Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Monday, October 28, 2013

Ahad.

Baru skunk dpt meluruskan badan sementara Indah tgh lena. Skunk aku tgh pantau panas dia. Risau dibuat bile anak2 tak sihat.

Semalam bawak Indah pegi klinik, check oksigen dlm badan. Tak mencapai target doctor. So, doc decide bg gas & buat suctions (guna tiub, buang lendir melalui idung) sedey okey, nak serahkan dia kat kat nurse. Seingat aku, Adam mase baby pun penah kene.. Sian dengar baby nangis tak brenti. Parents tak digalakkan masuk sbb biasalah parents kan emosi tgk anak kene cmgitu.. :(


Asyik bergantung dgn aku, dh 2, 3 hari ni.  Bile letak kang, merengek. Sian, badan tak sihat. Kalau tak tu, Asal panggil jer Nama dia, seeeeenyummmmm jer... Cepat lah sihat Indah. Mommy nak tgk Indah senyum... 

Sepatutnye this week byk benda nak buat. Kita hanya merancang, hanya DIA yg menentukan. Nak pegi sunat Indah, nak pegi ambik injection dia 5months, nak gi kenduri kawin. Nak Carik barang nak wat free gift utk penguna tegar IRENA Skincare.. Oppss... Terbocor plak rehsia... Hiks..hikss.. Semuanya CANCEL.. Takpelah.. Berkorban Demi kesihatan INdah.


Dinner td, anak2 request nak makan ringan2 jer, sbb lunch td, Kitaorg ambik dh pukul 5. So, perut still kenyang.

So, mommy decide buat french toast utk dinner malam ni.

Gigih hokey, mommy masak, dgn keadaan Indah tak sihat.  

Dh lame tak hapdate citer pasal resepi masakan, kan? Almaklumlah, ahkak tak segigih suatu ketika dahulu... :(

French Tost by Luvelymummy.


Bahan yg diperlukan utk buat French tost.

Step 1

Step 2:


Step 3:


Step 4:


Step 5:


Step 6:



Step 7:


Done!

Nite!!!

Sunday, October 20, 2013

Bonding Time With My Luvelyfamily (Day 2)

Holalaaalaaa... cikebum..cikebum...
Bersambung kita di episode ke 2
"Bonding Time With My Luvelyfamily (Day 2)

Mase check in kat sini, pihak hotel bagi kitaorang 6 free cupon breakfast
So, sementara para2 daddy tidur, wolzz mommy2 gojes, take the oppurtunity pegi bekpas together2.
hhaaaa.. Indah aku serahkan kat en. daddy utk jaga. TQ dd!


Aku tekak melayu kampung harus nasik lemak.
Yang kak ngah, tekak owang putih & kaklong pulak tekak separuh owang putih, separuh melayu.
Hahaaa.. What ever.


Lepas bekpes, perut dah berat. So, wolzz malas nak berjalan.
chartered 1 buggy siap drebar, mtk antar wolzz kat bilik.
Hahhaaaa.. Anjer angat...!

Lepak2 jap, sebelum checkout.

 mase tgh bersiap, nampak plak si toyol nie tgh bogel memasang mainan baru, bidaman.
Sib baik dia sempat tarik towel. ekekekeeee...

Sempat lagi pose sebelum balik!
Auuwww!

Lepas checkout, singgah plak makan tengah hari kat  
SAJIAN KAMPUNG ASAM PEDAS MAH.
Dekat ngan area hotel. Sian para2 daddy tak makan lagi. 
Aper lagi para2 mommy pun tumpanglah sekaki.. hehheeee..
 tanpa rase bersalah dah melantak tak hengat pagi tadi.

memang ohsem!

 Food : Asam pedas ikan pari & kepala ikan tenggiri, sotong sambal, sayur kangkung, telur masin, sambal belacan & tempe.
Memang sedap  okey & arge dia reasonable


 Berjalan pulak kat Bandar Melaka. Time nie kitaorang berpecah. sebab susah nak parking 1 tempat.
So, Family Aku & Abg Ngah pekene cendol kat tepi sungai Melaka & 
berdepan dengan Hard Rock Cafe.

Cendol biasa, ABC aiskrem & cendol pulut. 
Memang terbaekk kene plak ngan cuaca panas.!



 Abg Ngah, you're rock brader!

 budak kecik nie baekk!

 Jalan plak kat Hard Rock Shop. 
Terbang duit aku semata mata nak buat collection!
#phui!

 Melaka is HOT!


pic tuan tanah! mate dh kecik sebb panas!

en. daddy with kiddos


Lepas memasing dh settle, meraound bandar melaka. 
Wolzz berangkat pulang.

BUTTTTTTTTTT..........

atas permintaan ramai, wolzz berenti di Klebang peken coconut shake sebelum balik KL!

 ko mampu nak bratur panjang cmgini?
Nak masuk lorong nie pun dah start jem. Kalau stakat beli 1, baik takyah, paling koman korang kene beli 10 baru berbaloi2 beratur panjang cmgini.. hahhaaaaa..


 Ramainye..!

 My niece Intan & Qaseh

 dorang lagi! 
aunty bagi chance kat ko yer kakak, upload pic ko lebih dari sekali!
hahhaaaa..

 Haiyaakkk.. ini budakk... haiii lah...

 My Big Luvelyfamily!


Ok! dah kenyang kan? 
jom let's goneeeeeee *go* home bebehhh!!! 


Happy Bangat! 

U'olzz, please menabung dari skunk yer.. 
iolzz tgh planning utk next trip okey... bebeh!








~THE END~







 





Saturday, October 19, 2013

Bonding Time With My Luvelyfamily (Day 1)

Yeaaayyyyy!
Akhirnye berjaya gak planning aku & kak ngah nak buat family gathering. Walaupun taklah jauh mane tapiiiii ia memang cukup bermakna buat kami sekeluarga.

Keje carik hotel, booked mengebooked & carik tempat makan yg best2 mmg dorang serah kat aku.. Kalau aku yang mengebooked of course hotel WAJIB best. 
Aku nak kasi mak ngan ayah aku selesa skit.
Bak kate ayah "Hari ni Hari Raja Sehari Ayah Ngan Mak."
So, semua perbelanjaan ayah ngan mak ditanggung oleh anak2..

oklah..oklahh... paham..

Masa bertolak, ayah ngan mak naik kete ngan aku. 
Memang seronok ar dia. Tambah pulak si Adam pasang lagu tegar kat youtube, hurrmm memang kenelah ngan citarasa ayah aku.
Sepanjang jalan tok ayah ngan cucu nie menyanyi lagi Tegar. 
Kenkadang tu, Adam tukar lagu "Aku yang tersakiti".
Ayah tak brape tahu siapa penyanyi dia. Bile ayah tanye, mak laju plak jawab, JUDIKA..
Hahhaaaa... Hamboii. Curlast mak tau judika.. Ekkekeee..

Yang kelakarnyer, ayah aku bole tanye, "Adam facebook tu macam mane?"
Adam plak jawab, facebook tu, yg ada huruf 'F" nie, sambil tunjuk kat ipad..
Hahhahaaaa.. Sabar jerlah..

Mase sampai Melaka tempat wajib ialah Coconut Shake kat Klebang.
Aku rase coconut shake kat Klebang memang yang terbaik, compare yang dah ada kat KL.
Mase sampai kat Melaka, aku dh start sakit kepala. Macam nak migrain.
Tak koselah aku nak ambik2 gambar sangat.
Ramai giler hokey, orang kat coconut shake tu.
Yang tapaw, tapaw, yang makan kat situ, makan kat situ.

 En. Dadday  & Ayah

Mase ni, aku tunggu kak long sampai. Kak Ngah dah lama tunggu kat hotel & Erra mase nie otw.

Check in hotel MAHKOTA MELAK. Memang best ok..
Aku booked apartment 3 bilik


 Hotel aku berhadapan dgn Mahkota Prade & Hatten Hotel.
Kalau nak pegi padang pahlawan, boleh jalan kaki jer.
Tapi sorrylah, iolzz tak sanggup nak menapak, kang ilang lemak2 ai, sape yg susah??..
ekekeeeee..

 Our Apartment.
 Very selesa. Ada 3 bilik, 2 bilik air, dapur pun ada, tapi tak boleh masak. Huurmmm.. Aper kes?

Aktiviti Petang.

Swimming Pool Area

Bawak anak2 swimming.
Kat sini, dia strict skit. Sian anak2 buah aku, tak dapat mandi sbb nak kene pakai baju swimming.

 Swimming pool kat Mahkota ni ada 2.. Puuyooo!!!
So, korang bole pilih nak terjun tiruk kat belah mane..
Hahhaaaa..hhaaaaaaa..


Aktiviti Malam 

Belah malam pulak, adalah upacara kemuncak.  Kita meraikan beday 3 orang ahli keluarga
iaitu Emak, Kak Long & Rayyan

Happy Birthday Uolzz!!

Memang happening sangat masa majlis nie. Riuh!
tapi mcm biasalah kak long, touching lebey.. Hahhaaa..
HAPPY SANGAT.
Bukan kata beday gurl & beday boy jer yg dapat present, wolzz pun dapat gak. Hahhaaa..
Tukang bagi ialah ayah. Sorang2  nama dipanggil ambik hadiah.
Aku dapat frame. ekkeee.. oklah tu.
Then ayah bg ucapan skit. mcm biasalah ayah, akan bg ucapan ala2 YB. hehheeee...
Ayat ayah yang paling aku ingat
"SERONOK DAPAT BERKUMPUL MACAM NI. HARAP NEXT YEAR BOLE BUAT LAGI & KITA PEGI BANDUNG PULAK... "

ohhhyeeaaahHHH!!!

tak sempat aku nak tanye, bajet cmner? sendiri ker ditanggung??hahaaaa
 Masa nie Menteri Kewangan (Mak) dah menjeling.

ekekekee

Lepas majlis tu, wolzz gi makan ikan bakar kat Muara Sg. Duyong

  Ramai betul orang malam tu.



Food:  pahat goreng bercili, sotong goreng tepung, kangkung belacan, ikan siakap 4 ekor,
kerapu 1,  telur dadar. Gambar ikan aku tak sempat nak snap. Memasing dh lapar..
Licheeooonnn.. *licin*

Hahhaaaa..

Sila..silaaa...

Makan malam tu, utk 22 orang makan, wolzz kene dalam RM200++
Makanan kat sini, sedap, harga reasonable & services dia cepat!

Ok, malam tu plan nak ke jongker street, but cancel sebb malam tu memasing dah penatt bangat.
so, balik terus..... lena....




... bersambung

Wednesday, October 16, 2013

Salam Aidil Adha

Salam.
 Rasenye masih belum terlambat aku nak ucapkan 
Selamat Hari Raya Aidil Adha 
buat teman2 belogger, sahabat handai & kaum keluarga tercinta.
Semoga kita lebih menghargai & lebih memahami istilah pengorbanan  itu sendiri.





Thursday, October 10, 2013

Celebrate Birthday Our Geng Meja Volat

Semalam, wollz geng volat.. ehh..ehheee.. PEMBETULAN geng meja volat gi celebrate beday our geng iaitu Kak Miedah. Happy be lated birthday sis.. Semoga dipanjangkan umur, di murahkan rezeki & diberi kebahagian yg berpanjangan bersama abg arche & anak2,..kucing... Hahhaaaa..


Memandangkan beday gurl tak pernah merasa makan ayam kampung kat Hassan Ayam Kampung area Cheras, wolzz decide bawak dia  makan situ.  Pegi sini memang dah target WAJIB ambik ayam kampung & air durian belanda.


Tapi nasib beday gurl kita tak berapa nak baik, air durian belanda habis stock myb sampai bulan 11, baru ada balik.. Statement ni makcik yg jaga kaunter tu yang cakap, "XDE MUSIM DIK.."

Sorry yer kak.. next time kita pegi balik.

 Dok bawah pokok lagi best ada angin sepoi2 bahasa.. 
eehhchheeehh..!

Lauk kat sini memang variety. 
Sampai korang akan ada sifat tamak disitu yer.. Hahhaaaa..


 Our menu wajib which is Ayam Kampung. 
Kene ambik sorang 2 ketul, kalau seketul memang celah gigi jer ngko.. 
Ayam dia kecik tapi sedap.
 
Lauk wajib aku, ikan keli cicah kuah asam. Memang terbaekk..

Pinggan Kak Azie.
Tempoyak, telur masin & ikan talapia

Our beday gurl..  #pickasixtralarge
Sian kempunan nak minum air durian belanda.

belom sempat aku nak ambik gambar pinggan masing2, dah licheeeennnn...
Macam pirana..! Hahhaaaa..
tak sampai 20 minit settle...
Ekekekeeeeee..
korang dh bole agak mane 1 pinggan aku kan? kan?
ekkeeeeeee...

Sesi beramas mesra.. hahhaaaa..
Beday gurl with Kak Zira si gadis bertudung purple.
psssttt.. single & available
:)

 beday gurl with mem besau yang dh kecut skit..
ekkeeeee....

of course ar tuan tanah with Kak Azie.

#motipgambarsmall


HAhhhahahaaaaaaAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa.........


dah nampak kecik skit tak kami...


 HAhhhahahaaaaaaAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaa......... 


Kate membesau.. gambar mesti besau..
 Betapa senaaaaangggg hati beta!!!!
puas aku makan sambal gesek arini, katenye

sebelum balik, sempat lagi rembat asam & sengkuang colek tapau bawak balik opis...


HahhhaaaaaaaaAaaaa...

Memang sedap!
Memang Kenyang!
Memang gemukx!
Memang Volat!

ok, bai!