Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Wednesday, August 27, 2014

Orang Key El Balik Jolobu - Raya Kedua

Salam..
Walaupun dah abis raya, aku tak kire, aku nak paksa gak korang nengok gambar raya aku... ekekekek...
Dua hari raya,  Wajib berkonvoi beraya kat jolobu. Kampung ayah.
Masa dolu2, bila kitaorang balik kampung, riuh gaklah satu kampung yang kitaorang ni balik.

Orang kl balik...
Ni ha.. anak2 jang (nama manja ayah aku) dah balik. Dah bosar dah anak2 jang.

Masa aku kecik, terasa jauh gaklah kl ngan jelebu ni. Sampai mabuk2 dalam kete nak sampai. Taulah jalan ke Jelebu tu pusing2... Skunk dah tak rasa sangat, sebabnya aku membuta kat sebelah.. jaga2 dah sampai kampung. ekekekeee..

Memang masanye tepat sekali, musim buah rambutan. Berplastik2 hangkut balik KL.

Ok, citer banyak taknak, layan jerlah gambar2 yang ado ni.

Lokasi pertama wajib menyinggah ialah umah wan kat Kolompang. Sebab  gulai ayam wan dah menanti untuk orang key el =) Wan masak memang sodap...
 



Lokasi kedua ialah Kg. Chennah, rumah mak long & makngah.



Tetiba pulak ada gambar bomoh kelapa kat blakang tu. 
Nak lawan bomoh buayalah tu! Hahhahaaaa..

Boleh dikatakan setiap kali raya aku asyikkan kan tanya kat cousin aku "Woit bile nak bawak aku mandi jeram.." hehehe..  Naik menyirap jer cousin aku tu dengar soklan aku bila nak mandi jeram, bila nak mandi jeram.... bukan sebab aper, sampai kampung pun dah nak petang, cmno nak mandi jeram..?? mati lar kene maki ngan cousin2 aku..  jangan marah yer uolzz.. tahun depan aku tanye lagi soklan sama. heheheee..

Memang satu hari kitaorang kat sini, beraya sakan. Orang2 lelaki ziarah kubur arwah atok. Malam baru kitaorang balik KL


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ok, saje aku nak promote bisnes cousin2 aku kat korang KALAULAH korang @ company @ tempat korang belajar nak buat team building ke, outdoor camping ke, kursus ker, family day, reunion, picnic or aper sajalah aktiviti yang korang nak buat boleh lah try kat sini KENABOI ADVENTURE TEAM. (dalam fb ada) Macam2 aktiviti ada. Kalau ada  rezeki korang dapat makan doyan kampung.. :) Sila lah yer contact dorang2 ni. First class dorang akan layan korang.




 Untuk maklumat lanjut sila hubungi urusetia :



ok, bai!

No comments:

Post a Comment