Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Friday, July 20, 2012

Ramadhan Al Mubarak

Assalamualaikum....

Pejam celik, pejam celik sok dah PUASA. 
Alhamdulillah, aku bersyukur kepada MU Ya Allah kerna memberikan aku kesempatan & kesihatan yang baik untuk aku menjalani ibadah puasa kali ini...


 
 pinjam pic en. google


YA Allah Kami Menunggu kehadiran bulanMU yang termulia iaitu RAMADHAN AL MUBARAK. dengan anugerah khususiah MALAM LAILATUL QADAR. 
YA ALLAH, YA RAHMAN, YA WADOOD anugerahkanlah hidayahMU 
untuk kami berpuasa dalam erti kata puasa yang ENGKAU maksudkan, 
berpuasa MULUT kami, 
berpuasa HATI kami, 
LIDAH kami, 
TANGAN kami, 
KAKI kami, 
NAFSU kami, 
ZAHIR kami,  
BATIN kami & 
seluruh ANGGOTA kami.

YA ALLAH, 
jadikanlah kami orang yang bermurah hati untuk bersedekah, beribadat di malam hari, bertahajud, berselawat, berzikir dan membaca Al-Quran.

WAHAI ALLAH YANG MAHA PENGAMPUN 
LAGI MAHA PENGASIHANI, 
anugerahkanlah kami pada tahun ini kenikmatan dan keindahan 
Lailatul Qadar Ya Allah... 
AMIN YA RABAL ALAMIN


Selamat Berpuasa Semua & 
Semoga Kita Perolehi Keberkatan di Bulan Ramadhan yang Mulia ini

- AMIN -





Thursday, July 12, 2012

Melawat Bandaraya Bersejarah

 
Last 2 weeks, aku bercuti ke Melaka, Bandaraya Bersejarah with LD & Kidz..
Kali nie terasa baru betul2 bercuti, sbbnya banyak tempat bersejarah yang kitaorang pegi & banyak tempat makan yang best2 kat Melaka nie rupenye.. 
Kitaorang nie very the cerewet pasal makan... 
 
^_^
 
banyak info pasal makanan yang aku cilok dari KASIH ALEEYA, 
neghhhhh..ngehhh.... #ampunkankamipenunggugua
 kebetulan dia baru balik dari Melaka... aper lagi sesi kasi terjahhhhhhhh!!!




First tempat kitaorang singgah iaitu  Klebang Original Coconut Shake
Memang terbaikkkk siiottt!!!
 
#kesatairliuq
 
Landmark tempat nie ialah CALTEX, memang senang cari. Sape nak take away, dorang ada sediakan gerai kat belah depan, betul2 sebelah caltex & sape yang nak minum kat kedai, bule jugak, dorang ada sediakan gerai kat bahagian dalam masuk sikit simpang dekat ngan caltex.... ahhhaaa...
JANGAN RISAU ADA SIGNAGE!! ANDA TIDAK AKAN SESAT!!

Selain dari air kelapa, dorang ada gak jual, mee hoon goreng bungkus, kuih muih & nasi lemak bungkus. Nasi lemak dia memang sedap & pedas!
 
Peringatan: 
WAJIB TRY KALAU TAK ANDA AKAN NYESAL!

Destinasi Kedua:
Kitaorang menginap di Holiday Inn, Melaka.
Memang best hotel nie, manyak busatttt woooo... bule guling2... muahahahaaaa...
Alhamdulillah, berjaya gak misi aku nak buat suprise untuk hubby terchinta..

THANKS A LOT TO STAFF HOLIDAY IN,
 kerana mejayakan kezutan itu...!!!! 
#muuaahahahahahaha..suke..suke..suke...



Peyot sudah lapar, marilah kita mencari makan..

Destinasi Ketiga:
Muara Sungai Duyung. Tempat nie Filla tak pegi.. 
aku jer yang pegi.. haaaa..haaaaa...
staff hotel yang rekemen kitaorang makan kat sini.... tak sia2... ^_^

View: view yang cantik, tepi muara, ada sampan, boat tangkap ikan
#jakunsiotorangbandorkatekan
FOOD: sedap & murah


Destinasi Keempat:
Melepak kat Dataran Pahlawan, nengok2 lampu & dok dengar orang berkarok kat kedai tepi jalan
muaaahhahaaaa.... yang nyanyi tu pompuan, tapi sore dh cm jantan.... ahahahaaa...
layannnn kan jerlahhh...

Destinasi Kelima:
Esoknya pulak, kitaorang naik Menara Taming Sari..
Gayattttt sioottt..!!sib baik ada hubby disebelah bule peluk2..
cepat! ambik gayong!!! muaaahahahahahahaaa...

#muntahijo



Destinasi Keenam:
Esoknya, sebelum berangkat pulang, kitaorang sewa 1 beca, 
1 jam RM40 bawak kitaorang pusing 1 Melaka..!!


  A'Famosa


 Pejabat Tuanku Abd Rahman

Pokok Melaka



 Makan Hang Jebat

 Rumah Warisan Melayu Lama


Pekene Cendol Origanal Melaka


 Jonker Street

Dan banyak lagi... tak larat aku nak hapdate gambo banyak kat dalam nie...

Lepas dh puas naik beca,  dh naik kematu vontot baru ingat nak balik...

 T_________T

Perjalanan kami mengambil masa 21/2 jam bersamaan RM100...hambek ko! 
tapi pikir2 balik, xpelah sian pulak aku nengok budak tu, bukan senang nak kayuh beca ni, turun naik bukit, banyak kederat nak pakai.. tambahlah bawak aku yang dh same berat ngan beca tu.. urrmmmmm..... maka pahamlah aku......

Sebelum berangkat pulang ke KL, 
sempat lagi kitaorang repeat balik kat Klebang Original Coconut Shake untuk kali kedua...



 hingga kesudutan yang terakhir kitaorang menikmatinya...





 






Wednesday, July 11, 2012

Larian Olympic Anjuran McD

Gilleerrrr arrrrr...!!! 
cam tak caye jer aku masuk 'Larian Olympic Anjuran McD' last week....
Korang tak cayeeeee???!! aku lagilah tak caye!!!! 
FIRST TIME TU!!!

muaahahahahahah.. 

Pepagi buta lagi Kak Azie dah call & remind aku...
tapi sib baik ada dia, kaaaallaaauuu takkkkkk, mau aku kene bahan, bile masuk opis nanti.....

bak kate pepatah aku:
"BIAR KAKI SAKIT, JANGAN HATI SAKIT..."


muaaahahahaaaa...


Lokasi: Dataran Merdekaa
Jam: 7.00 pagi

  muke memasing berseri2 lagi sebelum memulakan larian..

menyengehhh aku korang skunk, kang terchungap2 nak abiskan larian..

#mengatadirisendirinampak


budak 2 orang nie memang bersemangat waja memulakan larian, 

chayokk..chayyookk!!

AKU?? cm biasalah potogedik memang akan berada di blakang tabir utk ambik gambor, 
kang xde bukti nak show off!!

Muaaahahahahaah...

#camnakkenetempelengjer




time nie aku dh ketinggalan jaaaaauuuuuhhh dari Kak Azie & Eja..
dorangkan pelapis atlet olympic, that's why dorang kene laju...

^____^

Yang aku, cmner tak lamabat, sikit2 ambik gambar, sikit2 pusing blakang, nengok ada orang lagi tak kat blakang, sikit2 hapdate FB bagitau lokasi larian.. 

aaahahahahahahahah

MISI AKU: 
JANGAN JADI ORANG YANG TERAKHIR SAMPAI KE GARISAN PENAMAT!!

muaaahhaaaaa...

Bak kate pepatah aku: 
BIAR LAMBAT SAMPAI ASAL DAPAT SIJIL SAME MACAM ORANG YANG SAMPAI AWAL

#matilarkenekeji

mereka2 yang kepenatan...

^_^



 cayalahhhhhh!!! Kak Azie, berjaya gak 7KM!!



 Yang paling kelakar pada aku mase masuk larian nie, dah nak sampai ke garisan penamat, 
FIRST THING yang aku kene buat ialah CARI TEMPAT UNTUK DAPATKAN SIJIL,  
itu yang penting! sebagai bukti penyertaan... Muaaahahahah.. bukan cari air.. bule?? haaa..haaa...haaa...

bukan aper takut kene bahannnnnn dikemudian hari...!!! 


muaaahahahahahhhhhh...




7KM tu..!!!!!!! Jangan main gilerrr...!!! 
7KM menamatkan larian sambil berjalan jalan.....!!!!



Tak percaya???!!!



MUaaahahahahahahaaaaa...



T__________________________T


Saturday, July 7, 2012

Emergency!!

Bersiaran langsung @ Hospital Tunku Ampuan Rahimahn Klang. Dapat perkabaran dr my adik erra, yg husband dia xciden kat tol guthrie. Pelanggaran motor ngan motor..

Ya Allah! Berderau darah aku!

Apa lagi terus aku pecut gi sane.. Terkujatt gaklah aku ngan suasana hospital nie. Honestly aku memang dh lame x berkunjung ke hospital kerajaan. Pd pendapat akulah, banyak benda yang perlu kerajaan kita titik beratkan xpecially services hospital. Sian aku nengok patient2 yang ada kat spital nie, masih que utk dapatkan rawatan dr doc. Mesti korang cakp, ala byar RM1 nak mcm2.. Okey, memg betul RM1, but pd aku, itulah peranan kerajaan membantu rakyat dlm kesusahan.. Apa kate kerajaan laburkan duit yg nak wat konsert sane sini tu, invest utk spital.. Bukan aku tak bersyukur.. Tapi apelah salahnye memperbaiki kualiti hospital kita, supaya kita rakyat bole berbangga & lebih menghargai kerajaan kita.. Itu pendapat akulah..

Urrrmmmm..

Berbalik2 pd citer asal aku.. Muaaahhhaaa.. Terrrrrrover plakz.. :) Yang aku nie dr pukul 9.30pm sampai skunk x settle2 lagi..Hope everything okey.. :) xde kecederaan yang serius.. Amin..

Mate dah kelat2, perut ada bunyi2..ermmm.. Baik aku stop skunk..

Ok uolzzz!! Gud nite!


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Thursday, July 5, 2012

Dinner With Birthday Boy

Semalam kitaorang dinner kat Chawan, Citta Mall. 
Kire bersempena penutup Birthday LD
muaahhahaaa.... bule gune perkataan penutup??! suke hati ai lahkan.. belog ai

^_^


Muaaahhaaaa..

Pembukaannya wolz celebrate kat Holiday Inn, Melaka. 
Memang best & sporting giler staff Holiday Inn buat kezutan utk LD siap nyanyi2 gitu..!!

suke..sukee..sukkeee..!! THANKS UOLLZ!!


Best gak lepak sini, makanan dia very the sedap..!!

Birthday Boy order yang ini, Nasi Tomato with Ayam Masak Merah
pergggggggghhhhh!!!!! sedap giler..!!

 Aku pulak order Mee + Mee Hoon Soto
Banyak giler dianye mee & siap bagi xtra sup lagi..
puas aku makan sorang.. Muahahahaaaa...
akukan tamak..!!


Rojak buah febret favourite (kang ada lak ngomen ejaan febret aku cmgini) LD!!
memeee larrr sedap!!!

Bebudak nie order ABC share 2 orang!!

Mase kat sini sebenarnye aku ada lagi 1 suprise utk LD..!!

jengg..jenggg..jenggg!!

aku pun memulakan misi aku, mule2 bgtau LD nak ajak Adam & Aceh jenjalan kat area mall jer, sementara nak menanti makanan sampai.. 

*_*

laju jer aku tuju kat +WONDERMILK
sib baik dekat ngan Chawan, senang sikit keje aku..

haaaa..haaaaaaaaa...haaaa

 CIRCUS LOLA
(Harga adalah rahsia kerana nanti LD tau... *____*)

sebenarnye aku dh order cake ni 1 week before LD birthday 
(THANKS NURUL temankan ai!!)


 packaging dia amatlah chumel 
*_*
 
lajulaju jer Adam & aceh dapatkan DD. 
Adam ditugaskan menutup mata DDnya & 
Aceh pulak dok memekak DD ada suprise!! ada suprise..!!

 
Taaaaraaaa..!!
senyum sampai ketelinga bile dapat kezutan..!!!
 
^_^
 
Seronok bila kita meraikan or diraikan dikelilingi insan-insan yang kita sayang...
 
 
 
LOVE U SAYANG!!!






Wednesday, July 4, 2012

Happy Birthday My Chinta Hati


Happy Birthday My Chinta Hati
 
 
Do you know how much I love you
If you don't already, let me tell you that I love you more than anything else in the world 
and I'd give anything to be with you, now and forever. 
 
 

Happy Birthday My Chinta Hati!!
I'm so glad that Allah sent you to me!! 

 
To the love of my life & the husband of my dreams
 
 Wishing you a very  
Happy Birthday My Chinta Hati..!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
From the bottom of my heart:
Your lovely Wife & Kids