Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, October 28, 2013

Ahad.

Baru skunk dpt meluruskan badan sementara Indah tgh lena. Skunk aku tgh pantau panas dia. Risau dibuat bile anak2 tak sihat.

Semalam bawak Indah pegi klinik, check oksigen dlm badan. Tak mencapai target doctor. So, doc decide bg gas & buat suctions (guna tiub, buang lendir melalui idung) sedey okey, nak serahkan dia kat kat nurse. Seingat aku, Adam mase baby pun penah kene.. Sian dengar baby nangis tak brenti. Parents tak digalakkan masuk sbb biasalah parents kan emosi tgk anak kene cmgitu.. :(


Asyik bergantung dgn aku, dh 2, 3 hari ni.  Bile letak kang, merengek. Sian, badan tak sihat. Kalau tak tu, Asal panggil jer Nama dia, seeeeenyummmmm jer... Cepat lah sihat Indah. Mommy nak tgk Indah senyum... 

Sepatutnye this week byk benda nak buat. Kita hanya merancang, hanya DIA yg menentukan. Nak pegi sunat Indah, nak pegi ambik injection dia 5months, nak gi kenduri kawin. Nak Carik barang nak wat free gift utk penguna tegar IRENA Skincare.. Oppss... Terbocor plak rehsia... Hiks..hikss.. Semuanya CANCEL.. Takpelah.. Berkorban Demi kesihatan INdah.


Dinner td, anak2 request nak makan ringan2 jer, sbb lunch td, Kitaorg ambik dh pukul 5. So, perut still kenyang.

So, mommy decide buat french toast utk dinner malam ni.

Gigih hokey, mommy masak, dgn keadaan Indah tak sihat.  

Dh lame tak hapdate citer pasal resepi masakan, kan? Almaklumlah, ahkak tak segigih suatu ketika dahulu... :(

French Tost by Luvelymummy.


Bahan yg diperlukan utk buat French tost.

Step 1

Step 2:


Step 3:


Step 4:


Step 5:


Step 6:



Step 7:


Done!

Nite!!!

2 comments: