Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Thursday, December 26, 2013

Cuti Krismas!

Happy 7months gedikx2..
Baby Indah dah 7bulan 24hb aritu.
Dah busat dah..... bukan dia, tapi perut dia.. 
muaahhaaa..

T_____________T

 budak nie dah tak bole bawak bincang kalau nak gi jenjalan.
Hooii... kalau bawak dia jalan, ko tau dia punye gedikx tu, ya ampunnnn..
Taknak langsung duk dalam stroller. Asyik nak berdukung jer.
Kalau tak diangkat pulak, sepanjang jalan mulotttt dia bising..  
Tak sunggup mak nak dengor..
So terpaksalah mak apaknye bergilir2 mengendong. 
 Kalau ada bibikx dah lame ko kena tinggal nak.
 
Korang tau, budak gedikx ni dh memanjat 1 anak tangga.

UUuuwwwaaa!! 

tu blom dpt kaki lagi tu.. Uuhuuu..



Semalam, sempena cuti krismas, aku bawaklah kiddos gi jenjalan.
Keluar dah tengah hari, so terus luncheon kat Waroeng Penyet. 
Kene ikut tekak mak sbb mak dah lame tak makan kat situ. 
Ngidam engko!

 
Lepas makan kenyang2, bawak kiddos gi Ikano.
 terjumpe plak 2 ekor menatang ni.

 geram betul aku ngan engko ni.
Macam nak gigit2 jer..
Bole lar.. boleh lar.. skit jer.. hehe

ko nampak..??! ko nampak..??!
siapa yg lebih teruja bile nampak menantang ni..?? 
hehheee..
Baby Indah sampai teleng kepala dia nengok 2 ekor hewan ni..

 eeeeiiiii.. mcam nak smack down jer.!


aku memang seronok bawak kiddos jenjalan kalau ada musim2 perayaan.
Bukan aper teruja nak tgk decoration. 
Pernah sekali dulu, aku gi Ikano time krismas, dorang wat decor ada salji  dlm mall.
Tapi selji tu dia pakai biji2 putih yg halus tu. yang slalu ada dalam bean bag tu..

Memang chantek ok..

Lain tempat lain design.. Macam berlawan2 pulak, mall siapa yg paling cantik deco..

Baby Indah tengah membuta.
Hambek ko! mak ko tangkap muat jer, rompers pun bole jadi lapik mulut..

Muahhaaa.. 

Ko mampu??!

Kain, dia ilang, myb aku tertinggal somewhere.

Puaslah hati kiddos dapat lepak lame kat kedai menan.
Sempat lagi Adam wat request untuk beday present dia.

yerlah, anak ku. mommy & daddy terai memenuhi permintaan mu itu.

ok, dah jom balik.!
 

Lepas kuar dr Ikano, singgah pulak kat Sunway Giza.
Memang tgh mencari walker utk Baby Indah.
Sebab memasing dh tak larat nak mengejar dia bile tiba tang dia menjilat lantai umah, hampir nak masuk toilet, menjilat  stand fan.. uuhuuu..
Memang hebat budak gedikx ni..


Deco kat Sunway Giza.

Memang xde rezeki Baby Indah lah. Yang color untuk design yang mommy nak tu takde. 
So, kene order dulu..
Baca betul2 yer.. MOMMY YANG NAK... hahahaaa.. bukan indah yer...

Ok Indah, next time yer. nti org tu call bile brg dah ada, kita gi ambik laju2 yer.. ahaks
*aku yg teruja *

Balik, dr Giza, singgah pulak rumah mak. Mak suh datang makan durian.
Rase cam lame plak tak jumpe mak. Yerlah mak baru balik dari holiday.
Tinggal kan ai anak beranak.. Uhuk..uhukss..

Sonok kan dapat gi JPO, dgr mcam best. Tak berkesempatan nak pegi lagi.
Poket tak tebal, jadinya duduk jerlah kat umah diam2.

UUUuuwwwwwWWAAA...

 Happy beday my adik ipar, Kyrol. 
Semoga dipanjangkan umur & di murahkan rezeki.
& also my anak buah2an. Amirul Tobek!
walaupun aunty tak tau sebenar2nye beday ko bile. 
Aunty wish gak lah  Happy beday bro tobek!
Semoga jadi anak yg soleh & boleh jaga ibu & ayah suatu hari nanti. Amin.

oklah.. itu saje cerita yang ada buat mase ni..

sebelum korang melangkah pergi
 izin kan aku mengeshare  pic untuk tatapan korang..

jarangggggg jaraanggggg aku nak share pic sebegini rupe..









haahhahahaaaaa...






kalau nak gi toilet belok kiri..






ada nampak simpang masuk kanan..







pastu ada traffic light kan..








ada polis..









tye polis tu toilet kat mane?








Hahhhaaahahaha










okey, tak klakar.!
 








*tahan muntah anda yer!



bai!








2 comments:

  1. siottt jeeee...uueewwwlwkkkk...

    ReplyDelete
  2. ekekekeeee...
    saper yer!
    ok anyway, mesti dh jumpe polis tu kan? LoL

    ReplyDelete