekali kerana impiannyer nak naik aeroplane tercapai.. Alhamdulillah.. Yang si Aceh plak hanya menurut jer coz dia tecik lagi...ahhaa

Trip kitaorang nie di arrange oleh opismate aku iaitu ABG AJAI. Abg Ajai nie boleh dikatekan pelancong tetap Bandung.. ahhaa.. bawak orang gi sane dlm erti kate lain agent. ar.. So sesaper yang berminat nak ke Bandung boleh call dia AJAI 013-6368668. So, toksah risau.. semuanya beres.. arge amatlah perpatutan..
 Airport Bandung

Sampai Bandung kiteorang udah ditunggu oleh Aji merangkap drebar  or suspir kat Bandung.. orangnyer peramah & good looking.. kenapa rupe adalah penting?? YA!! kerana setiap perjalanan anda akan berasa selamat sentiasa.. kalau rupe cm penyangak.. mampusss.. terus nak balikkk..  aritu gak..!! ahhhaa.. pikir2kanlah.. nasib baiklah..... tapiiiiiii... for ur information..henshem lagi LD ku saorang... ahhhhaaa..!! Iklan tidak berbayar...  

Kitaorang terus dibawak gi makan makanan sunda kat Resto Karamba.. memang sodap

Makan Sunda - terliurkan??

Lepas makan, jalan2 jap pastu terus check in hotel. Kitaorang bermalan di hotel Grand Seriti.. 
Grand Seriti ni dekat dengan FO Rumah Mode..



Lepas relax2 & mandi2 then siap.. Keluar balik gi jalan kat Factory Outlet (FO) area Jalan Dago.. For information kepada mereka  yag tak penah pegi Bandung, Bandung adalah SYURGA SHOPPING, teramatlah banyak FO. Cam kite kat Malaysia nie..antaranya FOS, Brand Outlet,  Reject Shop..erm.. cm gitulah.. Lagi 1, waktu dorang awal 1 jam dari  Malaysia but pukul 6.30 dah gelap jam pukul 9.00 malam waktu Malaysia.. Pas jalan2, survey aper yg patut.. perut pun sudah lapar kitaorang makan kat The Stone Cafe.. Aku memangggggg RECOMMEND tempat nie.. cantikk sangat.. makan kat kaki2 bukit.. perghhh.. sejuk.. makanannyer pun sedap & taklah mahal sangat.. Tp sorry coz, gambar tak der coz, malam tu woll hanya ingat nak makan saje... hheeee...

Then, lepas makan kenyang2.. woll balik hotel tito coz esok nak merayap lagi..

2 comments:

  1. Bestnya bandung...masih belum sampai sana...asyik g jakarta je sbb jakarta byk tiket murah hehehe..

    ReplyDelete
  2. alida.. memang besttt.. duiittt kene bawak banyak... Jakarta best ker? blum penah pegi lagi.. insyallah.. ada rejeki.. nak gak.. ahhhhaaa

    ReplyDelete