Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, April 26, 2011

usaha tangga kejayaan..!!

Yaaaahhhooo..!! Akhirnye aku berjaya gak menghapdate blog aku menggunakan bb kesayangan aku nie..
Heee.. Almaklumlah.. Aku nie selalu ketinggalan zaman ckit.. Org dh kebulan aku kat bumi lagi.. Wakaakaa..
Yaaahhhoooo.. Gumbira tak terhingga..!! Banyak lagi yang aku kene blajor nak hapdate blog gune bb nie..
Kepada uolzzzz.. Silalah ajar aku yer..uolzz!!

Cmner nyek nak upload gambar dlm blog gune bb nie..?? Kene byk blajar nie..

Yang penting.. Aku dpt 1 ilmu arini.. Yaaahhhooo...!!!

Monday, April 18, 2011

Berpoya poya kat KL

Salam...

Aper yer yang aku buat semalam... ??!!

oohh..!! 

Semalam aku pegi berpoya poya ngan mak & adik aku erra nak cari barang tawin..tapi.. atas tanggungjawab sebagai seorang ibu & isteri sebelum kuar aku siap masak lagi... bukan bese2nyer masak yer...dek non.. mak masak Rendang Ayam Cili Api.. sslluurrpp.. meleleh air liur..!!
wwwaakkaaakkaa

Mule2 wolzz gi Sogo..perghhh... ramai betul umat manusia.. cam ulat taik...(cm aku penah nengok plak cm ner rughpa ulat taik tu....iiissshhhkkk.... MAKKK GEELIII...NOKKK..!!)
.. banyak betul duit dorang yer.. sopping bagai.. pergghh best giler jadi dorang... aku toleh kanan nengok kedai mas... pergghhh ramai gak walaupun arge mas tgh naik.. 
kaye..kayee...kayee.. dorang2 nie... !!! Aku sebenarnyer dah lame tak ke area jalan TAR.. bile nak ngajak MR LD mampusss dia tak nak.. reramai cmgini.. ngan anak tecik lagi..

memang dah boleh ker niaga ker kat sini..???
dulu time mak mude mudi dulu... jgn harap ar nak nampak org meniaga cmgini.. 
kene kejar ngan DBKL adalah... Mungkin skrang dah bole kot...

tu adik aku.. sempat pose lagi.. dpn pintu masuk sogo...

 tengah dok fening nak beli perfume yg mane satu... 
yang aku.. dah fennnigg dah mencium mcm2 bau..
suruh pakai perfume Avon tak nak... suke ati kolah...

Kenapakahhh..??? Motiff..??? hhheee..


Lepas dh puas mencuci mate kat sogo.. erra ajak pegi Maju Junction..
aku pun tak tau aper yang adalah kat Maju junction tu.. rasenyer aku penahpegi sekali jer.. 
time dia baru2 bukak.. Ikutkan.. orang nak tawin punye pasal...

Rupenyer adik aku ada pekenan ngan baju kat  butik pengantin nie.....
Mule mule masuk butik tu.. mulut aku terus cakap.. 
nie cantik erra.... yang nie pun cantik.. cer nengok belah sini.. pun cantik baju dia.. 
kat sini pun cantik.. semuaaaanyer cantiklah..ehhheee.....
Memang cantik cantik baju kat butik nie.....


 Alammmaaakkkkksss aku terlupe name dia... jefrry, juprey.. jerry.. jeff..
Sooryyy nok.. mak lupe name ko...!!
Dia nie.. katenyer bukan BOSS.. tp designer butik nie...aper2 jerlahh..
Yang bestnyer dia nie... dia layannnn jer.. setiap soalan yang wolzz kemukakan kat dia ..
Cukup sabarr orangnyer....!! hhee...hhee..Sabar yerrr...


yang kelakaunyer.. mak aku nie.. semua dia nak nanyer sampai salah silah keluarga pun si mamat tu pun dia nak tye.. seingat aku akulah.. dh takde adik perumpuan kecik lagi...
waakkaaa..kkaaa... Memang besttttzz you..!!



Kedai dia pun santek & selesa...
So.. kepada uolzz yang nak tawin boleh gi survey kat butik Lagenda, Maju Junction.
Dia ada menyediakan sewa, beli, tempah, hantaran, pelamin.. & aper saje mengenai KAWIN..
Arge amatlah amatlahh berpatutan..

Adik aku ader citer, mase dia pegi nyervey baju pengantin kat MJ, 
ada one of butik pengantin kat dlm MJ, layan dia cm tttuuuutttt..... jer...
Orang tak tye terus dia cakap baju nie RM18000... pastu pandang kite cm lekeh sangat.. 
Siap cakap lagi... wolzz kat sini bajet..puluh2 ribu jer.. cmner..?? 
terus adik aku kuar dari kedai tu....

PATUT ker..????!!!!!! 

Mase aku pegi kat MJ nie adik aku ada tunjukkan butik dia.. & 
org yg cakp ngan dia ada kat situ tgh wat photoshoot... 
Errmmm.. hebat sangat ker ko tu.??? Hangginnn jer aku nengok...!!!!
Sabar.. sabar.. orang yg cmgitu tak kemana....
Lagakkkk tak bertempat...

Lepas sesi menyervey baju baju pengantin... 
 Adik aku bawak aku gi makan kat area Kg. Baru..Makan Bubur....
Seriusly.. aku xpenah pegi kesini ngan Mr. LD.. 
So aku jadi jakun seketika..macam2 ada jual kat sini.. Kedai makan.. hemmmm.. jangan cakaplah.. melambak lambak.. sampai tak tau nak pilih yang mane satu..
Bile aku peratikan betul2..dh macam negara jiran plak aku nengok.. ramai betul orang dia kat sini..siap boleh berniaga jadi tokey lagi kat negera kite.... tapi...orang kite kat negara sendiri...????
pikir2kan lahhhh......




Antara lauk yang erra order untuk dimakan ngan bubur nasi...


Sotong kering masam manis

 Ikan bilis

 Ikan masin jeruk.. my feveret

 Telur masin

Soup sayur...

Nampak sedapkan..?? Memang sedap ponggg..!!! 
so uolzz bolehlah try makan bubur nasi kat area kg baru nie....

Ok!!

Saturday, April 16, 2011

Jenguk Pakcik Meden & Rumah Eimans....

Salam...
Panjang plak tajuk aku kali nie... ngalahkan tajuk filem hantu kak limah balik rumah... waaakkkakaakk...
kan aku dh cakap adakalanyer aku nie bersifat TAMAK haloba..
tak menyempat2 nak nunggu esok... hapdate blog dan dan tu gak nak hapdate... 
Kalau mak in the mood cm ginilah...  1 hari 2, 3 citer kuar... kalau idak.. mimpilahhhh.. 2, 3 bulan blom tentu.. waakakakaaa.. layaaannnn  jerlahhh uollzzz selagi tak muak...!! Wwwakakaaa..!!!!

Petang tadi aku aku ngajak LD gi jenguk pakcik meden kat area Subang Jaya... 
Wolzz memang jarannngg menjenguk dia..Kalau ada benda2 penting jer baru pegi jenguk, 
kalau tak haram mr LD nak pegi area yang sesak tu...!!!! fuuhhh...!! mimpppiiilahhh...

 Nie ler pakcik meden yg aku maksudkan.... Lame betul aku x pegi sini..2, 3 tahun ada...

 macam2 ada kat sini. jakun lak aku nengok...semua ada dlm 1 building...memang sonang...
yang paling penting kat aku Parking Senang... tu yang paling aku suka.... takyah que pepanjang..
LEGA.. nak membayar pun senang & cepat.....

Lepas gi nengok pakcik Meden & rembat aper2 yang patut, wolzz decide gi makan kat 
EIMANS TOMYAM HOUSE kat area TTDI Shah Alam..

maner aku tau tempat nie...???ermmmmm.....
dalam JALAN JALAN CARI MAKAN.. aku nengok si Qi makan cm sedap..
perghhhh.. sib baik aku sempat salin address dia.. 


 yang budak sorang ni plak tak habis2 nak menulis....
lepas kejadian pagi tadi.. aku langsung tak nak tanye aper2...
eehhheeeee.....
SERIAUuuuUUuuu... rasenyer..!!!!


decor kedai nie cantik gaklah..
tapi yang paling pentig services dia CEPAT...!!!!
xderlah kebulor anak2 aku... 
ANAK2 kononnnnnn....wwaaakkaaakkaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
Antara yang wolzz order....

 Air laichikang, sirap cincau, manggo & laici
-
-
-
Makan lak....

Pataya special daging masak merah, yang nie mr LD yang ngoder.. lajuuu jer dia makan..
aku nanyer Sedap ker??? dia cakap pasal Lapar..
so..?? jawapan kpd soalan aku tadi aper yer..???Sedap ke idak..???
ermmmm.....


 Kangkung belacan

 Telur bungkus

Sotong goreng tepung 
& Tomyam Campur (gambar x sempat ambik..dalam peyuttt..)
Pada aku semuanye ok..but pada pendapat tekak aku tom yam dia kureennnggg..!! tu aku...
mengkome mengkome aku tak tau.....

So, kepada uolzz yg ketandusan idea nak makan kat mane bolehlah torai kat sini..!!!

P/s: Eimans Tomyam House.. sila bayar aku sbb iklankan kedai ko kat sini yer.. hheee...

Tepat.. Padat.. Mampat...!!!

Salam....
Keboringan melanda diriku kini... Pagi2 lagi aku ngan anak2 dh bangun bersiap nak jogging.... 
tetiba hujannn pun tuuuruunnn... nak wat cmnerkan..????!!
bukan aku xder inisiative nak tuwon ka berat badan...tp keadaa yang tidak mengizinkan aku menurunkannye... ahhhaaa... Alaaaasaaannnnnnnn... baiikkkk... punyer... ehheeekkksss...

 Aku sertakan pic hujan dipagi hari takot kome x caye... ahhhhaaa..!!!

 Aper aku nak buat ngan line astro yg kejap ada kejap xder nie.. 
bukan sbb x bayar bil tp setiap kali hujan tuwon line astro cmgini lah... 
BEYOND??!! aku dh surbey ramai yg cakap same jer....
So..?? luperkan jerlahhh...!!

 Yang Adam pepagi lagi menunjukkan bakat dia menggunting & melukis...
-
-
-
-

 mehhhhhh uolllssss... kite nengok aper yg dilukiskannyer...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ok...this one dia cakap mickey mouse.. 
bile aku nengok betul2 adalah rughpa mickey mouse 
ada telinga, ada idung bulat, ada mata, ada tangan, ekor, kaki semua lengkaplah....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
tapi lagi 1 drawing dia yang aku xleh accept yang boleh wat aku nangess..ialah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
niiieeeeeee dia...... 
-
-
-
Adam cakap nie gambar mommy & daddy
so, aku tyelah kat dia yang mane satu mommy, mane satu daddy...???
penuh ngan kemusykilan aku bertanye..
yang ada rambut pacak tu daddy (iaitu di sebelah kiri anda)
yang ada circle tu mommy ( iaitu di sebelah kanan anda)
emmmmm... lain mcm jer bentuk gambar nie.. aku argue lagi...

 Kenapa kat badan mommy tu adam lukis circle.?? 

Ngan selamba derk  dia cakap...
KAN BADAN MOMMY BULAT...???
TEPAT... PADATT.. MAMPAT... aku kene sounddd tepek..!!

Adddddddaaaammmmmm...... mommy nak pantun.... sikit......

Bulat air kerana pembentung, 
Bulat kata kerana muafakat.. 
Bulat mommy kerana.........
beranakkan ekau berdua... paham ngakkkkk..??? uhhhuuu..
-
-
-
-

uolllzzzzzz.....
Budak tak pandai menipukannn????!!!
-
-
-
-
-
-
-
terus nak gi jogging 
WAAALLUUUUPUUNN HUUUJAAANNNN.....
-
-
-
-
-


 Yang nie plak.. malas nak layan masalah dalaman IBU & ANAK...
-
-
-
-
-
-
-
Yang aku plak terussss.....
-
-
-
-
-
1,2,345678... 
lapan lagi..12345678.........
-
-
-
-
-
-
-

oklah uolzzz......nak sambung poco poco dulu....
-
-
-
-
-
-

1,2,345678... 
lapan lagi..12345678.........

.... sekian......

Wednesday, April 13, 2011

Episode Finale Bandung Trip

Salammmm... 

Dah berkurun  baru nak hapdate hari ke 3 & 4 kat Bandung... waaawaaaa... mak nanges tau dek non.. nak cari masa yang sesuai untuk mengahapdate blog mak nie tau.. Waaawwaaa... banyak perkara yg membataskan pergerakkan jari jemari mak nie.. heeeeikkk.. harap di maafi gue yer...!! ooopsss..!!

 Day 3

Hari yang 3 nie.. Wolzz pegi Pasar Baru.. 
tempat nie memang macam2 ada.. dari hujung rambut sampailah ke hujung kaki..
tapi.... yang mak tak sangguppp tu....

pic pinjam kat google

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
pic pinjam kat google

cmgini ar keadaan dalam pasar baru... Sanggup..??? Sangguppp..??
mak memang tak sanggup...!! cukup ar setakat sampai 3rd floor saje..
tak silap mak Pasar baru nie ada 5 or 6 tingkat.. 
Waawaaa... !! kaki mak dah nak tercabut dah nie.. fenningggg..!!!
nengok sikit2.. mane yang berkenan.. capai aper yang patut.. 
kat sinilah yang dorang dok cakap kain ela, kain cotton, kain lace... murah..

Pemerhatian mak kat sini arge  
MEMANG TERBAEEEKKK.. MURAH GILER...!!
mak sempat rembat kain lace sepasang hadiah kat my sister nak kawin..
& for my mother in law & my friend telekung... so sesaper yg nak berniaga kain... 
dtglah kat pasar baru....

Lepas bersesak sesak nafas kat pasar baru. Wolzz gi FO.. fuhhh.. lega sikit.. lebih tenang di berbelanja FO.. aahhhaakkss... Lupe lak nak citer, supir mak bgtau. sepanjang penglibatan dia MENYUPIR kan diri... ahhaksss ader ker perkataan tu.. aahhaa.. First time dia customer yang kuar awal dari pasar baru.. biasanyer dia antar customer dari pagi.. baliknyer petang.. but wolzz ambik masa 2 jam sahaja di dalam pasar baru tu.. hhheee..hheee dasyat bukan..???!! hhheee

Kemudian wolzz di bawa ke FO Anak Kecil. Kat sini memang aku recommend sangat.. memang best sopping kat sini sampai tak hengat dunia.. hheee..hhheee.. a lots of jeans, t-shirt, blouses & aper saje berkaitan ngan barang budak ada kat dalam nie.. yang penting TIDAK BERSESAK SESAK & BANAYK PILIHAN mak suke..mak sukee... clapp...clapp...clapp...

 pic pinjam kat google

Pastu perut dah kebulor.. si adam request nak makan KFC.. sib baik kat Bandung ni ada KFC..ahhaakkss.. jongoskan mak nie.. ??!!! tak tau.. hhheee..hhhee

Pastu sambung balik gi sopping brownies cake kat Amanda. 
Biasanya pelancong akan beli brownies cake kat Kartika Sari but Sang supir aku recommend kat sini coz dia cakapa same jer rase dia ngan Kartika Sari tp beda harga Kartika Sari lebih mahal...
nasib baik sang supir memahami kewangan si pelancong.. ahhhaakksss...


pic pinjam kat google

Brownies Kukus Famous kat sini....

 lepas memborong sedozen brownies.. anak2 aku dh sibok nak balik hotel keletihan seharian berjalan sakan...termasuklah aku...jawapannye adalah 
BALIK HOTEL....TIDOR
ESOK MAU PULANG..


EPISODE FINALE : Day 4

Sebelum berangkat ke Airport Bandung sempat lagi aku request 
kat sang supir antarin aku ke RUMAH MODE.
sempat lagi aku nie nak bersoping utk hari yang terakhir di Bandung.. 
tak tau bile lagi aku dapat datang ke sini lagi... 
uhuuuu......
Insyallah.....


pic pinjam kat google

pic pinjam kat google

 pic pinjam kat google

lepas dah nengok puas2 rumah mode tu.. dah perabis segala duit syiling...
barulah lega untuk pulang... ke tanah air terchinta......

 kelaparan melanda sementara menunggu nak naik kapal torobang

  mommy..mommy.. game..game.. 
cm reghti sangat.....main game....
-
-
-
-
-
-
-
-
itu tak berapa nak penting bagi aku sekarang nie....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
aper yang penting disini ialah...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
AKU DAPAT MENGHABISKAN 
CITER AKU YANG TERTUNGGAK SETELAH SEKIAN LAME TU.......
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
huuuuyyeeeaaaa....!!!!!
Syabas bete..!!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- 
MAK BERJAYA AKHIRNYA....!!!!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
itulah kepuasan yang dicari selama ini..
-
-
-

-TAMAT-

Friday, April 1, 2011

2nd Day at Bandung

Hari kedua pulak wolz gi melawat Gunung berapi Tangkuban Parahu. Aku memang teruja sangat nak pegi sini coz tempat nie jer satu satunye takde kat Malaysia.. Memang cantik... kepada sesiapa yang nak ke Bandung Wajib pegi tempat nie.. Kenapa gunung berapi nie dipanggil Tangkuban Parahu..??? cer..cer.. teka... Aahhhaa.. tak tau kan..??? Menurut supir aku Tangkuban bererti terlangkup... kalau diamati betu2.. gunung merapi ini berbentuk perahu yang ditelangkup..so.. penduduk sini pun menggelar TANGKUBAN PARAHU.. tujerlah citernyer... hheee...hhheee...



  Pemandangan on the way ke Tangkuban Parahu..

Antara pemandangan dari atas gunung berapi.. Gunung berapi ini sudah tidak aktif lagi kerana dia sudah mengeluarkan laharnya sekitar tahun 70an...

Lepas puas menikmati pemandangan dari atas gunung berapi, kitaorang pun gerak ke Sari Ater.. 
Sari Ater Hot Spring ni merupakan kolam air panas yang famous kat sini..

Sila abaikan aper yang korang 'terrr'perasann.. ahhhaaa..


 Dengan tak berseluar mahupun fender.. hikk..hhiikk tetap mau berendam..
Kami melepak kat Sari Ater dalam 1 jam pas tu choww.....!!! cari tempat makan plak... 

Lunch wolzz makan kat RUMAH DAUN.. 
Recomennnnnddddddddd sesangat, coz tempat dia amatlah mendamaikan & cantik sangat...
Siap ada air terjun lagi...!! package ngan bantal
Kenyang + Bantal + Sejuk = Titotttttt...!!!



pic nie diambil oleh LD.. KENAPAKAHHH..???!!


 Ikan Talapian dipanggil Ikan Geramin


burrppp....!! alhamdulillah...

Lepas mengenyangkan diri wolz bergerak plak ke FO..
Kat Bandung nie terrrrrrrrrlampaulahh banyak FO.. 
duit jer mak bawak tak berapa nak banyak... aahhhaa.. So, pilih aper yang perlu sahaja yer..

antara FO yang aku singgah
Rumah Mode - ***********
Heritage - ****
Terminal Tas - *
Blossom -**
bayak lagi... sampai aku tak hengat name dia ...

selepas di survey2.. beli aper2 yang patut.. 
baru aku terasa kaki ku ini mcm nak tercabut ...uuuwwwaaaaa..!!

aperlagi.. 
"Ajiiii (supir)... hantarin aku pulang yokk..!!!

sok masih ada... tapi duit jer yang dah tak der.. cmno..????!!

uuuuwwwwwwwaaaaaaa..!!!!