Nuffnang's Ads

Nuffnang's Ads

Tuesday, December 23, 2014

ROA by Jovian Mandagie

Salam. Good afternoon chuollz <3
Saje nak share ngan chuollz post yang tertunggak last week.
Last week try makan kan ROA by Jovian Mandagie
area  Seksyen 7, Shah Alam

Sebenarnye, takda plan pun nak makan kat sini. Kebetulan ada hal pulak kat area Shah Alam.
So, menyambillah aper lagi. ehehehe.. Anak-anak takde.
 Bagi chances ar mak apak nak dating pulak..

Nampak2 je kedai ni terus dah jatuh cinta dengan deco dia.
memang curlast ko Ian (nama manja Jovian)
#ewah ko ingat sedara ko nak panggil ian..ian
ngehh..ngehhh


ROA by Jovian Mandagie ini mengetengahkan makanan masyarakat Manado
Okey, meh kita nengok deco kedai ni.  :)
Mesti korang teruja nak datang sini.






Teruja giler aku nengok kedai ni, cantik sangat. Sampai hilang rasa lapar..
hahaha.. boleh caye yer, lapar ilang? ekekeee

Moh nengok pulak aper yang aku order.

Es Kacang Susu  : RM9.50
Simple jer es kacang susu dia, tapi sedap


Bebulu jer en daddy nengok pe'el aku. Ekekeke.. 
Kejap2 kang bangun ambik gambar.. kejap2 kang bangun ambik gambar..
#meluat hahaha
Nak wat camner, bini mu kan blogger terhebakk di abad ini. 
Banyak benda yang nak kene share ngan pemfinat..#ahaks
#nakmuntah 

Nasi Kuning Khas Manado ~ RM10.00
Nasi Goreng Roa ~ RM12.50
Boleh tahan gak sedap dia.  Tapi pada aku sambal kat nasi goreng Roa  pedas giler. 
Esok terus sakit perut. Perut aku tak tahan kot. uuhuu


ROA Nutella Sensation ~ RM15.00
Yang ni highly recommended. SEYES..!!
Hambik ko huruf beso semuanya. hahaha..
Kenapalah ko sedap sangat wahai cheese cake..



Antara bahasa Manado yang sempat aku salin aritu. Meh kita belajar sesama yer..

Poco-poco - Sexy
Polo - Hug
Kacili - Small
Fol - Full
Capat - Fast
Bae - Good
Suntung - Squid
Ikang - Fish
Makang - Eat
Ndo - No
Forok - Fork
Pidis - Spicy




So far review untuk ROA by Jovian Mandagie 1 - 5

Food : 3.5 / 5
Dessert : 4/5
Deco : 5/5


 Selamat mencuba!

Address:
Roa by Jovian Mandagie
1A, Jalan Kristal K/7K, Section 7, Shah Alam

2 comments: