Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, December 31, 2013

Adam Orientation Day

Selamat menempuh alam persekolah anak ku AHMAD FARREN ADAM.
Mommy & daddy always doa semoga abang jadi manusia yang berjaya di dunia & akhirat.
Abang selalu cakap kat mommy, abang nak jadi angkasawan kan.?
If abang usaha & always doa, In Syaa Allah.
Mommy & daddy tompang gembira

#sob..sob..sob

hooberr tau engko ni!


  Sebelum pegi sekolah, ambik pic dulu.

T______________T



Sabtu lepas bermula orientasi sekolah bagi pelajar tahun 1 bagi sesi 2014, 
Sekolah Kebangsaan Subang Bestari.
Parents kene mendaftar anak2 kat dewan sekolah & ambik buku teks.



Student akan dibawa oleh guru2 ke kelas masing2 utk jalani ujian Dianostik bagi menentukan kelas.
 #halamak ayat skema lah pulokxx .. ekkeee


eiiii.. takutnye ujian...

 Itu kate aku... korang rase dia ni takut ker..??

Hahhaaaaa...

 Pendaftaran Pelajar



Sementara tunggu Adam ambik test, parents kene dengar briefing dr pihak sekolah.
Ok, tang ni  aku kene pay attention skit. Focus Aida..! Focus..!!

Uhhuu..


Dalam pukul 12.00 pm, dah settle pun urusan orientasi Adam.
Aku pun dengar teruja nya, tye Adam, macam mane, test dia tadi..

Mommy: Adam, cmner, test tadi, bole jawab..?
Adam: hurmm.. boleh..
Mommy: Aper soalan dia? Matematik, English & Bahasa Malaysia
Adam: Aper yang susahnye mommy..

*hamboi lagaknye engko

Mommy: tak susah ker? adam bole jawab ker? Contoh soalan..?

*hamboi mak ko dh macam pengawas peperiksaaan pulak.. ekekee

Adam: Aper yang susah nye.. 
1+1 = 2, 2+2=4
susah ker?

*ehhh.. dia tye pulak aku balik..

Adam: Kalau English, ada gambar matahari  adam tulis matchkan sun
Ada gambar hidung adam matchkan nose
 Soalan bahasa melayu dah tak ingat...


Oklah tu, adam bole jawab soalan. Betul ker tak.. hurmmm entahlah...
Risau jugak aku, sbb takut adam dpt kelas last skali.
Sian kat dia.

Ok, settle orientasi Adam pagi tu, terus gi daftar Qaseh pulak...





... bersambung


1 comment: